X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila to spokojnej nocki i slodkich snow dla Oskarka.

Ps. Limcia juz dlugo sie nie odzywala? Byla chyba w szpitalu? Ciekawe co z blizniakami.

• loszcz Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez o niej dzisiaj myslalam.Tak dawno jej nie bylo widac.Ma ktos nr do Limci?

201503231678.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila powodzenia w takim razie i trzymam kciuki, żeby mały pięknie zjadal mleko i łapał ciałka.
    Dziękuję dziewczyny! Wiem,że najważniejsze jest to,że mała zdrowa i nic złego się nie dzieje ale każdy krok do tyłu mnie dobija. Tak strasznie chciałabym już być z nią w domku.

Miłej nocki dziewczynki. Oby Was żadne niespodzianki przy niedzieli nie spotkały. Jutro moja Lenka kończy tydzień. Mam ochotę na tort :-D

loszcz, gosiaczek31, Anastacia33, bella82, MisiaMonisia, Emca, Dorka1979, Ewelaa, ines31 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami jak czytam o Waszych skurczach czy bólach i o tym że potraficie czekać spokojnie na rozwój sytuacji to nie mogę się temu nadziwić. Absolutnie nie chodzi mi o to że robicie źle tylko o sam fakt że ja zapewne w takiej sytuacji natychmiast wsiadłabym w samochód i pojechała do lekarza. Może dlatego że to moja pierwsza ciąża i nie wiem jakie skurcze to skurcze porodowe a jakie tylko pozorne. A może dlatego że ja tak rzadko odczuwam jakieś bóle że jak się pojawiają już to jest dla mnie dość szokujące uczucie. Mój mąż mówi że moje zachowanie jest bardzo skrajne. Naprawdę w tej ciąży się nie oszczędzam jakoś szczególnie i jak wiecie cały czas normalnie pracuje i funkcjonuje (swoją drogą mój mąż stwierdził dziś że mogłabym się w końcu zacząć zachowywać jak kobieta w końcówce ciąży :) ) mimo iż wiele osób jak o tym słyszy to puka się w głowę. A z drugiej strony jak tylko coś mi się nie podoba to natychmiast to sprawdzam nawet jeśli wychodzę z tego powodu na panikare i histeryczke. Nie wiem czy robie dobrze czy źle ale tak sobie myślę że każda z nas dba o swoje dziecko tak jak umie - ja mam taki sposób.

W każdym razie mam nadzieję że wszystko u Was dobrze i spokój Was uratował. Dwójka marcowych dzieciaków urodzona w styczniu to wystarczającą liczba. Choć niewątpliwie są słodkie. A jak czytam jak dzielnie sobie radzą to jestem zachwycona. Niuna jutro na pewno będzie lepiej! Kaczamila udanej pierwszej nocy!

Kuruj się gosiaczku!

Emily też nie pisała od kiedy trafiła do szpitala :/

Mmarina a jak u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 23:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa nie napisałam Wam tego czym chciałam się podzielić :) otóż wyobraźcie sobie że byłam z mężem na kolacji i po jej zjedzeniu dostałam ciastko gratis dla Juniora :) ciastko malutkie ale strasznie miło mi się zrobiło. Może to szczęście a może karma ale co krok spotykam się w tej ciąży z miłym sytuacjami i fantastycznymi ludźmi :) mój mąż daje radę, moi szefowie, moi znajomi a nawet obcy Pan kelner w knajpie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 23:45

Emca, loszcz, Dorka1979, Ewelaa, gosiaczek31, bella82, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie macie rację..nie należy niczego bagatelizować..

Mam nadzieję że u wszystkich się unormowalo..

Scarlett a ja wstawiałam zdjęcie gwizdka-biedronki który dostałam od kelnera jak jeszcze nie znałam płci więc na pewno przed polowkowym :) ale milo mi było niezmiernie..

Ja jestem po imieninach u babci..i już 3 noc jak nie mogę zasnąć..oczy jak 5zł..do tego młody fika bryka i wszystko co możliwe..ciekawe czy już tak do rozwiązdania będzie od 00:00 się rozkręcał..mąż SŁODKO chrapie..jest pięknie..

Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia to przykre patrzeć jak męczą taka kruszynke..:( niech się jeszcze dogrzeje i nabierze sił..

Kaczamila Ty masz zaraz pobudke i mały będzie wcinal :) powiedz mu ode mnie smacznego :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja mam juz tak od ponad 3 tygodni...zasypiam kolo 4 rano

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze że ja zasypiam ok 2 a budze się o 7 tak jak wstaje mój D i jestem wyspana..narazie nasza rekordzistka w niespaniu jest loszcz..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Najgorsze że ja zasypiam ok 2 a budze się o 7 tak jak wstaje mój D i jestem wyspana..narazie nasza rekordzistka w niespaniu jest loszcz..
    Ja zasypiam kolo 4 wstaje 8 lub 9 i wygladam na mega wyspana

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spać nie mogę już z 2 tyg mam z tym problem teraz już się przyzwyczaiłam ale przez pierwsze 3 noce to byłam na siebie wściekła ze chce spać ale nie mogę. Nawet po 3 nocy byłzm tak załamana ta sytuacja i sfrystrowana ze pół dnia chodziłam i płakałam

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy tez mialam problem ze spaniem w 3 trymestrze

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja wam zazdroszczę dziewczyny ze spicie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez heh jeszcze przeszłam walke ze zgaga zakończona tabletka.wszystko co zjem konczy się zgaga. normalnie aż nie chce mi się jeść jak pomyślę ze będę miała zgage.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Ja od poczatku ciąży chodzę spać między 3 a 4 ale za to jak dzieci wygonię do szkoły przed 7 to kładę się spać i śpię do 13-14

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi właśnie o Tobie pomyślałam jak Pan przyniósł mi ciastko :)

Rubi lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i życzę wszystkim miłej niedzieli..my jedziemy dziś do ikei zobaczyć szafke do łazienki a potem na obiad do teściowej więc nic dziś nie muszę robić..

Pozdrawiam marcoweczki :)

loszcz lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś w planach mamy wizytę w Ikei :) tylko my szukamy pudeł (na większe Juniorkowe rzeczy) i organizerów do szuflady.... żeby wszystkie skarpetki Małego były w jednym miejscu :)

I również życzę Wam miłego dnia :)

loszcz lubi tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ja tez heh jeszcze przeszłam walke ze zgaga zakończona tabletka.wszystko co zjem konczy się zgaga. normalnie aż nie chce mi się jeść jak pomyślę ze będę miała zgage.
    Mam identycznie, ze co bym nie zjadla to zgaga :( ale pokonuje ja albo cieplutkim albo zimnym mlekiem ;)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam, ja dalej w szpitalu, dostaje antybiotyk na nerkę i czekam na 37 tydz. Milego dnia

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ