X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już kilka razy rozjaśniałam włosy odkąd jestem w ciąży i nic się nie stało :) więc nie ma co się bać :) mój synek codziennie tak wariuje ze potrafi w nocy obudzić.... Pozdrawiam Was Ciepło :)

relgg7rfroacrbi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kremów BB o których była tutaj mowa to ja miałam jeden z OLAY ale mnie po nim twarz swędziała ... miałam te kremy też z wielu innych firm ale szczerze polecam krem BB z Bell

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    Dziś dowiedziałam się że moja siostrzenica choruje na wirus bostoński, która u nas była w poniedziałek i teraz trochę się boję :(
    nie martw się ja tez miałam styczność z tym wirusem nie dawno on podobno łapie tylko małe dzieci także spokojnie :)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed Swiętami znów odświeżę swój kolorek :) ja tez uwazam ze nic sie nie dzieje jak sie zafarbuje

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro na USG :) na szczęście już o 16 :D nie mogę się doczekać potwierdzenia córeczki :D a tu psikus i będzie syn hehe. Wszystko mi w sumie jedno byle zdrowe :)

kaaasiaczek_, Effcia28 lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zauważyli u mnie moja siostra i mama że mam opuchnięte nogi, czy komuś też puchną??

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    =

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:55

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miewacie może kłujące bóle w okolicy żeber? Mnie od piątku zwłaszcza wieczorem kłuje coś po lewej stronie pod żebrami, jak zmienię pozycje jest troszke lepiej...

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mi nogi nie puchną jak narazie. Staraj się jak najwięcej trzymać je w górze. Ja nawet w pracy pod biurkiem podstawiam sobie stołeczek i podnoszę nogi:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwo123 wrote:
    Dziewczyny czy miewacie może kłujące bóle w okolicy żeber? Mnie od piątku zwłaszcza wieczorem kłuje coś po lewej stronie pod żebrami, jak zmienię pozycje jest troszke lepiej...

no właśnie ja odczuwam takie bóle żeber, łapią mnie najczęściej jak siedzę nie opierając się o nic, dopóki się nie położę, albo nie oprę o coś to czuję coś takiego, jakby mi ktoś ściskał żebra, zarówno z lewej jak i z prawej strony. zastanawiam się czy to nie z winy powiększających się piersi i w ogóle. wizytę mam w nast. środę to zapytam lekarza, bo na necie nic ciekawego i konkretnego nie pisało o takich bólach.

Ania, a odnośnie puchnięcia nóg, to mnie póki co też jeszcze nie złapało, może woda się zatrzymuje w organizmie i przez to później są takie skutki.
    najlepiej tak jak Iwo wspomniała o trzymaniu nóg wyżej. przy spaniu, np. daj poduszkę pod nogi, żeby były ciut wyżej niż reszta ciała. nie zakładaj nogi na nogę, itd. bo mogą jeszcze bardziej puchnąć.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie zaczynają puchnąć ... :( zauwazyłam jak skarpetka wpija mi się w nogę :/

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2013, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troszke zauważyłam ze dłonie mi chyba spuchły bo pierscionek i obraczka ciezko schodzą z palca.

Kłucia to ja czasami czuje głównie z lewej strony ,pod żebrami - w moim przydku wydaje mi sie ze to ucisk flaczków albo mały na cos uciska bo zmienie pozycje i jest ok.

A propo ruchliwości to mój synuś jest tak ruchliwy że dzis o 6 rano mnie obudził:) W ciagu dnia tez lata jak szalony:) czuje jak się wypina a czasami delikatnie smyra:) cudne to uczucie jest:)

sylvia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy macie jakiś problem z dziąsłami? ja ide 5.12 do stomatologa to jeszcze mi sprawdzi czy przypadkiem jakiś dziurek nie ma ale myślę ,że nie.Natomiast często po zjedzeniu czegoś bola mnie jakby dziasła- umyje ząbki i wraca wszystko do normy.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po weekendzie!

Nadrabiam zaleglosci.

Wlosow nie farbuje w ciazy, bo nie wiem czego, ale sie boje, a po za tym farbowalam w bardzo podobnym odcieniu do moich (celem ukrycia siwych) i wcale nawe nie mam odrostow, wszystko sie zmylo. Wlsoy mi sie ogolnie w ciazy poprawily, uyzwam szamponu z orzechow wloskich i wyglada OK. Glownie chodze w spietych wlosach, bo od hormonow moje wlosy sie totalnie zmienily, sa miekkie i sie kreca na wszystkie strony, nie moge sobie z nimi poradzic, wiec spinam. Planuje wybrac sie do fryzjera przed swietami jeszcze.

Mi puchna bardzo lydki, o kozakach z zeszlego roku moge zapomniec :(
    mam slady nawet po skarpetkach.

Z dziaslami mialam problem na poczatku ciazy, mialam zapelenie dziales, po 1 wizycie u lekarza przeszlo.

Jak dla mnie moj Maluch sie za malo rusza, no ale moze jest po prostu leniwcem, albo ja nie potrafie go odczuc. Czuje pare razy dziennie, ale zeby widziec poruszajacy sie brzuch, albo czuc mocne kopniaki, to tak jeszcze nie mam.

A teraz uwaga, zmierzylam sobie dzisiaj obwod brzucha. Nie uwierzycie 108 cm! Kurcze prawie jak slon. nie wiem ile mialam przed ciaza, ale ubrania nosilam 40-tke, a biustonosze 75D/E, wiec do 100-tki bylo jeszcze sporo miejsca. Ogolnie nie wyskoczyl mi wielki brzuch, ja cala dookola uroslam, chociaz mam dzisiaj +7,5 kg, wiec toeretycznie nie tak duzo, no ale mogloby byc mniej.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wkraczam w 7 miesiąc i ostatni 3 trymestr ;)

Endokobietka, juicca, Oleńka lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow :) kurcze rzeczywiście przegapiłam! Teraz to juz końcówka:)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nogi chyba nie puchną, z resztą przerzuciłam się z martensów na Emu tej zimy więc nie wiem do końca. Wczoraj pojechałam z mężem po odkurzacz do centrum handlowego. MAKABRA- ścisk, tłok a ja co chwilę musiałam się zatrzymywać, bo mały naciskał na pęcherz, albo musiałam biegać do toalaety, albo po prostu brakowało mi tchu. Ledwo się ruszałam, nie wiem jak wyrobię z zakupami przedświątecznymi :/ Plus taki, że w kolejce w Almie, jak tylko kasjerka mnie dostrzegła kazała podejść bez kolejki:)
    Dziś miałam wizytyę w ciągu 2 tygodni kolejne 1,7 kg na plus, ale w przeliczeniu na poprzedni miesiąc i tak troszkę mniej niż ostatnio :) Kolejna wizyta znó za 2 tyg. teraz już coraz częściej no i będę już miałą KTG robione, a 2 stycznia ostatnie już USG. Mały szaleje jak codziennie, mam problem z usiedzeniam na miejscu... Kręgosłup mi wysiada :/ No dzień pięknie zaczęłam- najpierw skończył mi się odmrażacz do zamku i nie moglam otworzyć drzwi do samochodu, a później właczyam silnik i zatrzasnęłam kluczyki kiedy wyszlam poprawić wycieraczki ;] mósiłam na mrozie czekać pół godziny na męża żeby przywiózł zapasowe. Pięknei po prostu pięknie... Wcześniej jeszcze przez 20 minut skrobałam lód z szyb smarując brzuchem po masce, nawet nie chcę myśleć jak to będzie jak przyjdzie śnieg i cholerne minus 20 :/

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey z opóźnieniem musze nadrobic tematy ;)

1.Więc co do farbowania włosów to zgadzam się z Wami, bo też farbuje, i rozjaśniam, tez jestem fryzjerka z zawodu i wiem że wiele innych kobiet też farbuje i absolutnie to nic nie wpływa na dzidzkę ;) :)

2.A my andrzejki spędziliśmy spokojnie lejąc sobie wosk przez klucz i oto co nam wyszło, wybaczcie za jakość zdjęc ;)

ea61443d41f2302em.jpg

Z naszych wyobrażeń wyszedł piesek i krokodyl :D

3.a Dziś jestem po badaniu , Mały waga 560 gram, położenie płodu podlużne, potwierdzenie chłopczyka, wszystkie kończyny i narządy wporządku, płyn owodniowy ok, od początki ciązy 4 kg na + , ciśnienie ok, glukoza na czczo i po dwóch godzinach także ok. Malutki bardzo ale to bardzo ruchliwy ;)
    Co do kolek gin mi odpowiedział ze nie mam wychodzić z domu albo moj chłopak ma mnie wozić na taczce :P ( oczywiście wszystko w żartach) ale mówił że to się zdarza i w moim przypadku o niczym groźnym nie świadczy. Także chyba to indywidualna sprawa, bo przyczym moze być dużo.Ale póki uspokoiłam się.

A Tutaj troszke jak się udało chwicić pokazuje buziuchnę :) i stopę :)

a719bd064f0442dem.jpg

aebc88ca6fe0dd05m.jpg

I brzuchol ;)

06e7de04017d2751m.jpg

oar8dqk3qcxorvm5.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 12:04

Endokobietka, pillow, kaaasiaczek_, Kocur, Marysia0312, juicca, wisnia11 lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne zdjecia!

Viril lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril to naprawde Twoj brzuchol? Ha ha jaki ogromny!

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ