X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że z pomorza Nas więcej jest :)

Anastacia33 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Widzę że z pomorza Nas więcej jest :)
    A myślałam że tylko ja:-)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• anet525 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Justi trzymaj się i daj znac co i jak. Niunia cierpliwosci mala dojdzie niedługo do siebie i bedziecie mogli ją zabrać do domu.
    Ja leze juz drugi dzien. Skurcze są slabsze. Jutro jadę do mojego gin jesli stwierdzi ze musze byc w szpitalu to pojadę. Ale jest minimalna poprawa. Unikam szpitala bo boję się ze podadzą mi sterydy a nie chce by córcie tym faszerowali. Jutro się okaże co i jak.
    Milej niedzieli mamuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 13:30

Niunia86 lubi tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Dorka ile kupiłaś tych liści malin? I gdzie w zielarskim?
    Po co wam dziewczyny te liscie malin?

860isg18r6bpss11.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dziewczyn z cukrzycą.......
    Czy majac cukrzyce ciążową lekarze podaja sterydy na płucka?

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie.

Ja pochodzę z Warmii i mam do Gdańska 160 km a do Tczewa 115 km :-) Więc w sumie nie tak daleko.

Kolczyka w pępku też kiedyś miałam (kiedy byłam szczupła) ale potem wyjełam i mi dziurka zarosła.Zauważłam ze ta wewnętrzna dziurka po kolczyku jest w tej chwili na zewnątrz bo mi się pępek wywinął i jest czasem trochę czerwona ale nie boli jak już to swędzi.Mi się rozstępy straszne porobiły na brzuchu a z tymi dziurkami sie nic nie dzieje wiec myśle że możesz sie nie zamartwiać że Ci się rozejdą :-)

Anet525 cieszę się,że nie jest gorzej i sytuacja się ustabilizowała.Miejmy nadzieję że lekarz na jutrzejszej wizycie doradzi co zrobic i wszystko będzie dobrze :-)

Bella zdrówka.Głupie przeziębienie a wymęczy człowieka niesamowicie prawda?Kuruj się i odpoczywaj.

Mmarina fajnie,że się odezwałaś.Do 37 tyg bardzo blisko więc myślę,że będzie dobrze:-) Jak tam dzidziuś?

Juusti69 nie słyszałam jeszcze o takich objawach.Może to ten czop?Nie mam pojęcia.Daj znac jak się sytuacja rozwinie.

Kasha jak tam opuchlizna zeszła?Jak się czujesz?Byłaś na tej kontoli w szpitalu?

Ma ktoś wieści od konwalianki?Jak się rozwinęła sytuacja ze skurczami ?
    Myślałam o niej,szkoda ze sie nie odzywa.Ma ktoś do niej nr telefonu?

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Po co wam dziewczyny te liscie malin?
    Napar z lisci malin pity regularnie wspomaga akcje porodową (może zacząć skurcze) a wiesiołek rozmiękcza szyjkę.Kobiety wspomagają się w taki sposób aby ciąży nie przenosić. Są to naturalne sposoby (bezpieczne dla dziecka) i potrzebują trochę czasu aby zadziałać.Kolejnym dobrym sposobem na rozpoczecie akcji jest sex oraz pieszczenie sutków ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 14:58

201503231678.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.ja zostaje w szpitalu. Mam ciagle Różowy sluz. Ale szyjka niby ok. To nie wiem od czego to. Na ktg wyszly skurcze wiec mnie zostawili. Dostalam steryd na płuca i kroplowke rozkurczajaca. Smutno mi bo nigdy w szpitalu nie lezalam heh. Ale czego się nie robi dla maluszka..

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chcecie przyspieszyć akcje porodową pijąc to?

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Hej.ja zostaje w szpitalu. Mam ciagle Różowy sluz. Ale szyjka niby ok. To nie wiem od czego to. Na ktg wyszly skurcze wiec mnie zostawili. Dostalam steryd na płuca i kroplowke rozkurczajaca. Smutno mi bo nigdy w szpitalu nie lezalam heh. Ale czego się nie robi dla maluszka..
    justi a pytalas czy sterydy nie będą miały skutków ubocznych jak dzidzi sie urodzi i bedzie sie w późniejszy okresie rozwijała? Moje dwie koleżanki dostawaly sterydy w ciazy i niby ze lekarze zapewnili ze są bezpieczne dla dzieci to u jednego i drugiego dzieci w okresie przedszkolnym widac odchylenia. Są większe maja troszke wieksza głowę od całego ciała i rozwój motoryczny jest spowolniony. Nie wiem czy to przypadek czy przez te sterydy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 15:03

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty Anet nie potrzebujesz takich specyfików jak liście malin hihi :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 15:21

czekaja, anet525 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi trzymam kcikuki.Bądź dobrej myśli.Napewno jesteś w dobrych rękach i w tej chwili najbezpieczniejsze miejsce dla ciebie i dzidziusia to szpital.Może ci przejdzie po tych kroplówkach...

201503231678.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi jeszcze chwilke wytrzymasz dobrze ze jestes pod kontrola:) jeszcze z 2 tygodnie i maluch bedzie mogl sie rodzic bez obaw:)

dziewczyny myslalayscioe o stworzeniu grupy na fb?? bedzie jakos intymniej jak bedziemy wstawic zdjecia naszych maluchow po porodzie?? chyba wiekszosc grup po porodzie przenosi sie na fb.

co Wy na to??

Ewelaa, Niunia86, bella82 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• anet525 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja uważam ze to niezły pomysł. Ja z dziewczynami które straciły dziecko z forum też utworzyliśmy grupę aniołkowych mam na fb. Jestem za...

czekaja lubi tę wiadomość

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Napar z lisci malin pity regularnie wspomaga akcje porodową (może zacząć skurcze) a wiesiołek rozmiękcza szyjkę.Kobiety wspomagają się w taki sposób aby ciąży nie przenosić. Są to naturalne sposoby (bezpieczne dla dziecka) i potrzebują trochę czasu aby zadziałać.Kolejnym dobrym sposobem na rozpoczecie akcji jest sex oraz pieszczenie sutków ;-)
    Sex to wiem ze moze przyspieszyc porod

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Justi jeszcze chwilke wytrzymasz dobrze ze jestes pod kontrola:) jeszcze z 2 tygodnie i maluch bedzie mogl sie rodzic bez obaw:)

dziewczyny myslalayscioe o stworzeniu grupy na fb?? bedzie jakos intymniej jak bedziemy wstawic zdjecia naszych maluchow po porodzie?? chyba wiekszosc grup po porodzie przenosi sie na fb.

co Wy na to??
    Pomysl super

860isg18r6bpss11.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coraz gorzej plamie.. lekarz wie i polozne ale na razie nic nie robia..leze pod kroplowka ehhh..

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    do dziewczyn z cukrzycą.......
    Czy majac cukrzyce ciążową lekarze podaja sterydy na płucka?

Ja nic nie dostaje.

loszcz. Z twarzy zeszła troszkę, ale usta nadal sine. Najważniejsze że skurcze ustały. Ale wynudziłam się chyba za wszystkie czasy :)

loszcz lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi nie martw sie nawet jak maluszek sie urodzi to bedzie dzieciatko malutkie ale zdrowe:) niunia tez ma kruszynke a jak ladnie sobie radzi:)

dawaj znac a my trzymamy kciuki:)

Dziewczyny a kto umiałby ogarnąć grupe na fb??

Rybenka chyba jest dobra w tym??:) rybenka gdzie jestes??:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny padam na pysk. Zrobiliśmy zakupy, byliśmy w Ikei i mam dość. Leżę przed TV i przerzucam kanałami między skokami a piłką ręczną. Zjedliśmy w Ikei więc przynajmniej nie musimy gotować. Mąż robi tylko zupę na jutro :) no i kupiliśmy to co chcieliśmy więc myślę że czas na poważną reorganizacjie naszego mieszkanka i przygotowania na pojawienie się Juniora.

W ogóle sporo ostatnio wychodzimy i jadamy na mieście. Ale jakoś nie mam wyrzutów sumienia. Po pierwsze mieliśmy ku temu trochę okazji, po drugie wiem że na pewno przynajmniej pierwsze tygodnie po urodzeniu Juniora zmienią nasz tryb życia więc cieszę się że spędzamy sobie razem miło czas. Mam tylko wyrzuty sumienia że dużo wydajemy ale nie możemy wszystkich pieniążków przeznaczać wyłącznie na Juniora i dom.

A dziewczyny z Krakowa. Krakowska Manufaktura Czekolady - czekolada na gorąco i gwarantuje Wam że Wasze dzieci oszaleją. Mój Jasiek dziś kopał jak szalony po takim napoju :)

Anett synek mojej ukochanej przyjaciółki miał podane sterydy, teraz ma 2 latka i nie widać po nim żadnych negatywnych konsekwencji tej decyzji. Wręcz przeciwnie - jest nad wyraz rozwinięty jak na swój wiek :)

Mmarina fajnie że się odezwałaś. Ściskam mocno za Was kciuki. Dawaj czasem znać jak tam.

Juusti Wy też uważajcie na siebie!

Czekaja co do Facebooka to ja jestem za ale pod warunkiem że stworzymy grupę która będzie zamknięta tzn. przynajmniej mi zależy żeby nikt nie widział że udzielam się w mojej grupie albo jakie zdjęcia dodaje.

Kass mi się podoba ta brązowa kosmetyczka z miętowymi dodatkami. Nawet sama się nad nią zastanawiam bo mój kuferek na kosmetyki jest już strasznie ponoszony. Ale może najpierw zobaczę ten kuferek w Naturze jeśli Pocahontas pisze że tam jest.

Jutro mam wizytę. Rubi też. Ktoś jeszcze idzie z nami? :) kurcze czuje się ok ale i tak mam przeczucie że lekarz da mi l4. Oczywiście jeśli tak będzie to nie zamierzam protestować. Spokojnie czekam co powie mi lekarz. Tylko zastanawiam się skąd mi się takie myśli wzięły.

Czy któraś z Was zdecydowała się na prywatną opiekę położnej? Pytam bo ja początkowo miałam taki pomysł z którego nic nie wyjdzie ale może i dobrze. Wyobraźcie sobie że siostrę mojej koleżanki męczyli porodem naturalnym ponad dobę kto wie czy nie dlatego że położna bała się że jeśli zrobią cesarkę to ona nir dostanie kasy. Na szczęście z mamą i małym Stasiem wszystko ok ale dziewczyna ma niezły uraz do porodu.

Tess, Krokodylica lubią tę wiadomość

‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ