X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem o dziwo bardzo spokojna i dopiero na wizytę na oglądania zarodka i bicie serca idę w czwartek a będzie to 7tydzień i 6 dzień :) idę dopiero wtedy, bo chcę być pewna że już serduszko zobaczę :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Dziewczyny co sądzicie o pokłuwaniu podbrzusza? jestem w 5tygodniu ciazy na pierwszą wizytę chcę iść w 7tygodniu.Jednak niepokoją mnie delikatne bóle podbrzusza.Nie są całodniowe ale np. dzisiaj wieczorem miałam stresową sytuacje w pracy i płakałam wręcz wyłam....i kilka minut mnie kłuło.Bardzo się wystraszyłam...nie chce dzidzi stracić to moja pierwsza ciąża.
    Miałyście tak?
    z nerwów, normalne, dlatego się nie stresuj :) jest dobrze :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:34

noa8 lubi tę wiadomość

• flores Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Ja popoludniami miewam takie wzdecie, ze brzuch mi tak wywala, jak w 6 ms...
    I tez, jak sie zdenerwuje, napina mi sie brzuszek..ostatnio nawet lykam nospe..

Poza tym, nadal brak objawow. Piersi - nic, mdlosci czasem i delikatne, zadnego sluzu...
    Jutro mam pierwsza wizyte u mojej ginekolog, a we wtorek usg.

Oby bylo dobrze...!

f2w39n735mpdiyvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:35

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam wielgachne bodzio.. jeny..

Miłego Dnia :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , u mnie pochmurno może to i lepiej , bo i tak w pełni nie skorzystam z tego lata .. ja też w nocy wstaje na siusianie , w nocy też bardziej odczuwam piersi bola i są uciazliwe to tyle z moich objAwow , ciesze sie ze nie mam mdłości , powiem wam , że już mam lekkie rozstepy na piersiach musze dzisiaj kupic jakis krem..

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) my dziś zaczęliśmy 3 miesiąc :) za niecały tydzień usłyszę ♡ ;) a tymczasem miłego dnia :*

Niunia86, Anastazjaaa, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• mala czarna Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja też w nocy latam do łazienki jak oszalała :) dziś udało mi się zasnąć o 3 :) Ale mimo wszystko energii mam dość sporo. :)

mala czarna
    85993e3k24ci8hp9.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Dziewczyny co sądzicie o pokłuwaniu podbrzusza? jestem w 5tygodniu ciazy na pierwszą wizytę chcę iść w 7tygodniu.Jednak niepokoją mnie delikatne bóle podbrzusza.Nie są całodniowe ale np. dzisiaj wieczorem miałam stresową sytuacje w pracy i płakałam wręcz wyłam....i kilka minut mnie kłuło.Bardzo się wystraszyłam...nie chce dzidzi stracić to moja pierwsza ciąża.
    Miałyście tak?

spokojnie ja tak miałam pare dni temu ale lekarz powiedział, że to zupełnie normalne..

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diamonds wrote:
    Też w 7 t4d dzidzia miała 15 mm ale ja też miałam szybko owu ok 11 dc więc myślę że stąd te podobieństwa między nami i różnice np z Niunią.
    Potem wszystko się wyrówna i już będzie tak samo. :-)

Ja tam bym się nie pogniewała,jakby moja dzidzia nie była duża-lżejszy poród :) Poza tym na USG wyszło,że to 6t 6d... Także ciut młodsza ciąża ale suwaczka nie zmieniam bo wole,żeby pierwszy trymestr szybciej przeleciał. Będę spokojniejsza :)

Ja się szykuje do pracy :) Przede mną cała noc ale w przyjemnej atmosferze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 10:46

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Mamuski,
    ja mialam kiepska noc, nie moglam usnac, pozniej sie budzila, i 2 razy podjadalam w nocy!
    ale dzis sie o wiele lepiej czuje :-) milego dzionka <3

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałabym. Czy Wasi lekarze tez na wizycie po obejrzeniu już dzidzi powiedzieli,żebyście unikały takich miejsc jak szkoła,przedszkole czy nawet supermarket?? Bo mój powiedział,że jeżeli nie musze to,żebym w takie miejsca nie chodziła bo dużo zarazków a do końca pierwszego trymestru trzeba szczególnie uważać. Moja koleżanka poroniła w 11tc bo miała zwykłą grype i serduszko przestało bić (prawdopodobnie za słaby płód). Także jak nie musicie dziewczynki to omijajcie te miejsca. Bardzo ufam mojemu lekarzowi i wiem,że od tak by sobie tego nie zmyślił :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores wrote:
    Dzien dobry!
    Ja popoludniami miewam takie wzdecie, ze brzuch mi tak wywala, jak w 6 ms...
    u mnie jak rano wstaję jest płaski, z godziny na godzinę coraz większy i wieczorem... już wystaje spod bluzki ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    hej , u mnie pochmurno może to i lepiej , bo i tak w pełni nie skorzystam z tego lata .. ja też w nocy wstaje na siusianie , w nocy też bardziej odczuwam piersi bola i są uciazliwe to tyle z moich objAwow , ciesze sie ze nie mam mdłości , powiem wam , że już mam lekkie rozstepy na piersiach musze dzisiaj kupic jakis krem..
    ja zawsze wstawałam w nocy na siusiu więc nie czuję różnicy, dwa razy to absolutny mus ;)

cyce też wieczorem tak naparzają że leżeć na boku nie mogę.... na plecach czasem też ciężko bo krzyż boli.... eh chciałabym już marzec!

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Dzień dobry :) my dziś zaczęliśmy 3 miesiąc :) za niecały tydzień usłyszę ♡ ;) a tymczasem miłego dnia :*
    gratulacje :)

anka418 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a teraz inny zestaw pytan. Czy ktos z was jest moze z Poznania?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Dziewczyny a teraz inny zestaw pytan. Czy ktos z was jest moze z Poznania?

ja z Wroclawia :-)

Emily83 lubi tę wiadomość

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim. Co do roczników to ja tez 90. A na mdlosci, ostatnio moja gin przepisala mi wit B6. Biore trzeci dzien i powiem wam ze czuje się całkiem dobrze. Nie meczy mnie już cały dzień tylko z rana troszkę

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ