Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens trzymam kciuki, zeby badanie przebieglo bezproblemowo!
    Za kolezanke tez trzymam kciuki!

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos do poczytania:
    http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,130513,15009596,Niespotykanie_spokojny_dyzur__czyli_24_godziny_na.html#MT

17u93e5exqfllrog.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry wszystkim mamusią :)

paula22, juicca, pillow lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Effcia :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dobry od 6 na nogach, zajęcia mam do 17.30 jezusieeee!!! jeszcze na koniec znienawidzona logika, i rozwiązywanie totalnie niezrozumiałych dla mnie zadań przy tablicy :/ na szczęście nakręciłam już sobie korki na weekend , więc mam andzieję, że nei będzie traedii na egzaminie ;p.... nie mogę wysiedzieć w jedej pozycji , kregosłup mnie tak nawala że koniec świata ;/ kręcę się jakbym miała robaczki w tyłku ;p Zjadłam dziś 2 boczniaki, nie wiem czy to dobry pomysł grzyby w ciąży, ale chyba mi nie zaszkadzą... takie 2 małe, malutkie ;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grzyby sa b. zdrowe i w ciazy nie ma problemu pytalam mojej lekarki :)

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o no to super :) Dobrze to słyszeć, sporo osób mi odradzało jedzenie grzybów, które baaardzo lubię :) Pewnie bardziej chodzi tu o zatrucia grzybami niewiadomego pochodzenia :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur tu masz cos o grzybach:

http://ciecinski.eco.pl/grzyby_2.html

ale mi zrobilas smaka na grzyba, chyba sobie kupie po pracy o ile gdzies znajde.

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jutro na glukozę...sama nie wiem czy się najadać dziś czy właśnie nie :/ nie wiem jak to wytrzymam bo mam taka naturę że gdy tylko się zbudzę już mi niedobrze z głodu ;( nie wiem jak to przeżyje ale jakoś muszę dać rade ...

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka jedz normalnie, to wtedy bedziesz miala wiarygodne wyniki. Dasz rade, glukoza doda Ci energii jak ja wypijesz.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    =

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:54

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki za wsparcie :) Już chcę mieć to za sobą :D

4afcc1255b.png
  • Klemens86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po dzisiejszym badniu ...u mnie byla tragedia nie chce Cie straszyć Oleńka ale to badanie to jak dla mnie masakra dobrze ze byla ze mna mama... w końcu po 30 minutach od wypicia wyladowalam na kozetce z miska ... na szczescie jakos dotrwalam do tych dwoch godzin...ale mialam kilka momentów ze mysalam ze zemdleje, gwiazdki przed oczami itd.

Odebralam juz wyniku: glukoza w normie gorzej z badaniami moczu musze pilnie zglosić sie do swojego lekarza prowadzacego, w poniedzialek mam wizyte wiec zobaczymy...ale chyba mam jakis stan zapalny nie znam sie na tym i morfologia tez nie za dobrze wyszla:(

w57vkrntxm40pcu0.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka -właśnie dla mnie było najgorsze to ze jak wstaje to tez jestem odrazu głodna, ale zrobłam sobie kanapke do torebki i odrazu jak wyszlam z badań ją zjadłam ;D I jakoś dałam radę wieć Ty tez dasz :)

Klemens - Nie martw się ważnie że wykryli szybko że coś nie tak z moczem, więc napewno dostaniesz jakieś tabletki i wszystko wróci do normy. :*

Co do grzybków- to jak był sezon, też się nimi objadałam :P

Ja z kolei zastanawiam sie nad Tym, że jak chce wyjść sobie na spacer, to po kilku minutach łapie mnie kolka (chyba to kolka) , idąc nawet najwolniejszym tempem, w poniedziałek mam wizytę więc raczej zgłosze to lekarzowi.

oar8dqk32598ab86.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 19:40

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril, mnie też łapie ostatnio dość często kolka, czy idę szybko, czy wolno, to zaczyna boleć i muszę głęboko oddychać, a najlepiej usiąść. czytałam gdzieś, że to może być od zaparć i gazów, albo od nerek.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://parenting.pl/portal/kolka-w-ciazy

tutaj czytałam o tych kolkach, ja biorę raczej pod uwagę kolkę jelitową w swoim przypadku.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klemens86 wrote:
    Ja jestem po dzisiejszym badniu ...u mnie byla tragedia nie chce Cie straszyć Oleńka ale to badanie to jak dla mnie masakra dobrze ze byla ze mna mama... w końcu po 30 minutach od wypicia wyladowalam na kozetce z miska ... na szczescie jakos dotrwalam do tych dwoch godzin...ale mialam kilka momentów ze mysalam ze zemdleje, gwiazdki przed oczami itd.

Odebralam juz wyniku: glukoza w normie gorzej z badaniami moczu musze pilnie zglosić sie do swojego lekarza prowadzacego, w poniedzialek mam wizyte wiec zobaczymy...ale chyba mam jakis stan zapalny nie znam sie na tym i morfologia tez nie za dobrze wyszla:(

No ja właśnie idę z mężem będzie mnie łapał jakby co hehe wiem że mogę stracić przytomność bo mam do tego predyspozycje zwłaszcza jak jestem głodna...
    Jeśli chodzi o mocz to się nie martw mi ostatnio wyszła krew w moczu i białko okropny stan zapalny ale na szczęście dostałam antybiotyk i wyszło juz ok ;)

4afcc1255b.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam sobie niemal każdego dnia to nasze forum i dochodzę do wniosku, że większość z nas ciagle boryka się z podobnymi problemami ciążowymi. Wszystkie te niby problemy stają się przez to takimi niemalże normalnymi symptomami ciąży ;) Można wrecz powiedzieć, ze tracą rangę problemu :D Z moczem też mam problem i też to białko i ta morfologia i "zwracanie" glukozy i bóle brzucha ;) i w sumie o czym by nie poczytać, to każda coś ma ;) Dobrze , że sobie tym wszystkim piszemy, bo dzięki temu wszystko co pozornie groźne na pierwszy rzut oka przynjamniej w moim odczuciu staje się jakoś mniej przerażające...
    Oleńka trzymam kciuki za jutro :) Jak tylko będzie Ci niedobrze kładź się i za przeproszeniem połykaj- bo to badanie musisz zrobić :( a za każdym następnym razem łatwiej nie będzie niestety.

Effcia28, Endokobietka lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po dziewczynki :) nie było strasznie źle ale jak zaczeło robić mi się niedobrze i słabo po h poszłam na kozetke przeleżałam tam h i koniec :) Dobrze że już mam to za sobą !

Ps : Mała wariowała i to bardzo po tej ilości cukru :D

Endokobietka, nick nieaktualny, pillow lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ