X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamierzam je zamówić;) myślę, że nie ma co przepłacać za łóżeczko;) tylko na wzór pościeli się nie moge zdecydować;p może jakas pomoc? ;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P33,P10,P23 jesli dla dziewczynki to z tych trzech bym cos wybrała. Szkoda ze sówek nie ma:) bo bez zastanowienia brała:)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no też mi się sówki podobają;) ale może na zmianę w trakcie coś dokupię;)

lprktv73nye615w2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki- również witam po kilku dniach :)
    Endokobietko witamy po urlopie :)
    Co do kłuć w okolicy pochwy, mam spokój od jakiegoś tygodnia. Wcześniej miałam przez dłuższy czas po prawej stronie, później po lewej- najbardziej dokuczało mi to w nocy i rano, chyba jak się wyciągałam, albo prostowałam.
    Endokobietko to rzeczywiście udaje Ci sie "ukrywać ciąże" ;) Ale też nie do końca może tak być, że ludzie nie zauważają tylko podejrzewają, ale krępują się zapytać. Sama nie wiem czy bym zapytała nawet jakbym była niemal pewna, ale jeżeli ktoś się nie chce mówić lepiej nie wypytywać :) A brzuch Ci wyskoczy pewnie lada chwila, też zauwazyłam u siebie, że jeszcze do niedawna można było nieco zamaskować bębenek pod luźnymi ubraniami, a teraz jest już to o wiele trudniejsze. Chyba właśnie ok 25 tyg. zaczyna śmigać ze zdwojoną siłą:) tak przynajmniej dużo osób mi podbowiada. Oczywiście oprócz mojej teściowej wg, której brzuch rośnie tylko do 7 miecha ;p
    Jezeli chodzi o dolegliwości związane z ciążą to ja mam problemy ze snem, jestem niby ciągle zmęczona , ale mam problem żeby zasnąc no i budzę się też dość wcześnie, a sny mam tak intensywne, że mam wrażenie, ze nie śpie tylko je przeżywam przez co mam wrażenie jestem jeszcze bardziej zmęczona :/ No i cholerna zgaga zkażdym dniem się rozkręca coraz bardziej grrrrrrrrr

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur u mnie tez zgaga juz prawie caly dzien, sny to samo, czasem budze sie bardziej zmeczona, po niby calej przespanej nocy, niz jak sie kladlam :)
    i sapie jak lokomotywa

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    widze ze nie tylko ja mam problem z bratowa...szczerze wam powiem -nie mam pojecia o co jej chodzi?na poczatku była przesadnie miła a potem zrobiła sie tak zazdrosna,totalnie mnie ignoruje,głupie teksty w moim kierunku. Tylko ze wzgledu na meza od świeta tam jade.Ale wczoraj sie wkurzyłam i powiedziałamze bedzie sam jezdził bo ja juz nie mam nerwów na nia.

A propo bóli to codziennie cos mnie zakłuje a to w boku brzuszka, kłucie w pochwie tez sie zdarza. Mysle ze to normalne:)

moja bratowa też przed naszymi zaręczynami chciała mi wejść w dupę, potem im bliżej ślubu tym gorzej :D ale ja sram na nią. i ani z nią, ani z jej mężem nie utrzymujemy kontaktów. po prostu obcy ludzie na ulicy :D :D :D

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedzi :) ja mam też uczucie jakby gniecenia w pochwie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    moja bratowa też przed naszymi zaręczynami chciała mi wejść w dupę, potem im bliżej ślubu tym gorzej :D ale ja sram na nią. i ani z nią, ani z jej mężem nie utrzymujemy kontaktów. po prostu obcy ludzie na ulicy :D :D :D
    :) dokładnie u mnie było to samo - zreszta pół rodziny wie ze ona ma cos z głowa wiec nie ma sie czym stresowac:)

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podoba Wam sie imie Feliks ew. Felix?
    Bo ja jeszcze caly czas nawet nie mam faworyta jesli chodzi o w miare miedzynarodowe imie meskie.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie podoba nawet brałam pod uwage ale niestety mezowi nie;/ Felek:)

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mogę się doczekać 16.40 gdy zobaczę swoją kruszynkę ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Już nie mogę się doczekać 16.40 gdy zobaczę swoją kruszynkę ;)

Ale ci zazdroszcze, tez bym sobie jak to mowi moja lekarka na babytv popatrzyla.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a ja dopiero za 2 tyg. ide na wizyte mam nadzieje ze szybko zleci...daj znac jak wrócisz z wizyty

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja za tydzień w czwartek mam drugie prenatalne jupi :D napewno się dowiem czy będe miała chłopczyka czy dziewczynke :)

• juicca Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szcześciara to będziemy się wymieniać emocjami z wizyty ;) a na która masz ? ja tez czuje czasem w pochwie kłucia , mały szaleje mi po pęcherzu i po boczkach ;P

a dziś byłam po dłuzszej 5 miesiecznej przerwie u stomatologa , zaczynam ponownie przerwane leczenie :)

szczessciara lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa idę jutro na ten test glukozy, bo lekarz kazał mi iść po 24 tyg. a 18.11 mam wizytę, więc akurat będą już wyniki. Boję się jak diabli wam powiem ;/ najbardziej chyba tego że zwymiotuję no i te kłucia, bo mam na dodatek jeszcze skierowanie na toxo i morfologię, więc spuszczą ze mnie trochę tej krwi , ehh :/ ... :( na wszelki wypadek zabieram męża. Moje największe objawy to mdlenie podczas pobierania i wymioty :/ bo przecież ja rano rzygam jak kot, ja nie wiem jak ja wytrzymam po tej glukozie 2 czy 3 godziny :/

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide w piatek na glukoze na 8 rano, pytalam lekarki czy da mi zwolnienie z pracy na ten dzien, a ona na to, ze po co przeciez o 10 moge isc do pracy. Od lekarza jade do pracy ponad godzine, wiec zjawie sie w pracy przed 12, zastanawiam sie czy nie wziac urlopu. Moja lekarka to ma jakas alergie chyba na wypisywanie zwolnien. Moze jakbym jej na buty narzygala, to by mi wypisala zwolnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 15:10

Oleńka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca ja mam na 13 ale ide ze skierowaniem więc pewnie wejde nieco później niż te babki co idą za kase :/ koleżanka ostatnio była to najpierw weszły panie co płaciły a następnie po 2 godzinach ona ponieważ miała skierowanie :/ jak byłam na pierwszym prenatalnym bez skierowania to nawet 5 minut nie czekałam - bo płaciłam :D

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jeśli macie w pobliżu laboratorium, to warto zapytać, czy można po pobraniu iść do domu i przyjść po godzinie, czy po dwóch. w domu wiadmo lepiej, bo i się położyć można, itp.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Magda421 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2013, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    zamierzam je zamówić;) myślę, że nie ma co przepłacać za łóżeczko;) tylko na wzór pościeli się nie moge zdecydować;p może jakas pomoc? ;)
    Ja kupiłam pościel tę w niebieskie pszczółki - ślicznie wygląda. Jak mój chrześniak ją zobaczył to chciał zabierać do domu:)

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ