X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 babcia mi opowiadala, ze jak rodzila moja mame a bylo to w pazdzierniku, to byla sama w domu, bo wszyscy byli na polu, wiec wsiadla na rower i pojechala do szpitala, urodzila na schodach szpitala. Moze tez w razie czego postawie rower przed domem :) Babcia miala 3 dzieci i to byl jej najlzejszy porod.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 13:39

pillow lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny - ja mam zupełnie inne pytanie...czy Wasz mężczyzna ma golarkę ,maszynkę elektryczną? pytam ponieważ chcę mezowi na gwiazdke kupić a zupełnie nie wiem jaka mu kupić. Moze macie jakies doświadczenia?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    czesc dziewczyny - ja mam zupełnie inne pytanie...czy Wasz mężczyzna ma golarkę ,maszynkę elektryczną? pytam ponieważ chcę mezowi na gwiazdke kupić a zupełnie nie wiem jaka mu kupić. Moze macie jakies doświadczenia?

Moj maz ma i tylko takiej uzywa. Cale zycie mial Brauna lub Philipsa, 3 lata temu odkryl Panasonic i powiedzial, ze to najlepiej wydana kasa w jego zyicu, ja za jego namowa sobie kupilam depilator tez z panasonica i tez jestem super zadowolona. Ma cos takiego http://www.ceneo.pl/1175104#tab=reviews_scroll nie wiem czy identyczna ale bardzo podobna.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedz mi ,jakieś wkłady się do tego dokupuje czy coś?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lenistwa moj maz sie goli co 2 dni i jak narazie nie dokupowal zupelnie nic.

Musisz poczytac na jakims meskim Forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 14:50

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie czytam i rzeczywiscie dobre opinie sa o panasoniku- nie sadziłam. Dzięki za informacje:)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia podpytaj męża czy byłby zadowolony z takiego prezentu... ja kiedyś też chciałam w ten sposób obdarowywać mojego i okazało się, że mój mąż jest absolutnym przeciwnikiem elektrycznych maszynek do golenia (też mnie do zdziwiło, bo zawsze mi sie wydawało i w sumie dalej tak uważam, ze to swietny pomysł na prezent) :D więc wtopiła bym tylko niepotrzenie kasę, ale za to używa bardzo dobrych maszynek i specyfików do golenia i np. jako, że jest listopad nie goli się teraz cały miesiąc, ponieważ jest to jakiś rodzaj wsparcia dla mężczyzn chorujących na raka prostaty. W tym miesiącu szczyci się zadbaną brodą, ale powiem wam, że jemu pasuje- plus do męskości jak nic ;)
    http://beardshop.pl/ to jest strona (swoją drogą na prawdę ładnie zrobiona) gdzie można znaleźć takie różne specyfiki :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedys z nim rozmawiałam o maszynkach do golenia ,golarkach itp. i wywnioskowałam ze to dobry pomysł na prezent. A strona rzeczywiście fajna:) -jako zona informatyka potwierdzam:)

• Magda421 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja trochę z innej beczki pytanko mam. Otóż mam spore problemy z morfologią - ciągle spada mi hemoglobina, erytrocyty, żelazo i transferyna też do bani. Jem żelazo (tardyferon), mnóstwo buraków na różne sposoby, surówki, pokrzywę i nic. Może znacie jakieś domowe sposoby cud na wyjście z anemii? Pani doktor dała mi jeszcze miesiąc i jak nie będzie poprawy to czekają mnie iniekcje domięśniowe w szpitalu akuratnie przed świętami.

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
  • pillow Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:53

Magda421 lubi tę wiadomość

• pillow Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:53

• Kocur Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda421 wrote:
    Dziewczynki ja trochę z innej beczki pytanko mam. Otóż mam spore problemy z morfologią - ciągle spada mi hemoglobina, erytrocyty, żelazo i transferyna też do bani. Jem żelazo (tardyferon), mnóstwo buraków na różne sposoby, surówki, pokrzywę i nic. Może znacie jakieś domowe sposoby cud na wyjście z anemii? Pani doktor dała mi jeszcze miesiąc i jak nie będzie poprawy to czekają mnie iniekcje domięśniowe w szpitalu akuratnie przed świętami.
    też mam niską morfologię już od dłuższego czasu i dostałam żelazo w tabletkach, ale po kolejnych kiepskich wynikach odpuściłam trochę z tabletkami a za to przekonałam się m,in. do pietruszki (którą dodaję teraz niemal wszędzie, a że za korzeniem nie przepadam to ścieram go i dodaję do sałat albo zupy a w takiej formie to nie czuć jego smaku :) Szpinak dodaję np. do kotletów, oprócz tego sok z czarnej porzeczki i buraki. Zamiast takich ze słoika gotuję sobie 2 obieram i ścieram na tarce- super smakują nawet bez żadnych przypraw tylko z natką pietruszki i cebulką :) Położna kazała mi jeść kaszankę i wołowinę jako że jestem mało mięsna to niestety nie dostosowałam się do zaleceń, a no i moje ulubione przekąski to rzodkiewki i liście sałaty :) miło chrupią a z dodatkiem szczypiorku są jeszcze lepsze :) Oprócz tego jem jedno jabłko dziennie i 2-3 mandarynki ( w cytrusach i jakbłkach jest sporo zelaza) lub wyciskam sobie sok z pomarańczy i grejpfrutów . Orzechy i pestki dyni, które bardzo lubię czasami obiorę sobie marchewkę i pochrupie lub zrobie sobie na parze kalafior czy fasolkę szparagową (choć o tą o tej porze roku to juz trudne) :) Warzywa w listopadzie nie są już tak bogate w zelazo i witaminy jak wiosną i latem ale i tak myślę, ze zawsze będą najlepszą alternatywą dla tabletek- więc polecam!!! Wyniki mam troszkę obniżone, ale już nie coraz niższe, więc póki co wyszlam na prostą i mam nadzieję, ze będzie tak do końca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 17:39

Magda421 lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:54

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie pomogę wam dziewczyny niestety bo z kolei ja mam za dużo żelaza. a szpinak uwielbiam w każdej postaci.

jestem po badaniu. dzisiaj bez USG. wyniki są dobre, ciąża super, już uzgodniłyśmy że na L4 mnie pośle po następnej wizycie czyli za ok 4 tygodnie.
    przeciwwskazań żadnych nie ma tylko coraz częściej wysiada mi kręgosłup (krzywy na maksa) i strasznie się męczę jak długo chodzę lub stoję. nawet praca przy biurku już mnie męczy. 6 godzin pracy by mi wystarczyło. :)

zamówiłam sobie dzisiaj poduszkę cebuszkę
    http://www.patiimaks.pl/Product.aspx?cat_name=poduszki-i-kojce-do-karmienia&ProductID=33949&producer=ceba
    pościel dla malucha - wzór niebieskie misie w kółkach
    http://allegro.pl/nowy-16el-super-zestaw-poscieli-120x90-gratisy-i3694582435.html
    i dwa prześcieradła od tego samego sprzedawcy więc za przesyłkę będę płacić tylko raz. :) zastanawiałam się jeszcze czy nie wziąć od razu materaca kokos-pianka-gryka ale cena jest podobna do sklepowej a jednak wole mieć rachunek i sklep do ewentualnej reklamacji na miejscu.
    Powiedzcie mi co myślicie o pościeli którą zamówiłam. ;)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Magda421 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne te miśki. Ja dla mojego synka kupiłam pościel w pszczółki. Wszyscy się śmieją i mówią że go będą gryzły. Ale mojemu rocznemu chrześniakowi się bardzo spodobały. Dziś zaszalałam i kupiłam łóżeczko i materacyk. Z jednej strony chyba trochę jeszcze czas na takie zakupy ale z drugiej fajne jest to kupowanie i poprawia humor po ciężkim dniu:)

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzisiaj dostałam od koleżanki zamówione wcześniej anioły stróże dla dzidziulka chciałam jednego ale nie mogłam się zdecydować i wzięłam oba :)
    646b3f20d6ef80f4m.jpg
    aead10ef5dbd6059m.jpg

i jeszcze dzisiejszy brzuch ;)
    36779acf813d9e68m.jpg
    6eadf5c8e47e4bfbm.jpg

dziewczyny wrzucajcie swoje bebzolki ;) mi się wydaje że on wcale nie rośnie ale różnice widać ogromną w porównaniu z poprzednimi zdjęciami...

Kocur, paula22, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:54

wisnia11, Kocur, paula22, kaaasiaczek_, szczessciara, juicca lubią tę wiadomość

• Viril Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też troche spadło żelazo, ale póki co nie dużo

Dziewczyny super brzuszki, ja jutro postaram się coś wrzucić, chociaż Mój z rozstępami to nic przyjemnego dla oka :(

wiśnia11 - Świetne te aniołki ;)

Dziś znowu miałam akcje z niekulturalnymi ludzmi, i normalnie obiecałam sobie że nigdy nikomu już nigdzie nie ustąpie miejsca, za to jacy ludzie są chamscy, jeszcze rozumiem gdyby nie było widać że jestem w ciązy.
    Wracałam tramwajem z Urzędu, Strasznie zawalony po ok 8 przestankach zwolniło się miejsce , więc chciałam sobie usiąśc, to Panie "damulka" lat ok 30 z bardzo ciezkim bagażem a mianowicie : papierem toaletowym na hama bo niewiem jak to inaczej nazwać wtryniła się przedemnie, i spojrzała się jakby jakaś lepsza była... ;/ zostawilam to bez komentarza...

oar8dqk3u62reful.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viril no niestety ludzie tacy są. mi na razie ustąpiły miejsca 2 młode dziewczyny, ok 20 letnie. najgorsze są te babeczki ok 30 paru/ 40 paru (nie urażając nikogo ale taka prawda tramwajowo-autobusowa) ja zazwyczaj jadę do domu po pracy z koleżanką, a że jej siostra miesiąc temu urodziła to sobie gadamy o mojej ciąży. a to że mamy już łóżeczko, że pościel wybrana, że do lekarza, na badania, ze mały kopie, że niedługo na L4 pójdę bo coraz bliżej porodu i takie tam pierdoły.... wszystkie tylko spojrzą i głowa do szyby. udają że nie widzą. a przecież widać już nawet w kurtce zimowej że mi brzuch wystaje...

pillow ja się napatrzeć nie mogę na ten twój wysportowany brzuch :)

viril pokazuj brzucho. rozstępami się nie przejmuj bo każda z nas może je dostać. większe, mniejsze, różne... to jest oznaka macierzyństwa i nic z tym nie zrobimy, należy ją pokochać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 20:51

pillow lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jesteśmy po wizycie :)

na 100 % będzie chłopiec , mały ruchliwy jak cholercia
    waży 440g , jest troszke mniejszy ze względu na moją wadę dwurozności

Cesarka na bank mnie czeka, lekarz twierdzi żeby dotrzymać do 33 tygodnia i będzie dobrze ;)

Szyjka długa twarda zamknieta , a tą wilgoć co czułam to z tabletki dopochwowej
    Wszytsko ok , narządy w porządku . Jest ułożony skośnie .
    Serduszko bije 143u/min

pillow, Mikusia2, paula22, kaaasiaczek_, szczessciara, Viril lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ