X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 babcia mi opowiadala, ze jak rodzila moja mame a bylo to w pazdzierniku, to byla sama w domu, bo wszyscy byli na polu, wiec wsiadla na rower i pojechala do szpitala, urodzila na schodach szpitala. Moze tez w razie czego postawie rower przed domem :) Babcia miala 3 dzieci i to byl jej najlzejszy porod.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 13:39

pillow lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny - ja mam zupełnie inne pytanie...czy Wasz mężczyzna ma golarkę ,maszynkę elektryczną? pytam ponieważ chcę mezowi na gwiazdke kupić a zupełnie nie wiem jaka mu kupić. Moze macie jakies doświadczenia?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    czesc dziewczyny - ja mam zupełnie inne pytanie...czy Wasz mężczyzna ma golarkę ,maszynkę elektryczną? pytam ponieważ chcę mezowi na gwiazdke kupić a zupełnie nie wiem jaka mu kupić. Moze macie jakies doświadczenia?

Moj maz ma i tylko takiej uzywa. Cale zycie mial Brauna lub Philipsa, 3 lata temu odkryl Panasonic i powiedzial, ze to najlepiej wydana kasa w jego zyicu, ja za jego namowa sobie kupilam depilator tez z panasonica i tez jestem super zadowolona. Ma cos takiego http://www.ceneo.pl/1175104#tab=reviews_scroll nie wiem czy identyczna ale bardzo podobna.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedz mi ,jakieś wkłady się do tego dokupuje czy coś?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lenistwa moj maz sie goli co 2 dni i jak narazie nie dokupowal zupelnie nic.

Musisz poczytac na jakims meskim Forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 14:50

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie czytam i rzeczywiscie dobre opinie sa o panasoniku- nie sadziłam. Dzięki za informacje:)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia podpytaj męża czy byłby zadowolony z takiego prezentu... ja kiedyś też chciałam w ten sposób obdarowywać mojego i okazało się, że mój mąż jest absolutnym przeciwnikiem elektrycznych maszynek do golenia (też mnie do zdziwiło, bo zawsze mi sie wydawało i w sumie dalej tak uważam, ze to swietny pomysł na prezent) :D więc wtopiła bym tylko niepotrzenie kasę, ale za to używa bardzo dobrych maszynek i specyfików do golenia i np. jako, że jest listopad nie goli się teraz cały miesiąc, ponieważ jest to jakiś rodzaj wsparcia dla mężczyzn chorujących na raka prostaty. W tym miesiącu szczyci się zadbaną brodą, ale powiem wam, że jemu pasuje- plus do męskości jak nic ;)
    http://beardshop.pl/ to jest strona (swoją drogą na prawdę ładnie zrobiona) gdzie można znaleźć takie różne specyfiki :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedys z nim rozmawiałam o maszynkach do golenia ,golarkach itp. i wywnioskowałam ze to dobry pomysł na prezent. A strona rzeczywiście fajna:) -jako zona informatyka potwierdzam:)

• Magda421 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja trochę z innej beczki pytanko mam. Otóż mam spore problemy z morfologią - ciągle spada mi hemoglobina, erytrocyty, żelazo i transferyna też do bani. Jem żelazo (tardyferon), mnóstwo buraków na różne sposoby, surówki, pokrzywę i nic. Może znacie jakieś domowe sposoby cud na wyjście z anemii? Pani doktor dała mi jeszcze miesiąc i jak nie będzie poprawy to czekają mnie iniekcje domięśniowe w szpitalu akuratnie przed świętami.

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
  • pillow Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:53

Magda421 lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:53

• Kocur Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda421 wrote:
    Dziewczynki ja trochę z innej beczki pytanko mam. Otóż mam spore problemy z morfologią - ciągle spada mi hemoglobina, erytrocyty, żelazo i transferyna też do bani. Jem żelazo (tardyferon), mnóstwo buraków na różne sposoby, surówki, pokrzywę i nic. Może znacie jakieś domowe sposoby cud na wyjście z anemii? Pani doktor dała mi jeszcze miesiąc i jak nie będzie poprawy to czekają mnie iniekcje domięśniowe w szpitalu akuratnie przed świętami.
    też mam niską morfologię już od dłuższego czasu i dostałam żelazo w tabletkach, ale po kolejnych kiepskich wynikach odpuściłam trochę z tabletkami a za to przekonałam się m,in. do pietruszki (którą dodaję teraz niemal wszędzie, a że za korzeniem nie przepadam to ścieram go i dodaję do sałat albo zupy a w takiej formie to nie czuć jego smaku :) Szpinak dodaję np. do kotletów, oprócz tego sok z czarnej porzeczki i buraki. Zamiast takich ze słoika gotuję sobie 2 obieram i ścieram na tarce- super smakują nawet bez żadnych przypraw tylko z natką pietruszki i cebulką :) Położna kazała mi jeść kaszankę i wołowinę jako że jestem mało mięsna to niestety nie dostosowałam się do zaleceń, a no i moje ulubione przekąski to rzodkiewki i liście sałaty :) miło chrupią a z dodatkiem szczypiorku są jeszcze lepsze :) Oprócz tego jem jedno jabłko dziennie i 2-3 mandarynki ( w cytrusach i jakbłkach jest sporo zelaza) lub wyciskam sobie sok z pomarańczy i grejpfrutów . Orzechy i pestki dyni, które bardzo lubię czasami obiorę sobie marchewkę i pochrupie lub zrobie sobie na parze kalafior czy fasolkę szparagową (choć o tą o tej porze roku to juz trudne) :) Warzywa w listopadzie nie są już tak bogate w zelazo i witaminy jak wiosną i latem ale i tak myślę, ze zawsze będą najlepszą alternatywą dla tabletek- więc polecam!!! Wyniki mam troszkę obniżone, ale już nie coraz niższe, więc póki co wyszlam na prostą i mam nadzieję, ze będzie tak do końca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 17:39

Magda421 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:54

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pomogę wam dziewczyny niestety bo z kolei ja mam za dużo żelaza. a szpinak uwielbiam w każdej postaci.

jestem po badaniu. dzisiaj bez USG. wyniki są dobre, ciąża super, już uzgodniłyśmy że na L4 mnie pośle po następnej wizycie czyli za ok 4 tygodnie.
    przeciwwskazań żadnych nie ma tylko coraz częściej wysiada mi kręgosłup (krzywy na maksa) i strasznie się męczę jak długo chodzę lub stoję. nawet praca przy biurku już mnie męczy. 6 godzin pracy by mi wystarczyło. :)

zamówiłam sobie dzisiaj poduszkę cebuszkę
    http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=poduszki-i-kojce-do-karmienia&ProductID=33949&producer=ceba
    pościel dla malucha - wzór niebieskie misie w kółkach
    http://allegro.pl/nowy-16el-super-zestaw-poscieli-120x90-gratisy-i3694582435.html
    i dwa prześcieradła od tego samego sprzedawcy więc za przesyłkę będę płacić tylko raz. :) zastanawiałam się jeszcze czy nie wziąć od razu materaca kokos-pianka-gryka ale cena jest podobna do sklepowej a jednak wole mieć rachunek i sklep do ewentualnej reklamacji na miejscu.
    Powiedzcie mi co myślicie o pościeli którą zamówiłam. ;)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Magda421 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne te miśki. Ja dla mojego synka kupiłam pościel w pszczółki. Wszyscy się śmieją i mówią że go będą gryzły. Ale mojemu rocznemu chrześniakowi się bardzo spodobały. Dziś zaszalałam i kupiłam łóżeczko i materacyk. Z jednej strony chyba trochę jeszcze czas na takie zakupy ale z drugiej fajne jest to kupowanie i poprawia humor po ciężkim dniu:)

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzisiaj dostałam od koleżanki zamówione wcześniej anioły stróże dla dzidziulka chciałam jednego ale nie mogłam się zdecydować i wzięłam oba :)
    646b3f20d6ef80f4m.jpg
    aead10ef5dbd6059m.jpg

i jeszcze dzisiejszy brzuch ;)
    36779acf813d9e68m.jpg
    6eadf5c8e47e4bfbm.jpg

dziewczyny wrzucajcie swoje bebzolki ;) mi się wydaje że on wcale nie rośnie ale różnice widać ogromną w porównaniu z poprzednimi zdjęciami...

Kocur, paula22, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:54

wisnia11, Kocur, paula22, kaaasiaczek_, szczessciara, juicca lubią tę wiadomość

• Viril Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też troche spadło żelazo, ale póki co nie dużo

Dziewczyny super brzuszki, ja jutro postaram się coś wrzucić, chociaż Mój z rozstępami to nic przyjemnego dla oka :(

wiśnia11 - Świetne te aniołki ;)

Dziś znowu miałam akcje z niekulturalnymi ludzmi, i normalnie obiecałam sobie że nigdy nikomu już nigdzie nie ustąpie miejsca, za to jacy ludzie są chamscy, jeszcze rozumiem gdyby nie było widać że jestem w ciązy.
    Wracałam tramwajem z Urzędu, Strasznie zawalony po ok 8 przestankach zwolniło się miejsce , więc chciałam sobie usiąśc, to Panie "damulka" lat ok 30 z bardzo ciezkim bagażem a mianowicie : papierem toaletowym na hama bo niewiem jak to inaczej nazwać wtryniła się przedemnie, i spojrzała się jakby jakaś lepsza była... ;/ zostawilam to bez komentarza...

oar8dqk3u62reful.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viril no niestety ludzie tacy są. mi na razie ustąpiły miejsca 2 młode dziewczyny, ok 20 letnie. najgorsze są te babeczki ok 30 paru/ 40 paru (nie urażając nikogo ale taka prawda tramwajowo-autobusowa) ja zazwyczaj jadę do domu po pracy z koleżanką, a że jej siostra miesiąc temu urodziła to sobie gadamy o mojej ciąży. a to że mamy już łóżeczko, że pościel wybrana, że do lekarza, na badania, ze mały kopie, że niedługo na L4 pójdę bo coraz bliżej porodu i takie tam pierdoły.... wszystkie tylko spojrzą i głowa do szyby. udają że nie widzą. a przecież widać już nawet w kurtce zimowej że mi brzuch wystaje...

pillow ja się napatrzeć nie mogę na ten twój wysportowany brzuch :)

viril pokazuj brzucho. rozstępami się nie przejmuj bo każda z nas może je dostać. większe, mniejsze, różne... to jest oznaka macierzyństwa i nic z tym nie zrobimy, należy ją pokochać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 20:51

pillow lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jesteśmy po wizycie :)

na 100 % będzie chłopiec , mały ruchliwy jak cholercia
    waży 440g , jest troszke mniejszy ze względu na moją wadę dwurozności

Cesarka na bank mnie czeka, lekarz twierdzi żeby dotrzymać do 33 tygodnia i będzie dobrze ;)

Szyjka długa twarda zamknieta , a tą wilgoć co czułam to z tabletki dopochwowej
    Wszytsko ok , narządy w porządku . Jest ułożony skośnie .
    Serduszko bije 143u/min

pillow, Mikusia2, paula22, kaaasiaczek_, szczessciara, Viril lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ