X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję kolejnych udanych wizyt :) Trzymam też kciuki za wyniki badań :)

Mam nadzieje,że powoli zła passa mija i te,które są w szpitalu szybko wyjdą do domków a reszta z nas będzie w super nastrojach :)

Co do pocenia się to mi też wiecznie gorąco. W nocy M przykryty po nos a ja kołdre trzymam tylko po to,żeby róg pod głowe włożyć. Reszta w ogóle mi nie potrzebna :)

Co do imienia to jak ktoś pyta i mówie,że Lenka to słyszę tylko- "znowu Lenka? Każdy teraz tak daje na imię". Mój tata z kolei stwierdził,że to jakieś Ruskie imie i o wiele ładniej jest Zuzia czy Marysia... My niestety już wybraliśmy i raczej zdania nie zmienimy bo ktoś ma problem...

Pampersów nie mam jeszcze nawet jednej paczki ale myślę,że niedługo jakieś kupie.

I apetyt też mam ostatnio duuużo za duży :) Ale mało przytyłam więc nie mam jakoś specjalnie wyrzutów sumienia :D

Madzik82, gosiaczek31, loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyście o strachu przed porodem. Powiem Wam, że swoje pierwsze dziecko urodziłam 11 lat temu. Jak zaczęły się skurcze wg. mnie lekkie to pojawiały się co 3 minuty, a ja dalej nic. Przecież wody nie odeszły to nie rodzę. W końcu o 22 postanowiłam, że pojadę do szpitala i to tylko dlatego że był autobus zaraz.Nie miałam auta,bylam na dorobku-studenckim:D Zapomnieliśmy o biletach, a pech chciał że i kontrola się pojawiła. Ściemniłam że rodzę i nas puścili. W szpitalu okazało się, że przyjechałam z 10 cm rozwarciem. Potem to już poleciało. Błyskawiczna papierologia, porodówka dwa pchnięcia i mój 4 kg syn był na świecie. Żadnego bólu,oprócz nacięcia. Wszystkim przerażonym porodem mamom zawszę życzę takiego porodu jak mój.I Wam też:)

Ewelaa, noa8, Madzik82, ines31, Scarlett2014, gosiaczek31, Niunia86, Emca, MisiaMonisia, SunSun, Tess, loszcz, kaczamila, ewka1990, MamaAdasia lubią tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    a i słyszałyście, że dzisiaj tj. 3 poniedziałek roku to najbardziej depresyjny dzień w całym roku?

Słyszałam i być może coś w tym jest , bo pogoda nie rozpieszcza ;-)

Justi ja też nie znam tego leku i dzięki Bogu jak narazie nie miałam żadnej infekcji. A imie Liliana braliśmy z mężem pod uwage jeśli okazało by się że będzie dziewczynka ;-)

Jutro odbieram wyniki moczu i krwi jakoś dziwne mam przeczucie że hemoglobina będzie niska , oby nie.

Oglądałyście może nowy program na tvp2 " starając się o dziecko" o invitro. Normalnie łzy mi poleciały jak jednej kobiecie się udało.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek a macie jakieś typy?
    My też zdecydowaliśmy sami nie wyobrażam sobie w ogóle by ktoś nam mówił jakie wybrać mamy.
    Mamuśki a co pakujemy do szpitala dla maluszka oprucz ubranek pieluszek? Kosmetyki też?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Słyszałam i być może coś w tym jest , bo pogoda nie rozpieszcza ;-)

Justi ja też nie znam tego leku i dzięki Bogu jak narazie nie miałam żadnej infekcji. A imie Liliana braliśmy z mężem pod uwage jeśli okazało by się że będzie dziewczynka ;-)

Jutro odbieram wyniki moczu i krwi jakoś dziwne mam przeczucie że hemoglobina będzie niska , oby nie.

Oglądałyście może nowy program na tvp2 " starając się o dziecko" o invitro. Normalnie łzy mi poleciały jak jednej kobiecie się udało.

Noa a pamiętasz kiedy jest ten program? Cos podobnego było chyba na polsat cafe albo tlc. Tez czasami płakałam-oczywiście z radości, że się udało:)

1usa3e5edaup0yxb.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryśka super historia ;-) poród marzenie ;-) ja do porodu nastawiam się pozytywnie - nic mi innego mie pozostało ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 20:13

Ewelaa, gosiaczek31, MisiaMonisia, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pn-pt 17:25 ... Wciagnal mnie ten program , bo ogladam juz 3 raz .

• patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Patryśka super historia ;-) poród marzenie ;-) ja do porodu nastawiam się pozytywnie - nic mi innego mie pozostało ;-)

Noa chyba to jest najwazniejsze. Pozytywne nastawienie. Nawet jak będzie bolało to myśl, że zawsze może boleć mocniej:)

noa8, gosiaczek31, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Pn-pt 17:25 ... Wciagnal mnie ten program , bo ogladam juz 3 raz .
    oglądałam to na tlc teraz powtórki na tvp2 puszczają też zawsze płakałam na tym;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah wydaje mi się że sami musimy siebie pilnować żeby nie zwariować. Jeśli nauczymy dziecko że zasypia tylko w absolutnej ciszy i przy przyciemnionym świetle to potem ciężko będzie nam to zmienić. Nie wiem na ile wyjdzie mi to w praktyce ale chciałbym zachować rozsądek w tym wszystkim. Żeby dbać o Juniora jak najlepiej ale żeby nie podporządkować mu całego naszego życia. W tym momencie bardzo często wychodzimy albo ktoś przychodzi do nas i chciałabym żeby po porodzie było tak samo. Tzn. nie musi być co tydzień czy dwa jaj teraz ake chciałabym żeby czasami nadal było to możliwe :)

Ja boje się porodu ale inaczej. Nie boję sie bólu. Tzn. wolałabym go uniknąć ale on jest dla mnie oczywisty i aż tak mnie nie przeraża. Boje się że trafie nie niekompetetnty personel i że czegoś nie dopilnują.

Kass nie masz na stronie szpitala informacji co zabrać? Bo to chyba zależy. Na Ujastku nie piszą nic o kosmetykach. Tylko ubranka, czapeczki, Pampersy chusteczki.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie że na stronie mojego szpitala nie ma ani namiastki o porodówce? Tzn nic nie pisze co zabrać , co ewentualnie dają. Dlatego swoją wyprawke kompletowałam na bazie waszych doświadczeń.

Jestem przekonana , że podczas porodu przyjemnie nie będzie, ale słyszałam , że ten ból bardzo szybko się zapomina , właściwie to już w momencie gdy położą nam dziecko na brzuchu. A po czasie ogólnie stwierdza się że' poród nie był taki zły'. Licze że tak będzie.. W każdym bądź razie nie mam zamiaru narzekać.

gosiaczek31, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu w ktorym ja chce rodzic bierze sie tylko pampersy i chusteczki nawilzane i ubranie na wyjscie,ale ja biore jeszcze krem do pupy,smoczek,balsam w saszetkach,krem na kazda pogode,misia i pare innych rzeczy sie znajdzie,ale ubranek,rozka, pieluch tetrowych itp nie,przynajmniej bedzie tego o wiele mniej niz gdzie indziej trzeba,za yo dla siebie biore sporo

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    a i słyszałyście, że dzisiaj tj. 3 poniedziałek roku to najbardziej depresyjny dzień w całym roku?

I w moim przypadku się zgadza. Nadeszła dziś grypa, do tego mam 2 dni na uporządkowanie dużego pokoju, bo młody przyjeżdża.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet w moim tylko pisze ze można zabrać ubranka i pampersy
    A kocyki też bierzecie czy tylko rożek?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    My imienia jeszcze nie wybralismy ale nie mam zamiaru sugerować się nikim. Tak tez bylo przy pierwszym dziecku. Nikt nie mial nic do gadania to byla nasza decyzja. Wszelkie uwagi i komentarze pozostawialismy bez slowa.
    ja też nie sugeruje się nikim to mój syn

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Scarlet w moim tylko pisze ze można zabrać ubranka i pampersy
    A kocyki też bierzecie czy tylko rożek?
    kocyk na wyjscie dopiero

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa moze tam zadzwon? Bo ja nie musze zsbierac nic... Ani ciuchow, ani pieluch, nawet podkladow. Zebys nie targala wszystkiego bo moze niepotrzebne to wszystko

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk pewnie zabiorę. Albo zostawię w bagażniku kocyk i inne rzeczy które mogą się przydać ale co do których nie mam pewności. Do jednej torby raczej tego wszystkiego nie zmieszcze :)
    Kass a Ty w końcu radzisz na Żeromskim?

Kurcze MMarina dawno się nie odzywała :/ ciekawe czy nadal chce rodzić na Ujastku.

• kasss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet nie ja Narutowicza chyba ze mi się coś zmieni to na Rydgiera

gann3e3k1ojenyv4.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U mnie tez beznadziejny dzień. Bol brzucha w dole czuje lekkie skurcze mąż niby mówi oszczędzaj sie a dzis pretensje ze to czy to nie zrobione. Jeszcze z córką przy lekcjach siedzialam tyle ze mi juz cierpliwości do niej brakło. Jak zwykle mąż ma na wszystko zlewkę. Masz dość na dzis chetnie zapadłabym w sen zimowy i obudzila sie juz z malą w objęciach. U mnie tez z imieniem jest problem jesli chodzi o akceptacje wśród środowiska. Córcia miała byc Liana lub Ines. Po prawie 8 miesiącach ciąży zdecydowaliśmy sie na Ines. Ale każdy i tak reagowal z dziwna mina nieważne czy to Liana czy Ines. Bo niby wymyślam dziwne imiona. Ja lubię oryginalne rzadko spotykane imiona i juz.

gosiaczek31, Madzik82, loszcz lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ