MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwo123 wrote:Dziewczyny dzisiaj w nocy źle się czułam:( Nie wiem czy nie złapałam rota wirusa, albo się czymś zatrułam. Miałam lekka biegunkę, teraz trochę pobolewa mnie żołądek:( martwię się o dzidzie:(
Zadzwoń do swojego ginekologa lub na IP takich zatruć nie wolno lekceważyć -
Oleńka gratuluje córci
Co do imienia to z tych 2 wybrałabym Julia. ale osobiście nie wybrałabym żadnego. nie dlatego że mi się nie podobają ale dlatego że są BARDZO popularne a nie chciałabym żeby w piaskownicy czy w klasie były 3 Maje i 5 Julek.
Klemens: Laura lub Marcelina (albo Marcjanna lub Marianna) -
Oleńka wrote:A teraz ja Was proszę o pomoc. Ze względu na to żę widomość o córci zaskoczyła mnie bo bylam w 100 % pewna że to chłopczyk i miał byc Szymus...
A teraz zastanawiamy sie nad Julia i Maja. Które lepsze?
ja miałam dac Maja swojej córci ale jak zauważyłam, ze zrobiło sie to imię razem z Julia najpopularniejsze to juz tak za nim nie jestem chociaz Maja mi sie podoba bardzo;) -
Oleńka wrote:A teraz ja Was proszę o pomoc. Ze względu na to żę widomość o córci zaskoczyła mnie bo bylam w 100 % pewna że to chłopczyk i miał byc Szymus...
A teraz zastanawiamy sie nad Julia i Maja. Które lepsze?
Maja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 09:46
-
Dokładnie Maja
A więc wróciłam z wizyty i bąbelek ma 17 cm , dziś go nie ważył, noi są dalej jajka wyłudziłam jedno zdjecie troche zamazane bo młody szalał
waga o 0,5 kg wzwyż
Wszystko w normie odnośnie wyników
Teraz czas będzie na glukoze ale za 3 tyg. Niewiedziałam że musze ją sama kupić myslalam ze tam dają... no ale widocznie jest inaczej.
Seks wkoncu dozwolony jak to lekarz mi powiedział, tylko pierwsza strona kamasutry ( lubi żartować) , na basen też mogę chodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 11:33
kaaasiaczek_, sylvia, paula22, Iwo123 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o imiona mi się podoba Alex dla mojego synka, ale zastanawiam się czy nie będę miała problemów w USC z zarejestrowaniem imienia kończącego się na "x" ?? Słyszałyście coś na ten temat??
Viril super że wszystko ok z bobasemViril lubi tę wiadomość
-
szczessciara wrote:ja 21 listopada mam drugie USG prenatalne to napewno też się dowiem czy dziewczyna czy chłopczyk
\
tez mam drugie prenatalne 21.11 gratulacje dziewczyny dzieciaczków Oleńka córcia juz duża
oj Dawid Nasz daje popalić wiercipięta ;Pszczessciara lubi tę wiadomość
-
Kolejna katastrofalna noc... do 1 nie spałam bo miałam najgorszą zgagę w życiu <nie mam pojęcia po czym, co prawda pali mnie już 3 dzień, ale wczoraj jakaś kulminacja> Rano przed wyjściem na zajęcia 2 pawie, plus jedno wyjście w trakcie zajęć. Wstałam o 4 i nie mogłam już zasnąć. Mały się kręcił skutecznie mi to uniemożliwiając Jestem totalnie wypruta, właśnie wróciłam i idę spać... Ach nie wytrzymam kolejnej takiej nocy więc kupiłam Rennie. Farmaceutka mówiła, że jest bezpieczny w ciąży.
Co do imion dla dziewczynek : Klemens- Pola i Nina śliczne imiona, trudno by było mi się zdecydować, ale chyba Pola...
Oleńka- zdecydowanie Majka, Julek jest chyba o niebo więcej, chodź w sumie Majeczek też teraz sporo . Mi się podoba jeszcze Lena , Hanka też fajne... ale na 6 znajomych które urodziły w ciągu 2 ostatnich lat córki są już 2 Lenki i 4 Hanki
Sylvia, moja znajoma z podstawówki nazwała syna Alex, urodziła go w sierpniu tego roku. Sama się zdziwiłam bo oboje z mężem są Polakami i mieszkają na stałe w Polsce, nie wiem czy musieli coś kombinować czy po prostu nie jest to wcale tak skomplikowane. Poszukaj info na ten temat w necie, ale myślę, że nie powinno być przecież większych komplikacji.sylvia lubi tę wiadomość
-
Z imieniem Alex myślę że nie powinno być problemu bo takie imię istnieje i jest używane w wielu krajach.
szczerze mówiąc nie rozumiem zapisu USC o tym że imię nie może być zdrobnieniem. to skąd się wzięły Magdy i Kuby?? Nigdy takich imion nie było (przynajmniej ja o nich nie słyszałam). Zawsze była Magdalena i Jakub a nie Magda i Kuba...
i co z nazwami własnymi?? niby też nie wolno a przecież są takie imiona jak Róża, Lew, Delfin, Daniel, Lilia, Fontanna, które jakby na to nie patrzeć są nazwami własnymi.
Gdzieś czytałam w necie o nadawaniu imion że rodzice nadali imiona Dąb, Żyraf czy Mrówka.
Z imieniem Alex nie powinno być problemusylvia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWisnia od stycznia ma wejść ustawa i tym ze mozna nazywać dzieci imionami tzn zdrobnieniami no jak Kuba ale to już zależy od urzędnika moja mama nie miała problemu zeby mnie nazwać Miriam ale już. Moja młodsza siostra tak i jest dlatego Dominika a co do dziwnych imion to ja pracuje w przedszkolu i sa takie imiona jak Jarzyna Anika Arnika Francesco Armand Wawrzynek Malina Milan Shon James i Ariel gdzie Ariel to dziewczynka a w Polsce imie Ariel nadawanie jest chłopcom ale rodzice udowodnili ze to imie żeńskie na Malcie a tata jest z Malty wydaje mi sie ze to zależy na jakiego urzędnika sie trafi i jak rodzice upra sie na dane imie bo jak urzędnik powie ze nie a rodzice nie bedą walczyć to nic sie nie zrobi a jak sie upra to nazwa dxiecko tak jak chcą
-
nick nieaktualnyU mnie będzie jak chłopiec to Feliks zastanawiałam sie czy przez x ale jakoś tak według mnie lepiej wyglada przez ks no a jak corcia to Lily i zrobię wszystko zeby tak miały na imie żebym miała nawet dać w łapę jakiemuś urzedasowi postanowione a czy Feliks czy Lily okaże sie 12 listopada
Kocur lubi tę wiadomość
-
Viril spokojnie to dopiero pierwsza ciąża jeszcze zdążysz zrealizować swoje pomysły przy najstępnych pociechach
A pozostając w temacie dziwnych imion, znajomi rodziców mojego męża nazwali syna VIGGO - oboje mieszkają w domu, który wygląda jak tipi w środku lasu i są zafascynowani kulturą indiańską. Podobno o to imię walczyli w urzędzie 2 lata, więc Viggo tak długo formalnie pozostawał bez imienia , więc jak się czegoś bardzo chce to wyglada na to , ze wszystko jest do załatwieniaMiriam, Viril lubią tę wiadomość
-
Coś czuję że jak zobaczymy nasze maleństwa i weźmiemy na ręce to od razu będziemy wiedzieć jakie imię wybrać Ja np liczę na to jak ją ujże czy będzie Julcią czy Majeczką a może Oliwią zobaczymy
Ale dobrze że takie mamy rozterki hehe wybór imienia
-
nick nieaktualny