Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
jak ja lubie dostawac przesylki
wlasnie dostałam info ze paczka z allegro juz na mnie w paczkomacie czeka,a druga z gemini jutro będzie, zaraz maz podjedzie po nia i zobacze termoopakowanie,smoczki,lancuszek do smoczka z sowa,pieluchy flanelowe i wklady do fridy
gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
kaczamila wrote:ja robie z przepisu swojego:
ciasto:
kostka margaryny
pół szkl cukru pudru
2 łyżki kakao
1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
nie całe pół szkl zimnej wody
margarynę, kakao, cukier i woda do rondelka, zagotowujemy, studzimy. do zimnego dodajemy mąkę, żółtka i ubitą pianę z białek, dajemy na blachę, albo tortownicę albo tą trochę mniejszą prostokątną i do nagrzango pieca wsadzamy na pół godziny (180 stopni). Wyjmujemy i gdy przestygnie "ściągamy" łyżeczką ok 0,5 cm ciasta na talerzyk i rozdrabniamy.
krem:
pół litra śmietanki 30%
śmietanfix x2
3 łyzki cukru pudru
1gorzka czekolada
dodatkowo banany i sok z cytryny.
Na ciasto wykładamy banany przekrojone wzdłuż, polewamy sokiem z cytryny. Do ubitej śmietany dodajemy tartą czekoladę i wykładamy to na banany. przykrywamy rozdrobnionym ciastem i chłodzimy w lodówce
A ile jaj do ciasta? -
nick nieaktualnyMiałam sporo pracy i przez większość dnia nie otwierałam forum a teraz czytam Was i czytam i nie mogę nadrobić

Kass ja sklepów meblowych nie znam. Ten etap dopiero przed nami
Co do ZUSu to Bella musiałabyś mnie strasznego pecha żeby mieć problemy z powodu wyjścia na imprezę. Ale jeśli masz l4 leżące a ktoś chciałby Ci zaszkodzić to teoretycznie jest to możliwe. Zus robi różne rzeczy ale najczęściej sprawdza kobiety w małych zakładów pracy, między 7 a 15 i po 33 dniu zwolnienia. Szczególnie podejrzane są osoby które pracują krótko, mają sporą podwyżkę przed ciąża albo prowadzą działalność i podnoszą sobie składki w ciąży. Teoretycznie sprawy z Zusem najczęściej są do wygrania ale kosztuje to często sporo stresu. Ja już o różnych rzeczach słyszałam... donosach kolegów albo i szefów, kontroli popołudniowej etc. Różnie to ponoć bywa.
Co do seksu to ja już chyba kiedyś Wam pisałam że obecnie przypomina to olimpiadę specjalną
przynajmniej w moim wykonaniu 
Fajnie że wrzucacie znowu przepisy. W sobotę mam mamę i teściową i coś muszę przygotować.
Trzymam kciuki za wizyty!
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Ja sie ostatnio czuje bardzo nieatrakcyjnie...na seks to ochoty wogole nie mamczekaja wrote:Sun sun trzymaj sie dzielnie. zobacz te 4 tygodnie to w perspektywie calej ciazy niewiele. wiem ze pewnie tam jajo znosisz ale zawsze trzeba dopatrywac sie plusow danej sytuacji:)
jak z seksem u Was dziewczyny?? ja mam taka wielka ochote a na mysl ze mam to robic z brzuchem to mi sie odechciewa. sama mysl ze jest tam maluszek skutezcnie bierze gore nad ochota. a poza tym czuje sie nieatrakcyjnie i moze to tez ma wpływ.
szaroo buro i ponuro... -
Scarlett2014 wrote:
Co do ZUSu to Bella musiałabyś mnie strasznego pecha żeby mieć problemy z powodu wyjścia na imprezę. Ale jeśli masz l4 leżące a ktoś chciałby Ci zaszkodzić to teoretycznie jest to możliwe. Zus robi różne rzeczy ale najczęściej sprawdza kobiety w małych zakładów pracy, między 7 a 15 i po 33 dniu zwolnienia. Szczególnie podejrzane są osoby które pracują krótko, mają sporą podwyżkę przed ciąża albo prowadzą działalność i podnoszą sobie składki w ciąży. Teoretycznie sprawy z Zusem najczęściej są do wygrania ale kosztuje to często sporo stresu. Ja już o różnych rzeczach słyszałam... donosach kolegów albo i szefów, kontroli popołudniowej etc. Różnie to ponoć bywa.
dziekuje, czekalam co napiszesz
ja mam zwolnienie chodzone, chodzilo mi o to czy ktos z imprezy moze mi zrobic zdjecie i doniesc, ze jestem na zwolnieniu a mimo to chodze na imprezy.
-
Hejka dziewczyny
Ja od dziś jestem na patoligii ciąży.
W nocy wymioty i ucisk w podbrzuszu. W ciągu dnia nudności i parcie na pęcherz. Moja szyjka jest miękka i skrócona do 0.5cm:( teraz tylko kroplowka z fenoterolu i dexaven na plocka dla małego i czekamy. Muszę wytrzymać chociaż 2 tygodnie. 3 macie kciuki....
-
kurde kolejnaEndi84 wrote:Hejka dziewczyny
Ja od dziś jestem na patoligii ciąży.
W nocy wymioty i ucisk w podbrzuszu. W ciągu dnia nudności i parcie na pęcherz. Moja szyjka jest miękka i skrócona do 0.5cm:( teraz tylko kroplowka z fenoterolu i dexaven na plocka dla małego i czekamy. Muszę wytrzymać chociaż 2 tygodnie. 3 macie kciuki....
żebyście dziewczyny tylko dotrwały, im dłużej tym lepiej! sciskać nogi i leżeć
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEndi trzymam mocno kciuki zeby dzidziuś jak najdłuzej został w brzuszku.
Co do sexu to u nas post od listopada, na szczęście razem z mężem mamy dość sporą wyobraźnie i jakoś sobie radzimy. Głównie chodzi mi o mojego męża, żeby on boroczek nie ucierpiał. Bardzo mi się chce kochać ale bardzo się boję o moją szyjke i skurcze... że się zaczną przez to...
czekaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sunsun Endi trzymajcie sie kochane wiem ze łatwo sie pisze ale musicie być dzielne i wytrzymac do 36tc później juz maluszki mogą sie rodzic choć czesto jest tak że wtedy już im sie nie śpieszy;)
my zaliczyiśmy kolejną runde po sklepach i mebli dalej nie mamy myślałam ze to jest przyjemne jednak nie dla mnie nie lubie zakópóww
co do seksu u nas ostatni raz był jakiś miesiac temu albo dłużej już nie pamietam ja nie mam ochoty mąz raczej tez nie poza tym juz ostatnim razem było ciężko z moim brzuchem
Endi84 lubi tę wiadomość
[/url]