Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella jliknelam lubię przez pomyłkę. Co do l4 to jestes na zwolnieniu ciążowym a nie chorobowym. Mozesz chodzić gdzie chcesz jak odezwie sie kontrol to możesz zawsze piwiedziec ze bylas u lekarza. Ale zus kontroluje raczej kobiety które maja swoja działalność lub zaraz przed zwolnieniem sporo wzrosła im pensja. Ja jestem na zwolnieniu ale na imprezie firmowej bylam i nikt nawet szef nie skomentował tego negatywniebella82 wrote:i tak i nie, dlatego pytam. wiem, ze dziewczyny ktore sa na L4 (chodzonym) maja wizyty z ZUSu i jak ich nie ma w domu to maja dosc duze problemy i musza sie ostro tlumaczyc- gdzie byly i co robily. chodzi mi o to, ze skoro nie moge chodzic do pracy to chyba nie powinnam tez chodzic na imprezy
-
Ja tez w gemini zamowilam 14 i wczoraj mi napisali ze w srode wysla, wiec na czwartek bd tj 22Sarah88 wrote:jeżeli nie macie jeszcze pokupowanych rzeczy z allegro albo gemini to radze zacząć teraz bo ja chciałam to zostawić na "potem" ale zamówienie złożyłam 14.01 i do tej pory czekam, z allegro dopiero od wczoraj idzie, a z gemini jeszcze nie wysłali, także żebyście miały mniej stresu i wszystko dostały przed dostaniem się na porodówke, lepiej zamówić dużo wcześniej

-
anet525 wrote:Bella jliknelam lubię przez pomyłkę. Co do l4 to jestes na zwolnieniu ciążowym a nie chorobowym. Mozesz chodzić gdzie chcesz jak odezwie sie kontrol to możesz zawsze piwiedziec ze bylas u lekarza. Ale zus kontroluje raczej kobiety które maja swoja działalność lub zaraz przed zwolnieniem sporo wzrosła im pensja. Ja jestem na zwolnieniu ale na imprezie firmowej bylam i nikt nawet szef nie skomentował tego negatywnie
kurcze sama nie wiem
o widzisz ja zaproszenia na impreze swiateczna nie dostalam, a wszystkie inne benefity mi przysluguja
-
Konwalianka nie mowe ze jest mała:) chciaz ja nastawiona jestem na dziecko 4 kilo to poki co Ewcia sie na taka nie zanosi ale oczywiscie moze wszystko nadrobic i jeszcze mnie zaskoczy swoja waga przy porodzie;)
slowo zus wywoluje u mnie normalnie dreszcze... nie cierpie tej instytucji maja tam taki syf sajgon balagan i nie wiem co jeszcze. trzeba tam chodzi z opakowaniem tabletek na uspokojenie. jedna przez druga tylko patrzy na wszystko maja czas i w niczym nie umieja pomoc bo one nie wiedza...
Dorka wspolczuje Tobie przeprawy z zusem. kiedy masz ta komisje czy co to tam ma byc?? denerwujesz sie?? -
a wiesz może coś na temat załatwiania macierzynskiego jesli sie ma swoja dzialalnosc? co trzeba wypelnic i gdzie sie udac(do glownej siedziby czy najblizszej)?Rubi wrote:ja pracowałam:)ale krótko..a niektore laski się nawet nie przyznają że tam pracują

-
jestem zielona
pracowałam w dziale rozliczeń kont płatników i jedynie pół roku..największą nagrodą za tą pracę jaką otrzymałam to koleżanka, i jeden numer telefonu do pani z działu zasiłków, która bardzo chętnie zawsze wszystko wyjaśnia (wiem, szok:P)ale może po prostu zadzwoń do Zusu i jakaś kobita będzie miała dobry dzień, to Ci coś podpowie...(zapytaj najpierw czy piła już kawę i jadła pączka:P)
patryśka83, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
eee, pójde jednak osobiscie do najblizszego zusu, u mnie akurat są miłe(na takie trafialam do tej pory), a w US trafilam na tak sympatyczną że sama do mnie dzwoni i zalatwia mi co sie tylko da i jak najlepiej a ja ją non stop przepraszam za błędy
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
bo mimo, że ciężko uwierzyć to naprawdę ja pracowałam z kobitkami które były zaangażowane i miały takie dzienne normy do wyrobienia, że śniadania jadły w 5 minut i siku robiły jak im się po 5h przypomniało...ale to dział gdzie przelewa się gruba kasa i ponosi się za to odpowiedzialność...nie wiem jak na innych piętrachSarah88 wrote:eee, pójde jednak osobiscie do najblizszego zusu, u mnie akurat są miłe(na takie trafialam do tej pory), a w US trafilam na tak sympatyczną że sama do mnie dzwoni i zalatwia mi co sie tylko da i jak najlepiej a ja ją non stop przepraszam za błędy

Dorka1979 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Justyśka, mój synek jest mały..bo miałam wyciek wód i nie rosnął.. a może to wina ospy, która przeszłam..nie wiem..w każdym razie, starszy synek na tym etapie miał o 600-700g więcej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 12:42
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się z wami.
Co do pocenia to ja od jakiegoś czasu też to zauważyłam, ciągle mi ciepło najchętniej to bym w krótkim rękawku chodziła tylko mąż po mnie krzyczy ze się przeziębie.
Rubi nie przejmuj się co do imienia. Franek bardzo łądnie ale wiem co czujesz bo u nas była taka reakcja jak miała być dziewczynka Estera każdy komentował na swój sposób. Przykre to było bo akurat ja nigdy nie komentowałam czyjejś decyzji co do imienia a tym bardziej przy tej osobie…
Powiedzcie mi dziewczyny z czego mogę zrobić sobie inhalacje, codziennie budze się z zatkanym nosem, przez dzień jest ok ale w nocy masakra i pomyślałam o domowej „parówce” tylko co nalać do tej gorącej wody? Sól fizjologiczną? Czy może są jakieś krople miętowe?
U mnie dzisiaj nowa zachcianka-ciasto kopiec kreta więc się robi
Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
kaczamila wrote:
U mnie dzisiaj nowa zachcianka-ciasto kopiec kreta więc się robi
łaaaa kopiec kreta, chodzi za mną i chodzi, ale wiem że bym musiała cały zjeść bo mój nie lubi z owocami nic, tylko jabłecznik toleruje -.-
kaczamila lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki

Moja mała dzisiaj strasznie sie rozpycha:)
trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiiejsze
Co do imienia to u mie tez jest tak że nie wszystkim się podoba z najbliższej rodziny ale ja sie tym nie przejmuje
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
No niestety wszystko zalezy od firmy.bella82 wrote:kurcze sama nie wiem
o widzisz ja zaproszenia na impreze swiateczna nie dostalam, a wszystkie inne benefity mi przysluguja 
Kurcze jestem taka glodna a nie moge jeść dopiero wróciłam od stomatologa i miałam robione 2 żeby na znieczuleniu i lewa str mi zdretwiala. Masakra jakas -
nick nieaktualnyewka1990 wrote:Cześć dziewczynki

Moja mała dzisiaj strasznie sie rozpycha:)
trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiiejsze
Co do imienia to u mie tez jest tak że nie wszystkim się podoba z najbliższej rodziny ale ja sie tym nie przejmuje
Twoj mała to straszna wiercipietka i rozpychaczka heh juz od tyg tak ci się chyba rozpycha -
o moim to ja nic już nie pisze bo chyba każda z was wie jakiego małego szaleńca w środku nosze
nie ma dnia i nocy żeby nie robił z mojego brzucha róznych figur
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 13:12
gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość