X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ja robiłam z tego przepisu

http://www.slodkastrona.com/2014/05/ciasto-kopiec-kreta.html#more
    to jest ten przepis z opakowania mi sie wydaje...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak z opakowania jak ja ciasto robiłam sama nie z proszku

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim:)

Mam pytanie do tych mam, które oduczuwają twardnienia brzucha.
    Jak Wam się spina brzuch to czujecie samo twardnienie czy odczuwacie przy tym ból?
    Sama nie wiem jak to opisać.Niby nie boli jak mam twardy, ale jest takie dziwne uczucie.Nie wiem czy pójść z tym wcześniej do lekarza, czy poczekać do wizyty, którą mam za tydzień.

1usa3e5edaup0yxb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robie z przepisu swojego:

ciasto:
    kostka margaryny
    pół szkl cukru pudru
    2 łyżki kakao
    1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    nie całe pół szkl zimnej wody

margarynę, kakao, cukier i woda do rondelka, zagotowujemy, studzimy. do zimnego dodajemy mąkę, żółtka i ubitą pianę z białek, dajemy na blachę, albo tortownicę albo tą trochę mniejszą prostokątną i do nagrzango pieca wsadzamy na pół godziny (180 stopni). Wyjmujemy i gdy przestygnie "ściągamy" łyżeczką ok 0,5 cm ciasta na talerzyk i rozdrabniamy.

krem:
    pół litra śmietanki 30%
    śmietanfix x2
    3 łyzki cukru pudru
    1gorzka czekolada

dodatkowo banany i sok z cytryny.

Na ciasto wykładamy banany przekrojone wzdłuż, polewamy sokiem z cytryny. Do ubitej śmietany dodajemy tartą czekoladę i wykładamy to na banany. przykrywamy rozdrobnionym ciastem i chłodzimy w lodówce :)

Ewelaa, gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    Cześć wszystkim:)

Mam pytanie do tych mam, które oduczuwają twardnienia brzucha.
    Jak Wam się spina brzuch to czujecie samo twardnienie czy odczuwacie przy tym ból?
    Sama nie wiem jak to opisać.Niby nie boli jak mam twardy, ale jest takie dziwne uczucie.Nie wiem czy pójść z tym wcześniej do lekarza, czy poczekać do wizyty, którą mam za tydzień.
    Mi tez twardnieje i nie moglabym powiedziec ze mnie boli ale jest takie dziwne uczucie trudne do okreslenia

860isg18r6bpss11.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:

ciasto:
    kostka margaryny
    pół szkl cukru pudru
    2 łyżki kakao

margarynę, kakao, cukier i woda do rondelka, zagotowujemy, studzimy. do zimnego dodajemy mąkę, żółtka i ubitą pianę z białek, dajemy na blachę, albo tortownicę albo tą trochę mniejszą prostokątną i do nagrzango pieca wsadzamy na pół godziny (180 stopni). Wyjmujemy i gdy przestygnie "ściągamy" łyżeczką ok 0,5 cm ciasta na talerzyk i rozdrabniamy.

krem:
    pół litra śmietanki 30%
    śmietanfix x2
    3 łyzki cukru pudru
    1gorzka czekolada

Na ciasto wykładamy banany przekrojone wzdłuż, polewamy sokiem z cytryny. Do ubitej śmietany dodajemy tartą czekoladę i wykładamy to na banany. przykrywamy rozdrobnionym ciastem i chłodzimy w lodówce :)

Kaczamila dzięki za przepis.Moje ślinianki oszalały.Będę robić:) więc od razu dzięki za kolejne 0,5kg do przodu:)

kaczamila lubi tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:

ciasto:
    kostka margaryny
    pół szkl cukru pudru
    2 łyżki kakao

krem:
    pół litra śmietanki 30%
    śmietanfix x2
    3 łyzki cukru pudru
    1gorzka czekolada

jak to wychodzi cenowo?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na dostawę z gemini już ponad tydzień - zamówienie złożyłam w zeszły poniedziałek...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mi tez twardnieje i nie moglabym powiedziec ze mnie boli ale jest takie dziwne uczucie trudne do okreslenia

Czyli jak obie nie wiemy jak to określić, to może tak powinno być:)a często masz te twardnienia? Bo jak w dzień nie wyczuwam szczególnie często. Najbardziej jak się położę, albo po dużej aktywności dziecka.

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila a jajek nie dajesz???

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaha w tym przepisie co Wam podałam jest cenna rada żeby użyć mąki ziemniaczanek, bo ciasto potem jest bardziej suche i łatwiej je kruszyć żeby zrobić "ziemię" :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy z gemini wydając ponad 100zł dostałyście jakies gratisy? bo ja uwazam że jak sie kupuje ileś tam rzeczy to powinni dawać, z kilku sklepow internetowych itp dostawalam gratisy, nawet jak zamowilam 3 rzeczy wydając tylko 50zł, a to bardzo miłe i można wypróbować coś nowego, natomiast jak nie dadzą do dużego zamówienia albo przesyłka nie jest gratis to jakoś tak juz nie mam ochoty wracać tam na zakupy...

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam 4 próbki kremu na zmarszczki...super dodatek..;/

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z allegro jak wydałam ok 250 zł to dostalam skarpeteczki, próbki kremow dla dzieci i pelnowartosciowy krem do rąk z ziaji :)

Rubi, MamaAdasia, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski wlaczcie sobie TVN Style, jest program o szczepionkach

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    ja z allegro jak wydałam ok 250 zł to dostalam skarpeteczki, próbki kremow dla dzieci i pelnowartosciowy krem do rąk z ziaji :)

ja zamawialam z alle za 150zl i nic nie dostalam

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz jestem na l4 w ciąży...powiedzcie mi kiedy pierwszy raz moze sie u mnie odbyc kontrola z zus?

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Pierwszy raz jestem na l4 w ciąży...powiedzcie mi kiedy pierwszy raz moze sie u mnie odbyc kontrola z zus?

chyba nie ma reguly, ale czesto zdarzaja sie w momencie gdy Zus "przejmuje" Cie od pracodawcy.

ja nie mialam...

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryśka83 wrote:
    Czyli jak obie nie wiemy jak to określić, to może tak powinno być:)a często masz te twardnienia? Bo jak w dzień nie wyczuwam szczególnie często. Najbardziej jak się położę, albo po dużej aktywności dziecka.[TE]
    Ja glownie te twardnienia mam wieczorem mniej wiecej po 20stej

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    chyba nie ma reguly, ale czesto zdarzaja sie w momencie gdy Zus "przejmuje" Cie od pracodawcy.

ja nie mialam...
    A kiedy dokladnie mnid zus przejmie po 30 dniu?

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ