X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaczek- no właśnie też myśle że u mnie to kolka jelitowa, no ale upewnie się u lekarza, już staram się mało czytać w necie bo później dostaje w głowe ;P przecież tak żyć nie można, do sklepu obok ide z 30 minut, może z moczem też mam coś nie tak w poniedziałek się okaże, sama jestem bardzo ciekawa. Moja koleżanka ostatnio leżała w szpitalu na kolkę ciążową, tylko ona była juz w 34 tygodniu. Naszczęscie wszystko ok termin ma na 2 grudnia a dzidziuś grzecznie czeka :):)

W ogóle tak sobie myśle ze jestem w najmłodszej ciązy z Was Kobietki bo dopiero termin mam na 28 marzec, więc pierwsza będę ogladać zdjecia waszych pociech Mam nadzieje :* wtedy szybciej mi zleci do mojego porodu ;) hehe

oar8dqk39klmdwo6.png

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril ja mam termin na 6 marca, a 27 lutego mamy rocznice slubu. Moze Maluch zrobi nam prezent.

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viril wrote:
    kasiaczek- no właśnie też myśle że u mnie to kolka jelitowa, no ale upewnie się u lekarza, już staram się mało czytać w necie bo później dostaje w głowe ;P przecież tak żyć nie można, do sklepu obok ide z 30 minut, może z moczem też mam coś nie tak w poniedziałek się okaże, sama jestem bardzo ciekawa. Moja koleżanka ostatnio leżała w szpitalu na kolkę ciążową, tylko ona była juz w 34 tygodniu. Naszczęscie wszystko ok termin ma na 2 grudnia a dzidziuś grzecznie czeka :):)

W ogóle tak sobie myśle ze jestem w najmłodszej ciązy z Was Kobietki bo dopiero termin mam na 28 marzec, więc pierwsza będę ogladać zdjecia waszych pociech Mam nadzieje :* wtedy szybciej mi zleci do mojego porodu ;) hehe

oar8dqk39klmdwo6.png

Viril, to daj znać co powiedział lekarz. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    =

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:54

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow mam tez sam problem. 4 piętro bez windy i wchodzenie na 3 razy :)

ja jeszcze pępek posiadam ;) z małym wgłębieniem ale obwód brzucha tez mam 86 cm.

wczoraj przyszła mój komplet pościeli dla małego :) powiem że jest piękna. Polecam tego sprzedawcę. Jak dla mnie materiał bardzo dobry. (chociaż ja się na tym nie znam) trochę pachnie farbą ale jak się wypierze będzie ok :)

wczoraj dziewczyny byłam na imprezie u kierowniczki bo miała "chatę wolną"
    było mnóstwo jedzenia, słodkiego i innych smakołyków. oczywiście pić mi nie wolno więc grzecznie siedziałam przy soczku ale się tak najadłam i tak naśmiałam że myślałam że mi brzuch pęknie :) zanim mąż po mnie przyjechał, odwieźliśmy koleżankę, umyłam się, ogarnęłam trochę, chwile pogadaliśmy to się zrobiło 00:30 :) ale fajnie było :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dłuzszy czas pępek mam nawet delitatnie wypchnięty:) smiesznie wyglada.
    Ogólnie przytyłam juz 10kg i jest mi coraz ciężej (ogólnie tylko w brzuszek i piersi mi poszło)
    Ciekawe czy dobije do 20 kg:) moja znajoma przytyła w ciąży 34kg ale szybko schudła po porodzie.

• paula22 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pępek jeszcze wklęsły ale troche i pewnie tylko dlatego, że przed ciążą miałam głęboki ale spłycił sie teraz sporo;) co do męczenia się też się męczę a jak jeszcze teraz mam zalecony odpoczynek to kondycja całkowicie siądzie

lprktv73nye615w2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia - mi tez troche brakuje takich wyjsc ale kolezanki w moim wieku, raczej mają w glowach imprezy zakrapiane alkoholem, a od kiedy zaszlam w ciaze to w goole stałam sie dla nich nie widzialna...

pillow - ja miałam takze głeboko pępek, troche wyszedł, ale jeszczy nie wybił się przed brzuch ;)

kasiaczek - w poniedziałek dam znać co powiedział lekarz :)

Endokobietko - no może sie uda w rocznice fajnie by było 2 daty w jednym ;) a mi jak się przedłuży to w prima a prilis 1 kwietnia może maluch się pojawi, też fajna data ;)

oar8dqk33n4urw6s.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow moj pepek tez nie wyszedl, siedzi grzecznie w srodku, ale ja mialam przez niego robiona operacje i mam tam blizne, ktora stala sie wrecz brazowa.
    Wczoraj w sklepie widzialam babke w ciazy ktora byla szczupla ale miala tak ogromnie wielki brzuch, ze az sie przestraszylam ja juz teraz mam z nim problem a jeszcze 3 miesiace przede mna. A dzisiaj mi kumpela w pracy dowalila, ze mam wielki brzuch (porownujac z Waszymi ostatnimi zdjeciami, moj wydaje mi sie maly), ze ona przy porodzie nie miala takiego brzuch, ale ona dbala o to co je. Tak jakbym kuzwa ja nie dbala. Ludzie sa wredni.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mija 10 lat odkąd zaczęliśmy że sobą się spotykać, ale ten czas szybko leci. Nawet nie wiem kiedy od zleciał ;) Dziś też zakupiłam sobie legginsy ocieplane ciążowe, podkładki higieniczne, majteczki poporodowe jednorazowe, wkładki laktacyjne, smoczek, termometr do wanienki, podkład ceratowy niby mało a 78 zł poszło.
    A co do pępka też mi jeszcze nie wyszedł, ja na razie przytyłam 9kg:)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    =

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:54

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Aniu wiem coś o tym, że czas szybko leci. U nas w wakacje minęło 11 lat od chwili, gdy się poznaliśmy i zaczęliśmy spotykać. Od momentu poznania wciąż jesteśmy razem. W tym roku obchodziliśmy 3 rocznicę ślubu. I pomyśleć, że mój mąż był moim pierwszym chłopakiem, a zaczęliśmy się spotykać, gdy ja miałam 16, a on 18 lat :)

też w tym roku mieliśmy 3 rocznicę, a także był moim pierwszym chłopakiem ;) widzę że coś nas łączy ;)

pillow lubi tę wiadomość

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki glukozy już mam

74 na czczo
    104 po 120 min :)

Marysia0312, Endokobietka lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam normy :)

Test przesiewowy/diagnostyczny obciążenia 75g glukozy (OGTT):

1. Wartości prawidłowe:
    glukoza na czczo mniejszy lub równy 105 mg%,
    w 1 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy 180 mg%,
    w 2 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy140 mg%:

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oleńko super wyniki:) ja ide dopiero 9 grudnia na badania a 16 grudnia na wizyte.

Juicca co u Ciebie słychać? jak się czujesz? ja póki co odpukać dobrze - nie licząc moich twardnień brzuszka głównie jak stoję i chodze. Doraźnie biore nospe i jest ok.

• juicca Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja jeszcze nie mam skierowania na glukozę mysle ze na nast wizycie 12.12 da mi je

U nas jak na razie wszystko ok ;) czasem brzuszek sie spina ale na krótką chwilę , mały coraz częściej dupke wypina , Ja biorę 2 razy dziennie magnez i jest okey ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj mój tez! wczoraj wieczorem jak w łóżku leżałam to az sie wystraszyłam bo tak mocno się wypiął. Położyłam się na boczku i od razu lepiej ,zmienił pozycję mój mały akrobata. Teraz też baraszkuje - brzuszek cały się rusza:)

• paula22 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi malutka też często się wypina;) dziwne to uczucie ale rusze się i już ucieka;)

monalisa lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś powinnam iść na studniówkę :P bo zostało 100 dni do porody, chyba że moja kruszynka zdecyduje wyjść wcześniej bądź później :) a oprócz tego dziś zaliczyłam jeszcze fryzjera ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 11:51

Effcia28, Mikusia2, Viril lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow a mi 99 dni do porodu:) super! Ania teraz to szybko zleci:) ja tez sie wybieram do fryzjera jeszcze przed świetami. Mam już takie straszne odrosty - nie wiem czy moge farbować,fryzjerka mówi,że niby tak ale ja nie wiem czy ryzykować. A Ty co robiłas z włoskami?

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ