Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Teraz mnie wkurza to niespanie ale jak sobie przypomne jak wstawalam na karmienie do mojej Oliwci 4 do 5 razy w nocy to problemu z zasnieciem wcale nie mialam czy to dzien czy noc oczy same chetnie sie zamykaly
I tak pewnie będziemy miały po porodzie -
nick nieaktualny
-

Jak juz nie spie to wkleje moj pokazny brzusio
Justyska89, Emartea, loszcz, noa8, Scarlett2014, Madzik82, SunSun, Ewelaa, gosiaczek31, Niunia86, MamaAdasia, MisiaMonisia, bella82, kasss, Tess, Juusti69, ines31, patryśka83, kaczamila, Pocahontas, Emca lubią tę wiadomość
-
A to ja też brzuchola dodam ale te zdjęcia są z tamtego tygodnia (to które miałam dodać ale z lenistwa troche mi zeszło hihi
)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 03:12
Scarlett2014, Madzik82, SunSun, Ewelaa, gosiaczek31, Niunia86, MamaAdasia, MisiaMonisia, bella82, Emartea, kasss, Juusti69, ines31, Justyska89, patryśka83, kaczamila, Pocahontas, Emca lubią tę wiadomość
-
No tak..ja już wyspana..
Piękna nocna sesja dziewczyny
ładne macie brzuszki i pizamki 
Gosiaczek właśnie dlatego nie bardzo chce oliwke bo się lepi i pewnie kupię tego hippa..jak mały będzie jakiś azStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Fajnie tel mi się zacial i sam postanowił zakończyć tamtego posta:P i nie działa mi "edytuj"
No więc jesli mały będzie wrażliwy na ten balsam to dopiero wtedy oliwka
czekaja lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Ja nie moglam zasnac bo mala w brzuchu odstawiala dyskoteke, potem musialam isc siku... Juz chcialam.zasnac to synek chcial mleko i zazyczyl sobie jeszcze drapanie po pleckach i tsk godzina zleciala. Plakac mi sie juz chcialo bo znowu musialam siku!!
No i po 7 juz synek wyspany chce wlaczyc bajke i sie bawic...
sorry dziewczyny ale meza wyrzucilam juz dawno do innego pokoju bo tak chrapie, ze chyba bym oszalala!!
Gosiaczek dzieki za mysl o czopkach! No racja, nurofen musi byc koniecznie!
gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyDzień dobry
widzę, że miałyście nocną sesję pogaduszkowo-brzuszkową (śliczne!)
Ja przyznam się Wam, że nadal zasypiam 5 minut po tym jak przyłożę głowę do poduszki, przytulę się do męża i kota
W ogóle nie mam prawa narzekać na dolegliwości ciążowe bo naprawdę fizycznie czuje się bardzo dobrze. Coraz częściej myślę sobie jednak o tym, że napiłabym się winka czy drineczka, albo zjadłabym serek pleśniowy
oczywiście nie przeżywam tego cały czas ale np. wczoraj jak rozmawiałam z przyjaciółką o zakupach to pomyślałam że sama chętnie kupiłabym sobie coś ładnego.
A tak w ogóle to od jakieś czasu mam w głowie myśl, że urodzę po terminie. Nie wiem dlaczego, to chyba intuicja - ale jakoś tak sobie myślę, że jak Junior przyjdzie na świat to będzie piękna wiosna
kupiłam więc termoaktywne opakowanie które polecała Madzik i wyobrażam sobie, że będziemy chodzić na cudowne, długie spacerki - z herbatką dla małego i kawą dla mnie 
Miłego dnia!
gosiaczek31, czekaja lubią tę wiadomość
-
Witam. Ja w nocy wyjątkowo Wstałam tylko raz na siku i calkiem dobrze spałam. Przeważnie ostatnio wstaje 3-4 razy i do tego raz obowiązkowo musze pobawić się w nocy z pieskiem bo się prosi

Mi też strasnie ostatnio dokucza ból bioder-pewnie od tego, że praktycznie cały dzień leżę i jeszcze dodatkowo w nocy
Moje dziecko na szczęście jest wyrozumiale i mam wrażenie, że w dzień nie spi wcale za to w nocy w ogóle mi nie przeszkadza. Po 22 juz spi i teraz tez jeszcze się chyba nie obudziła -oby po porodzie tez tak ładnie w nocy spała
Miłego dnia Marcóweczki
Dziewczyny super brzuszki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 08:44
Ewelaa, gosiaczek31, czekaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anet525 wrote:Jedyny plus to ze nie mam rozstępów. Coraz bardziej mnie boli w dole brzucha i zastanawiam się czy czasem mała sie nie obróciła głową o dołu. Możecie to jakos wyczuć?
Ja tez nie mam rozstepów.
Wiem że Mały leży głowka w dół bo po prawej stronie brzucha wypina mi pupcie..pojawia se taka kraglutka piłeczka...a tuż pod biustem wytyka stópki
I chyba synus ma łaskotki bo jak pogilam go palcem po stópce to szybko ja chowa:)
czekaja lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
Czy to prawda że podawanie oksytocyny boli?MamaAdasia wrote:Ja skurczów BH nie miałam w 1szej ciązy ,albo nie umiałam rozpoznać , dlatego pytam. Nawet jak mi wody odeszly to bez małego skurczu, akcja zaczęła się po 2 kroplowach z oksy..
Bratowa ostatnio mówi do mnie " dobrze ze nie podawali mi oksytocyny bo to jest straszny ból"....
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
No własnie ja tez pierwszy raz to słyszałam. DLatego wolałam sie dowiedzieć od Was.Niunia86 wrote:MisiaMonisia pierwszo słyszę,żeby podawanie oksytocyny bolało... Przecież to zwykła kroplowka... Co prawda nigdy nie miałam ale koleżanki nigdy nie wspominały, że to boli cy coś. Może bratowej pomyliło się z czymś innym?
FAktycznie musiało jej się z czyms innym pomylić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 09:48
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
"Podawanie oksytocyny przy porodzie jest konieczne, gdy organizm ciężarnej produkuje zbyt małą ilość tego hormonu. Odpowiada on bowiem za skurcze macicy i przyspieszenie akcji porodowej. W przypadku niewielkiej produkcji oksytocyny zaleca się podanie ciężarnej kroplówki zawierającej odpowiednie stężenie tego hormonu. Działanie takie ma jednak swoich przeciwników, gdyż zbyt duża ilość oksytocyny powoduje bardzo bolesne skurcze, które nieraz muszą się kończyć cesarskim cięciem."
Może chodziło jej o skutki oksytocyny a nie samo podawanie...

[/url]