MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiaczek- no właśnie też myśle że u mnie to kolka jelitowa, no ale upewnie się u lekarza, już staram się mało czytać w necie bo później dostaje w głowe ;P przecież tak żyć nie można, do sklepu obok ide z 30 minut, może z moczem też mam coś nie tak w poniedziałek się okaże, sama jestem bardzo ciekawa. Moja koleżanka ostatnio leżała w szpitalu na kolkę ciążową, tylko ona była juz w 34 tygodniu. Naszczęscie wszystko ok termin ma na 2 grudnia a dzidziuś grzecznie czeka
W ogóle tak sobie myśle ze jestem w najmłodszej ciązy z Was Kobietki bo dopiero termin mam na 28 marzec, więc pierwsza będę ogladać zdjecia waszych pociech Mam nadzieje :* wtedy szybciej mi zleci do mojego porodu hehe
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Viril wrote:kasiaczek- no właśnie też myśle że u mnie to kolka jelitowa, no ale upewnie się u lekarza, już staram się mało czytać w necie bo później dostaje w głowe ;P przecież tak żyć nie można, do sklepu obok ide z 30 minut, może z moczem też mam coś nie tak w poniedziałek się okaże, sama jestem bardzo ciekawa. Moja koleżanka ostatnio leżała w szpitalu na kolkę ciążową, tylko ona była juz w 34 tygodniu. Naszczęscie wszystko ok termin ma na 2 grudnia a dzidziuś grzecznie czeka
W ogóle tak sobie myśle ze jestem w najmłodszej ciązy z Was Kobietki bo dopiero termin mam na 28 marzec, więc pierwsza będę ogladać zdjecia waszych pociech Mam nadzieje :* wtedy szybciej mi zleci do mojego porodu hehe
Viril, to daj znać co powiedział lekarz.
-
pillow mam tez sam problem. 4 piętro bez windy i wchodzenie na 3 razy
ja jeszcze pępek posiadam z małym wgłębieniem ale obwód brzucha tez mam 86 cm.
wczoraj przyszła mój komplet pościeli dla małego powiem że jest piękna. Polecam tego sprzedawcę. Jak dla mnie materiał bardzo dobry. (chociaż ja się na tym nie znam) trochę pachnie farbą ale jak się wypierze będzie ok
wczoraj dziewczyny byłam na imprezie u kierowniczki bo miała "chatę wolną"
było mnóstwo jedzenia, słodkiego i innych smakołyków. oczywiście pić mi nie wolno więc grzecznie siedziałam przy soczku ale się tak najadłam i tak naśmiałam że myślałam że mi brzuch pęknie zanim mąż po mnie przyjechał, odwieźliśmy koleżankę, umyłam się, ogarnęłam trochę, chwile pogadaliśmy to się zrobiło 00:30 ale fajnie było -
nick nieaktualnyJa juz dłuzszy czas pępek mam nawet delitatnie wypchnięty:) smiesznie wyglada.
Ogólnie przytyłam juz 10kg i jest mi coraz ciężej (ogólnie tylko w brzuszek i piersi mi poszło)
Ciekawe czy dobije do 20 kg:) moja znajoma przytyła w ciąży 34kg ale szybko schudła po porodzie. -
wisnia - mi tez troche brakuje takich wyjsc ale kolezanki w moim wieku, raczej mają w glowach imprezy zakrapiane alkoholem, a od kiedy zaszlam w ciaze to w goole stałam sie dla nich nie widzialna...
pillow - ja miałam takze głeboko pępek, troche wyszedł, ale jeszczy nie wybił się przed brzuch
kasiaczek - w poniedziałek dam znać co powiedział lekarz
Endokobietko - no może sie uda w rocznice fajnie by było 2 daty w jednym a mi jak się przedłuży to w prima a prilis 1 kwietnia może maluch się pojawi, też fajna data
-
Pillow moj pepek tez nie wyszedl, siedzi grzecznie w srodku, ale ja mialam przez niego robiona operacje i mam tam blizne, ktora stala sie wrecz brazowa.
Wczoraj w sklepie widzialam babke w ciazy ktora byla szczupla ale miala tak ogromnie wielki brzuch, ze az sie przestraszylam ja juz teraz mam z nim problem a jeszcze 3 miesiace przede mna. A dzisiaj mi kumpela w pracy dowalila, ze mam wielki brzuch (porownujac z Waszymi ostatnimi zdjeciami, moj wydaje mi sie maly), ze ona przy porodzie nie miala takiego brzuch, ale ona dbala o to co je. Tak jakbym kuzwa ja nie dbala. Ludzie sa wredni. -
Dziś mija 10 lat odkąd zaczęliśmy że sobą się spotykać, ale ten czas szybko leci. Nawet nie wiem kiedy od zleciał Dziś też zakupiłam sobie legginsy ocieplane ciążowe, podkładki higieniczne, majteczki poporodowe jednorazowe, wkładki laktacyjne, smoczek, termometr do wanienki, podkład ceratowy niby mało a 78 zł poszło.
A co do pępka też mi jeszcze nie wyszedł, ja na razie przytyłam 9kg:) -
pillow wrote:Aniu wiem coś o tym, że czas szybko leci. U nas w wakacje minęło 11 lat od chwili, gdy się poznaliśmy i zaczęliśmy spotykać. Od momentu poznania wciąż jesteśmy razem. W tym roku obchodziliśmy 3 rocznicę ślubu. I pomyśleć, że mój mąż był moim pierwszym chłopakiem, a zaczęliśmy się spotykać, gdy ja miałam 16, a on 18 lat
też w tym roku mieliśmy 3 rocznicę, a także był moim pierwszym chłopakiem widzę że coś nas łączypillow lubi tę wiadomość
-
Wklejam normy
Test przesiewowy/diagnostyczny obciążenia 75g glukozy (OGTT):
1. Wartości prawidłowe:
glukoza na czczo mniejszy lub równy 105 mg%,
w 1 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy 180 mg%,
w 2 godz. po podaniu glukozy mniejszy lub równy140 mg%: -
nick nieaktualnyoleńko super wyniki:) ja ide dopiero 9 grudnia na badania a 16 grudnia na wizyte.
Juicca co u Ciebie słychać? jak się czujesz? ja póki co odpukać dobrze - nie licząc moich twardnień brzuszka głównie jak stoję i chodze. Doraźnie biore nospe i jest ok. -
Hej ja jeszcze nie mam skierowania na glukozę mysle ze na nast wizycie 12.12 da mi je
U nas jak na razie wszystko ok czasem brzuszek sie spina ale na krótką chwilę , mały coraz częściej dupke wypina , Ja biorę 2 razy dziennie magnez i jest okey -
nick nieaktualny
-
Dziś powinnam iść na studniówkę bo zostało 100 dni do porody, chyba że moja kruszynka zdecyduje wyjść wcześniej bądź później a oprócz tego dziś zaliczyłam jeszcze fryzjera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2013, 11:51
Effcia28, Mikusia2, Viril lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWow a mi 99 dni do porodu:) super! Ania teraz to szybko zleci:) ja tez sie wybieram do fryzjera jeszcze przed świetami. Mam już takie straszne odrosty - nie wiem czy moge farbować,fryzjerka mówi,że niby tak ale ja nie wiem czy ryzykować. A Ty co robiłas z włoskami?