Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:a ile pieluch wziąć?
Mi poszlo cos okolo pol paczki pampersow newborn. Czyli ze 20 szt.
Teraz biore opakowanie dady najmniejszych. Tam jest chyba 28 szt. Acha dziewczyny jakby co dady new born nie maja wyciecia na pepek. Wczoraj rozpakowalam zeby zobaczyc jak wygladaja. Sa ok cienkie, miekkie, bez wyciecia. Ale takie maciupkie:-) juz zapomnialam ze noworodek taki jest:-)
Rubi, anet525, Madzik82, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Zaczynam mieć nową przypadłość ciążową chyba
Tzn, zaczynają mi prawdopodobnie już tak buzować hormony, że codziennie tak w okolicy 4-5 po południu muszę sobie popłakać 
Oczywiście mam świadomość tego, że właściwie nie ma przyczyny... choć powód to sobie zawsze jakiś znajdę... ostatnio to był boczek, który M kupił nie taki jak miał być
SunSun, kaczamila, loszcz, Ewelaa, czekaja lubią tę wiadomość
-
po ciązy mi to na pewno przejdzie cokolwiek to jest, jakoś wytrzymam byle nie cholestaza, a ograniczac sie tez nie chce bo całe życie jem to na co mam ochote, ale dziekiTess wrote:Sarah - a nie myślałaś, że to swędzenie może być też wzmagane przez uczulenie pokarmowe? W końcu wątroba czyści to co zjemy... jestem słodyczomanem, ale ostatnio się ograniczam, albo przerzucam na słodycze bez sztucznych ulepszaczy i dodatków, bo potem to i tak wątroba musi przefiltrować. Mogę Ci podać przepis na proste ciasteczka owsiano-bananowe, którymi można się zajadać do woli
A w rossmanie czasem jest taka czekolada do smarowania bez dodatków...
-
gosiaczek kupujesz paczke dady tych jedynek? Czy pampersów? Ja się zastanawiam czy kupic jedynki i pampersów tych 43 szt plus paczke dady. Ale nie wiem.gosiaczek31 wrote:Mi poszlo cos okolo pol paczki pampersow newborn. Czyli ze 20 szt.
Teraz biore opakowanie dady najmniejszych. Tam jest chyba 28 szt. Acha dziewczyny jakby co dady new born nie maja wyciecia na pepek. Wczoraj rozpakowalam zeby zobaczyc jak wygladaja. Sa ok cienkie, miekkie, bez wyciecia. Ale takie maciupkie:-) juz zapomnialam ze noworodek taki jest:-)
Kurcze tyle ostatnio piszecie że nie mam jak was nadrobić.... -
ja mam kupione 1 pampersa 43 szt do szpitala a w domu czeka na Franka zapas 72 sztuk 2 pampersa...nie zamierzam kupować więcej puki mi nie wyjdą te co mam...i planuje że jak skończą mi się obie paczki to kupię dade i będę testować jak mały i jego pupcia się czują
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi ja właśnie mam rozm 2 dady i pampersów. I nie wiem czy kupować paczke jedynek czy dwie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 13:31
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam sie z Wami w nowym tygodniu.
Widzę, że większość mamusiek nie może spać w nocy, ja śpię w miarę ok tylko wstaje często na sikanie. Śmieję sie ze kilka razy w nocy mam deja vu bo scenariusz jest taki sam: budzę się na siku, zanim wygramole się z łóżka to leci: "O Boże, o Matko, o Jezu" a czasami gorzej, na co mąż się budzi i pyta gdzie idę, wysikam się położę i idę spać. I tak kilka razy jednej nocy
Czytam Was co piszecie na temat tych kremów i balsamów i już normalnie nie wiem. Mam kupiony żel do kąpieli Linomag i krem Linomag Bobo A+E i to jest na całe ciało. Czyli pupę mogę smarować dziecku po kąpieli? oprócz tego mam sudocrem ale mam zamiar go używać gdzy pupz zrobi sie zaczerwieniona, nie codziennie...
SunSun cieszę sie, że u Was dobrze. Wracaj do domku jak najszybciej.
Gratuluję nowych tygodni.
jasmin, SunSun, czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ogóle powiem Wam, ze im więcej chodzę tym mniej boli mnie spojenie łonowe, a jak sie np położę i mam po godzinie czy dwóch wstać to strasznie mnie boli... a powinno być na odwrót.
A teraz z serii głupich pytań; jak to jest dziewczyny z wodami? Zaczną odchodzić to jest takie trach chwila i ich nie ma czy się tak ciurlają strumyczkiem po trochu. Zaczną mi wody odchodzić w domu to mam jechać na łeb na szyję do szpitala czy czekać aż się wszystko wyciurla i wtedy się zapakować?? Wiecie jak mnie to pytanie męczy... Masakra
I jeszcze czy macie jakieś specjalne kremy po porodzie na brzuch czy będziecie się smarować tym co dotychczas??
Anastacia33 lubi tę wiadomość
-
Kaczamila mam dokladnie te same kosmetyki co ty. Napewno ze szpitala dostaniemy jakies jeszcze próbki kosmetyków dla maluszka wiec nie ma co przesadzac. Jak sie urodzi będziemy obserwowac jakie kosmetyki dobrze reagują ze skórą naszego maleństwa i potem ja coś się dokupi. Co do porodu jak wody odejdą musisz jechac do szpitala bo musza cie zbadać jesli jest to twoja pierwsza ciążą moze tak szybko nie urodzisz nawet jak wody ci odejdą ale pod okiem lekarza musisz byc koniecznie. Wszystko zalezy jak często będą skurcze i na ile rozwarcie bedzie
kaczamila lubi tę wiadomość
-
anet mi się wydaje, że jeśli jedynki to max 1 paczka bo 2 są dla wagi 3-6kg więc na upartego i one mogą być na początek...
Kaczamila mam tak samo...jak się ruszam jest ok, a po odpoczynku boli;/
a co do wód to chyba zależy jak u kogo...jednym pewnie chluśnie całość, drugim się będzie lekko sączyło, a chyba mama Adasia mówiła, że w ogóle jej w domu nie odeszły...
anet525 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Osobiście kupilam mala paczkę pampersow 1 ake wydaje mi się ze pewnie ich nawet nie użyję bi są do 5 kg (a moj będzie mial sporo powyzej 4 jeśli się nie urodzi przed czasem) podobno najlepiej się wbić tak w srodek rozmiarowki bo wtedy nic dzidziusia nie uciska czyli w moim wypadku to będzie większość 2 .Nie wiem jak sprawa wygląda w Polsce ale tu jest kilka rodzajów pampersow (tych malych są 2 rodzaje newborn i baby dry) które kupić?
-
zawsze możesz rodzić w domukaczamila wrote:W ogóle powiem Wam, ze im więcej chodzę tym mniej boli mnie spojenie łonowe, a jak sie np położę i mam po godzinie czy dwóch wstać to strasznie mnie boli... a powinno być na odwrót.
A teraz z serii głupich pytań; jak to jest dziewczyny z wodami? Zaczną odchodzić to jest takie trach chwila i ich nie ma czy się tak ciurlają strumyczkiem po trochu. Zaczną mi wody odchodzić w domu to mam jechać na łeb na szyję do szpitala czy czekać aż się wszystko wyciurla i wtedy się zapakować?? Wiecie jak mnie to pytanie męczy... Masakra
I jeszcze czy macie jakieś specjalne kremy po porodzie na brzuch czy będziecie się smarować tym co dotychczas??
kaczamila lubi tę wiadomość
-
Kaczmila ja pol gidziny sie zastanawialam czy to wody czy nie trzymam moczu haha
mi sie saczyly powoli. Mojej siostrze chlusnely i zalaly cala podloge.
to zalezy ile warstw pecherza jednoczesnie peknie
MamaAdasia, kaczamila lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Jak peknie pecherz to trzeba od razu jechac. Ja sie wykapalam, spakowalam i pojechalam. O 4:20 zaczely odchodzic, 5:30 bylam w szpitalu, 6:32 synek byl na swiecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 13:52
MamaAdasia, kaczamila, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Kaczamila, mi wody zaczeły odchodzić od 4 rano a ok 8 pojechaliśmy do szpitala, od 9 byłam na sali porodowej przebrana,a dopiero o 14.25 urodził się synek, ale ja nie wiedziałam że to wody, były jak ,,siku'' tyle że poczułam,że jakoś mi mokro,ale do końca nie byłam pewna. Odchodziły podczas całego porodu ale było ich b.mało, może ok 1 szklanki wszystkiego.
Ja na spokojnie jechałam z mężem, nic mnie nie bolało, jeszcze po wodę do sklepu zajechaliśmy. U mnie za to nie było skurczy, a rozwarcie było na 2 palce.Dlatego podali mi oksy, teraz mam nadzieję jej uniknąć... Podobno poród bez niej jest łatwiejszy.
Ja mam paczkę 2-5kg 1ek Dada do szpitala, w domu mam 2kę pampersa 3-6 kg i 2 paczki 3ek 4-9 kg Dada. Więcej nie kupuję.Może coś dostanę, bo jak ktoś pytał co kupić małemu, mówiłam że pampersy. Najlepszy prezent. Ciuszków mam aż nadto.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 13:58
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Wlasnie doczytalam sa trzy rodzaje pampersow w rozmiarze 2 (jeszcze trudniej wybrać):newborn baby (1,2,3)baby dry (2,3,4,4+,5,5+,6,6+) pampers premium
Sensitive (1,2) a poza tym sa jeszcze pampersy aktive fit (3-6), simply dry (3-5)easy up (4-6) MASAKRA! !!!
Czym one się różnią?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:01