X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu ktoś sie zabrał za porządki na forum:) jak Wasze samopoczucie?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia dziekuje dzisiaj dobrze :) ale wczoraj myslalam ze mi brzuch rozsadzi, normalnie jakbym czula ze rosnie, bolala mnie cala powierzchnia brzucha - dziwne uczucie. A no iczuje teraz Malucha regularnie, slabo ale regularnie ok 6 rano, 13-14 i wieczorem Kolo 21.

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje samopoczucie średnio. cały czas kicham i smarkam, brzuch chce mi rozerwać od tego, boki mnie już bolą od leżenia. i w ogóle czuję się jakby coś po mnie przejechało... muszę trochę ponarzekać :P

qb3ci09kgez1zp78.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    ja póki co o porodzie myślę pozytywnie, ale jeszcze trochę czasu zostało i nie wiem czy pod koniec nie zacznę panikować. jakbym jeszcze zdecydowała się na szpital, to by było bosko, a tu dalej się nie zebrałam z mężem na tzw. obchód. eh.

ja byłam wczoraj w szpitalu miejskim nr 1 w Sosnowcu, nawet przyjemnie, oddział czysty odremontowany, zapisałam się tam na szkolę rodzenia od stycznia tylko w grudniu mam dowiedzieć się kiedy będą ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    moje samopoczucie średnio. cały czas kicham i smarkam, brzuch chce mi rozerwać od tego, boki mnie już bolą od leżenia. i w ogóle czuję się jakby coś po mnie przejechało... muszę trochę ponarzekać :P

ja też myślałam że wczoraj było z katarem najgorzej, a wyszłam na spacer dłuższy i od razu lepiej, dziś tylko raz na jakiś czas zaglądam do chusteczki, więc szybko mija, mam taką nadzieję bo w poniedziałek chce iść na badania zrobić tą nieszczęsną glukozę i inne badania co mi lekarka zleciła

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    ja byłam wczoraj w szpitalu miejskim nr 1 w Sosnowcu, nawet przyjemnie, oddział czysty odremontowany, zapisałam się tam na szkolę rodzenia od stycznia tylko w grudniu mam dowiedzieć się kiedy będą ;)

no, a jak wygląda sprawa z przyjęciem? trzeba mieć lekarza prowadzącego czy jak? jaki koszt jest szkoły rodzenia? i jak to wygląda czasowo? tzn. SR jest tylko w tygodniu, czy można np. iść na weekendową?

qb3ci09kgez1zp78.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam przed chwila u swojego lekarza, zrobił mi usg dziecka i usg szyjki dopochwowo.
    szyjka ma długość 3,1cm i wg niego ani sie nie skraca ani nic.
    ta luteine i globulki kazal wybrać i u niego mam wizyte za 3 tyg.
    Dziecku dzis serce biło 157 i jest wszystko z nim ok.

kaaasiaczek_, Marysia0312 lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    no, a jak wygląda sprawa z przyjęciem? trzeba mieć lekarza prowadzącego czy jak? jaki koszt jest szkoły rodzenia? i jak to wygląda czasowo? tzn. SR jest tylko w tygodniu, czy można np. iść na weekendową?

Koszt szkoły rodzenia to 19 zł za zajęcia zajęć jest 8, w tym 3 z mężami. W grudniu wiem że zajęcia rozpoczynają się 2 więc są one w tygodniu, niewiem jak będzie w styczniu.
    A o sptrawę przyjęcia zapomniałam się spytać, jak będę tam w grudniu dzwonić to się dowiem, ja też nie mam lekarza prowadzącego w tym szpitalu.

Dam ci link o szpitalu może się przyda...
    http://www.gdzierodzic.info/placowka/985

znam 5 dziewczyn które tam rodziły i żadna nie narzeka, mówią że mili lekarza i pielęgniarki.

a i o szkole rodzenia jeszcze coś takiego znalazłam...

http://strefamamy.pl/miejsca/szkola-rodzenia-przy-szpitalu-miejskim-nr-1/20980/

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Byłam przed chwila u swojego lekarza, zrobił mi usg dziecka i usg szyjki dopochwowo.
    szyjka ma długość 3,1cm i wg niego ani sie nie skraca ani nic.
    ta luteine i globulki kazal wybrać i u niego mam wizyte za 3 tyg.
    Dziecku dzis serce biło 157 i jest wszystko z nim ok.

To sa bardzo dobre wiadomosci, ale skandall, ze kazdy lekarz mowi co innego. Tyle nerwow niepotrzebnie.
    Musisz sie nas sluchac, jak piszemy, ze bedzie dobrze, to bedzie dobrze :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ja też nie mogłam trafić na nasz wątek :P

W ogóle nie wiem co się dzieje po tych 20 tygodniach, ale co chwile prawie każdej z nas coś jest, mi np. od paru dni pobolewa brzuch ale tylko w nocy, i czasami tak szczyka, dziś nie przespałam ani minuty, wizyte u gina mam dopiero 2.12, niewiem czy nie iśc do niego w piątek, tylko nie chce się wygłupić jeśli mi powie że to jakieś rozciąganie, a może to też ma związek ze skacaniem sie szyjki ?! Juz sama niewiem...

A wczoraj byłam u stomatologa na przeglądzie ;) , he naprawiła mi jedengo ząbka, zaplombowała, stresu się najadłam bo bardzo nie lubie dentysty, pomimo tego że nic mnie nie bolało.

A samopoczucie też mam beznadziejne, w ogole takie bez entuzjazmu,leże wszystko mnie boli, siedze też jest nie tak, yh, a w dodatku naczytałam się ostatnio oczywiście o przedwczesnych porodach, i zaraz mam najgorsze myśli ;/ , stąd postanowiłam już niczego nie czytać w internecie i zdać się na lekarza :)

oar8dqk3agat7qde.png

• pillow Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:53

• pillow Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• paula22 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endokobietka no każdy co innego;) zgłupieć mozna.

Viril jesli nie masz silnych bóli to to nic groźnego raczej, ja dziś pytałam o takie kłucie albo pobolewanie to mój gin powiedział, że to macica się rozciąga coraz bardziej. Ale jesli masz byc spokojniejsza to idź wcześniej do lekarza

lprktv73nye615w2.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Ciągle myślimy z mężem nad imieniem dla synka. Ostatecznie ja mam swoją propozycję, on swoją. I tak moja: ADRIAN, męża: DAWID.
    Które imię Waszym zdaniem jest ładniejsze? :)

Adrian :)
    znam jednego 10-miesięcznego Adrianka i jest cudowny :D

pillow lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szybko nadrabiam i tak :
    jestem po glukozie- udało się!!! leżałam z nogami do góry <?>, ciągle mi się cofało,a pielęgniarka kazała mi... połykać:/ 2 godzinny horror :/ najważniejsze, że się udało, po 15 będą wyniki- mogę sprawdzić w necie, więc pewnie dam znać :)

Pilow - mi się podoba bardziej Dawid z kolei :)

Endokobietko fajna sprawa z tym zwiedzaniem szpitala, muszę się zorientować jak to w PL wygląda. Czy trzeba się jakoś umówić czy można przyjechać i oprowadzają, hmmm...

Ania mr_ ale super Ci się z tą szkołą udało. Tzn. bardzo dobra cena Oo w Szczecinie koszt kursu to 600-800 zł , jest jeszcze taka PUM'u za 375zł i dwie darmowe , ale nie wiem dokładnie jakie warunki trzeba spełniać. W weekend będę wybierać..

pillow, paula22, juicca lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .k :)

Kocur lubi tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo są już wyniki z tego co widzę mam b. dobre na czczo 85 mg/ dl
    a po 2 godzinach 129 mg/ dl - żadnych śladów cukrzycy :) <ten mój lekarz jest przewrażliwiony naprawdę, straszy mnie tylko niepotrzebnie... >

pillow, kaaasiaczek_, Viril, Endokobietka, paula22, wisnia11 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur, ważne, że to badanie masz już z głowy. :)
    a tak z ciekawości masz podane normy tego badania?

Kocur lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Ciągle myślimy z mężem nad imieniem dla synka. Ostatecznie ja mam swoją propozycję, on swoją. I tak moja: ADRIAN, męża: DAWID.
    Które imię Waszym zdaniem jest ładniejsze? :)

Dawid :)

pillow lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No .

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ