X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu ktoś sie zabrał za porządki na forum:) jak Wasze samopoczucie?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia dziekuje dzisiaj dobrze :) ale wczoraj myslalam ze mi brzuch rozsadzi, normalnie jakbym czula ze rosnie, bolala mnie cala powierzchnia brzucha - dziwne uczucie. A no iczuje teraz Malucha regularnie, slabo ale regularnie ok 6 rano, 13-14 i wieczorem Kolo 21.

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje samopoczucie średnio. cały czas kicham i smarkam, brzuch chce mi rozerwać od tego, boki mnie już bolą od leżenia. i w ogóle czuję się jakby coś po mnie przejechało... muszę trochę ponarzekać :P

qb3ci09kgez1zp78.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    ja póki co o porodzie myślę pozytywnie, ale jeszcze trochę czasu zostało i nie wiem czy pod koniec nie zacznę panikować. jakbym jeszcze zdecydowała się na szpital, to by było bosko, a tu dalej się nie zebrałam z mężem na tzw. obchód. eh.

ja byłam wczoraj w szpitalu miejskim nr 1 w Sosnowcu, nawet przyjemnie, oddział czysty odremontowany, zapisałam się tam na szkolę rodzenia od stycznia tylko w grudniu mam dowiedzieć się kiedy będą ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    moje samopoczucie średnio. cały czas kicham i smarkam, brzuch chce mi rozerwać od tego, boki mnie już bolą od leżenia. i w ogóle czuję się jakby coś po mnie przejechało... muszę trochę ponarzekać :P

ja też myślałam że wczoraj było z katarem najgorzej, a wyszłam na spacer dłuższy i od razu lepiej, dziś tylko raz na jakiś czas zaglądam do chusteczki, więc szybko mija, mam taką nadzieję bo w poniedziałek chce iść na badania zrobić tą nieszczęsną glukozę i inne badania co mi lekarka zleciła

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    ja byłam wczoraj w szpitalu miejskim nr 1 w Sosnowcu, nawet przyjemnie, oddział czysty odremontowany, zapisałam się tam na szkolę rodzenia od stycznia tylko w grudniu mam dowiedzieć się kiedy będą ;)

no, a jak wygląda sprawa z przyjęciem? trzeba mieć lekarza prowadzącego czy jak? jaki koszt jest szkoły rodzenia? i jak to wygląda czasowo? tzn. SR jest tylko w tygodniu, czy można np. iść na weekendową?

qb3ci09kgez1zp78.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam przed chwila u swojego lekarza, zrobił mi usg dziecka i usg szyjki dopochwowo.
    szyjka ma długość 3,1cm i wg niego ani sie nie skraca ani nic.
    ta luteine i globulki kazal wybrać i u niego mam wizyte za 3 tyg.
    Dziecku dzis serce biło 157 i jest wszystko z nim ok.

kaaasiaczek_, Marysia0312 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    no, a jak wygląda sprawa z przyjęciem? trzeba mieć lekarza prowadzącego czy jak? jaki koszt jest szkoły rodzenia? i jak to wygląda czasowo? tzn. SR jest tylko w tygodniu, czy można np. iść na weekendową?

Koszt szkoły rodzenia to 19 zł za zajęcia zajęć jest 8, w tym 3 z mężami. W grudniu wiem że zajęcia rozpoczynają się 2 więc są one w tygodniu, niewiem jak będzie w styczniu.
    A o sptrawę przyjęcia zapomniałam się spytać, jak będę tam w grudniu dzwonić to się dowiem, ja też nie mam lekarza prowadzącego w tym szpitalu.

Dam ci link o szpitalu może się przyda...
    http://www.gdzierodzic.info/placowka/985

znam 5 dziewczyn które tam rodziły i żadna nie narzeka, mówią że mili lekarza i pielęgniarki.

a i o szkole rodzenia jeszcze coś takiego znalazłam...

http://strefamamy.pl/miejsca/szkola-rodzenia-przy-szpitalu-miejskim-nr-1/20980/

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Byłam przed chwila u swojego lekarza, zrobił mi usg dziecka i usg szyjki dopochwowo.
    szyjka ma długość 3,1cm i wg niego ani sie nie skraca ani nic.
    ta luteine i globulki kazal wybrać i u niego mam wizyte za 3 tyg.
    Dziecku dzis serce biło 157 i jest wszystko z nim ok.

To sa bardzo dobre wiadomosci, ale skandall, ze kazdy lekarz mowi co innego. Tyle nerwow niepotrzebnie.
    Musisz sie nas sluchac, jak piszemy, ze bedzie dobrze, to bedzie dobrze :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ja też nie mogłam trafić na nasz wątek :P

W ogóle nie wiem co się dzieje po tych 20 tygodniach, ale co chwile prawie każdej z nas coś jest, mi np. od paru dni pobolewa brzuch ale tylko w nocy, i czasami tak szczyka, dziś nie przespałam ani minuty, wizyte u gina mam dopiero 2.12, niewiem czy nie iśc do niego w piątek, tylko nie chce się wygłupić jeśli mi powie że to jakieś rozciąganie, a może to też ma związek ze skacaniem sie szyjki ?! Juz sama niewiem...

A wczoraj byłam u stomatologa na przeglądzie ;) , he naprawiła mi jedengo ząbka, zaplombowała, stresu się najadłam bo bardzo nie lubie dentysty, pomimo tego że nic mnie nie bolało.

A samopoczucie też mam beznadziejne, w ogole takie bez entuzjazmu,leże wszystko mnie boli, siedze też jest nie tak, yh, a w dodatku naczytałam się ostatnio oczywiście o przedwczesnych porodach, i zaraz mam najgorsze myśli ;/ , stąd postanowiłam już niczego nie czytać w internecie i zdać się na lekarza :)

oar8dqk3agat7qde.png

• pillow Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:53

• pillow Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• paula22 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endokobietka no każdy co innego;) zgłupieć mozna.

Viril jesli nie masz silnych bóli to to nic groźnego raczej, ja dziś pytałam o takie kłucie albo pobolewanie to mój gin powiedział, że to macica się rozciąga coraz bardziej. Ale jesli masz byc spokojniejsza to idź wcześniej do lekarza

lprktv73nye615w2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Ciągle myślimy z mężem nad imieniem dla synka. Ostatecznie ja mam swoją propozycję, on swoją. I tak moja: ADRIAN, męża: DAWID.
    Które imię Waszym zdaniem jest ładniejsze? :)

Adrian :)
    znam jednego 10-miesięcznego Adrianka i jest cudowny :D

pillow lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szybko nadrabiam i tak :
    jestem po glukozie- udało się!!! leżałam z nogami do góry <?>, ciągle mi się cofało,a pielęgniarka kazała mi... połykać:/ 2 godzinny horror :/ najważniejsze, że się udało, po 15 będą wyniki- mogę sprawdzić w necie, więc pewnie dam znać :)

Pilow - mi się podoba bardziej Dawid z kolei :)

Endokobietko fajna sprawa z tym zwiedzaniem szpitala, muszę się zorientować jak to w PL wygląda. Czy trzeba się jakoś umówić czy można przyjechać i oprowadzają, hmmm...

Ania mr_ ale super Ci się z tą szkołą udało. Tzn. bardzo dobra cena Oo w Szczecinie koszt kursu to 600-800 zł , jest jeszcze taka PUM'u za 375zł i dwie darmowe , ale nie wiem dokładnie jakie warunki trzeba spełniać. W weekend będę wybierać..

pillow, paula22, juicca lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .k :)

Kocur lubi tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo są już wyniki z tego co widzę mam b. dobre na czczo 85 mg/ dl
    a po 2 godzinach 129 mg/ dl - żadnych śladów cukrzycy :) <ten mój lekarz jest przewrażliwiony naprawdę, straszy mnie tylko niepotrzebnie... >

pillow, kaaasiaczek_, Viril, Endokobietka, paula22, wisnia11 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur, ważne, że to badanie masz już z głowy. :)
    a tak z ciekawości masz podane normy tego badania?

Kocur lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Ciągle myślimy z mężem nad imieniem dla synka. Ostatecznie ja mam swoją propozycję, on swoją. I tak moja: ADRIAN, męża: DAWID.
    Które imię Waszym zdaniem jest ładniejsze? :)

Dawid :)

pillow lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No .

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ