X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • pillow Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:52

Oleńka lubi tę wiadomość

• Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bralam urosept i szybko minely wszystkie dolegliwosci :)

w57vkrntxm40pcu0.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Nabawiłam się zapalenia pęcherza :( nie mogę dodzwonić się do mojej ginekolog pomóżcie co mogę wziąć ? :( urosept?
    Kochana, to moje przekleństwo od początku ciąży i najlepiej na mnie działa furagina (np. urofuraginum przez pierwsze 2 dni 3 razy po 2 tabletki :) Poczujesz ulgę już po 1 dawce, a na drugi dzień będzie już znacznie lepiej :) Oprócz tego ciepłe majty i duuużo pić- ja lubie wodę z cytryną (a cytryna dodatkowo też zakwasza mocz) :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z IP bo w moczu pojawiła sie krew :( masakra jak mnie potraktowała Dr w jednym ze szpitali :/ " moge panią przyjąć n dostawkę bo nie ma miejsc ale konsultacji nie ma " pojechałam do 2 szpitala tam mnie potraktowali ok. W moczu wyszło białko niestety mam zrobić posiew dostałam antybiotyk. Teraz juz jest lepiej eh...

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Olenka trzymaj sie, teraz powinno juz byc wszystko dobrze.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się troszkę przeziębiłam,a raczej pewnie mąż mnie troszkę zaraził bo też miał ale wcześniej - katarek :(

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dbajcie dziewczyny o siebie i grubo sie ubierajcie.

Czy Wasze brzuszki się powiększają bo mój coraz bardziej okrąglejszy się robi:) Maluch od rana znów po dole mnie kopie-dziwne uczucie:)wszystkie jelita mi pokopał chyba:)

• pillow Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:52

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuszek tez sie powieksza, dzisiaj rano sie zwazylam i mialam 1 kg mniej niz tydzien temu, ale od paru dni mam ogromna zgage, ktora zabiera mi caly apetyt. Wyczytalam ze teraz z kg bedzie juz znacznie gorzej, bo przybiera sie srednio od tego momentu ciazy 0,5kg tygodniowo. Ja mam na Cale szczesice na tym etapie ok 6-6,5 na plusie no ale jeszcze 15 tygodni przede mna....zaniedlugo bede sie toczyc.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że dbam grubo się ubieram, mąż bierze witaminy witaminę C, tran aby nie być chorym...ale jak to w fabryce zawsze może coś przynieść do domu...a wówczas ja się zarażę, przecież go z domu przez to nie wyrzucę

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Mr z domu nie, ale na kanape w drugim pokoju jak najbardziej.
    Ja sie ciesze, ze w sumie udalo nam sie z pogoda w tym roku, jest jeszcze dosc cieplo no i malo tych przeziebionych chodzi. Mamy szczescie.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Ania Mr z domu nie, ale na kanape w drugim pokoju jak najbardziej.
    Ja sie ciesze, ze w sumie udalo nam sie z pogoda w tym roku, jest jeszcze dosc cieplo no i malo tych przeziebionych chodzi. Mamy szczescie.

i tu jest problem bo mamy tylko jeden pokój

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    i tu jest problem bo mamy tylko jeden pokój

No tak to nie zostaje nic innego jak uwazac na siebie. Mi lekarz powiedzial, ze w razie przezebienia mam jesc duzo witaminy C, malin i miodu. Staram sie codziennie pic cos z miodem, albo herbate albo mleko wieczorem i narazie jest dobrze.

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez czasami macie takie ciągnięcie po bokach, w dole albo kłucie delikatne brzucha?

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Paula mnie już to męczy kilka dni i się tak czaje czy do lekarza iść prywatnie w tym tyg.W sumie jak leżę jest ok....chyba poczekam tydzień (we wt.26.11 mam planowaną wizyte)nie bede panikowala :) a napina Ci się lekko brzuszek przy chodzeniu lub dłuższym siedzeniu?

• Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosheee dziewczyny od dwóch dni nie czuje w ogole ruchów malutkiej ... juz zaczynam panikowac czy tez tak czasmi macie ???
    Nie wiem czy jechac do lekarza czy jeszcze poczekac

w57vkrntxm40pcu0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie czujesz nawet delikatnych ruchów? połóż się na plecach i coś słodkiego zjedz i na pewno poczujesz:)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak napina mi się tez czasami pomijając wypychanie się dziecka jak leżę. czytałam, że to normalne takie kłucie ale mimo to pytam...

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens86 wrote:
    bosheee dziewczyny od dwóch dni nie czuje w ogole ruchów malutkiej ... juz zaczynam panikowac czy tez tak czasmi macie ???

Ja tez tak mam, wogole czuje Malucha nie zbyt czesto.
    W zeszlym tygodniu 3 dni go nie czulam, ale lekarka uspokoila mnie, ze jestli dziecko lezy plecami do mojej skory na brzuchu to moge go wcale nie czuc. Na tym etapie ciazy jest to normalne, bo maluchy Maja jeszcze dosc duzo miejsca.

17u93e5exqfllrog.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens86 wrote:
    zastosuj rade Marysi, ja jak chce poczuć małą to kładę sie na plecach i zazwyczaj działa;)

lprktv73nye615w2.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ