X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawid :)

oar8dqk3sx3v1vwk.png

pillow lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    oo są już wyniki z tego co widzę mam b. dobre na czczo 85 mg/ dl
    a po 2 godzinach 129 mg/ dl - żadnych śladów cukrzycy :) <ten mój lekarz jest przewrażliwiony naprawdę, straszy mnie tylko niepotrzebnie... >

No i kolejny raz potwierdzilo sie ze jak piszemy, ze bedzie dobrze, to bedzie dobrze :) Obysmy sie nigdy nie mylily!

pillow lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja bedzie Daria :)
    i jeszcze jedno ostatecznie zdecydowałam po rozmowie z lekarze i połozną, że urodze z ZZO...

Kocur lubi tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia2 wrote:
    moja bedzie Daria :)
    i jeszcze jedno ostatecznie zdecydowałam po rozmowie z lekarze i połozną, że urodze z ZZO...

Mi sie ta ciaza na oczy rzuca, przeczytalam w zoo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2013, 15:50

Mikusia2 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    szybko nadrabiam i tak :
    jestem po glukozie- udało się!!! leżałam z nogami do góry <?>, ciągle mi się cofało,a pielęgniarka kazała mi... połykać:/ 2 godzinny horror :/ najważniejsze, że się udało, po 15 będą wyniki- mogę sprawdzić w necie, więc pewnie dam znać :)

Pilow - mi się podoba bardziej Dawid z kolei :)

Endokobietko fajna sprawa z tym zwiedzaniem szpitala, muszę się zorientować jak to w PL wygląda. Czy trzeba się jakoś umówić czy można przyjechać i oprowadzają, hmmm...

Ania mr_ ale super Ci się z tą szkołą udało. Tzn. bardzo dobra cena Oo w Szczecinie koszt kursu to 600-800 zł , jest jeszcze taka PUM'u za 375zł i dwie darmowe , ale nie wiem dokładnie jakie warunki trzeba spełniać. W weekend będę wybierać..
    My będziemy mieli Dawidka ;) od początku to imię do synusia mielismy wybrane ;) jeszcze jutro potwierdzenie płci

Kocurku na pewno wyniki glukozy bedą ok :)

pillow, Kocur lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzisz wszytsko jest w porządku :)

Kocur lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocurku cieszę się ze badanie się udało i wyniki są ok. ja też już po glukozie. bałam się strasznie ale raczej niepotrzebnie. wcisnęłam połowę cytryny i było ok. trochę szczypało gardło ale w smaku nawet spoko.
    wyniki miałam od razu.
    na czczo 88 mg/dl
    po 2 godzinach 114 mg/dl
    wyniki krwi super. moczu ok tylko te cholerne bakterie. znowu muszę brać żurawine.

pillow mi się Dawid bardziej podoba. Mojego męża jeden z wielu typów też był Adrian ale od razu go odrzuciłam.

na 18 ide do szkoły rodzenia. niestety tym razem sama bo mąż do pracy na 18 jedzie. :( no nic... przeżyje...

z racji dzisiejszego wolnego od pracy po badaniach pojechałam z mamą do 2 sklepów dziecięcych sprawdzić ceny i porównać z allegro.
    pościel zamawiam na allegro jutro. materac kupimy w sklepie bo cena bardzo zbliżona.

aaa.. dziewczyny które mają tą poduchę do spania i karmienia.. pytanie. jaki macie wsad?? bo ja dzisiaj sprawdzałam dwie cebuszki (bo tak to się nazywa) i jedna była z wkładem sylikonowym (w dotyku jak wata) a druga z perłą styropianową (takie malusienkie kuleczki, w dotyku trochę jak piasek) i nie wiem na którą się zdecydować. pomóżcie proszę :)

pillow, Kocur lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam rogala z wkładem silikonowym. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    Kocurku cieszę się ze badanie się udało i wyniki są ok. ja też już po glukozie. bałam się strasznie ale raczej niepotrzebnie. wcisnęłam połowę cytryny i było ok. trochę szczypało gardło ale w smaku nawet spoko.
    wyniki miałam od razu.
    na czczo 88 mg/dl
    po 2 godzinach 114 mg/dl
    wyniki krwi super. moczu ok tylko te cholerne bakterie. znowu muszę brać żurawine.

pillow mi się Dawid bardziej podoba. Mojego męża jeden z wielu typów też był Adrian ale od razu go odrzuciłam.

na 18 ide do szkoły rodzenia. niestety tym razem sama bo mąż do pracy na 18 jedzie. :( no nic... przeżyje...

z racji dzisiejszego wolnego od pracy po badaniach pojechałam z mamą do 2 sklepów dziecięcych sprawdzić ceny i porównać z allegro.
    pościel zamawiam na allegro jutro. materac kupimy w sklepie bo cena bardzo zbliżona.

aaa.. dziewczyny które mają tą poduchę do spania i karmienia.. pytanie. jaki macie wsad?? bo ja dzisiaj sprawdzałam dwie cebuszki (bo tak to się nazywa) i jedna była z wkładem sylikonowym (w dotyku jak wata) a druga z perłą styropianową (takie malusienkie kuleczki, w dotyku trochę jak piasek) i nie wiem na którą się zdecydować. pomóżcie proszę :)

ja mam z perłą styropianową

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moja koleżanka wysłała mi zdjęcie swojego 6dniowego synusia...Boże jaka śliczota z czarnymi włoskami... <3 Już się nie mogę doczekać porodu choć nie powiem że trochę się zaczynam denerwować cięcia itd...

Kocur lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie tak , że jak się stresujecie czymś to mniej czujecie ruchy dziecka ? ja dziś tak mam bo się stresuje jutrzejszym badaniem prenatalnym

• paula22 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam tak czasami, dziecko czuje stres matki.

Dziewczyny mam takie pytanie, jak robicie depilacje miejsc intymnych?ja do tej pory jakos jeszcze sobie radzilam ale juz nic nie widze przez brzuch no i po wczorajszym strachu zrobiłam sie tak uważna, że staram sie nie schylać itd...

szczessciara lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Kocur, ważne, że to badanie masz już z głowy. :)
    a tak z ciekawości masz podane normy tego badania?
    na wyniku nie mam podanych norm, ale sprawdziłam sobie w necie i w tej pierwszej próbie powinno wyjść mniej niż 100 a w drugiej nie więcej niz 140 :) więc na tej podstawie można powiedzieć, że mam wzorowe wyniki :)

szczessciara nie pomogę Ci niestety, bo mój mały ciągle się wierci, chyba niezależnie od nastroju- większe znaczenie ma tu raczej to czy jem i co jem. Bo np. na głodniaka tłucze mnie dopóki czegoś nie przekąszę, ale jak widać nawet w naszym gronie marcowych mamusiek dzieciolki niby w tym samym wieku płodowym a są zupełnie różne- jedne kopią częściej inne rzadziej jedne mocniej inne lżej , także nie stresuj się :) Maluszek może ze wzgledu na te senną deszczową aurę też woli dziś spokojnie poleżeć :)

szczessciara lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Dziś moja koleżanka wysłała mi zdjęcie swojego 6dniowego synusia...Boże jaka śliczota z czarnymi włoskami... <3 Już się nie mogę doczekać porodu choć nie powiem że trochę się zaczynam denerwować cięcia itd...
    ja też nie mogę się już doczekać spotkania z Ryśkiem, ale porodu boję się coraz bardziej... :/ co nie zmienia faktu, że ciąży mam dość :( dość rzygawek, złego samopoczucia i ciągłych bolączek, wiem, że dzidziuś pewno da mi popalić za te 3 miesiące z kawałkiem, ale przynajmniej fizycznie będę czuła się znacznie lepiej :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:

Dziewczyny mam takie pytanie, jak robicie depilacje miejsc intymnych?ja do tej pory jakos jeszcze sobie radzilam ale juz nic nie widze przez brzuch no i po wczorajszym strachu zrobiłam sie tak uważna, że staram sie nie schylać itd...
    Paula od jakiegoś czasu też mam z tym mega problem, bo najzwyczajniej w świecie nie widzę 'myszki' robiłam to na tzw. czuja ale ostatnio skorzystałam z pomocy lusterka :D żeby też nie kombinować ze schylaniem, biorę lusterko, kucam w wannie i jakoś działam ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Paula od jakiegoś czasu też mam z tym mega problem, bo najzwyczajniej w świecie nie widzę 'myszki' robiłam to na tzw. czuja ale ostatnio skorzystałam z pomocy lusterka :D żeby też nie kombinować ze schylaniem, biorę lusterko, kucam w wannie i jakoś działam ;)

Ale mnie rozbawiłaś ;D
    No ja też korzystam z lusterka bo innej rady niestety nie ma :P

oar8dqk3ffnly5ys.png

Kocur lubi tę wiadomość

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:

ja nalewam wodę do wanny kładę się a mąż mnie goli ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:

ja póki co depiluje na czuja :) pod prysznicem to nie takie proste :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja j.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poduszke rogala mam z wkładem silikonowym.Taka w owieczki:) http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-do-karmienia-gra-i3707912620.html

A jeśli chodzi o depilacje to też troszke na czuja ,troszke z pomoca lusterka i jakoś idzie:) mąż później sprawdza czy dokładnie sie ogoliłam:)

Kocur lubi tę wiadomość

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ