Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyloszcz wrote:Widzicie dziewczyny na zdjęciu jak nisko mam ten brzuch? I okrągły jak balon.wyglada jakbym juz miala rodzic a tu jeszcze 8 tyg

Loszcz ja nie widze zeby byl nisko. A okragly to fakt, ale to fajnie wyglada akurat:-) za to moj jest zdecydowanie nisko i jak jeszcze sie obnizy to chyba bede go miala na udach:-)
MamaAdasia, patryśka83, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi tez ciagle goraco i sie strasznie poce. Po domu chodze w bluzce na ramiaczkach a i tak czuje sie jak w saunie.
Co do szczepien to prawda jak zaczniesz szczepic tymi nowymi 5 czy 6w1 to wszystkie dawki maja byc tym samym rodzajem szczepionki. Ja Ole szczepilam 5w1 pentaxim i za kazda placilam ok. 120 zl.
Teraz tez bede szczepila tymi platnymi. Oszczedze dziecku klucia malego cialka.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Konwalianka , ja też nie chcę oksy...
Twój synek lubi peppę ? Mój uwielbia, własnie dostał gazetkę ze swinką peppą i ją koloruje
Jak się Konwalianka czujesz??
Mi też wiecznie gorąco,a dziś czuję się ogólnie do dupy, głowa mnie boli, brzuch kłuje i jestem do niczego..Już sie wykąpałam i jest trochę lepiej, ale ogólnie mam dziś kiepski dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 17:37
-
Anastacia - od 11 tygodnia odkąd wpisują mi do karty ciąży do dziś (jutro zaczynam teoretycznie 32 tydz.) to nabrałam 13 kg... z czego 5kg teraz... jakaś masakra, nabrałam wagi dopiero w połowie II trymestru, bo na początku byłam na diecie ,,mdli mnie od wszystkiego" i nie byłam w stanie zjeść kawałka czekolady, co się ostatnio bardzo zmieniło... tzn. nie bardzo, bo też nie mogę zjeść kawałka, tylko całą
loszcz lubi tę wiadomość
-
Gosiaczek ja tez sie ciagke zastanawiam czy czasem wody sie nie sacza. Ciagle mi cos leci ale jak sprawdzam to sluz,a nie woda... Wizyta dopiero za tydzien... Zwariuje!
Czy Wy tez macie taki apetyt? Ostatnio ciagle jem!! Masakra
kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
MamaAdasia u mnie tez dzien do dupy. Checi i energii do wszystkiego brak!
Swinka Peppa to ulubienica mojego synka. Lubi tez Opowiesci kota spiocha no i Strazaka Sama!
Wypralam wszystkie ciuchy malej. Jest tego tak duzo, ze pierdole nie prasuje. Moze za dwa tygodnie... Cholery dostane przy tych maciupkich rekawkach i nogawkach. I na bank nie bede sie w to prasowanie tak wczuwac jak w pierwszej ciazy.
Mloda mnie jakos wyzej kopie. Moze sie przekrecila... Mam cicha nadzieje!
Rubi, gosiaczek31, Scarlett2014, loszcz, konwalianka, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyMadzik to trzymamy kciuki za piękny fikołek

Anastacia mi wiecznie jest duszno i gorąco. Wiecznie otwieram okno bo mam wrażenie że bardziej się poce. I to nawet nie jak coś robię ale jak np. siedzę za biurkiem.
Głodna ciągle też jestem. Jest coś w tym że w 3 trymestrze potrzebujemy więcej kalorii. I jak teraz przytyje no może będę wiedział skąd choć nie uważam żebym jadła 3 razy więcej niż zwykle a słodycze choć jem to w minimalnych ilościach. Zwaze się u lekarza - wcześniej nie będę się denerwować
Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI tu jest problem, u nas też nikt nie chce się pogodzić z imieniemRubi wrote:witam się....ja wróciłam z urodzin bratowej...mój brat widze nie może sobie ciągle poradzić z imieniem naszego syna...;/ pyta mnie dziś " ale dlaczego Franek?" więc ja go pytam "a dlaczego Nikola?"(jego córka )więc on mówi że takie imie im się podobało..a ja mu odpowiadam no właśnie..i taka bez sensu rozmowa ;/
-
u mnie rodzice już się pogodzili z imieniem, chociaz na początku coś kręcili nosem, ale teraz stwierdzili że Liliana - Lili jest pięknie

A teściową mam w nosie... najpierw powiedziala "co to jest w ogole za imie? dajcie spokoj" Wiec, jak teraz pyta jakie imie to z mężem nic nie odpowiadamy i mowimy ze sie dowie po porodzie
noa8, Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
ja niby mam to w dupie, ale widać, że mnie to jednak boli, bo bym nawet na forum nie pisała tylko przemilczała temat...a moja teściowa (chociaż już pisałam że jest kochana i naprawdę to złoty człowiek) też nas trochę zasmuciła bo w nowy rok dzwoniła z życzeniami i się pytała czy tak już zostanie i czy to nie był tylko żart, bo jak już się nastawi to ciężko jej się będzie na inne imie przekonać...;/ czyli dalej myślała albo miała nadzieję, że zmienimy zdanie albo że wszystkich robimy w jajo..co również sobie tłumaczę, że jej się to imię nie podoba...;/ tak a ja akurat przez 7 pierwszych miesięcy robiłam sobie żary i mówiłam do brzucha Franek tak dla jaj, a prawdziwe imię im przedstawię po porodzie!! jezu...sory, ale to mi jednak podnosi ciśnienieDorka1979 wrote:I tu jest problem, u nas też nikt nie chce się pogodzić z imieniemStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Ja już po wizycie u Endo tsh ładnie spadło i nie wiem czemu znowu zwiększyła mi dawkę dzis musiałam jechać autobusem i myślałam ze się wykoncze pęcherz tak mnie cisnie ze nie mogłam di lekarza dojść!
Justi nie znam tych globulek ja cala ciążę biorę nastatyne
Ines melise jak najbardziej możesz pic;-)
Sunsun trzymam kciuki za środowy wypis;-)
Ja dostałam od koleżanki dady 1 i 2 bo jej synka uczulaly i nie wiem czy dokupywac narazie
Madzik82, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość
[/url]

-
Ja dzis tez robilam badania TSH i mam 0,5- mam nadzieje ze laboratorium sie nie pomulilo. Jutro mam wizyte u endo i ona mowila ze co wizyte bd zwiekszala dawke, bo ciaza coraz starsza, niewazne ze wyniki maleja.
Dzis mnie jedna rzecz zaniepokoila, bo poczulam ze zimno w nosie mi sie chyba zrobilo
Naleze do osob ktore czesto maja zimna, ale slyszalam ze dla plodu to moze byc niebezpieczne ;(
-
Cześć mamusie:)
Kass nasze pęcherze faktycznie teraz dostaja w kość:)Ja mam tak że co wstanę i chwilkę pochodzę to już muszę do łazienki.
Rubi imię ma sie Wam podobać
U mnie też pytają czy na pewno zostanie Franek. Teraz sama nie wiem, bo podoba nam się Patryk.Mój M nawet wymyślił że będzie lepsze, bo jak krzyknie "Patryś przynieś piwo, to żadne z nas sie nie połapie o kogo chodzi i będzie miał dwa:)
Mama opowiadała mi że jak mi dali na imię Patrycja, a było to już 31 lat temu to byłam jedna w okolicy, co więcej jedna w szkole. Dziadek wstydził się ze mną na spacery wychodzić bo nie wiedział jak to wymówić
Kazal mamie na śpichach wyszyć.Byłam jak ten Jurand ze Spychowa.Bez nazwiska a i tak każdy wiedział o kogo chodzi:)
gosiaczek31, jasmin, SunSun, loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwela ale podobno niebezpieczne jest tylko nowe zakażenie. Jeśli mialas juz wczesniej opryszczke to nie ma zagrożenia.
Kasss fajnie ze TSH nie szaleje:-) pieluszek narazie może nie dokupuj, zobaczysz w trakcie uzywania czy 1 czy 2 lepiej leżą na maluszku i wtedy zdecydujesz jakie dokupić. Ja przy oli zuzylam 3 paczki 1 ale ona byla przeciętna wagowo i dość dlugo pasowaly te mniejsze. Teraz mala ma podobna wagę wiec pewnie tez jedynki będę używać na poczatku. A jak zuzyje to co mam to dokupie 2. -
zastanawiam sie czy w nowym mieszkaniu ktore nie ma drzwi wygluszonych moje dziecko zasnie czy bedziemy musieli chodzic na palcach i nie puszczac tv
od kilku dni mam mysli ze nasze zycie bedzie do dupy bo nie bedzie mozna normalnie funkcjonowac skoro wszystko bedzie slychac i obok
nawet moj maz jak sie szykuje do pracy to sie budze i musze zatyczki wkladac do uszu bo tak halasuje ;/
-
nick nieaktualnyMy imienia jeszcze nie wybralismy ale nie mam zamiaru sugerować się nikim. Tak tez bylo przy pierwszym dziecku. Nikt nie mial nic do gadania to byla nasza decyzja. Wszelkie uwagi i komentarze pozostawialismy bez slowa.
Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość