X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    i tak i nie, dlatego pytam. wiem, ze dziewczyny ktore sa na L4 (chodzonym) maja wizyty z ZUSu i jak ich nie ma w domu to maja dosc duze problemy i musza sie ostro tlumaczyc- gdzie byly i co robily. chodzi mi o to, ze skoro nie moge chodzic do pracy to chyba nie powinnam tez chodzic na imprezy
    Bella jliknelam lubię przez pomyłkę. Co do l4 to jestes na zwolnieniu ciążowym a nie chorobowym. Mozesz chodzić gdzie chcesz jak odezwie sie kontrol to możesz zawsze piwiedziec ze bylas u lekarza. Ale zus kontroluje raczej kobiety które maja swoja działalność lub zaraz przed zwolnieniem sporo wzrosła im pensja. Ja jestem na zwolnieniu ale na imprezie firmowej bylam i nikt nawet szef nie skomentował tego negatywnie

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    jeżeli nie macie jeszcze pokupowanych rzeczy z allegro albo gemini to radze zacząć teraz bo ja chciałam to zostawić na "potem" ale zamówienie złożyłam 14.01 i do tej pory czekam, z allegro dopiero od wczoraj idzie, a z gemini jeszcze nie wysłali, także żebyście miały mniej stresu i wszystko dostały przed dostaniem się na porodówke, lepiej zamówić dużo wcześniej ;)
    Ja tez w gemini zamowilam 14 i wczoraj mi napisali ze w srode wysla, wiec na czwartek bd tj 22

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Bella jliknelam lubię przez pomyłkę. Co do l4 to jestes na zwolnieniu ciążowym a nie chorobowym. Mozesz chodzić gdzie chcesz jak odezwie sie kontrol to możesz zawsze piwiedziec ze bylas u lekarza. Ale zus kontroluje raczej kobiety które maja swoja działalność lub zaraz przed zwolnieniem sporo wzrosła im pensja. Ja jestem na zwolnieniu ale na imprezie firmowej bylam i nikt nawet szef nie skomentował tego negatywnie

kurcze sama nie wiem :-/ o widzisz ja zaproszenia na impreze swiateczna nie dostalam, a wszystkie inne benefity mi przysluguja :-/

• czekaja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka nie mowe ze jest mała:) chciaz ja nastawiona jestem na dziecko 4 kilo to poki co Ewcia sie na taka nie zanosi ale oczywiscie moze wszystko nadrobic i jeszcze mnie zaskoczy swoja waga przy porodzie;)

slowo zus wywoluje u mnie normalnie dreszcze... nie cierpie tej instytucji maja tam taki syf sajgon balagan i nie wiem co jeszcze. trzeba tam chodzi z opakowaniem tabletek na uspokojenie. jedna przez druga tylko patrzy na wszystko maja czas i w niczym nie umieja pomoc bo one nie wiedza...

Dorka wspolczuje Tobie przeprawy z zusem. kiedy masz ta komisje czy co to tam ma byc?? denerwujesz sie??

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze zadna z Was nie pracuje w zusie jesli jednak tak to przepraszam ale takie jest moje zdanie i takie mam doswiadczenia niestety...

Dorka1979 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracowałam:)ale krótko..a niektore laski się nawet nie przyznają że tam pracują :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ja pracowałam:)ale krótko..a niektore laski się nawet nie przyznają że tam pracują :)
    a wiesz może coś na temat załatwiania macierzynskiego jesli sie ma swoja dzialalnosc? co trzeba wypelnic i gdzie sie udac(do glownej siedziby czy najblizszej)?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem zielona :) pracowałam w dziale rozliczeń kont płatników i jedynie pół roku..największą nagrodą za tą pracę jaką otrzymałam to koleżanka, i jeden numer telefonu do pani z działu zasiłków, która bardzo chętnie zawsze wszystko wyjaśnia (wiem, szok:P)ale może po prostu zadzwoń do Zusu i jakaś kobita będzie miała dobry dzień, to Ci coś podpowie...(zapytaj najpierw czy piła już kawę i jadła pączka:P)

patryśka83, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee, pójde jednak osobiscie do najblizszego zusu, u mnie akurat są miłe(na takie trafialam do tej pory), a w US trafilam na tak sympatyczną że sama do mnie dzwoni i zalatwia mi co sie tylko da i jak najlepiej a ja ją non stop przepraszam za błędy :P

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    eee, pójde jednak osobiscie do najblizszego zusu, u mnie akurat są miłe(na takie trafialam do tej pory), a w US trafilam na tak sympatyczną że sama do mnie dzwoni i zalatwia mi co sie tylko da i jak najlepiej a ja ją non stop przepraszam za błędy :P
    bo mimo, że ciężko uwierzyć to naprawdę ja pracowałam z kobitkami które były zaangażowane i miały takie dzienne normy do wyrobienia, że śniadania jadły w 5 minut i siku robiły jak im się po 5h przypomniało...ale to dział gdzie przelewa się gruba kasa i ponosi się za to odpowiedzialność...nie wiem jak na innych piętrach :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka, mój synek jest mały..bo miałam wyciek wód i nie rosnął.. a może to wina ospy, która przeszłam..nie wiem..w każdym razie, starszy synek na tym etapie miał o 600-700g więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 12:42

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z wami.
    Co do pocenia to ja od jakiegoś czasu też to zauważyłam, ciągle mi ciepło najchętniej to bym w krótkim rękawku chodziła tylko mąż po mnie krzyczy ze się przeziębie.

Rubi nie przejmuj się co do imienia. Franek bardzo łądnie ale wiem co czujesz bo u nas była taka reakcja jak miała być dziewczynka Estera każdy komentował na swój sposób. Przykre to było bo akurat ja nigdy nie komentowałam czyjejś decyzji co do imienia a tym bardziej przy tej osobie…

Powiedzcie mi dziewczyny z czego mogę zrobić sobie inhalacje, codziennie budze się z zatkanym nosem, przez dzień jest ok ale w nocy masakra i pomyślałam o domowej „parówce” tylko co nalać do tej gorącej wody? Sól fizjologiczną? Czy może są jakieś krople miętowe?

U mnie dzisiaj nowa zachcianka-ciasto kopiec kreta więc się robi :P

Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:

U mnie dzisiaj nowa zachcianka-ciasto kopiec kreta więc się robi :P

łaaaa kopiec kreta, chodzi za mną i chodzi, ale wiem że bym musiała cały zjeść bo mój nie lubi z owocami nic, tylko jabłecznik toleruje -.-

kaczamila lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Moja mała dzisiaj strasznie sie rozpycha:)

trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiiejsze

Co do imienia to u mie tez jest tak że nie wszystkim się podoba z najbliższej rodziny ale ja sie tym nie przejmuje

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• anet525 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    kurcze sama nie wiem :-/ o widzisz ja zaproszenia na impreze swiateczna nie dostalam, a wszystkie inne benefity mi przysluguja :-/
    No niestety wszystko zalezy od firmy.

Kurcze jestem taka glodna a nie moge jeść dopiero wróciłam od stomatologa i miałam robione 2 żeby na znieczuleniu i lewa str mi zdretwiala. Masakra jakas

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila, ja robiłam jakiś czas temu i wyszedł pyyyyszny :)

kaczamila lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Cześć dziewczynki :)

Moja mała dzisiaj strasznie sie rozpycha:)

trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiiejsze

Co do imienia to u mie tez jest tak że nie wszystkim się podoba z najbliższej rodziny ale ja sie tym nie przejmuje

Twoj mała to straszna wiercipietka i rozpychaczka heh juz od tyg tak ci się chyba rozpycha

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o moim to ja nic już nie pisze bo chyba każda z was wie jakiego małego szaleńca w środku nosze :P nie ma dnia i nocy żeby nie robił z mojego brzucha róznych figur :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 13:12

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dja mam to samo mala ciągle mnie kopie i sie wierci. Dziewczyny ten kopiec kreta robicie z jakiegoś przepisu czy z tego kartonu delecty?

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam z tego przepisu

http://www.slodkastrona.com/2014/05/ciasto-kopiec-kreta.html#more

anet525, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ