Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Mamuśki!śliczne brzuszki;) ja juz po badaniach mam nadzieje ze tym razem będą dobre;)
Czeka mnie jeszcze wizyta u endokrynologa a w środe ginekolog i kardiolog juz mam dośc tych wszystkich lekarzy ale moze to ostatnie wizyty juz będą a poźniej juz tylko moim maleństwem będe sie zajmować też nie moge doczekać sie tych spacerków dobrze ze cale lato przed nami;)
tez dziś zaczynam kolejny 33tc zdjęcie w avatarze robione było 10tyg temu a mąż wczoraj mówi nie możliwe przecierz nie dawno je robiłem szybko ten czas leci;)
loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
[/url]

-
Witam się i ja. Musiałam rano wstać na badania. Robiłam mocz, krew - ogólne badanie, toxo i poprosiłam jeszcze alat, aspat i bilirubinę. Ostatnio nic mnie nie swędzi (no może lekko czasami), ale na wszelki wypadek, skoro już mnie kłuli, postanowiłam sprawdzić.
Powiem wam, że ten rok zaczął się tragicznie - pogrzebem koleżanki. A teraz zła passa się ciągnie. Ubiegły tydzień obfitował w naprawdę smutne wieści. I tak dowiedzieliśmy się o ciężkiej chorobie bliskiej nam osoby i pobycie w szpitalu, w śpiączce, drugiej osoby z rodziny. To wszystko sprawiło, że nic mnie nie cieszy, nawet M chodzi taki wyciszony, aż go nie poznaję. Byle głupota sprawia, że chce mi się płakać. Nawet to maleństwo w brzuchu nie cieszy. Zaczęły mnie dopadać wątpliwości i myśli typu "po co nam to było"... -
Dzień dobry brzuszki - ładne nocne fotografie

Ja to przez jakiś czas nie będę mogła sobie takiego foto zrobić, bo jeszcze nie kupiliśmy lustra odpowiedniej wielkości
a łazienkowe powieszone za wysoko 
Dziewczyny z bolącymi biodrami, albo te którym się niewygodnie śpi - próbowałyście spać z takim dużym ,,rogalem"? Ja takie coś zamówiłam (taki długaśny gruby wałek) i myślałam najpierw że to fanaberia, ale jak się to włoży między kolana/uda to wtedy rano nie bolą, mnie się naprawdę wygodnie z tym śpi.
Z tego co pamiętam to tak koleżance instruktorka na ćwiczeniach poradziła - bo w innym przypadku duży brzuch nam po prostu wykręca w nocy staw biodrowy i stąd te bóle.
ines31 lubi tę wiadomość
-
Emartea - trzymaj się... U nas poprzedni rok też niestety skończył się pogrzebem i chorobami bliskich. To są rzeczy których realnie najbardziej się w życiu boję, a dostawałam ,,dobre rady" w stylu - nie wolno Ci się denerwować i płakać za dużo...

W końcu M się wkurzył i stwierdził, że przecież nie jestem robotem i też muszę wyładować emocje, byle nie popadać w skrajną rozpacz.
Dla mnie to dziecko w brzuchu było powodem, żeby się po płaczu uspokoić - jak myślałam, że temu maluszkowi też jest wtedy źle i smutno. Prawda jest taka, mówiąc już filozoficznie, że nasze dzieciaczki to jest jedyne co po nas zostanie, bo też będziemy chorzy, starzy, kiedyś będziemy umierać... i cudem jest fakt, że lekarstwem na tę śmierć jest nowe życie, które dzięki nam powstało...
Ewelaa, Emartea, gosiaczek31, Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Mi też rogal pomaga tzn. nie boli tak kręgosłup i biodra w nocy. Po prostu wygodniejTess wrote:Dzień dobry brzuszki - ładne nocne fotografie

Ja to przez jakiś czas nie będę mogła sobie takiego foto zrobić, bo jeszcze nie kupiliśmy lustra odpowiedniej wielkości
a łazienkowe powieszone za wysoko 
Dziewczyny z bolącymi biodrami, albo te którym się niewygodnie śpi - próbowałyście spać z takim dużym ,,rogalem"? Ja takie coś zamówiłam (taki długaśny gruby wałek) i myślałam najpierw że to fanaberia, ale jak się to włoży między kolana/uda to wtedy rano nie bolą, mnie się naprawdę wygodnie z tym śpi.
Z tego co pamiętam to tak koleżance instruktorka na ćwiczeniach poradziła - bo w innym przypadku duży brzuch nam po prostu wykręca w nocy staw biodrowy i stąd te bóle.
-
Witam mamusie. Śliczne brzuszki

U mnie dziś pogoda straaaaaaszna
Wczoraj oglądałam horror no i niestety ta nieszczęsna lalka w nocy mi się śniła
jak lubię takie kino to w ciąży mi chyba nie służy 
Mam prośbę, może sobie pomyślicie że jakaś tępa jestem
ale czy może mi któraś podać jakąś aukcje z gemini bo nie potrafię znaleźć sprzedawcy na allegro po nazwie
Z góry dziękuję za wyrozumiałość 
Miłego dnia wszystkim :* -
Ines - gemini to apteka internetowa: http://www.aptekagemini.pl/
Większość rzeczy jest w korzystnej cenie (na pewno taniej niż w wielu stacjonarnych aptekach), ale ja niektóre rzeczy na allegro kupiłam trochę taniej, przy okazji innych zakupów dziecięcych. Także musisz patrzeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:04
ines31 lubi tę wiadomość
-
SunSun, a jak tam u Ciebie? wychodzisz ze szpitala??
Sarah jak z Twoim swędzeniem?? leki pomagają?
Kass trzymam kciuki za wyniki..musimy jeszcze trochę wytrzymać...
Emartea...to tylko przejściowy kryzys...w głębi duszy na pewno się cieszycie z dziecka...ale czasem natłok złych wydarzeń naprawdę sprawia, że odechciewa się wszystkiego...;/ życzę wytrwałości i spokoju w tych ostatnich tygodniach ciąży..
kasss lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Witam się i ja.
Emartea bardzo mi przykro, że los wam nie sprzyja i wszystko się "wali" na raz.Szkoda, ze na czas ciąży nie można wcisnąć guzika z napisem "pausa" tak aby nie przytrafiło się nam nic złego w tym czasie, a życie zrobiło sobie 9 miesięcy urlopu. Niestety ludzie dalej chorują, umierają, zdarzają się rodzinne tragedie jak np pożary, wypadki samochodowe i złamania kości u mężów.
Nie jest to jednak ani wasza wina ani tego malenstwa. Na tym polega sens istnienia, ktos odchodzi aby na jego miejsce przyszedł ktoś nowy.Skup się na bobasku, to najcudowniejsze co mogło Ci się przytrafic.Postaraj się nim cieszyć mimo ze wszystko w okół się wali. Masz pod sercem niewinną żywą istotke która cie bardzo potrzebuje. Chcialabym Cię teraz mocno przytulic abys poczuła się lepiej. ...
Ewelaa, Emartea, gosiaczek31, limcia lubią tę wiadomość
-
dzieki że pytasz, ale to w sumie żadne leki....b complex, czyli sama nie wiem jak niby ma mi to pomoc ale łykam. raz swędzi mocniej, ze nie da sie wytrzymac raz mniej, ale ogólnie to calymi dniami to tu to tam sie podrapie, nog ogolic maszynka nie ma jak bo wszedzie strupki ;/ mam juz dosyc tego...w czwartek robie badania a potem jedziemy z mezem do szpitala w ktorym chce rodzic na dni otwarte, mielismy jechac w listopadzie/grudniu ale ta przeprowadzka pokrzyzowala plany.jeszcze wstąpić musze do zusu zapytac o macierzynski co i jak i do US.Rubi wrote:SunSun, a jak tam u Ciebie? wychodzisz ze szpitala??
Sarah jak z Twoim swędzeniem?? leki pomagają?
Kass trzymam kciuki za wyniki..musimy jeszcze trochę wytrzymać...
Emartea...to tylko przejściowy kryzys...w głębi duszy na pewno się cieszycie z dziecka...ale czasem natłok złych wydarzeń naprawdę sprawia, że odechciewa się wszystkiego...;/ życzę wytrwałości i spokoju w tych ostatnich tygodniach ciąży.. -
nick nieaktualny
-
Dzięki, teraz już wiem czemu nie umiałam znaleźć na allegroTess wrote:Ines - gemini to apteka internetowa: http://www.aptekagemini.pl/
Większość rzeczy jest w korzystnej cenie (na pewno taniej niż w wielu stacjonarnych aptekach), ale ja niektóre rzeczy na allegro kupiłam trochę taniej, przy okazji innych zakupów dziecięcych. Także musisz patrzeć.
-
No ja ostatnio tez mam spory apetyt i to glownie wieczoremloszcz wrote:Śliczny brzuszek i wcale nie taki pokaźny tylko taki akurat

Wróciłam z pracy i tylko bym jadła.Coś teraz mam extra zapotrzebowanie na jedzenie.Nie wiem czy wy tez tak macie dziewczyny? -
nick nieaktualnyEmartea przykro mi ze tak Wam sie uklada w tym roku. Trzeba miec tylko nadzieje ze zla passa sie odwroci. I bedziecie we 3 bardzo szczesliwi. Takie malenstwo slodko spiace obok naprawde mimo zlego nastroju wywoluje usmiech. I u was tez tak bedzoe zobaczysz.
Trzymam kciuki za dobre wyniki badan.
Dziewczyny w szpitalach dajcie znac co u Was.
O oksytocnie tez nie potwierdze ze boli. Podania sie nie czuje. Jedynie wklucie wenflonu moze jesli ktos jest wrazliwy. Mnie np pieklo mocno juz po porodzie jak mi polozna sciagala wenflon. Ale to dlatego ze wstrzyknela reszte ktora zostala w tej strzykawie bo ja nie dostalam typowej kroplowki w worku tylko pompe z taka duza strzykawka ktora sama dawkowala. No i to ze skurcze po oxy sa silniejsze i bardziej bolesne to moze prawda. Moze o to chodzilo bratowej?
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Sarah najgorzej, że nie wiem co Ci napisać...czy lepiej, że powtórzysz te badania i jak coś wyjdzie to będą wiedzieli jak Ci pomoc...no ale lepiej przecież żeby nic nie wyszło bo cholestaza w ciąży jest chyba niebezpieczna...i jak nic nie wyjdzie to dalej będzie swędzieć i nikt Ci nie będzie umiał ulżyć...;/ najlepiej jakby Cię po prostu przestało swędzieć...
Gosiaczek, ale takie czopki podawałaś bez konsultacji z pediatrą?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:37
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
A ja mam w glowie caly czas mysl ze urodze ciutek wczesniejScarlett2014 wrote:Dzień dobry
widzę, że miałyście nocną sesję pogaduszkowo-brzuszkową (śliczne!)
Ja przyznam się Wam, że nadal zasypiam 5 minut po tym jak przyłożę głowę do poduszki, przytulę się do męża i kota
W ogóle nie mam prawa narzekać na dolegliwości ciążowe bo naprawdę fizycznie czuje się bardzo dobrze. Coraz częściej myślę sobie jednak o tym, że napiłabym się winka czy drineczka, albo zjadłabym serek pleśniowy
oczywiście nie przeżywam tego cały czas ale np. wczoraj jak rozmawiałam z przyjaciółką o zakupach to pomyślałam że sama chętnie kupiłabym sobie coś ładnego.
A tak w ogóle to od jakieś czasu mam w głowie myśl, że urodzę po terminie. Nie wiem dlaczego, to chyba intuicja - ale jakoś tak sobie myślę, że jak Junior przyjdzie na świat to będzie piękna wiosna
kupiłam więc termoaktywne opakowanie które polecała Madzik i wyobrażam sobie, że będziemy chodzić na cudowne, długie spacerki - z herbatką dla małego i kawą dla mnie 
Miłego dnia!