X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaczku mi lekarz powiedział żeby tak trzy dni przed badaniem powstrzymać się od jedzenia słodkiego i tak też zrobiłam :)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    kasiaczku mi lekarz powiedział żeby tak trzy dni przed badaniem powstrzymać się od jedzenia słodkiego i tak też zrobiłam :)

no to ja będąc u mamy dzień wcześniej, na wieczór zjadłam jeszcze bułkę słodką i zagryzłam skittlesami :D

Effcia28, pillow lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Marysiu miałam brać ten Fenetrol i Izoptin na te skurzcze a teraz mam brać Nospe 3x1 tabletce i Luteine dopochwowo 2x2 do tego biore duphaston od początku ciąży 2x1 tabletce
    Ja nospę biorę sporadyczne jak bardzo mam napięty brzuszek.

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co lakarz to inna diagnoza ja mam brać 3x1 bo tak mnie kłuje i ciągnie po bokach że ciężko mi się chodzi :)pozdrawiam Was wszystkie i ide do łóżka trochę się pobyczyć

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na ostatniej wizycie lekarka powiedziala, ze mam nic nie brac, bo w ciazy takie bole sa normalne, wiec totalnie nie biore nic, chociaz czasem tak boli podbrzusze, ze sie wyprostowac nie moge, ale te bole sa krotkotrwale, na ogol trzymaja po 10-15 minut.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę tyle tylko co po domu chodzę...musiałabym leżeć plackiem 24godz. Mam nadzieję że jak pójdę na wizytę za 2 tyg to moja szyjka bedzie nadal miała 2,81mmlub się wydłuży:)

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam takie ciągnięcia i bóle podbrzusza jak za dużo chodzę. lekarka mówi że to normalne. jeśli chodzi o szyjkę to nie mam pojęcia jaka jest długa. spytam na następnej wizycie.
    mój mały też się czasami cały dzień nie rusza a mamusia wariuje ;P w ogóle jest małym leniwcem. czasami czuję go przez większość dnia, czasami kilka kopnięć a niekiedy nic. na tym etapie ciąży to normalne. dziaciaczek może być ułożony pleckami do brzucha i wtedy nic nie czuć. ja ostatnio czułam jak mnie kopie po dupie (tzn po odbytnicy). chciałabym żeby się żwawiej ruszał i sprawiał mamusi przyjemność :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szyjka mam 1,8 mm wiec mam zalecenia od lekarza duuuuzoo lezec, nie dziwgac i zero seksu... moje lozysko jest przodujace mam nadzieje ze jak pojde na usg kontrolne to wszystko bedzie w normie i sie podniesie :)

Na razie duzo leze i odpoczywam a co do bolu podbrzusza to jak duzo chodze to jest to bardzo silny bol... wiec wole nie ryzykowac i naprawde odpoczywac:)

w57vkrntxm40pcu0.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Dziewczyny, która pościel dla chłopczyka fajniejsza? :D

http://genfoto.org/images/belbina/wththimgp1009006.jpg

http://babyraj.nazwa.pl/allegro2/01/12.jpg

Wg mnie paski ;)

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie sówki:) ja taka chce dla naszego synusia zamówic tylko czekam za łózeczkiem

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Trzymam kciuki, żeby Wasze wyniki też były w normie. :)

ja z góry zakładałam, że pewnie u mnie wyjdzie cukrzyca ciążowa, bo słodycze to wchodzą we mnie jak nie wiem. zwłaszcza czekolada z orzechami laskowymi :D

ja tez jem sporo słodyczy ;) zobaczymy ja idę na badania 25 listopada wówczas mąż ma drugą zmianę i pojedzie ze mną do szpitala ;) a dziś kupiłam sobie już glukozę

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens86 wrote:
    Moja szyjka mam 1,8 mm wiec mam zalecenia od lekarza duuuuzoo lezec, nie dziwgac i zero seksu... moje lozysko jest przodujace mam nadzieje ze jak pojde na usg kontrolne to wszystko bedzie w normie i sie podniesie :)

Na razie duzo leze i odpoczywam a co do bolu podbrzusza to jak duzo chodze to jest to bardzo silny bol... wiec wole nie ryzykowac i naprawde odpoczywac:)
    A bierzesz jakieś leki?

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    ja tez jem sporo słodyczy ;) zobaczymy ja idę na badania 25 listopada wówczas mąż ma drugą zmianę i pojedzie ze mną do szpitala ;) a dziś kupiłam sobie już glukozę

nie zapomnij połówki cytryny i łyżeczki, bo ja nie zamieszałam i cały sok był od góry. :P

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie właśnie nic mi lekarz nie przepisał ...hmmm tylko nospe

w57vkrntxm40pcu0.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Dziewczyny, która pościel dla chłopczyka fajniejsza? :D

http://genfoto.org/images/belbina/wththimgp1009006.jpg

http://babyraj.nazwa.pl/allegro2/01/12.jpg

Zdecydowanie sowki są ładniejsze:) tez się nad nimi zastanawiam:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow więc wizytę mam 11.12 a kontrolnie mam się jeszcze pojawić również 27.11.
    Chyba jestem jedyna która na tym etapie ciąży nie wie co w jej brzuchu siedzi:D
    Jeśli chodzi o pościele obie ładne :)

• pillow Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wrocilam z badania na glukoze. Wyniki beda w poniedzialek o ile beda jakies nieprawidlowosci, jak bedzie wszyskto ok omowimy je dopiero 12.12 na nastepnej wizycie..
    Samo badanie OK, tylko mnie opieprzyla pielegniarna ze rano wypilam szklanke wody, bo podobno tez nie mozna, no ale bez tej wody to chyba bym tam nie doszla. Pobrali krew i zakrecilo mi sie w glowie (pierwszy raz przy pobraniu krwi). Sama glukoza OK, byla o smaku czarnej porzeczki, wiec nie bylo zle, troche za gesty i za slodki ten soczek, ale w sumie ok. Chociaz do teraz jest mi tak slodko, ze jeszcze nic nie jadlam.
    Krew pobrali tez na toxoplazmoze i jakies inne 3 badania.

USG mi nie zrobiono, tzn. mi zrobiono, ale Maluchowi nie.
    Narzekalam na bol brzucha, to mi lekarka dopochwowe USG zrobila w celu oceny polozenia lozyska i dlugosci szyjki. Powiedziala ze wszystko na tym etapie wyglada OK, szyjka ma do "zakretu" ok 3 cm, a potem jeszcze jakies 2 wiec jest super i ze te bole brzucha poprostu sa w ciazy obecne i tyle.
    Mowilam, ze slabo czuje dziecko, powiedziala, ze lezy pupa do dolu teraz i przy takim polozeniu tez mozna je slabo czuc.

Za miesiac nastepna wizyta z USG i zastrzykiem z powodu konfliktu serologicznego.

U lekarki bylo tym razem mase probek, tak wiec "wynioslam" 2 kosmetyczki z buteleczka Avent 1 (taka malutka), probki kremow, 4 jendorazowe pieluchy ekologiczne i 4 pudelka witamin dla ciezarnych (ale w probce od 3 do 10 sztuk tylko), jedne ze skarpeteczkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 11:06

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ