X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis psdnieta jestem mam nadzieję ze szybko zasne
    Tras a czemu nie możesz jeść słodyczy? Ja ostatnio jem same owoce i soki i waga też w gore idzie
    Mamuśki z ciśnieniem jakie teraz macie ?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek to ja od trzech dni namiętnie wcinam budyń waniliowy... Dzisiaj M kupił mi 3,jeden zjadłam od razu ;-) Ale na pół z chrzesniakiem bo cały to za dużo.
    Od dzisiaj wszystko zjadam na leżąco bo mała tak mi się wpasowala pod prawe zebra że o siedzeniu nie ma mowy... W ogóle dzisiaj przeszła sama siebie i pierwszy raz bolało mnie jej wiercenie. Nie dość, że pęcherzem się bawiła to przy okazji się nogami od żeber odbijała... Moja mała wiercisia. Mam nadzieję, że jutro będzie grzeczniejsza bo jadę do koleżanki w odwiedziny :-)
    Dobranoc

Ps. Co do dnia depresyjnego to chyba prawda bo dzisiaj płakałam przez mojego M... Niby nic nie zrobił ale stwierdziłam, se więcej czasu spędza z laptopem niż ze mną i się popłakałam...

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess to nie ma znaczenia czy jesz słodycze czy nie na SR o tym mówiła pielęgniarka to wina hormonów które powodują zatrzymywanie się wody w organizmie i mówiła ze w jeden mies możemy przytyć 0.5 kg a w inny 5 i nic teraz nie poradzimy. Ja jem teraz wszystko później będę się martwila. A później przy karmieniu będę mogła jeść mało co więc stracę to co byłam teraz a mam 12 na plusie

Tess lubi tę wiadomość

• Tess Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss - mam zakaz od lekarza, bo w miesiąc przytyłam 5 kilo, z czego młody 0,5kg :) Przyznaję, że trochę sobie pofolgowałam przez święta ze słodkim, a że ,,pojemność" mi się zwiększyła, to tak wyszło :)

Justyska - dajesz nadzieję :D Ale nie będę podskakiwać doktórce, bo mądra kobieta. Mój problem polega na tym, że nie potrafię zjeść kilku kostek czekolady, tylko wciągam 2 tabliczki i przyznać muszę, że na niczyim zdrowiu to się dobrze nie odbije... choć jeśli szczerze, to uważam, że ciasta z domowych składników to nie do końca słodycze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 22:43

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jak przestaniesz jeść słodycze a na nast wizyte przytyjesz z następne 5 kg ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 22:45

Tess lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was tez boki brzuch tsk z boku nad pachwiba?
    mala ni ciagle lezy z prawej strony, brzuch mam z tej strony wiekszy i ta strona mnie boli. Tak jakby kolka czy cos...
    dlaczego do wizyty jeszcze caly, dluuugi tydzien? :/

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Tess Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha,ha,ha - to byłby numer :D Ale w takim tempie to do porodu strach będzie dotrwać :)

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewczyny czy Was tez boki brzuch tsk z boku nad pachwiba?
    mala ni ciagle lezy z prawej strony, brzuch mam z tej strony wiekszy i ta strona mnie boli. Tak jakby kolka czy cos...
    dlaczego do wizyty jeszcze n cały, dluuugi tydzien? :/
    Mnie np codzuennie wieczorem kolo 22 brzuch robi sie twardy jsk kamien i jakis taki ciężki

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja dzis psdnieta jestem mam nadzieję ze szybko zasne
    Tras a czemu nie możesz jeść słodyczy? Ja ostatnio jem same owoce i soki i waga też w gore idzie
    Mamuśki z ciśnieniem jakie teraz macie ?

Ja po dopegycie 2xdziennie nie przekraczam raczej 135/85 a to i tak polożna mi mówi za każdym razem ze za dużo. Puls tez mam za wysoki wg niej i kardiologa. zwykle cisnienie mam okolo 125/80 czasem niżej ale jak jestem zmęczona albo zdenerwowana to mam dużo wieksze.

kasss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mądzik ja też mam ten krem z wit a i e ale on jest chyba do buzki?
    Ja się wlanie boje ze dostane skurczy juz tych porodowych i nie będę wiedziała ze to juz
    Nie martw się przy większym rozwarciu napewno rozpoznasz. Do któregoś centymetra są słabe ale później uwierz mi będziesz wiedziała że rodzisz bo tego bólu nie da się nie zauważyć. Jeśli jesteś pierworódką to etap pierwszy porodu który trwa do pełnego rozwarcia czyli do 10 cm mniej więcej od 6 do 10 godz i powiedzmy że połowa czasu z tego to ten ból którego się wszystkie boją.

gosiaczek31, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio nie moglam się oprzeć milce w Tesco bo lezala wyeksponowana na promocji z karmelem i orzechem.w ciągu dwóch dni ja zjadlam:-) ale uwielbiam i po prostu nie moglam sobie odmówić. Teraz wziely mnie wyrzuty sumienia.

Ale tez mysle Tess ze waga w ciąży nie zależy od tego co jemy. I o niczym nie świadczy bo czasem te co przytyja dużo, szybciej zrzucają kg niż te mamy które się pilnowaly żeby nie przytyc.

Tess lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    mam nadzieje ze tak bedzie maz mi ostatnio mówił ze te skurcze to takie jaj w Lydkach mnie łapią a ja się śmiałam ze prędzej bym sievwyjonczyla niż tobwytrzymala
    No to Cię teraz zasmucę, skurcze w łydkach to pikuś

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    Ha,ha,ha - to byłby numer :D Ale w takim tempie to do porodu strach będzie dotrwać :)

Heh no widzisz i tak może być ja się nie oszczędzam heh śmieje się ze dzień przed porodem pojde na kebaba bo później na pół roku się z nim pożegnam

Tess, Dorka1979, Niunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    ja już jakiś czas spać nie mogę M oddaje pilota obraca się i min wystarczy by zasnal
    Jak bym widziała każdy wieczór u mnie w łóżku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny ze trochę martwie się tym ze brzuch mi opadl, nawet po ruchach malej to widzę bo obnizyly się do okolic pępka a jeszcze kilka dni temu byly duzo wyżej. Kurcze trochę za wczesnie na to chyba:-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    No to Cię teraz zasmucę, skurcze w łydkach to pikuś

Dorka dla mnie to nie pikuś ostatnio mnie taki złapał jak jeszcze nigdy i nie uwierzę ze poród jest gorszy bo by nikt nie chciał rodzic. Złapał mnie taki skurcz ze wy łam jak głupia a później 3 dni miałam zakwasa w tej lydce

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Powiem Wam dziewczyny ze trochę martwie się tym ze brzuch mi opadl, nawet po ruchach malej to widzę bo obnizyly się do okolic pępka a jeszcze kilka dni temu byly duzo wyżej. Kurcze trochę za wczesnie na to chyba:-)

Gosiaczek ja ci szczeze powiem ze ruchy mojej małej cały cas są na wys pępka jak piszecie że czujecie nóżki pod biustem to zastanawia mnie to jak to jest . Moja jest niby główka w dół juz ale poprzecznie tak mi lekarz powiedział. Najwyżej to ja czułam może z 5 cm nad pępkiem ale to kilka razy tylko

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska no ja wlasnie czuje kopniaki tuz pod biustem....ale tez po bokach brzucha rozpychanie s najbardziej jak sie położę ns boku

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol przy porodowych skurczach jest po prostu inny niż ten lydek ale wg mnie tez jest mega:-) nie da się ich porównać. Lydek można opanować a tych się nie da:-)
    Ale jest tak jak pisala Noa szybko się zapomina i pewnie dlatego mamuski decyduja się na kolejne ciaze:-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja po bokach jak leżę na boku. A to źle ze nie czuje tuz pod biustem tylko lekko nad pępkiem i w oki okolicach cały czas

‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ