Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć wszystkim:)
Mam pytanie do tych mam, które oduczuwają twardnienia brzucha.
Jak Wam się spina brzuch to czujecie samo twardnienie czy odczuwacie przy tym ból?
Sama nie wiem jak to opisać.Niby nie boli jak mam twardy, ale jest takie dziwne uczucie.Nie wiem czy pójść z tym wcześniej do lekarza, czy poczekać do wizyty, którą mam za tydzień. -
nick nieaktualnyja robie z przepisu swojego:
ciasto:
kostka margaryny
pół szkl cukru pudru
2 łyżki kakao
1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nie całe pół szkl zimnej wody
margarynę, kakao, cukier i woda do rondelka, zagotowujemy, studzimy. do zimnego dodajemy mąkę, żółtka i ubitą pianę z białek, dajemy na blachę, albo tortownicę albo tą trochę mniejszą prostokątną i do nagrzango pieca wsadzamy na pół godziny (180 stopni). Wyjmujemy i gdy przestygnie "ściągamy" łyżeczką ok 0,5 cm ciasta na talerzyk i rozdrabniamy.
krem:
pół litra śmietanki 30%
śmietanfix x2
3 łyzki cukru pudru
1gorzka czekolada
dodatkowo banany i sok z cytryny.
Na ciasto wykładamy banany przekrojone wzdłuż, polewamy sokiem z cytryny. Do ubitej śmietany dodajemy tartą czekoladę i wykładamy to na banany. przykrywamy rozdrobnionym ciastem i chłodzimy w lodówce
Ewelaa, gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość
-
Mi tez twardnieje i nie moglabym powiedziec ze mnie boli ale jest takie dziwne uczucie trudne do okresleniapatryśka83 wrote:Cześć wszystkim:)
Mam pytanie do tych mam, które oduczuwają twardnienia brzucha.
Jak Wam się spina brzuch to czujecie samo twardnienie czy odczuwacie przy tym ból?
Sama nie wiem jak to opisać.Niby nie boli jak mam twardy, ale jest takie dziwne uczucie.Nie wiem czy pójść z tym wcześniej do lekarza, czy poczekać do wizyty, którą mam za tydzień. -
kaczamila wrote:ja robie z przepisu swojego:
ciasto:
kostka margaryny
pół szkl cukru pudru
2 łyżki kakao
margarynę, kakao, cukier i woda do rondelka, zagotowujemy, studzimy. do zimnego dodajemy mąkę, żółtka i ubitą pianę z białek, dajemy na blachę, albo tortownicę albo tą trochę mniejszą prostokątną i do nagrzango pieca wsadzamy na pół godziny (180 stopni). Wyjmujemy i gdy przestygnie "ściągamy" łyżeczką ok 0,5 cm ciasta na talerzyk i rozdrabniamy.
krem:
pół litra śmietanki 30%
śmietanfix x2
3 łyzki cukru pudru
1gorzka czekolada
Na ciasto wykładamy banany przekrojone wzdłuż, polewamy sokiem z cytryny. Do ubitej śmietany dodajemy tartą czekoladę i wykładamy to na banany. przykrywamy rozdrobnionym ciastem i chłodzimy w lodówce
Kaczamila dzięki za przepis.Moje ślinianki oszalały.Będę robić
więc od razu dzięki za kolejne 0,5kg do przodu:)
kaczamila lubi tę wiadomość
-
jak to wychodzi cenowo?kaczamila wrote:ja robie z przepisu swojego:
ciasto:
kostka margaryny
pół szkl cukru pudru
2 łyżki kakao
krem:
pół litra śmietanki 30%
śmietanfix x2
3 łyzki cukru pudru
1gorzka czekolada
-
Anastacia33 wrote:Mi tez twardnieje i nie moglabym powiedziec ze mnie boli ale jest takie dziwne uczucie trudne do okreslenia
Czyli jak obie nie wiemy jak to określić, to może tak powinno być:)a często masz te twardnienia? Bo jak w dzień nie wyczuwam szczególnie często. Najbardziej jak się położę, albo po dużej aktywności dziecka. -
aaha w tym przepisie co Wam podałam jest cenna rada żeby użyć mąki ziemniaczanek, bo ciasto potem jest bardziej suche i łatwiej je kruszyć żeby zrobić "ziemię"
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
czy z gemini wydając ponad 100zł dostałyście jakies gratisy? bo ja uwazam że jak sie kupuje ileś tam rzeczy to powinni dawać, z kilku sklepow internetowych itp dostawalam gratisy, nawet jak zamowilam 3 rzeczy wydając tylko 50zł, a to bardzo miłe i można wypróbować coś nowego, natomiast jak nie dadzą do dużego zamówienia albo przesyłka nie jest gratis to jakoś tak juz nie mam ochoty wracać tam na zakupy...
gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
patryśka83 wrote:Czyli jak obie nie wiemy jak to określić, to może tak powinno być:)a często masz te twardnienia? Bo jak w dzień nie wyczuwam szczególnie często. Najbardziej jak się położę, albo po dużej aktywności dziecka.[TE]
Ja glownie te twardnienia mam wieczorem mniej wiecej po 20stej