X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oba bardzo popularne w ostatnich czasach:) Mam chrześnice Julkę więc jestem za Julią:)

Oleńka lubi tę wiadomość

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj w nocy źle się czułam:( Nie wiem czy nie złapałam rota wirusa, albo się czymś zatrułam. Miałam lekka biegunkę, teraz trochę pobolewa mnie żołądek:( martwię się o dzidzie:(

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj w nocy źle się czułam:( Nie wiem czy nie złapałam rota wirusa, albo się czymś zatrułam. Miałam lekka biegunkę, teraz trochę pobolewa mnie żołądek:( martwię się o dzidzie:(

Zadzwoń do swojego ginekologa lub na IP takich zatruć nie wolno lekceważyć

4afcc1255b.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka gratuluje córci :)
    Co do imienia to z tych 2 wybrałabym Julia. ale osobiście nie wybrałabym żadnego. nie dlatego że mi się nie podobają ale dlatego że są BARDZO popularne a nie chciałabym żeby w piaskownicy czy w klasie były 3 Maje i 5 Julek.

Klemens: Laura lub Marcelina (albo Marcjanna lub Marianna)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    A teraz ja Was proszę o pomoc. Ze względu na to żę widomość o córci zaskoczyła mnie bo bylam w 100 % pewna że to chłopczyk i miał byc Szymus...
    A teraz zastanawiamy sie nad Julia i Maja. Które lepsze?

ja miałam dac Maja swojej córci ale jak zauważyłam, ze zrobiło sie to imię razem z Julia najpopularniejsze to juz tak za nim nie jestem chociaz Maja mi sie podoba bardzo;)

lprktv73nye615w2.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka nie masz coś pokręcone w suwaczkach?? bo jesteś w młodszej ciąży ode mnie a do porodu ci zostało mniej ;)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    A teraz ja Was proszę o pomoc. Ze względu na to żę widomość o córci zaskoczyła mnie bo bylam w 100 % pewna że to chłopczyk i miał byc Szymus...
    A teraz zastanawiamy sie nad Julia i Maja. Które lepsze?

Maja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 09:46

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Maja :)

A więc wróciłam z wizyty i bąbelek ma 17 cm , dziś go nie ważył, noi są dalej jajka :P wyłudziłam jedno zdjecie troche zamazane bo młody szalał
    waga o 0,5 kg wzwyż :)
    Wszystko w normie odnośnie wyników :)
    Teraz czas będzie na glukoze ale za 3 tyg. Niewiedziałam że musze ją sama kupić myslalam ze tam dają... no ale widocznie jest inaczej.
    Seks wkoncu dozwolony :P jak to lekarz mi powiedział, tylko pierwsza strona kamasutry :D ( lubi żartować) , na basen też mogę chodzić.

oar8dqk339yugh6g.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 11:33

kaaasiaczek_, sylvia, paula22, Iwo123 lubią tę wiadomość

• sylvia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o imiona mi się podoba Alex dla mojego synka, ale zastanawiam się czy nie będę miała problemów w USC z zarejestrowaniem imienia kończącego się na "x" ?? Słyszałyście coś na ten temat??

Viril super że wszystko ok z bobasem :)

Viril lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    ja 21 listopada mam drugie USG prenatalne to napewno też się dowiem czy dziewczyna czy chłopczyk :)

\
    tez mam drugie prenatalne 21.11 ;) gratulacje dziewczyny dzieciaczków Oleńka córcia juz duża ;)

oj Dawid Nasz daje popalić ;) wiercipięta ;P

szczessciara lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna katastrofalna noc... do 1 nie spałam bo miałam najgorszą zgagę w życiu :( <nie mam pojęcia po czym, co prawda pali mnie już 3 dzień, ale wczoraj jakaś kulminacja> Rano przed wyjściem na zajęcia 2 pawie, plus jedno wyjście w trakcie zajęć. Wstałam o 4 i nie mogłam już zasnąć. Mały się kręcił skutecznie mi to uniemożliwiając :( Jestem totalnie wypruta, właśnie wróciłam i idę spać... Ach nie wytrzymam kolejnej takiej nocy więc kupiłam Rennie. Farmaceutka mówiła, że jest bezpieczny w ciąży.

Co do imion dla dziewczynek : Klemens- Pola i Nina śliczne imiona, trudno by było mi się zdecydować, ale chyba Pola...
    Oleńka- zdecydowanie Majka, Julek jest chyba o niebo więcej, chodź w sumie Majeczek też teraz sporo . Mi się podoba jeszcze Lena , Hanka też fajne... ale na 6 znajomych które urodziły w ciągu 2 ostatnich lat córki są już 2 Lenki i 4 Hanki ;)

Sylvia, moja znajoma z podstawówki nazwała syna Alex, urodziła go w sierpniu tego roku. Sama się zdziwiłam bo oboje z mężem są Polakami i mieszkają na stałe w Polsce, nie wiem czy musieli coś kombinować czy po prostu nie jest to wcale tak skomplikowane. Poszukaj info na ten temat w necie, ale myślę, że nie powinno być przecież większych komplikacji.

sylvia lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z imieniem Alex myślę że nie powinno być problemu bo takie imię istnieje i jest używane w wielu krajach.

szczerze mówiąc nie rozumiem zapisu USC o tym że imię nie może być zdrobnieniem. to skąd się wzięły Magdy i Kuby?? Nigdy takich imion nie było (przynajmniej ja o nich nie słyszałam). Zawsze była Magdalena i Jakub a nie Magda i Kuba...
    i co z nazwami własnymi?? niby też nie wolno a przecież są takie imiona jak Róża, Lew, Delfin, Daniel, Lilia, Fontanna, które jakby na to nie patrzeć są nazwami własnymi.
    Gdzieś czytałam w necie o nadawaniu imion że rodzice nadali imiona Dąb, Żyraf czy Mrówka.

Z imieniem Alex nie powinno być problemu ;)

sylvia lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisnia od stycznia ma wejść ustawa i tym ze mozna nazywać dzieci imionami tzn zdrobnieniami no jak Kuba :) ale to już zależy od urzędnika moja mama nie miała problemu zeby mnie nazwać Miriam ale już. Moja młodsza siostra tak i jest dlatego Dominika a co do dziwnych imion to ja pracuje w przedszkolu i sa takie imiona jak Jarzyna Anika Arnika Francesco Armand Wawrzynek Malina Milan Shon James i Ariel gdzie Ariel to dziewczynka a w Polsce imie Ariel nadawanie jest chłopcom ale rodzice udowodnili ze to imie żeńskie na Malcie a tata jest z Malty wydaje mi sie ze to zależy na jakiego urzędnika sie trafi i jak rodzice upra sie na dane imie bo jak urzędnik powie ze nie a rodzice nie bedą walczyć to nic sie nie zrobi a jak sie upra to nazwa dxiecko tak jak chcą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie będzie jak chłopiec to Feliks zastanawiałam sie czy przez x ale jakoś tak według mnie lepiej wyglada przez ks no a jak corcia to Lily i zrobię wszystko zeby tak miały na imie żebym miała nawet dać w łapę jakiemuś urzedasowi postanowione ;) a czy Feliks czy Lily okaże sie 12 listopada :)

Kocur lubi tę wiadomość

• Viril Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chciałam dać Ariel mojemu Synusiowi hehe ;P zreszta ja już tyle imion chciałam,że sama połowy nie pamiętam i chyba nigdy sie nie zdecyduje :P

oar8dqk30ynax5u6.png

Miriam lubi tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril spokojnie :D to dopiero pierwsza ciąża jeszcze zdążysz zrealizować swoje pomysły przy najstępnych pociechach ;)
    A pozostając w temacie dziwnych imion, znajomi rodziców mojego męża nazwali syna VIGGO - oboje mieszkają w domu, który wygląda jak tipi w środku lasu i są zafascynowani kulturą indiańską. Podobno o to imię walczyli w urzędzie 2 lata, więc Viggo tak długo formalnie pozostawał bez imienia , więc jak się czegoś bardzo chce to wyglada na to , ze wszystko jest do załatwienia ;)

Miriam, Viril lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję że jak zobaczymy nasze maleństwa i weźmiemy na ręce to od razu będziemy wiedzieć jakie imię wybrać ;) Ja np liczę na to jak ją ujże czy będzie Julcią czy Majeczką :D a może Oliwią :D zobaczymy :)

Ale dobrze że takie mamy rozterki hehe wybór imienia :)

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    Oleńka nie masz coś pokręcone w suwaczkach?? bo jesteś w młodszej ciąży ode mnie a do porodu ci zostało mniej ;)

Nie mam pojecia :) termin mam na 28 lutego :)

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie jesteś juz w jakims 23tygodniu? :)

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2013, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie parametry dziecka są jak na 24 tydzień :) ale pani dr powiedziała mi wczoraj że jednak trzeba się trzymać tego kiedy był ostatni @... no i tak hehe a kiedy się urodzi to dziecko samo zadecyduje :D

4afcc1255b.png
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ