MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Marysia0312 wrote:Wow a mi 99 dni do porodu:) super! Ania teraz to szybko zleci:) ja tez sie wybieram do fryzjera jeszcze przed świetami. Mam już takie straszne odrosty - nie wiem czy moge farbować,fryzjerka mówi,że niby tak ale ja nie wiem czy ryzykować. A Ty co robiłas z włoskami?
na razie tylko obcinałam, też myślę o farbowaniu, ale na święta. Fryzjerki teraz mają farby ziołowe albo też żelowe przeznaczone dla kobiet w ciąży i karmiących bo dziś się pytałam nawet skład chciała mi pokazać abym wiedziała. 10 grudnia będę u swojej lekarki to będę się pytać -
Marysia0312 wrote:Wow a mi 99 dni do porodu:) super! Ania teraz to szybko zleci:) ja tez sie wybieram do fryzjera jeszcze przed świetami. Mam już takie straszne odrosty - nie wiem czy moge farbować,fryzjerka mówi,że niby tak ale ja nie wiem czy ryzykować. A Ty co robiłas z włoskami?
Marysia, ja farbowałam 2 tygodnie temu u fryzjera i nic się nie stało. co prawda, nie wiem jaki masz kolor włosów, ale jeśli chodzi o brązy i czernie to bym się nie bała, natomiast wszelkie rozjaśniane blondy to musiałabym się zastanowić.
zresztą to chyba nie Twoje pierwsze farbowanie, więc myślę, że włosy i skóra jest już przyzwyczajona do takich zabiegów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 12:54
ania_mr lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak zawsze miałam rozjaśniane tzn.takie refleksy blond pasemka. Co 2-3 miesiące chodziłam do fryzjera...a teraz ostatnio w maju robiłam ,w sierpniu tylko podcinałam.
Hmm raczej umówię sie w tygodniu i zdecyduje sie
Używacie kosmetyków OLay? np. takiego https://www.google.pl/search?q=Olay+Complete+Care+Krem+na+dzie%C5%84+%C5%9Bredni&client=firefox-a&hs=m65&rls=org.mozilla:pl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=s9yZUu3iBKu34wS2-oGoCQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1440&bih=730#facrc=_&imgdii=_&imgrc=q68N_H2Ibj-05M%3A%3BnyE6WURwgIBgiM%3Bhttp%253A%252F%252Fmultimedia.agito.pl%252Fzdjecia%252FPREVIEW_Olay_COMPLETE_TOUCH_OF_FOUNDATION_rednia_karnacja_50_ml_box_OLD-915484-olay-complete-care-nawilzajacy-krem-na-dzien-spf-15-srednia-karnacja-50-ml.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.agito.pl%252Folay-complete-care-nawilzajacy-krem-na-dzien-srednia-karnacja-50-ml-2-w-cenie-1-2877-924365.html%3B257%3B717 polecacie te kosmetyki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 13:41
kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość
-
a tak w ogóle to życzę Wam kochane udanych Andrzejek, oczywiście przy soczkach lub innych napojach bezalkoholowych
my z mężem, dziś tak delikatnie, idziemy się spotkać ze znajomymi na pizzę no i może jakieś bezalkoholowe mojito zaliczępillow lubi tę wiadomość
-
Marysia0312 wrote:Tak zawsze miałam rozjaśniane tzn.takie refleksy blond pasemka. Co 2-3 miesiące chodziłam do fryzjera...a teraz ostatnio w maju robiłam ,w sierpniu tylko podcinałam.
Hmm raczej umówię sie w tygodniu i zdecyduje sie
ja w czerwcu robiłam blond u fryzjera, oczywiście wtedy już byłam w początkowej ciąży, ale nie wiedziałam o tym.
grunt to nie dać się zwariować i myśleć pozytywnie
co do kosmetyków to ja nigdy nie stosowałam niczego oprócz kremu nivea (tego tłustego), hehe. oczywiście malowidła też były ale tylko podkład i tusz do rzęsWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 13:43
-
kaaasiaczek_ wrote:a tak w ogóle to życzę Wam kochane udanych Andrzejek, oczywiście przy soczkach lub innych napojach bezalkoholowych
my z mężem, dziś tak delikatnie, idziemy się spotkać ze znajomymi na pizzę no i może jakieś bezalkoholowe mojito zaliczę
zazdroszczę, mój mąż jest w pracy i to na dodatek druga zmiana i wraca koło 24 -
Kochane można farbować włosy:) pytałam o to lekarza, stwierdził ze to stare zabobony , w II trym można wiec ze zmytego rudego przefarbowałam na czekoladowy braz ( mój naturalny)
pillow, Marysia0312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypillow wrote:Ja też malowałam włosy na jakiś tydzień po zajściu w ciążę (jeszcze przed zrobieniem testu). Swoje włosy naturalne mam ciemniejszy brąz, a od wielu lat malowałam również na ciemny brąz (po malowaniu kolor był ładniejszy niż mój naturalny - trochę ciemniejszy). Wreszcie postanowiłam zaszaleć i w czerwcu rozjaśniłam włosy na jasny brąz, wpadający w rudy Jestem bardzo zadowolona z tej zmiany i czuję się w moich jasnych włosach bardzo dobrze. Dziecku chyba malowanie nie zaszkodziło
A odrosty też pewnie wkrótce pomaluję, choć na razie jakoś strasznie nie rzucają się w oczy.
Marysiu, ja używam tego kosmetyku. Mam Olay complete touch of foundation dla średniej karnacji. Nigdy nie stosowałam zwykłych podkładów, a ten kupiłam na spróbowanie (jest to krem z dodatkiem podkładu Max Factor) i jestem bardzo zadowolona. Powoli kończę pierwsze opakowanie, drugie stoi już w szafce. Jak dla mnie super
Mam nadzieje ,że tez bedzie mi odpowiadał ten kremik właśnie czegoś lekkiego szukałam - typu BB
Dla zainteresowanych fajna promocja jest na allegro http://pg.strefamarek.allegro.pl/olay-complete-care-krem-na-dzien-sredni-2-w-cenie1.html dziś kupiłam:) -
ja normalnie maluję odrosty całą ciąże i w sumie pierwsze od was słyszę, ze się nie powinno... będę malowała na pewno do końca ciąży, bo uważam że ciąża to czas w którym szczególnie trzeba wyglądać dobrze Zaczyna się właśnie porodówka , zapraszam na TLC mąż się ze mnie śmieje, bo najpierw się naoglądam a potem stękam, że boje się porodu
monalisa lubi tę wiadomość
-
dzień dobry drogie koleżanki
mój mąż też w pracy niestety... ale on kończy pracę o 6 rano a już od 18 tam siedzi...
chciałam wam tylko powiedzieć że w REALU jest promocja na butelki Aventa Natural!!! kupiłam 2 szt, 260 ml za 29,95. taka sama cena jest do butelek 2 szt, 125 ml. Nie wiem do kiedy ta promocja ale mąż mnie dzisiaj specjalnie zawiózł do sklepu jak jechał do pracy.
kupiłam tylko 2 duże bo w szkole rodzenia dostaliśmy jedną małą i myślę że to mi starczy. ale gdyby któraś chciała kupić sobie taki mały zestaw startowy to polecam bo 2 szt 125 ml + 2 szt 260 ml wyjdą za 60 zł a na allegro to jest koszt ok 90 zł -
nick nieaktualny
-
Marysia0312 wrote:A co to za wirus? pierwszy raz słysze...
też dziś usłyszałam o tym pierwszy raz
http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/996055,choroba-bostonska-i-wirus-bostonski-co-to-jest-jakie-sa-objawy,id,t.html
a przedszkolach teraz dzieci na to chorują bardziej o tym dowiesz się z internetu niż z telewizji -
juicca wrote:a i tydzień temu ściełam włosy ( a miałam już do ramion ) a teraz 3 4 cm za ucho i czuję się świetnie