X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, po miesiacu

• SunSun Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja niestety zostaje w szpitalu.Mieli mnie dziś wypisać bo już KTG dobre a tu na badaniu wyszlo że szyjka skróciła sie do 20 mm i mam rozwarcie na 1,5 cm.Kobieta obok która czeka na poród ma lepsze parametry.Powiedzieli ,że nie mogą ryzykować i muszę zostać na pewno do skończenia 34 tc.Czyli 2 tygodnie.Masakra.Trochę sie załamałam.Jakbym nie trafiła do lekarza który nie zbagatelizował tego co mówię(tak jak moja gino) to byłby dramat...

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    jak to wychodzi cenowo?

Nie liczyłam, najdroższa z tego wszystkiego jest chyba śmietana kremówka a ja ją czasem zastępuję śnieżką. Śmietanka ok 6 zł, banany kupiłam 4 zł za kilo :) i czekolada ja dałam mleczną ale taką firmy sklepowej nie drogą milkę czy wedla tylko lewiatanowską za chyba 1,50 :) jeżeli chodzi o resztę składników to mąka, kakao, jajka mam zawsze w domu :)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Hej,ja niestety zostaje w szpitalu.Mieli mnie dziś wypisać bo już KTG dobre a tu na badaniu wyszlo że szyjka skróciła sie do 20 mm i mam rozwarcie na 1,5 cm.Kobieta obok która czeka na poród ma lepsze parametry.Powiedzieli ,że nie mogą ryzykować i muszę zostać na pewno do skończenia 34 tc.Czyli 2 tygodnie.Masakra.Trochę sie załamałam.Jakbym nie trafiła do lekarza który nie zbagatelizował tego co mówię(tak jak moja gino) to byłby dramat...
    Lez grzecznie kolezanko bo nie ma żartów na ty etapie nie powinnas miec rozwarcia...za szybko.jestem z toba

SunSun lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Kaczamila a jajek nie dajesz???

Rubi daje zapomniałam napisać, dwa jajka dziewczyny dodatkowo!!

Rubi, Emca lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:

Kochana mowi sie trudno, ale widzisz jestes pod opieka a w domu bys sie stresowala. lez grzecznie i sluchaj sie lekarzy, trzymam kciuki za zdrowko :-*

SunSun lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Lez grzecznie kolezanko bo nie ma żartów na ty etapie nie powinnas miec rozwarcia...za szybko.jestem z toba
    Najgorsze że przy badaniu ginekologicznym czuć już główkę pod palcami...no szok.A jak mówiłam do gino o skurczach,bolesciach,twardnieniach to TAK MA BYĆ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 14:42

ex2btv738sn49jef.png
  • Rubi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej SunSun :( współczuje..ale lepiej tak niż byś miała jechać do domu i za chwile wracać na oddział...tylko co tu kurde robić przez dwa tygodnie, żeby nie zwariować..

SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun odpoczywaj kochana.

Patryśka nie przejmuj się wagą będziemy walczyć z nią po porodzie, będzie to nasz wróg nr 1 :)

patryśka83, patryśka83, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz czytam to co napisalam i mam nadzieje, ze zle mnie nie zrozumiesz SunSun, chodzilo mi o to, ze w sensie,ze dla dzidzi wszystko sie zrobi, nie ze trudno i lez sobie i nie marudz. jejku juz skoncze bo zaraz jeszcze wieksze glupoty napisze :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie dodałam zdjęcia więc dodaję to my w 33 tygodniu :)

20ifgi9.jpg

bella82, Anastacia33, loszcz, MamaAdasia, gosiaczek31, czekaja, patryśka83, Ewelaa, Scarlett2014, Emca, kasss, Emartea, Pocahontas, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nuda OKRUTNA.Na dodatek nie chce żeby ktoś do mnie przychodzil.Nastawilam sie na 4 dni.Dziś mąz ma mi dowieść rzeczy..eh masakra

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A za mną widoczne dwie miski z rzeczami do prasowania na które nie mam weny i niezdrowa Pepsi... męża chociaż parę łyczków zrobiłam :P

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    czy z gemini wydając ponad 100zł dostałyście jakies gratisy? bo ja uwazam że jak sie kupuje ileś tam rzeczy to powinni dawać, z kilku sklepow internetowych itp dostawalam gratisy, nawet jak zamowilam 3 rzeczy wydając tylko 50zł, a to bardzo miłe i można wypróbować coś nowego, natomiast jak nie dadzą do dużego zamówienia albo przesyłka nie jest gratis to jakoś tak juz nie mam ochoty wracać tam na zakupy...

Ja zamawialam w melisie ponizej 100 zl i dostalam probki kremu barierowego z emolientami, a do olejku biooil pomadke do ust. Poprzednio chyba tez cos dorzucili. Ale wysylka u nich zawsze kolo tygodnia. Za to kontakt mailowy z obsluga bardzo sprawny

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    teraz czytam to co napisalam i mam nadzieje, ze zle mnie nie zrozumiesz SunSun, chodzilo mi o to, ze w sensie,ze dla dzidzi wszystko sie zrobi, nie ze trudno i lez sobie i nie marudz. jejku juz skoncze bo zaraz jeszcze wieksze glupoty napisze :-/
    Haha spokojnie :-) wiem co mialas na myśli :-)

bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Haha spokojnie :-) wiem co mialas na myśli :-)

ufff to dobrze, bo ostatnio mam problemy z wypowiadaniem sie ;-) tak jak to Dorka mowi- budyn z mozgu ;-)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Najgorsze że przy badaniu ginekologicznym czuć już główkę pod palcami...no szok.A jak mówiłam do gino o skurczach,bolesciach,twardnieniach to TAK MA BYĆ.
    jezuu żebyś tylko dotrwała :(

Rubi lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun a że tak zapytam wprost..czujesz to rozwarcie??

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Ja zamawialam w melisie ponizej 100 zl i dostalam probki kremu barierowego z emolientami, a do olejku biooil pomadke do ust. Poprzednio chyba tez cos dorzucili. Ale wysylka u nich zawsze kolo tygodnia. Za to kontakt mailowy z obsluga bardzo sprawny
    ja tam zamawialam 3 opakowania vitaminer i nic mi nie dali ale może to dlatego ze 60zł kosztowało tylko...no i mialam z nimi problemy bo dlugo czekalam na przesylke bo zamiast zrobic "/" w adresie to nie zrobili i kurier myslal ze to 2 cyfrowy nr...musialam dzwonic, pisac...za duzo problemow ;/

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun Sun.. współczuję bardzo.. to rozwarcie.. ale nie jest źle.. ja w I ciaży co prawda miałam długa szyjkę..ale rozwarcie 4cm z którym chodziłam 10 dni i nic nie wiedziałam!

a jeśli chodzi o teraz, to też poleguję, bo z kolei nie mam rozwarcia ale szyjka ma 10mm..

mocno wspieram

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ