X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o to M1 JULKI strasznie sie rozpycha;)
    10df7sp.jpg

bella82, Scarlett2014, SunSun, gosiaczek31, Niunia86, Ewelaa, Madzik82, Endi84, czekaja, Tess, anet525, ines31, Emca, noa8, Pocahontas, konwalianka, patryśka83, Justyska89, kaczamila, MamaAdasia, loszcz, Emartea, Dorka1979, Juusti69, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    A o to M1 JULKI strasznie sie rozpycha;)
    10df7sp.jpg
    no faktycznie z takim brzuchem ciezko,jest ogromny! ale Ty tez strasznie duzo przytylas,cjoc sa pozycje w ktorych sie da ;) my dajemy rade nawet przodem bo brzuszek mam taki jakbym pilke do nogi polknela ;) ale oczywiacie maz sie nie kladzie calym ciezarem na mnie,maly to lubi chyba bo wtedy zawsze jest cicho :P

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss super brzuch!

Dziewczyny musze sie Wam pochwali bo taka dumna jestem, ze szok!!!! moj maz mial prywatne lekcje z polskiego przez 2 lata, ale Pani nam wyjechala i jakos nie moglismy nikogo znalezc w miare sensownego wiec mial dosc dluga przerwe. Uczyl sie sam, prawie co wieczor siadal z ksiazka, robil zadania, znalazl sobie jakies programy, i filmiki na youtubie i czesto sie mnie o cos pytal. ale do czego zmierzam- wlasnie ma pierwsza lekcje z nowa Pania i moj maz od 20minut gada po polsku jak najety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nawet nie podejrzewalam, ze ma takie slownictwo!!!!!!!!!!!!!!!!!
    jestem taka dumna, ze szok!!!!!!

Sarah88, kasss, Niunia86, SunSun, gosiaczek31, Ewelaa, Madzik82, Endi84, czekaja, Tess, Emca, noa8, konwalianka, jasmin, kaczamila, MamaAdasia, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah fakt dużo przytyłam ale nie tylko w brzuch mi poszło w biodra i uda też bede przejmowac sie po porodzie teraz i tak nic nie zrobie;)
    pokaż swój bo chyba nie wsawiałaś jeszcze zdjecia;)
    Bella to super może ta Pani nie potrzebna już mąż sam sie wszystkiego nauczył;)

bella82, czekaja, Tess, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi trzymam kciuki za te 2 tyg :) trzymaj sie dzielnie i pisz!
    Na pocieszenie dodam,że moja koleżanka pół roku temu urodziła córeczkę w 34 tc i mała jest zdrowa i śliczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 19:00

Endi84, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    sarah fakt dużo przytyłam ale nie tylko w brzuch mi poszło w biodra i uda też bede przejmowac sie po porodzie teraz i tak nic nie zrobie;)
    pokaż swój bo chyba nie wsawiałaś jeszcze zdjecia;)
    Bella to super może ta Pani nie potrzebna już mąż sam sie wszystkiego nauczył;)

hahaha, masz racje :-) ale ja nie mam cierpliwosci tlumaczyc mezowi gramatyki a sam nie jest w stanie wszystkiego ogarnac ;-)

Kasss a ja uwazam, ze masz slodki brzunio :-) a kg masz sie nie przejmowac :-)

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ja nie wiem jak wyglądałaś przed ciążą ale mam wrażenia że kilogramy poszły Ci mocno w brzuch a to dobrze :) szybko zleci :)

Leżąco - szpitalne dziewczyny bardzo mocno trzymam za Was kciuki! Już Wam pewnie o tym pisałam ale moja ukochana przyjaciółka z pół ciąży miała problemy z szyjką, skurczami etc. a urodziła prawie idealnie w terminie. Kluczowe było że miała dobrą opiekę. W 9 miesiącu nawet chodziliśmy razem po sklepach i prasowałyśmy rzeczy dla jej synka. Nic jej nie ruszało choć miała już zielone światło żeby rodzić :)

Bella to jest Ciebie szanse żeby ktoś Ci mógł zaszkodzić są minimalne moim zdaniem.

A mnie nigdy nie bolał brzuch przy twardnieniu brzucha.

bella82 lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi to trzymam kciuki kochana

Endi84 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella jeszcze troche i mąż bedzie tłumaczył synkowi;)
    Scarlet to zdjęcie z przed Ciąży wiem ze sie zmieniłam ale nie przejmuje sie jestem bardzo spuchnięta ale tez biore dużo leków bede walczyc po porodzie
    2rwn476.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2015, 19:15

Niunia86, gosiaczek31, Scarlett2014, SunSun, czekaja, bella82, Tess, Rubi, patryśka83, MamaAdasia, loszcz, Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss super brzunio :) Wyglądasz bardzo ładnie :)

kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podklady poporodowe z bella ale kupilsm dla porownania tez z canpola i powoem szczerze ze wygladaja lepiej cienzze i super wyprofilowane i podobno bardzo chlonne

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis wlasnie szyjka bolala. Tz chyba szyjka, wewnatrz pochwy wysoko takie mocne tepe klucie mialam. Po magnezie szybko przeszlo. Pierwszy raz w tej ciazy czulam to tak mocno. Wizyte mam 29 prywatnie z usg a 3.02 na nfz. Do tego czasu bede nieswiadoma co sie tam na dole dzieje.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Dziewczyny kochane jesteście:***
    póki co lezymy z juniorem i odpoczywamy. Będę was informować na bieżąco.
    Trzymaj sie kobito i informuj nas na bieżąco

Endi84 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mam podklady poporodowe z bella ale kupilsm dla porownania tez z canpola i powoem szczerze ze wygladaja lepiej cienzze i super wyprofilowane i podobno bardzo chlonne
    Ja tez je wzielam na probe. Wiec mam 2xbella i jedno z canpola. Zajmuja mniej miejsca w torbie a to dla mnie duzy plus:-) tez slyszalam ze sa chlonne. Pozyjemy zobaczymy. Na poczatek biore jedna pake belli i canpola. Pozniej maz dowiezie w razie potrzeby. Albo belle albo zwykle podpaski. Bo u mnie przy wyjsciu ze szpitala bylo juz mniejsze krwawienie wiec moze tym razem wroce z normalna podpaska:-) a nie klocem miedzy nogami:-)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie przejmujcie się kilogramami. Każdy i tak zinterpretuje nasz wygląd po swojemu. Mnie np bratowa ostatnio zobaczyła i mimo,że mam 6,5kg na plusie to rzuciła mi taki tekst:"O Matko ale jesteś gruba!Ale nie przejmuj sie-ja też wyglądałam jak mały gruby potworek jak Ty" No miałam chęć ją uderzyć,ale że za nia nie przepadam to ją olałam i tyle.

Moim zdaniem każda kobieta w ciąży wygląda pięknie i nic tego nie zmieni. Czy przytyła 5 czy 35 kg to nie znaczy,ze jest gorsza czy będzie gorszą matką a już tym bardziej,że jej to zostanie. Moja znajoma przytyła 30kg i wszystko straciła po ciąży.
    jesteśmy piękne i już bo mamy najcenniejsze skarby w sobie - Nasze Maleńswa :D <3

Endi84, Ewelaa, kasss, SunSun, Madzik82, bella82, konwalianka, kaczamila, MamaAdasia, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    tez kupilam tak jak Ty

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi za Ciebie tez trzymam kciuki!

Konwalianka moj tez alergik i plakac mi siechce jak znowu widze wysypke a nie mam pohecia od czego tym razem...

Czy ktos ma wizyte w tym tyg? Bo pamietam ze w przyszlym tygodbiu sie sporo zapowiada

Endi84 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass żeby nie było że źle wyglądasz w ciąży, bo wcale nie, tylko napisałam że twój brzuch jest ogromny w porownaniu do mojego dlatego ja mam ochoty może wiecej i nie ma mi ciezko w tych sprawach ;) i jeśli chodzi o zdjecie z przed ciazy to naprawde duzo sie nie zmieniłaś po buzi

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Czy ktos ma wizyte w tym tyg? Bo pamietam ze w przyszlym tygodbiu sie sporo zapowiada
    Ja mam jutro jak chcecie to moge zapytać lekarza jeśli cos was niepokoi;)
    Niunia masz racje ja nie czuje sie źle ze swoja waga choc jest mi ciezko ale jak sprzedawczyni w sklepie pyta jak tam grubasku? to mam ochote ja udusić a tesciowa o kuzynce M powiedziała tak ze spasła sie strasznie przez to dziecko było małe 3.200 nie mówiła tego o mnie ale bardzo mnie to wkurzyło głupie gadanie!!

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    kass żeby nie było że źle wyglądasz w ciąży, bo wcale nie, tylko napisałam że twój brzuch jest ogromny w porownaniu do mojego dlatego ja mam ochoty może wiecej i nie ma mi ciezko w tych sprawach ;) i jeśli chodzi o zdjecie z przed ciazy to naprawde duzo sie nie zmieniłaś po buzi
    sarah ja wcale nie odebrałam złe twojej wypowiedzi napisałaś prawde bo jest duży i ja absolutnie sie nie obrażam a spuchnieta jestem bo widze po sobie ale to juz od dawna

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ