MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mam szkole rodzenia dopiero 17.01 ciekawe czy to nie bedzie za pozno, ale jak sie zapisywalam, pani sama mnie z grudnia na styczen przesunela i powiedziala, ze mam przyjsc z wielkim brzuchem, to bede sobie mogla to lepiej wyobrazic
Ja od 2 dni nie czuje ruchow dziecka, ale w tym czasie brzuch mi wywalilo bardzo, moze Maly ma teraz wiecje miejsca i dlatego slabiej go czuje.
Jutro badania na cukrzyce, boje sie strasznie, bo znowu glupot w internecie naczytalam jak to taka cukrzyca w ciazy szkodliwa jest.
Dzisiaj ide do urzedu po wniosek na macierzynski i tacierzynski, mamy mase pytan i z tego co widzialam musimy kupe zaswiadczen, dokumentow itp przyniesc, wiec trzeba sie juz teraz tym zajac (tak mi napisal moj Apps ciazowy).Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 08:04
-
ja byłam wczoraj drugi raz w szkole rodzenia i powiem szczerze że za dużo nowych wiadomości nie było. Wiecie... ciąża, jej przebieg, przygotowanie do porodu, troche informacji o szpitalach i to wszystko.
mam nadzieję że na następnych zajęciach będzie już o maluszkach.. pielęgnacja, opieka itd. -
My zapisalismy sie na kurs intensywny dla par piatek, sobota, niedziela. Ciekawe co z tego wyjdzie.
W naszym szpitalu co miesiac sa spotkania dla oczekujacych dziecka, pokazuja sale, opowiadaja co i jak, nastepne spotkanie jest we wtorek, moze sie wybierzemy, bo w grudniu pewnie nam sie juz nie bedzie chcialo. A ze szkola rodzenia w tym samym szpitalu, to zawsze bedzie mozna w styczniu dopytac. -
nick nieaktualnyEndokobietka wrote:Ja mam szkole rodzenia dopiero 17.01 ciekawe czy to nie bedzie za pozno, ale jak sie zapisywalam, pani sama mnie z grudnia na styczen przesunela i powiedziala, ze mam przyjsc z wielkim brzuchem, to bede sobie mogla to lepiej wyobrazic
Ja od 2 dni nie czuje ruchow dziecka, ale w tym czasie brzuch mi wywalilo bardzo, moze Maly ma teraz wiecje miejsca i dlatego slabiej go czuje.
Jutro badania na cukrzyce, boje sie strasznie, bo znowu glupot w internecie naczytalam jak to taka cukrzyca w ciazy szkodliwa jest.
Dzisiaj ide do urzedu po wniosek na macierzynski i tacierzynski, mamy mase pytan i z tego co widzialam musimy kupe zaswiadczen, dokumentow itp przyniesc, wiec trzeba sie juz teraz tym zajac (tak mi napisal moj Apps ciazowy).
Powiem Ci że ja też jakoś słabiej od 2 dni czuje ruchy maluszka...chyba sie jakoś inaczej ułożył (ale oczywiście panikuję;/)
Ja z kolei mam mieszane odczucia co do tej szkoły rodzenia ale to może dlatego że to było pierwsze spotkanie. -
a ja właśnie wróciłam z wizyty u lekarza, dzisiaj bez usg, ale dowiedziałam się chociaż wyników badań, morfologia, mocz, próby wątrobowe w normie. glukoza na czczo: 60
po 1 h: 73
po 2 h: 63.
szyjka zamknięta, twarda.
także póki co wszystko w porządku. następna wizyta 11 grudnia. -
witam Was
jestem po wczorajszej wizycie z dzieckiem wszystko w porządku jest ułożony główką w górę ale ma czas na obrócenie się z tym że nadal się nie ujawniło
Moja szyjka jest zamknięta ale niestety się skróciła ma teraz 2,7 mam się oszczędzać do tego mam skurcze i bóle podbrzusza na które dostałam Fenoterol którego wycofali tydzień temu bo szkodzi
Pozdrawiam
A czy któraś z Was zna swój wymiar szyjki na tym etapie ciąży? -
Moja 4,9.
Słuchajcie dziewczyny ostatnio po spacerach zauwazylam ze zaczyna mnie kłuc brzuch na dole nie wiem czy to normalne....
A druga rzecz która mnie martwi mała daje o sobie znac ale róznie ... raz cały dzien a nie raz tylko wieczorem pare kopniaczków. Nie wiem czemu tak a jak juz sie nie odzywa pol dni to zaczynam swirować -
nick nieaktualnyEffcia28 wrote:witam Was
jestem po wczorajszej wizycie z dzieckiem wszystko w porządku jest ułożony główką w górę ale ma czas na obrócenie się z tym że nadal się nie ujawniło
Moja szyjka jest zamknięta ale niestety się skróciła ma teraz 2,7 mam się oszczędzać do tego mam skurcze i bóle podbrzusza na które dostałam Fenoterol którego wycofali tydzień temu bo szkodzi
Pozdrawiam
A czy któraś z Was zna swój wymiar szyjki na tym etapie ciąży? -
Oleńka wrote:Moja 4,9.
Słuchajcie dziewczyny ostatnio po spacerach zauwazylam ze zaczyna mnie kłuc brzuch na dole nie wiem czy to normalne....
A druga rzecz która mnie martwi mała daje o sobie znac ale róznie ... raz cały dzien a nie raz tylko wieczorem pare kopniaczków. Nie wiem czemu tak a jak juz sie nie odzywa pol dni to zaczynam swirować
kłucie u mnie też czasem występuję, czasem bóle okresowe, ale wtedy biorę magnez i na łóżko.
a co do aktywności to mój książę też daje o sobie znać o różnej porze. 2 dni temu też praktycznie przez cały dzień nie dawał o sobie znać, natomiast jak budzik męża zadzwonił o 5 rano, to wariat szalał, że spać nie mogłam. także wg mnie to wszystko zależy od dzieciaków kiedy one mają ochotę dać o sobie znać -
kaaasiaczek_ wrote:a ja właśnie wróciłam z wizyty u lekarza, dzisiaj bez usg, ale dowiedziałam się chociaż wyników badań, morfologia, mocz, próby wątrobowe w normie. glukoza na czczo: 60
po 1 h: 73
po 2 h: 63.
szyjka zamknięta, twarda.
także póki co wszystko w porządku. następna wizyta 11 grudnia.
Super wyniki glukozy, tylko pozazdroscic. -
nick nieaktualnyOleńka wrote:Moja 4,9.
A druga rzecz która mnie martwi mała daje o sobie znac ale róznie ... raz cały dzien a nie raz tylko wieczorem pare kopniaczków. Nie wiem czemu tak a jak juz sie nie odzywa pol dni to zaczynam swirować
Ja też zauważyłam od 2 dni że maluszek jakoś się uspokoił...troszkę mnie to martwi:( Pani połozna mnie wczoraj uspokoiła bo powiedziała że na tym etapie to dzidziuś ma dużo miejsca i czasami sie tak obróci że kopniaczki są mniej przez nas odczuwalne. Zmierzyła tetno detektorem i wszystko ok:) -
nick nieaktualny
-
Endokobietka wrote:Super wyniki glukozy, tylko pozazdroscic.
Trzymam kciuki, żeby Wasze wyniki też były w normie.
ja z góry zakładałam, że pewnie u mnie wyjdzie cukrzyca ciążowa, bo słodycze to wchodzą we mnie jak nie wiem. zwłaszcza czekolada z orzechami laskowymi
-
nick nieaktualny