X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dalej jem smodycze codziennie i co jakiś czas cole duzą kupujemy ;/ ale po prostu nie da sie powstrzymac, mam nadzieje ze zadnych problemow przez to nie bedzie, samoopalaczem tez się smaruje co kilka dni...glownie szyje i dekolt zeby twarzy nadac kolor i pomalowac sie nieco ciemniej, brzucha nie smaruje i nie narażałam ani na promienie sloneczne ani nic innego, paznokcie maluje tez najpierw bezbarwnym 8w1 z eveline a potem lakier na to, wiecej grzechow nie pamietam

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie moge sie oprzec slodycza i cola coli ;(

Dorka1979 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    a jeszcze a propo czopków..czy one nie są na receptę?
    Nie czopki nie sa na recepte

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

MisiaMonisia- chyba wiem o co chodziło bratowej- samo podanie oksy nie boli,ale za to skurcze są mocniejsze, ból bardziej agresywny, nie co kilka minut, ale cały czas.Nie są to naturalne skurcze,ale ingerencja w organizm, dlatego czytałam wypowiedzi kobiet które porównują poród z oxy i bez i naturalne skurcze są łagodniejsze, a te z oksy mocne i cały czas są..dlatego chyba chciałabym zeby tym razem samo sie zaczęło.

Mi podali oksy, bo wody mi odeszły a skurczów nie było, a wtedy to konieczne.

MisiaMonisia lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi powiem Ci ze noworodkowi nie podawalam bo nie bylo potrzeby cale szczescie. co prawda lekarzem nie jestem, ale wg mnie jesli dziecko nagle bedzie mialo wysoka goraczke to trzeba ja zbic czyms. Zanim sie trafi do lekarza. Same chlodne oklady niewiele dadza. Ja pediatre najblizszego i nocna pomoc mam kilkanascie km od domu, nawet karetke wezwac to pewnie godzine trzeba czekac. A kazda chwika sie liczy. Tyle sie slyszy o zbyt poznej pomocy i smierci dzieci ze wlasciwie wole podac sama kawaleczek czopka i pomoc dziecku niz czekac bezczynnie. A pediatra na wizycie i tak zleci podac bo pierwsze o co zapyta to goraczka i czym byla zbijana. Tak bylo u nas jak mala miala ostre zapalenie gardla i goraczke. Kazala podzielic nozem czopek np na 4 czesci i podac zeby zbijac temp. Ja wole miec na wszelki wypadek w apteczce. Paracetamol jest na tyle bezpieczny ze podaje sie i noworodkom jesli jest potrzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:06

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,u mnie dobrze choć dalej w szpitalu.Czuje sie ok,mała wróciła do formy-po sterydach baaaardzo mało sie ruszała i cały czas śpiulkała.Najwcześniej wyjdę w środę i nie mogę sie doczekać.Jestem w pokoju dwuosobowym i codziennie mam nowa kobitke z przenoszona ciąża.I porod i koniec ciazy nie był mi tak bliski jak teraz ;-)

gosiaczek31, Tess, Ewelaa, loszcz lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja w takim razie też się w to zaopatrzę..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje czopki nurofen bo oprocz tego, ze jest przeciwgoraczkowy jest tez przeciwzapalny. Moje dziecko dobrze reaguje wiec trzymam sie tego

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, mi też pielęgniarka kazała kupić od razu po szczepieniu na 6 tygodni czopki Paracetamol Hasco dla niemowląt i w razie gorączki podać.

Rubi lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki witam się w nowym 35 tygodniu :)

Sunsun ciesze się się że u ciebie wszystko w pożądku i trzymam kciuki za to żebyś w środę wróciła do domu

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

anastacia super brzusio

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 12:38

Scarlett2014, MamaAdasia, Niunia86, SunSun, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka nie zakładam innej opcji ;-) no i gratuluję nowego tygodnia :-)

ex2btv738sn49jef.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do szpitala mam wziąć papier nawilzany i reczniki jednorazowe?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Witam się i ja. Musiałam rano wstać na badania. Robiłam mocz, krew - ogólne badanie, toxo i poprosiłam jeszcze alat, aspat i bilirubinę. Ostatnio nic mnie nie swędzi (no może lekko czasami), ale na wszelki wypadek, skoro już mnie kłuli, postanowiłam sprawdzić.
    Powiem wam, że ten rok zaczął się tragicznie - pogrzebem koleżanki. A teraz zła passa się ciągnie. Ubiegły tydzień obfitował w naprawdę smutne wieści. I tak dowiedzieliśmy się o ciężkiej chorobie bliskiej nam osoby i pobycie w szpitalu, w śpiączce, drugiej osoby z rodziny. To wszystko sprawiło, że nic mnie nie cieszy, nawet M chodzi taki wyciszony, aż go nie poznaję. Byle głupota sprawia, że chce mi się płakać. Nawet to maleństwo w brzuchu nie cieszy. Zaczęły mnie dopadać wątpliwości i myśli typu "po co nam to było"...

Emartea współczuję ci bardzo wiem co czujesz ja w tamtym roku pochowałam tatę a takie myśli w przypływie smutku i gniewu są normalne sama miałam takie myśli jak ty wtedy

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jako debiutująca mama pewnie będę bała się podać Juniorowi cokolwiek bez konsultacji z lekarzem. Dlatego nie zamawiam żadnych czopków. I tak myślę, że zaraz po porodzie zrobię kolejne duże zamówienie - z laktatorem albo podgrzewaczem w zależności od rozwoju kwestii karmieniowych.

Emartea co mogę Ci napisać. Jedynie tyle, że bardzo Ci współczuje, że w takim okresie masz takie problemy.

Sarah a to nie jest kwestia samoopalacza? bo to kosmetyk który często uczula

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Ewka nie zakładam innej opcji ;-) no i gratuluję nowego tygodnia :-)

sunsun dzięki :)

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore reczniki papierowe te kuchenne grube. Zeby wytrzec np krocze po prysznicu. Zwyklym recznikiem nie radze przy mocnym krwawieniu, zreszta tym papierowym higieniczniej. Tylko najlepiej taki pozadny gruby. Papieru nawilzanego nie biore. Zwykly toaletowy:-)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny ja jako debiutująca mama pewnie będę bała się podać Juniorowi cokolwiek bez konsultacji z lekarzem. Dlatego nie zamawiam żadnych czopków. I tak myślę, że zaraz po porodzie zrobię kolejne duże zamówienie - z laktatorem albo podgrzewaczem w zależności od rozwoju kwestii karmieniowych.

Emartea co mogę Ci napisać. Jedynie tyle, że bardzo Ci współczuje, że w takim okresie masz takie problemy.

Sarah a to nie jest kwestia samoopalacza? bo to kosmetyk który często uczula
    na 100% nie, bo akurat tam gdzie nim smaruje nic mnie nie swedzi

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile pieluch wziąć?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah - a nie myślałaś, że to swędzenie może być też wzmagane przez uczulenie pokarmowe? W końcu wątroba czyści to co zjemy... jestem słodyczomanem, ale ostatnio się ograniczam, albo przerzucam na słodycze bez sztucznych ulepszaczy i dodatków, bo potem to i tak wątroba musi przefiltrować. Mogę Ci podać przepis na proste ciasteczka owsiano-bananowe, którymi można się zajadać do woli :) A w rossmanie czasem jest taka czekolada do smarowania bez dodatków...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A ja witam sie w nowym tygodniu. Moje dziecie wieczorem szaleje do 23 i od rana zanim wstane zaczyna pukac. Dopomina sie o sniadani chyba

gosiaczek gratuluję nowego tygodnia

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ