X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc :)
    Gratuluję Wam kolejnych udanych wizyt. Może chociaż na koniec naszych ciąż wiadomości się poprawią i już do porodu będzie dobrze :) Oby :)

Ja zjadłam obiadek i teraz wcinam moje ukochane Tiramisu :D :D :D

Moja córeczka dzisiaj się nade mną zlitowała po dwóch dniach rozpychania i moge troszkę odpocząć. Co prawda żebra dalej cierpią ale już nie tak bardzo. Pęcherz przynajmniej nie ciśnie tak-chyba się jej znudził:)

Znając życie po tym tiramisu się rozbryka i tyle mojego odpoczynku :)
    Nie mogę się już doczekać kolejnej wizyty (02.02) bo wtedy gin powie czy moge jechać na ostatki-strasznie bym chciała zagrać ostatnią imprezę z Malutką w brzuszku :)

Anastazjaa pewnie,że Cię pamiętamy :) Życzę nudnej ciąży i czekam na dobre wiadomości w październiku :)

Syn mojego M ma ferie i wyjeżdżają razem na 4 dni w góry :( Szkoda,że jestem uziemiona ale łażenie po górach raczej nie dla mnie w tym stanie.
    Popiorę ubranka dla Małej i spakuję wreszcie torbę do szpitala. Zawsze krok do przodu :D

A co do mojego M też nie narzekam. Mam wrażenie,ze M to najlepsze co mi się w życiu przytrafiło. W domu przed ciążą co prawda za dużo w domowych porządkach nie pomagał sam z siebie ale jest na każde zawołanie,spełnia każdą prośbę a teraz nawet chodzić mi nie pozwala. Buty mi zakłada,plecki myje. Wszystko robi :D Kocham go za to :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:46

Emartea, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett zgadzam się z Twoimi poglądami na ten temat. Salon urody to nie miejsce dla dzieci , a jeśli laska nie miała z kim zostawić dziecka to nie powinna robić wokół siebie zamieszania jak by była tylko jedyną klientką tam. Powinna zachowywać się dyskretnie aby inni czuli się komfortowo.Najważniejsze że efekty koloryzacji się udały ;-)

Niunia smacznego, sama robiłaś tiramisu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2015, 16:59

Niunia86, czekaja lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, ja to w ogóle nie jestem zwolennikiem publicznego karmienia piersią. Tzn, nie przeszkadza mi to ale ja sama nigdy w życiu tak nie zrobię. Jakoś mnie by to krępowało, że wszyscy patrzą. Nigdy nie karmiłam, ale wydaje mi się, że to taki intymny moment będzie. Co do tatusiów to też myślę, tak jak ty. Niestety dużo kobiet samotnie wychowuje dzieci. Wtedy takie przyjazne miejsca są dla nich zbawieniem. Tylko zachowania Pani nie rozumiem. Wiadomo, że fryzjer wiąże się z farbowaniem, suszarką i różnymi specyfikami do włosów i skoro już zdecydowała zabrać tam dziecko to powinna być na to wszystko przygotowana.

Sarah88 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny wróciłam od fryzjera gdzie byłam świadkiem sceny która mi się nie spodobała choć część z Was pewnie będzie miała inne zdanie. Wchodzę (co z moim brzuchem nie było łatwe bo na środku w przejściu stał wózek) a tam centralnie na przeciwko drzwi Pani karmi dziecko piersią. Ok rozumiem że czasami trzeba nakarmić dziecko w miejscu publicznym ale można to zrobić dyskretniej. Inna sprawa że Pani mogła nakarmić w wolnym pomieszczeniu kosmetyczki na którą czekała i o którym jako stała klientka na pewno wie. Potem Pani w trakcie wszystkich zabiegów trzymała dziecko na rękach. Kiedy zaczęło płakać na rękach nosiła je kosmetyczka bo Pani akurat miała świeżo pomalowane paznokcie. Kiedy fryzjerka zaczęła suszyć mi włosy (to mały salon) dziecko oczywiście się rozpłakało a kiedy popsikała moje włosy lakierem Pani Mama popatrzyła na mnie z nienawiścią. Jakoś chwile wcześniej nie przeszkadzało jej że dziecko wdycha lakier do paznokci gdy trzymała go na kolanach w trakcie malowania. W każdym razie rozumiem miejsca przyjazne mamą z dziećmi ale osobiście nie chciałbym siedzieć na fotelu fryzjerskim czy kosmetycznym z Juniorem na kolanach robiąc tym problem obsłudze i innym klientom. Pani zdecydowanie nie miała z tym problemu. Jej zdaniem zapewne to ja wykazałam się brak zrozumienia susząc włosy suszarką a nie czekając jak wyschną. Nie mówiąc już o lakierze do włosów. ...

Podtrzymuje więc moje zdanie że dziecko ma też tatusia który także powinien zostawać czasami z dzieckiem :) no ale najważniejsze że moje włosy mają odcień idealny. I jak na ich możliwości wyglądają świetnie :) nadal są cienkie i delikatne ale dawno nie mogłam już sobie pozwolić na taką długość tzn. sporo za ramiona :)
    Nie wyobrazam sobie karmic mojego dziecka wsrod rodziny przy stole, czy obok, a co dopiero w miejscu publicznym!!! Dl mnie cycki to jest cos intymnego i zawsze bd karmic w innym pomieszczeniu

czekaja lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM super że wizyta udana Ninka sporo już waży;)
    Scarlet masz racje salon fryzjerski nie jest miejscem dla takich maluszkow a mama jesli nie miała z kim zostawic dziecka powinna zrezygnowac w końcu nie była to nagła potrzeba
    a z tym oniseptem nie wiem co robic jakis czas temu odradzałyście więc zrezygnowałam a teraz widze że jenak większość z was go kupuje no nie wiem najwyżej M kupi po porodzie
    A co to kąpieli w mleku nie wiem co myśleć ale kilka kropel na pewno nie zaszkodzi kompiele w kozim mleku sa np bardzo zdrowe

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octenisept tez bardzo dobrze sie sprawdzi po cc, zeby rane przenywac

MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do tematu cc to przepraszam was bardzo,ale ja uwazam,ze to jest wyciagniecie dziecka i jesli ktoras sie na to decyduje z wlasnej woli to idzie na łatwizne, bo to powinna byc ostatecznosc, chcą dzieci ale zeby najlepiej nic nie bolalo i bylo to szybko, no niestety nie ma tak pieknie, a porod to cos co powinno sie przezyc i zobaczyc jak dzieki naszej wytrwalosci rodzi sie cud przeciez jesteśmy do tego stworzone

MisiaMonisia, MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mam dzis zabiegany dzien i podczytuję was niedokładnie. Co do pępka kupiłam gaziki nasączone juz spirytusem do przebywania pępka. Nie
    Wiem czy dobrze ale jak starsza corka była malutka to przemywałam jej tak samo i nic jej nie bylo a pępek a raczej ten strupek ładnie odpadł. Pomyślę jeszcze nad osceniseptem.
    Co do kąpieli ja postanowiłam mała kąpać raz w tygodniu w krochmalu. Podobno położne polecają bo wszystkie potówki i różne krostki ładnie po tym schodzą i skora jest delikatna i nie trzeba żadnych juz potem kremów stosować.
    Co do karmienia piersią przypomniała mi sie smieszna sytuacja gdy z mezem byliśmy w macro i malutka była glodna i musiałam wyjąć cycka i ją nakarmic a że się krępowałam to schowałam sie między regałami i ją jak gdyby chowalam a wyglądało to tak jakbym cos kradła i ochroniarze do mnie podbiegli i mnie złapali a ja przerażona z karmiącym malenstwem na ręku. Jak to zobaczyli bardzo mnie przepraszali. Ale mi było głupio

SunSun, bella82, MamaAdasia, Tess, gosiaczek31, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    co do tematu cc to przepraszam was bardzo,ale ja uwazam,ze to jest wyciagniecie dziecka i jesli ktoras sie na to decyduje z wlasnej woli to idzie na łatwizne, bo to powinna byc ostatecznosc, chcą dzieci ale zeby najlepiej nic nie bolalo i bylo to szybko, no niestety nie ma tak pieknie, a porod to cos co powinno sie przezyc i zobaczyc jak dzieki naszej wytrwalosci rodzi sie cud przeciez jesteśmy do tego stworzone
    Sarah ja sie z toba z gadzam uważam dokladnie tak samo mam koleżanke która teraz będzie rodzic i ma załatwiona cesarke bo powiedziała że nie będzie sie męczyć 20godz lekarz podpisał jej papiery bo to był znajomy ale skomentował tak ''dupczyć ci sie chciało a rodzić już nie chce''

Sarah88, Niunia86, bella82, madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Anastazja gratulacje. Trzymam kciuki.

Dorka ja biore dopegyt 2x dziennie. I nie zauwazylam jakos specjalnie skutkow ubocznych. Ja po spaniu mam zwykle nizsze ale to normalne bo w nocy cisnienie spada:-) i to bardzo. Widzialam w raporcie z holtera. Najwyzsze mam zawsze popoludniu i wieczorem jak juz zmeczen mnie bierze i zwykle dziecko, maz albo tesciowa podokuczaja:-) wczoraj np mimo lekow mialam 139/89 i puls pow. 110
    Dopegyt widac ze obniza ladnie bo zdarza mi sie miec czesto np 118/69. Ja codziennie zapisuje cisnienie bo mi internistka sprawdza:-) tak jak mowilam zadnych ubocznych objawow nie zaobserwowalam.
    Ja właśnie po spanku mam wyższe a jak wstanę i się kręcę po domu, obiad i te sprawy to mam do 130/80 ale to jeszcze właśnie bez tych leków. Mam je brać 3x dziennie.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa dziękuję :)
    Tiramisu specjalnie dla mnie zrobił Bratowa. Ona jest lepsza w te klocki a z racji tego,że rodzę jej chrześnicę zrobiła bez jajek i alkoholu więc tym bardziej się delektuję :) Wyszło równie pyszne i już zjadłam pół pojemniczka :D

A co do tego co napisała Scarlett to dla mnie już samo to,że kobieta przychodzi do salonu piękności z dzieckiem,które jeszcze jest na cycku to już dla mnie bulwersujące. Jeżeli nie ma z kim zostawić malca to nie powinna wyglądu paznokci czy czegoś tam wysuwać na pierwszy plan. Ja rozumiem,że każda kobieta po porodzie chce poczuć się pięknie ale jakby sobie sama w domu paznokcie pomalowała to podejrzewam,że i tak wyglądałaby dobrze.
    Moim zdaniem jak kobieta urodzi dziecko to nikt nie będzie krytykował tego,że ma niepomalowane paznokcie czy odrosty. Na to tez przyjdzie czas :)

Ewelaa, MisiaMonisia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss dobry tekst!! zgadzam sie w 100000%!!!!! jak sie chce miec dziecko to sie bierze tw "caly pakiet"

jesli chodzi o pepek to ja nie kupuje nic, chyba, ze zajdzie taka potrzeba.

Karmienie piersia hmmm... ja uwazam, ze jest piekne i nie mam nic przeciwko jak kobiety karmia w miejscach publicznych bo czasami naprawde nie ma wyjscia!!! ALE niech o robia dyskretnie i z kultura. nie zarzekajcie sie, ze nigdy nie bedziecie karmic w miejscu publicznym bo nie wiecie jakie sytuacje Wam sie przytrafia. tez uwazam, ze kosmetyczka/fryzjer to nie sa miejsca dla dzieci wiec ta laska mogla sobie odpuscic.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez zawsze mozna odciagnac pokarm wychodzac gdzies tak?!

Sarah88 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    A tak wogóle to witam się z wami dziewczynki w ten sniegowy dzień :) bo u mnie za oknem śnieg

Dzisiaj robie sobie dzień lenia :) bo boli mnie spojenie w jeden dzień bardziej w inny wogóle. I dzisiaj jest bardziej

Wczoraj na SR położna mówiła o przygotowaniu mieszkania na dziecko i o wyprawce do szpitala. I o kosmetykach i chyba rezygnuje z z cudów do kompieli zwykle mydełko, a najlepsze ze powiedziała żeby swoim mlekiem dziecko myć to tak później z mojego męża się smiałam jak mu opowiadalam ze szok. Bo on w szoku i mówi "jak ty to zrobisz żeby codziennie odciągnąć wanienke mleka i jeszcze żeby nakarmić mała" tAK samo odradzala octenisept i sama nie wiem też chyba zrezygnuje

Anastaciaa ja też trzymam kciuki :)
    Aż się popłakałam ze śmiechu, noi jak Ty codziennie tą wanienkę mleka odciągniesz? ;)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia nie zgodze sie z tym ze jak kobiera urodzi dziecko to nie ma sie przejmowac tym jak wyglada,chyba w pierwszym miesiacu ale w kolejnych? ja jak widze na ulicy takie niechluje to mnie szlag trafia,mysla ze jak maja meza i dziecko to juz dbac o siebie nie musza.a to ze do fryzjera gdzie pelno roznych chemicznych paskudztw sie wdycha wziela kobieta dziecko to co innego,najpierw sie uzgadnia kto zostanie z dzieckiem a dopiero potem sie idzie robic na bostwo

czekaja lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    A z innej beczki planujecie pic napar z lisci malin, albo lykac olej z wiesiolka? Macie jakies zdanie o tym? :-) doswiadczone mamusie bralyscie to w pierwszej ciazy? robicie masaz krocza? Ja w pierwszej ciazy bralam kapsulki z olejem wiesiolka bo na forum dziewczyny polecaly ze latwiejszy porod:-) i sama nie wiem na ile to akurat pomoglo ale ja mialam lekki i szybki. No i bez pekniecia, nacinania. Chyba tym razem tez bede brala od 37 tc
    Ja chyba w takim razie będę to łykać, a nie wiesz jakie dawki i ile razy dziennie tego wiesiołka i tego naparu z malin czy może być herbatka malinowa?

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Ja też mam to szczęście że mój facet mi we wszystkim pomaga, nawet sie teraz denerwuje jak chcę coś robić, ale my od początku naszego związku dzieliliśmy się obowiązkami w domu, obydwoje pracujemy, i trzeba było się podzielić, więc nie był nauczony że wszystko za niego robię.
    Moj przez jakis czas tez sporo robil w domu ale jakos mu sie odmienilo...my tez oboje pracujemy ( chwilowo ja jestem na l4)

860isg18r6bpss11.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia przyjdzie dzidzia to napewno Ci pomoże, zobaczy takie maleństwo i swoją żonkę jak się zajmuje dzidzią to mu się odmieni :)

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny wróciłam od fryzjera gdzie byłam świadkiem sceny która mi się nie spodobała choć część z Was pewnie będzie miała inne zdanie. Wchodzę (co z moim brzuchem nie było łatwe bo na środku w przejściu stał wózek) a tam centralnie na przeciwko drzwi Pani karmi dziecko piersią. Ok rozumiem że czasami trzeba nakarmić dziecko w miejscu publicznym ale można to zrobić dyskretniej. Inna sprawa że Pani mogła nakarmić w wolnym pomieszczeniu kosmetyczki na którą czekała i o którym jako stała klientka na pewno wie. Potem Pani w trakcie wszystkich zabiegów trzymała dziecko na rękach. Kiedy zaczęło płakać na rękach nosiła je kosmetyczka bo Pani akurat miała świeżo pomalowane paznokcie. Kiedy fryzjerka zaczęła suszyć mi włosy (to mały salon) dziecko oczywiście się rozpłakało a kiedy popsikała moje włosy lakierem Pani Mama popatrzyła na mnie z nienawiścią. Jakoś chwile wcześniej nie przeszkadzało jej że dziecko wdycha lakier do paznokci gdy trzymała go na kolanach w trakcie malowania. W każdym razie rozumiem miejsca przyjazne mamą z dziećmi ale osobiście nie chciałbym siedzieć na fotelu fryzjerskim czy kosmetycznym z Juniorem na kolanach robiąc tym problem obsłudze i innym klientom. Pani zdecydowanie nie miała z tym problemu. Jej zdaniem zapewne to ja wykazałam się brak zrozumienia susząc włosy suszarką a nie czekając jak wyschną. Nie mówiąc już o lakierze do włosów. ...

Podtrzymuje więc moje zdanie że dziecko ma też tatusia który także powinien zostawać czasami z dzieckiem :) no ale najważniejsze że moje włosy mają odcień idealny. I jak na ich możliwości wyglądają świetnie :) nadal są cienkie i delikatne ale dawno nie mogłam już sobie pozwolić na taką długość tzn. sporo za ramiona :)
    A ja nie mam nic przeciwko karmieniu piersia publicznie...choc z dzieckiem do fryzjera czy kosmetyczki naspewno bym nie poszla

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast karmiłam małego cyckiem, kiedy był tylko głodny. Zdarzyło mi się karmić go w centrum handlowym, na ławeczce, czy na podwórku na ławce lub pod pawilonem. Często karmiłam jak byliśmy u kogoś,albo np na wakacjach, w knajpie, ale nikt nie miał nic przeciwko.
    Do fryzjera czy kosmetyczki nie wzielabym dziecka, ale jeśli ktoś nie ma wyjścia to musi...

Scarlet, wrzuć zdjęcie fryzurki :)

MartaM- gratuluję udanej wizyty :)

Sarah, zgadzam sie z Tobą, sa kobiety które decydują się na dziecko i z góry wybierają cc, np. aktorki.. Dla mnie też nie ma to porównania do naturalnego porodu.

Dorka, te liście malin to nie to samo co herbatka, a i nie smakują podobno najlepiej. Sama nie próbowałam, ale może zakupię :)

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 1079 1080 1081 1082 1083 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ