X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun trzymaj się kochana trzymam za was kciuki i moja mała w brzuchu tez bo ostanio okładka mnie piastkami wiec kciuki za ciocie leżące w szpitalu tez trzyma. Nie martw się tak widocznie miało być ale jesteś pod dobrą opieka i nic ci się nie stanie a zobaczysz że poleżysz w szpitalu i jeszcze dotrwasz do 39 tyg :)

Co do zusu to sama nie wiem zastania mnie to cały czas i co do tych kontroli i tak doszłam do pewnego wniosku bo tak odkąd pracuje w moim zakładzie dużo osób się przewinęło i żadna nie miała kontroli a nawet kierownictwo karze iść na chorobowe bo było kilka poronien i nie chcą brać na siebie odpowiedzialności. Mi cały czas płaci zakład a później ma zwracane z zusu bo mona firma ma ponad 200 osób. I mi się wydaje ze w takim wypadku chyba zakład zgłasza do zusu kogo mają sprawdzić. Nie znam się ale tak mi się wydaje.

Kaczamila nie martw się ze pepsi niezdrowa moja mama jak była ze mną w ciazy to całe 9 mies piła pepsi czy cole bo nic innego nie mogła mdłości miała. I urodziłam się cała i zdrowa. Ja jestem zdania że nie zaszkodzi. Za to później będziemy sobie wszystkiego odmawiać. Tylko tez nie do przesady z tym piciem i jedzeniem nie zdrowo ale jak mam ochotę to jem co chce i pije co chce oczywiście prócz kawy alkoholu i papierosow:)

SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja kawe pije :) co prawda nie codziennie, ale pije bo nie trzeba "rzucać" tylko ograniczyć spożycie czarnej herbaty i kawy..

czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak jem coś niezdrowego to zaraz przed oczami mam mojego Oskarka o wyglądzie chłopka Michelin... ale jestem wstrętna mama :P
    ale jak na coś mam ochotę to staram się zjeść "mądrą" (czytaj małą :D) porcję :)

oglądam na tvn style to miasto kobiet jak pisała bella było o szczepionkach a teraz jest o młodocianych mamach i dziewczyna urodziła w wieku 14 lat, ojcem dziecka też został 14 latek i ona pieprzy ze się nie zabezpieczali bo chcieli mieć dziecko.... normalnie pier....li farmazony

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    a ja kawe pije :) co prawda nie codziennie, ale pije bo nie trzeba "rzucać" tylko ograniczyć spożycie czarnej herbaty i kawy..

Ja czarnej kawy nigdy nie piłam czasem zdarza mi się 3 w 1 ale śmieje się ze to kakao :) za to czarna herbata nie umiem ograniczyć. Czasem zdarza mi się 3 kubki dziennie

• SunSun Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    SunSun a że tak zapytam wprost..czujesz to rozwarcie??
    Niestety nie,może jedynie trochę śluz sie zmienił? Ale nie wiem czy przez to

ex2btv738sn49jef.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku SunSun to leż kochana i jak najmniej wysiłku! Teraz jedynie odpoczynek pomoże. Trzymam kciuki, żeby Dzidzia wytrzymała w brzuszku jeszcze przynajmniej 3tyg :-)

Kaczamila pokaźny brzunio ;-)

Ja wróciłam od koleżanki i jej super córeczki i od razu humor lepszy. Bo to leżenie dobija. Jutro jadę do babci i na cmentarz bo Dzień Babci i Dziadka to od razu jednego dnia zapale znicze.

Trzymam kciuki za wizyty ;-)

kaczamila, MamaAdasia, gosiaczek31, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Ja jak jem coś niezdrowego to zaraz przed oczami mam mojego Oskarka o wyglądzie chłopka Michelin... ale jestem wstrętna mama :P
    ale jak na coś mam ochotę to staram się zjeść "mądrą" (czytaj małą :D) porcję :)

oglądam na tvn style to miasto kobiet jak pisała bella było o szczepionkach a teraz jest o młodocianych mamach i dziewczyna urodziła w wieku 14 lat, ojcem dziecka też został 14 latek i ona pieprzy ze się nie zabezpieczali bo chcieli mieć dziecko.... normalnie pier....li farmazony

Masakra kaczamila to ja chyba wstrętna jestem bo ja się oprzeć nie mogę kebaba i dzisiaj mam zamiar zjeść bo na samą myśl mam ślinke do pasa i Lubie sobie pepsi wypić id czasu do czasu ale co ja na to poradzę. Jak pomyślę ze do porodu się z tym pożegnam to mi smutno heh ale czego się nie robi dla maleństwa swojego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 15:12

kaczamila, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co to był za specyfik na ciemieniuche? bo tyle piszecie że nawet nie wiem ile stro ntemu to było poruszane :P

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ja czarnej kawy nigdy nie piłam czasem zdarza mi się 3 w 1 ale śmieje się ze to kakao :) za to czarna herbata nie umiem ograniczyć. Czasem zdarza mi się 3 kubki dziennie
    ja czarnej kawy też nie...uwielbiam z mleczkiem :)poza tym pije ją z czystej przyjemności a nie bo mi się chcę spać :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Konwalianka- nie martw sie waga małego, moja koleżanka urodziła w 35tc 1700 tg chłopca i jest już ok.

SunSun, trzymaj się dzielnie. Dobrze, że jesteś w szpitalu i na bieżąco Cię badają, a tak nawet byś nie wiedziała co się dzieje. Będzie dobrze.

Ines, trzymam kciuki za wizytę ;)

Ja dziś znacznie lepiej się czuję, chyba siedzenie przez 4 dni w domu tak na mnie wpłynęło, a dziś jak wyszłam na dwór od razu lepiej.

Gosiaczek, mi z małym w 1szej ciązy brzuch opadł lekko może z 3dni przed terminem dopiero, teraz też mam wysoko.

Jeśli chodzi o bóle i skurcze porodowe, ja pamiętam tylko jeden wielki ból przy podaniu 2 giej kroplówy z oksy, naprawdę licze na to że teraz będzie łatwiej...

Ja właśnie miałam zamawiać w Gemini, ale narazie czekam, w sumie dla małego tylko Alantan chcę, a tak to domowe leki.

konwalianka, SunSun, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo lubie Miasto Kobiet, zawsze poruszaja dobre tematy.

wlasnie jak mozna w wieku 12 lat chciec dziecka???

ja pije herbate bo tez nie umiem nie pic, zawsze bylam herbaciara i niestety umiem ograniczyc sie do 3 dziennie... a kawke pije ale bardzo slaba i z bardzo duza iloscia mleka.

a ja akurat za kebabami nie przepadam wiec nie musze sobie odmawiac, ale na McDonaldsa mam czasem ochote ale nie jadlam juz jakies 4lata :-)

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kebaba jadłam ostatnio, też za mną chodził. Teraz mam ochotę na coś z chińczyka :D

Justyśka, nie będzie tak źle, ja po porodzie z 2 tyg trzymałam zdrową dietę, a później po troszku próbowałam wszystkiego :)

Kaczamila, ale brzuchol świetny :)

kaczamila, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun trzymaj sie dzielnie w tym szpitalu. Mocno bede trzymala kciuki zebyscie jeszcze troszKe wytrzymali w 2 paku.
    Dobrze ze zostajesz w szpitalu bo tam przynajmniej na bierzaco kontroluja sytuacje.

MamaAdasia, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co z Madziutkiem, coś się nie odzywa ?

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ja nie pomogę bo nie zapisywałam tego. Jeżeli mogę dziewczyny Wam polecić to polecam "Mamo to ja" na luty, fajne tematy. o karmieniu piersią co można jeść, o mleku modyfikowanym jakie wybrać, sprawdzają kremy ochronne i właśnie jest o ciemieniusze (chyba tak to się odmienia). Ja wielu rzeczy nie wiedziałam :)

bella82, gosiaczek31, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Adasia ja też się właśnie zastanawiam co się dzieje z Madziutkiem... dawno nie pisała

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kontroli to tez slyszalam ze moga juz po 30 dniach. Ja nie mialam jak narazie ale podobnie jak justyska pracuje w firmie gdzie jest ponad 120 osob zatrudnionych i mi przelewa kase pracodawca a pozniej rozlicza sie z zusem. A w takich przypadkach kontrole sa chyba rzadko. Moja kolezanka miala ale po wypadku w drodze do pracy Pewnie dlatego bo chodzilo o odszkodowanie i pewnie pracodawca zglosil chec kontroli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Ja kebaba jadłam ostatnio, też za mną chodził. Teraz mam ochotę na coś z chińczyka :D

Justyśka, nie będzie tak źle, ja po porodzie z 2 tyg trzymałam zdrową dietę, a później po troszku próbowałam wszystkiego :)

Kaczamila, ale brzuchol świetny :)

To nie to żebym caly czas żywila się kebabami ale lubię czasem zjeść. Zobaczymy jak to będzie z ta dieta bo aż się boje żeby czegoś nie zjeść co zaszkodzi malej i pewnie z tego wszystkiego nic nie będę jadla znajac siebie

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    dziewczyny co to był za specyfik na ciemieniuche? bo tyle piszecie że nawet nie wiem ile stro ntemu to było poruszane :P

olejuszka chyba, albo cos pokrecilam :-D

Sarah88, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to był olejuszek ale Sarah nie kupuj jeszcze bo dziewczyny mówiły ze to niekonieczne bo może twój synek nie będzie miał ciemieniuchy

‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ