MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A tu są moje całe wyniki poniedziałkowe:
Morfologia krwi
Leukocyty 11,2 tys/µl
Erytrocyty 3,7 mln/µl
Hemoglobina 10,3 g/dl
Hematokryt 31 %
MCV 83 fl
MCH 28 pg
MCHC 33,4 g/dl
Płytki krwi 265 tys/µl
RDW-CV 15,3 %
PDW 15,3 fl
MPV 8,2 fl
Neutrofile 7,93 tys/µl
Limfocyty 2,57 tys/µl
Monocyty 0,63 tys/µl
Eozynofile 0,10 tys/µl
Bazofile 0,0 tys/µl
Neutrofile 70,5 %
Limfocyty 22,9 %
Monocyty 5,6 %
Eozynofile 0,9 %
Bazofile 0,1 %
Atypowe limfocyty# 0,11 %
Atypowe limfocyty% 0,90 %
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)# 0,15 tyś/ul
Niedojrzałe duże komórki (młode formy)% 1,40 %
Nadal hemoglobina obniżona
Badanie ogólne moczu
Przejrzystość przejrzysty
Barwa Słomkowy
Ciężar właściwy 1,015 g/ml
pH 7,00
Glukoza nie wykryto
Ketony nieobecne mmol/l
Urobilinogen prawidłowy
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne
Azotyny nieobecne
Erytrocyty nieobecna
Osad moczu
Nabłonki płaskie d. liczne
Leukocyty 1-3 wpw 0 5
Pasma śluzu d liczne
ALT
15,31 U/l
AST
13,68 U/l
Test obciążenia glukozą (75 g)
Glukoza na czczo 78 mg/dl (74,00 106,00)
Glukoza po 1 godz. 157,35
Glukoza po 2 godz. 140,62
Toxoplazma gondii Przeciwciała w kl. IgM 0,193 S/CO
Cytomegalowirus (CMV) Przeciwciała w kl. IgG 432,000 U/ml - wiedziałam że będzie wysokie bo przechodziłam ją przed ciążą
Cytomegalowirus (CMV) Przeciwciała w kl. IgM 0,242 S/CO
-
Klemens86 wrote:Dziewczyny rozgladałyscie sie może juz za jakiś laktatorem ?
sama nie wiem czy ręczny czy elektryczny myslam ze są może takie 2 w 1 ale nie moge znalesc -
Pozostając w temacie sprzętów zakupiłam za 32 zl na allegro podgrzewacz do buteleki słoiczków Jest od razu z funkcją sterylizacji (choć nie zdecydowałam jeszcze czy nie kupię dodatkowej wyparzarki- nie wiem czy jest taka potrzeba w ogóle) Chciałam kupić z Aventa ale róznica cenowa jest b. duża. A ten pasuje do wszytskich butelek. Na razie zamówiłam 2 butelki , ale chyba jeszcze dokupię z racji odciągania pokarmu... ale ile? Nie wiem sama.
http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-bear-do-wszystkich-butelek-okazja-i3681729593.html -
Kocur wrote:Pozostając w temacie sprzętów zakupiłam za 32 zl na allegro podgrzewacz do buteleki słoiczków Jest od razu z funkcją sterylizacji (choć nie zdecydowałam jeszcze czy nie kupię dodatkowej wyparzarki- nie wiem czy jest taka potrzeba w ogóle) Chciałam kupić z Aventa ale róznica cenowa jest b. duża. A ten pasuje do wszytskich butelek. Na razie zamówiłam 2 butelki , ale chyba jeszcze dokupię z racji odciągania pokarmu... ale ile? Nie wiem sama.
http://allegro.pl/podgrzewacz-snow-bear-do-wszystkich-butelek-okazja-i3681729593.html
Kocur, daj znać jak będziesz miała go już w domu, bo też biorę go pod uwagę. myślałam jeszcze o podgrzewaczu z przełączką samochodową, w razie gdyby w podróży trzeba było coś podgrzać. -
spoko, dam znać Poza tym właśnie robię zakupy u tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?order=d&us_id=22799878
jest dużo tanich drobiazgów dla malucha i mamy po porodzie- podkłądy, majtki itd. i raz się płaci za przesyłkę kurierską. Ja wciagnęłam na razie kołderkę , podkłady do przewijania, pieluszki tetrowe i kilka innych drobiazgów -
nick nieaktualnyDziś miałam sen że nie urodziłam synka a córeczkę hehe ciekawe czy sen się sprawdzi:) Nie wiele pamiętam z tego snu ale jedno zapamiętałam - w ogóle nie miałam ciuszków łóżeczka itp dla maluszka -byłam przerażona.
Kocurku chyba też zabiorę się w końcu za porządne zakupy,póki co mam troszkę rzeczy ale to i tak pewnie nie połowa tego co potrzeba. -
Marysia0312 wrote:Dziś miałam sen że nie urodziłam synka a córeczkę hehe ciekawe czy sen się sprawdzi:) Nie wiele pamiętam z tego snu ale jedno zapamiętałam - w ogóle nie miałam ciuszków łóżeczka itp dla maluszka -byłam przerażona.
Kocurku chyba też zabiorę się w końcu za porządne zakupy,póki co mam troszkę rzeczy ale to i tak pewnie nie połowa tego co potrzeba.
Moze i mi sie taki sen przytrafi to zaczne kupowac, bo narazie to nie mam nic
-
Marysia0312 wrote:Dziś miałam sen że nie urodziłam synka a córeczkę hehe ciekawe czy sen się sprawdzi:) Nie wiele pamiętam z tego snu ale jedno zapamiętałam - w ogóle nie miałam ciuszków łóżeczka itp dla maluszka -byłam przerażona.
Kocurku chyba też zabiorę się w końcu za porządne zakupy,póki co mam troszkę rzeczy ale to i tak pewnie nie połowa tego co potrzeba.
ja ostatnio miałam sen że jak tylko dojechałam do szpital to zaczęłam rodzić w sumie to już głowkę było widać, i że urodziłam córeczkę nawet jej wymiary zamoetałam 52cm, 3200g ciekawe czy się sprawdzi ta część z wagąEndokobietka lubi tę wiadomość
-
No to fajnie pilow Gdyby ogólna wyprawka nie była aż tak droga też pewnie zdecydowałabym sie na lepszy sprzęt, ale liczę na to, że wytrzyma te kilka miesięcy ten co już kupiłąm
Marysia- niezły sen ja się ciagle cykam, że lekarz mógł się pomylić i nikomu nic nie mówię. Wie tylko mąż i wy na forum
Co do zakupów, to ja też jestem w lesie, tzn. w ubiegłym miesiącu kupiłam kilka ciuszków (teraz mam łącznie może z 6 szt.) , a właśnie zdałam sobie sprawę z tego,że już zaczynam 7 miesiąc (o boshe jak ten czas leciiii) a wyprawka to studnia bez dnia- zrozumiałam to podczas oglądania tych wszytskich niezbędnych akcesoriów- jest tego maaaasa no i większość z nich jest niezbędna- i pewnie zanim ogarnę wszytsko to i tak będę do dnia porodu jeszcze dokupować... te zakupy trochę też otwieraja mi oczy, bo np. nie wiedziałam ze są specjalne pojemniczki do przechowywania pokarmu i kosztują grosze, także 2 butelki chyba na samym początku mi wystarcząWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 09:31
-
nick nieaktualnyKocurku - najlepsze jest to że wczoraj byłam u lekarza i tak ogląda i ogląda na tym usg i mówi: płeć znacie tak - a my tak synuś bedzie:) a on na to : hmm no jakbym dzis miał powiedzieć to bym nie ryzykował - a ja na to że chyba miałam proroczy sen:) Oglądał jeszcze tego mojego bobaska no i w końcu mówi - chłopak ,teraz ładnie widać sisiaka:)
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tydzien temu obok witamin dla kobiet w ciazy i magnezu postanowilam brac wapno (wyczytalam, ze od tego tygodnia jest zwiekszone zapotrzebowanie). Biore to wapno juz caly tydzien i od 5 dni przestal mnie bolec brzuch, wogole mnie nie boli, zniknely tez skurcze lydek. Myslalam ze to rpzez niedobory magnezu, ale wyczytalam ze wapn jest tak samo wazny jak magnez. Ja biore 500 mg dziennie i widze znaczna poprawe.
-
O właśnie ja też bym musiała może spróbować magnezu, bo poprostu pod wieczór, to czuje jakby mi miało rozerwać brzuch.
Właśnie wróciłam z prenatalnych.
Wszystko w jak najlepszym porządku ufff...
Mały waży 441 g, zmierzyć nie mogła bo mówiła że już się nie mieści na Usg, ale szacunkowo ok 20 cm Serduszko 160 razy na minute :)Dostałam zdjątko buźki
Także uspokoiłam się bardzo
paula22, Oleńka, Marysia0312, pillow, juicca lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jutro glukoza...mam nadzieje ze wszystko bedzie ok chociaz ostatnio pochłaniam takie ilosci słodyczy ze zastanawiam sie nad tym
dzisiaj mam mega stresa moja przyjciolka jest w 33 tgodniu i trafila w nocy do szpitala ze skurczami... na razie zostaje na patologii ciazy, maluta wazy juz prawie 3 kg... dostaje sterdy zeby rozwinely sie do końca pluca... mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze MUSI BYĆ !
tylko pewnie będzie rok starasza od moje dziewuszki a mialy być razem z 2014 najważniejsze zeby byla zdrowa