X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klemens ja też nie czułam po kilka dni malucha. też panikowałam... ryczałam że sie nie rusza.. to normalne. ma dużo miejsca i sobie fika a ty nie czujesz. mi tez się odwraca plecami do mojego brzucha i albo nie czuje albo mnie kopie po dupie delikatnie. zrób jak dziewczyny piszą. odpocznij, wyluzuj, zjedz coś napij się zimnego mleka, połóż się i wsłuchaj w brzuch. ale też nie panikuj jak nic nie poczujesz. może mała się ustawiła odwrotnie albo po prostu śpi lub odpoczywa.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to mnie troche uspokoiłyscie :) zjadalam twixa snikersa i kawalek czekolady i ide lezec mam nadzieje ze cos poczuje... chociaz teraz to mi niedobrze od tych slodkosci ha ha ha :)

w57vkrntxm40pcu0.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały panicz też uwielbia pozycje plecami do mojego brzucha :) wtedy ruchy są delikatniejsze , ale czasami jak mi w jelito grube kopnie to ło mam wrazenie że zaraz mi zwieracze popuszczą , no to lece do kibelka a Tu tylko ucisk...

Dziś odebrałam wyniki morfologii:

Hemoglobina w normie 12,5%
    Mocz ok
    Tsh 2.40 , a miałam więcej
    i Tu wynik CRP mnie troche zaniepokoił 5,88( gdzieś jakieś niechciane białko się wytworzyło) dobrze ze w czwartek wizyta i da mi jakis lek na zbicie tego CRP

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosłownie takie same odczucia:)
    Juicca a lekarz kazał zrobić Tobie badanie CRP? bo mi nigdy nie zlecał

• juicca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dał mi skierowanie na CRP , bo mówilam mu o duzych ubytkach w zębach może dlatego( bo od zębów tez infekcji organizmu mozna dostać) ząbki leczyłam przed zajsciem w ciąze , potem uległam w łózku i przerwałam leczenie , teraz je znów wznowiłam

poza tym wyniki Cytologii beda w czwartek

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio u dentysty byłam w czerwcu i wszystkie ząbki miałam zdrowe- kilka dni temu coś mnie zaczęło bolec z lewej strony jak słodkie jadłam i zapisałam się na 5.12 zobaczymy czy coś jest do zaklejenia:)

• juicca Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja byłam tydz temu , i teraz nast wizyta u stomatologa 4.12 muszę to wyleczyć

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• Kocur Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie. Glukozę muszę powtórzyć i tu zokn, na nfz należy się tylko jedno badanie, to że zwymiotowałam to mój problem- za kolejne badanie muszę zapłacić a muszę je robić do skutku.To badanie jest podobno mega ważne, na dodatek w miesiąc przytyłam 5 kg w badaniach moczu znów białko i podwyższone znacznie ph - lekarz podejrzewa cukrzycę ciążową. Całkowity zakaz jedzenia przetworzonych słodyczy- stosowanie cukru tylko w min. ilościach- mam zakaz jedzenia również bananów i winogron. W sumie mam 14 kg na plusie... jestem mega podłamana po ten wizycie... nie wiem co mam już robić żeby nie tyć :( kurcze i ten mocz, skąd to cholerne białko i co to oznacza? Nie wiem już - tyle kombinuję z tym jedzeniem i ciągle źle :(

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens86 wrote:
    no to mnie troche uspokoiłyscie :) zjadalam twixa snikersa i kawalek czekolady i ide lezec mam nadzieje ze cos poczuje... chociaz teraz to mi niedobrze od tych slodkosci ha ha ha :)

Jak nie poczujesz nic a nic to nie zaszkodzi podejść na IP. Zrobią Ci Usg i przynajmniej się uspokoisz i dowiesz że malec ma takie ułożenie że np nie odczujesz tego ;)

Ja się czuję dziś bardzo źle... dosłownie jakbym chora była. Rano zebrało mi się na wymioty o 5 rano...potem straszny ból głowy i tak się pałętam po mieszkaniu. Jeszcze mąż ma służbe dziś i jestem do jutra sama eh jakoś dziwnie tak. Na szczęście mała kopie i tyle mojego szczęścia...

Pa : DZIŚ PO SPANIU NA KOPSZULCE ZAUWAŻYŁAM 4 PLAMY KLEIŁY SIĘ A PO WYSCHNIĘCIU TAKIE SIĘ ZROBIŁY JAK PLAMA PO SŁODKIM SOKU...CZY TO LAKTACJA? TYLKO Z LEWEJ PIERSI PRAWA NIC A NIC. ( PRAWĄ MIAŁAM OPEROWANĄ MIAŁAM 2 GUZKI I NIE WIEM CZY TO NIE BEDZIE MIAŁO JAKIEGOŚ WPŁYWU NA KARMIENIE...:( )

4afcc1255b.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:52

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    ja już po wizycie. Glukozę muszę powtórzyć i tu zokn, na nfz należy się tylko jedno badanie, to że zwymiotowałam to mój problem- za kolejne badanie muszę zapłacić a muszę je robić do skutku.To badanie jest podobno mega ważne, na dodatek w miesiąc przytyłam 5 kg w badaniach moczu znów białko i podwyższone znacznie ph - lekarz podejrzewa cukrzycę ciążową. Całkowity zakaz jedzenia przetworzonych słodyczy- stosowanie cukru tylko w min. ilościach- mam zakaz jedzenia również bananów i winogron. W sumie mam 14 kg na plusie... jestem mega podłamana po ten wizycie... nie wiem co mam już robić żeby nie tyć :( kurcze i ten mocz, skąd to cholerne białko i co to oznacza? Nie wiem już - tyle kombinuję z tym jedzeniem i ciągle źle :(

współczuję Ci, że musisz jednak powtarzać badanie, a kg się nie przejmuj, bo po porodzie na pewno wrócisz do formy sprzed ciąży.

a ja znowu chora jestem :/ maliny, cytryna, czosnek już w ruchu od rana. eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2013, 13:47

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:

Kocurku kurcze przykro mi, nie masz wyjscia musisz sie zmusic do tego badania. Faktycznie duzo tych kg juz masz, ale nie wiem jakiej figury bylas wczesniej, bo jak bardzo szczuplej to nie jest tak zle, szczuplym wolno przytyc wiecej. Nie zalamuj sie, bo nic nie mozesz zrobic, a nerwy szkodza dziecku. Szybko powtorz te badania, juz wiesz co Cie czeka, wiec napewno bedzie latwiej, bez paniki napewno sie uda. Slyszalam, ze ta glukoze w takich wypadkach mozna dozylnie podac, ale nie wiem dokladnie, popytaj lekarza.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:53

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ kuruj sie i spij duzo, sen jest najlepszy.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    współczuję Ci, że musisz jednak powtarzać badanie, a kg się nie przejmuj, bo po porodzie na pewno wrócisz do formy sprzed ciąży.

a ja znowu chora jestem :/ maliny, cytryna, czosnek już w ruchu od rana. eh.

widocznie coś krąży po dąbrowie:P ja mam na szczęście tylko katarek

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie juz to:

http://www.youtube.com/watch?v=34QfPVXM0sA

Ja sie az poplakalam ze wzruszenia.

Marysia0312, kaaasiaczek_, Kocur lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:53

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest polski artykul do tego filmu:

http://kobieta.onet.pl/dziecko/blizniaki-ktore-nie-zorientowaly-sie-ze-sie-juz-urodzily/kle18

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocurku powodzenia ci życzę na następnym badaniu. Oby wszystko było dobrze i żebyś wytrzymała :*

Kocur lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY
    DZIŚ PO SPANIU NA KOSZULCE ZAUWAŻYŁAM 4 PLAMY KLEIŁY SIĘ A PO WYSCHNIĘCIU TAKIE SIĘ ZROBIŁY JAK PLAMA PO SŁODKIM SOKU...CZY TO LAKTACJA? TYLKO Z LEWEJ PIERSI PRAWA NIC A NIC. ( PRAWĄ MIAŁAM OPEROWANĄ MIAŁAM 2 GUZKI I NIE WIEM CZY TO NIE BEDZIE MIAŁO JAKIEGOŚ WPŁYWU NA KARMIENIE...:( )

4afcc1255b.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ