MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kaaasiaczek_ wrote:to i tak miałaś dobrze, że glukoza miała smak czarnej porzeczki w PL to smakuje jak lukier i też tak trochę wygląda
wsyzstko ma plusy i minusy, w DE standarfdowo robi sie ten test z 50 g glukozy, ale nawet moja lekarka powiedziala, ze lepiej zrobic z 75 g i za te 75 g musialam doplacic 5 Euro.
Wmusilam w siebie kanapke i jest mi niedobrze i zaczyna mi sie krecic w glowie. Czy to normalne po tym tescie, ze nie chce mi sie jesc?
-
Endokobietka wrote:wsyzstko ma plusy i minusy, w DE standarfdowo robi sie ten test z 50 g glukozy, ale nawet moja lekarka powiedziala, ze lepiej zrobic z 75 g i za te 75 g musialam doplacic 5 Euro.
Wmusilam w siebie kanapke i jest mi niedobrze i zaczyna mi sie krecic w glowie. Czy to normalne po tym tescie, ze nie chce mi sie jesc?
ja normalnie zjadłam śniadanie po badaniu. wręcz czekałam tylko, aż 2 godziny miną i szybko coś przekąszę.
a co do spania, to ja też spałam i czasem jeszcze mimo wszystko śpię na brzuchu. na prawym boku również i na plecach też się zdarzy, wg mnie to też nam musi być wygodnie, niby się nie powinno, ale jak mam ochotę to śpię jak mi się podoba. rogala mam, ale jakoś mężowi przypasował i go miętosi w nocy -
nick nieaktualnyMi mąż kupił rogala i szczerze powiem ,że bardzo sympatyczny prezent:) spie na lewnym boku i tak jest dla mnie najlepiej.
Dziś znów uczucie napiętego brzucha czuje...kurcze dziewczyny ja zwariuje przez to! w strachu zeje tylko zeby wszystko było ok i maluszek w terminie sie urodził. -
nick nieaktualny
-
http://proimage.net.pl/web/kunert/kolorystyka/big/czarny_czarna_kropka1.jpg
co myslicie o takim wózku tzn kółka piankowe i przednie mniejsze? Miala któreś z Waszych znajomych? Mi sie strasznie podoba ale nie wiem jak bedzie z praktyka... cały komplet 914 zł -
Marysia0312 wrote:Mi mąż kupił rogala i szczerze powiem ,że bardzo sympatyczny prezent:) spie na lewnym boku i tak jest dla mnie najlepiej.
Dziś znów uczucie napiętego brzucha czuje...kurcze dziewczyny ja zwariuje przez to! w strachu zeje tylko zeby wszystko było ok i maluszek w terminie sie urodził.
ja śpię na tym rogalu od 4 miesiąca i życia bez niego sobie nie wyobrażam i też przeważnie śpię na lewym boku -
nick nieaktualny
-
My to jakieś Marysia jesteśmy Tu zaboli tam cos strzyknie , a ja w czwartek dopiero wizyta... jak ja wytrzymie do tego 21.11 Pierwsze 1.5 tyg spokój a nastepne 1.5 tg do wizyty do juz masakra , cos zaboli zaraz stres że cos nie tak....
-
nick nieaktualnyjuicca wrote:My to jakieś Marysia jesteśmy Tu zaboli tam cos strzyknie , a ja w czwartek dopiero wizyta... jak ja wytrzymie do tego 21.11 Pierwsze 1.5 tyg spokój a nastepne 1.5 tg do wizyty do juz masakra , cos zaboli zaraz stres że cos nie tak....
Mój mąż mówi,że też panikuję - no ale jak tak się martwie o tego maluszka! nikt mnie nie rozumie... -
Mój mąż to samo : Aneta popatrz na mnie , patrze na niego i mówi nie wariuj !! Wszystko jest ok , to ciąża
Mama to samo : Aneta jak ja byłam z Toba czy Magdą ( siostrą) w ciazy to kulke miała z boku i ją strasznie rozpychała.. płakała z bólu a wszystko było okMarysia0312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:Aniu a jak się czujesz? masz jakieś bolączki brzuszka? bo ja dziś narzekam...-niestety czekam do jutra mam nadzieje że przejdzie.
jedyny problem jaki mi doskwiera to że jak długo siedzę to mała upodobniła sobie do kopania moje żeberka po prawej stronie, wówczas albo muszę wstać jeśli to możliwe albo trzymam się tam i przestaje. Przy pierwszym razie się przeraziłam ale później moja siostra powiedziała że to normalne mała cię kopie po żebrach. Więc teraz się już nie przejmuję i staram się cieszyć ciążą bo pod koniec tego miesiąca zostanie jeszcze 100 dni do porodu a to już szybko zleci już tak daleko zaszłyśmy więc wszystko będzie dobrze;)
wczoraj malutkiej czytałam bajeczkę na dobranoc "Piękną i Bestie" a tu odwrotny skutek zamiast iść w brzuszku spać to się rozbrykała i zaczęła kopać mamusie chyba chciała więcej bajeczek usłyszeć