X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja lubie dostawac przesylki :D wlasnie dostałam info ze paczka z allegro juz na mnie w paczkomacie czeka,a druga z gemini jutro będzie, zaraz maz podjedzie po nia i zobacze termoopakowanie,smoczki,lancuszek do smoczka z sowa,pieluchy flanelowe i wklady do fridy :)

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    ja robie z przepisu swojego:

ciasto:
    kostka margaryny
    pół szkl cukru pudru
    2 łyżki kakao
    1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    nie całe pół szkl zimnej wody

margarynę, kakao, cukier i woda do rondelka, zagotowujemy, studzimy. do zimnego dodajemy mąkę, żółtka i ubitą pianę z białek, dajemy na blachę, albo tortownicę albo tą trochę mniejszą prostokątną i do nagrzango pieca wsadzamy na pół godziny (180 stopni). Wyjmujemy i gdy przestygnie "ściągamy" łyżeczką ok 0,5 cm ciasta na talerzyk i rozdrabniamy.

krem:
    pół litra śmietanki 30%
    śmietanfix x2
    3 łyzki cukru pudru
    1gorzka czekolada

dodatkowo banany i sok z cytryny.

Na ciasto wykładamy banany przekrojone wzdłuż, polewamy sokiem z cytryny. Do ubitej śmietany dodajemy tartą czekoladę i wykładamy to na banany. przykrywamy rozdrobnionym ciastem i chłodzimy w lodówce :)

A ile jaj do ciasta?

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej pisala ze 2 jaja ;)

Emca lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Mamuski wlaczcie sobie TVN Style, jest program o szczepionkach

I co tam ciekawego mówili?

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sporo pracy i przez większość dnia nie otwierałam forum a teraz czytam Was i czytam i nie mogę nadrobić :)

Kass ja sklepów meblowych nie znam. Ten etap dopiero przed nami :)

Co do ZUSu to Bella musiałabyś mnie strasznego pecha żeby mieć problemy z powodu wyjścia na imprezę. Ale jeśli masz l4 leżące a ktoś chciałby Ci zaszkodzić to teoretycznie jest to możliwe. Zus robi różne rzeczy ale najczęściej sprawdza kobiety w małych zakładów pracy, między 7 a 15 i po 33 dniu zwolnienia. Szczególnie podejrzane są osoby które pracują krótko, mają sporą podwyżkę przed ciąża albo prowadzą działalność i podnoszą sobie składki w ciąży. Teoretycznie sprawy z Zusem najczęściej są do wygrania ale kosztuje to często sporo stresu. Ja już o różnych rzeczach słyszałam... donosach kolegów albo i szefów, kontroli popołudniowej etc. Różnie to ponoć bywa.

Co do seksu to ja już chyba kiedyś Wam pisałam że obecnie przypomina to olimpiadę specjalną :) przynajmniej w moim wykonaniu :)

Fajnie że wrzucacie znowu przepisy. W sobotę mam mamę i teściową i coś muszę przygotować.

Trzymam kciuki za wizyty!

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Sun sun trzymaj sie dzielnie. zobacz te 4 tygodnie to w perspektywie calej ciazy niewiele. wiem ze pewnie tam jajo znosisz ale zawsze trzeba dopatrywac sie plusow danej sytuacji:)

jak z seksem u Was dziewczyny?? ja mam taka wielka ochote a na mysl ze mam to robic z brzuchem to mi sie odechciewa. sama mysl ze jest tam maluszek skutezcnie bierze gore nad ochota. a poza tym czuje sie nieatrakcyjnie i moze to tez ma wpływ.

szaroo buro i ponuro...
    Ja sie ostatnio czuje bardzo nieatrakcyjnie...na seks to ochoty wogole nie mam

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.onet.pl/styl-zycia/kobieta/dziecko/zywienie,w8jwg

bede postepowac wg tego jesli chodzi p grzanie mleka i jedzenia.niby oczywiste ale jednak nie wszystko wiedzialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 17:52

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    I co tam ciekawego mówili?

ha to bardzo ciekawe bo mowili to co wszyscy czyli 2 osoby za i mowily, ze trzeba a 2 osoby przeciwko :-) czyli nic nowego sie nie dowiedzialam :-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

Co do ZUSu to Bella musiałabyś mnie strasznego pecha żeby mieć problemy z powodu wyjścia na imprezę. Ale jeśli masz l4 leżące a ktoś chciałby Ci zaszkodzić to teoretycznie jest to możliwe. Zus robi różne rzeczy ale najczęściej sprawdza kobiety w małych zakładów pracy, między 7 a 15 i po 33 dniu zwolnienia. Szczególnie podejrzane są osoby które pracują krótko, mają sporą podwyżkę przed ciąża albo prowadzą działalność i podnoszą sobie składki w ciąży. Teoretycznie sprawy z Zusem najczęściej są do wygrania ale kosztuje to często sporo stresu. Ja już o różnych rzeczach słyszałam... donosach kolegów albo i szefów, kontroli popołudniowej etc. Różnie to ponoć bywa.

dziekuje, czekalam co napiszesz :-)

ja mam zwolnienie chodzone, chodzilo mi o to czy ktos z imprezy moze mi zrobic zdjecie i doniesc, ze jestem na zwolnieniu a mimo to chodze na imprezy.

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny
    Ja od dziś jestem na patoligii ciąży.
    W nocy wymioty i ucisk w podbrzuszu. W ciągu dnia nudności i parcie na pęcherz. Moja szyjka jest miękka i skrócona do 0.5cm:( teraz tylko kroplowka z fenoterolu i dexaven na plocka dla małego i czekamy. Muszę wytrzymać chociaż 2 tygodnie. 3 macie kciuki....

atdc2n0ae5za2r0h.png

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi trzymam mocno kciuki! bedzie dobrze, sciskam

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Hejka dziewczyny
    Ja od dziś jestem na patoligii ciąży.
    W nocy wymioty i ucisk w podbrzuszu. W ciągu dnia nudności i parcie na pęcherz. Moja szyjka jest miękka i skrócona do 0.5cm:( teraz tylko kroplowka z fenoterolu i dexaven na plocka dla małego i czekamy. Muszę wytrzymać chociaż 2 tygodnie. 3 macie kciuki....
    kurde kolejna :( żebyście dziewczyny tylko dotrwały, im dłużej tym lepiej! sciskać nogi i leżeć

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi trzymam mocno kciuki zeby dzidziuś jak najdłuzej został w brzuszku.

Co do sexu to u nas post od listopada, na szczęście razem z mężem mamy dość sporą wyobraźnie i jakoś sobie radzimy. Głównie chodzi mi o mojego męża, żeby on boroczek nie ucierpiał. Bardzo mi się chce kochać ale bardzo się boję o moją szyjke i skurcze... że się zaczną przez to...

czekaja lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi coś dzisiaj z lewej strony pachwiny dretwieje, takie dziwne uczucie

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi trzymam kciuki. Juz malo zostalo może dzidziuś jeszcze wytrzyma choć 2 tyg. Dwaj znać co u was jak masz mozliwosc

• Emca Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki w szpitalu trzymajcie się dzielnie. Jesteśmy z Wami, będzie dobrze, musi być :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah nie wiem jak to się stalo ze wcisnelam lubię to:-) niechcacy:-)

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, bidulko trzymaj się, niech mały posiedzi chociaż do 36 tygodnia !

Trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze :)

Endi84 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane jesteście:***
    póki co lezymy z juniorem i odpoczywamy. Będę was informować na bieżąco.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun Endi trzymajcie sie kochane wiem ze łatwo sie pisze ale musicie być dzielne i wytrzymac do 36tc później juz maluszki mogą sie rodzic choć czesto jest tak że wtedy już im sie nie śpieszy;)
    my zaliczyiśmy kolejną runde po sklepach i mebli dalej nie mamy myślałam ze to jest przyjemne jednak nie dla mnie nie lubie zakópóww
    co do seksu u nas ostatni raz był jakiś miesiac temu albo dłużej już nie pamietam ja nie mam ochoty mąz raczej tez nie poza tym juz ostatnim razem było ciężko z moim brzuchem

Endi84 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ