Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziq wrote:A która to Twoja ciąża, bo nie pamiętam?
U mnie pierwsza, dlatego mimo wieku doświadczenie niewielkie i chętnie się od Was uczę (tzn. druga, ale dziecko będzie pierwsze )
hmmm u mnie 3 jedno poronienie ok 8/9tyg, i ciaza biochemiczna. -
Niunia86 wrote:Zapomniałabym. Czy Wasi lekarze tez na wizycie po obejrzeniu już dzidzi powiedzieli,żebyście unikały takich miejsc jak szkoła,przedszkole czy nawet supermarket?? Bo mój powiedział,że jeżeli nie musze to,żebym w takie miejsca nie chodziła bo dużo zarazków a do końca pierwszego trymestru trzeba szczególnie uważać. Moja koleżanka poroniła w 11tc bo miała zwykłą grype i serduszko przestało bić (prawdopodobnie za słaby płód). Także jak nie musicie dziewczynki to omijajcie te miejsca. Bardzo ufam mojemu lekarzowi i wiem,że od tak by sobie tego nie zmyślił
o kurcze...jak to trzeba uważać... ten pierwszy trymestr to istny tor przeszkód... o tym nie wiedziałam, dobrze, że teraz jest ciepło i mało tych zarazków jesienno zimowych fruwa. -
Witam, ja rano o 5 znów zaliczyłam kibel...
Teraz też mnie muli..
Dorka, Niunia - te różnice w wymiarach zarodków biorą się z różnych terminów owulacji, ja też mam późno owulację, ok 21dc, ale pod uwagę bierze się termin porodu wg OM, na następnych usg też będą różnice, ale przecież dzieci różne się rodzą, ja w 1szej ciązy urodziłam synka 3800g, obwód głowy AŻ 38cm( norma to 34) i nie życzę nikomu tego bólu, mniejsze dziecko jest łatwiej urodzić, oczywiście to zależy,niektóre kobiety raz dwa i po krzyku..
W 1szej ciązy w 6t6d miałam termin na 11.06,a już w 32tc na 19.05, a wg OM na 07.06. Koniec końców urodziłam 09.06. -
Mmarina- taka młodziutka, a tu już druga dzidzia, super
Moje koleżanki tez mają już w większości dwójkę pociech nawet 7 letnie, a mam 27 latWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 12:10
-
Jeśli chodzi o usg przezierności karkowej ja miałam robione w 13-14 tygodniu ciąży. U mnie usg jest w innym pomieszczeniu niż gabinet, wykonuje je inny lekarz, od usg. Myślę że teraz będę mieć na początku września.
-
A ja wczoraj rozmawiałam z mężem i postanowiliśmy że czekam grzecznie na usg aż mój gin wróci, czyli 4 sierpnia. Mam nadzieję, że po powrocie szybko mnie przyjmie.
I dopiero wtedy, jak gin powie że wszystko ok z dzidzią i będę mieć usg to powiemy rodzinie o groszku. Także jeszcze tydzień z haczkiem czekania.
Co do głupich snów, mi się dziś śniło, że poszłam do toalety i zobaczyłam krew w majteczkach. Dzięki Bogu to był tylko sen.
A co do brzucha - ja jestem bardzo szczupła i już mi wywaliło taki brzuch duży że szok.Anastazjaaa, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
MamaAdasia, tak się zlozylo ze pierwsze dziecko urodzilam jak mialam 19 lat. I cieszę się że tak szybko i żałuję że wcześniej nie pomyśleliśmy o drugim bo teraz będzie 6 lat różnicy. A Wit B6 mozna samemu kupić, w tych wszystkich witaminkach jest jej Male stężenie dlatego dobrze brać sama. Tak mi moja gin przynajmniej powiedziala
MamaAdasia lubi tę wiadomość