X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia wiem ale mój mąz jest moim pierwszym partnerem a ja jego i skoro lekarz tez mówi że nie ma potrzeby to nie robiłam

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpiszcie na FB w szukaj znajomych: Maja Profaska (zdjęcie profilowe - Słonecznik) Jest to fikcyjne konto które założyłam żeby stworzyć grupę. Wyślijcie mi zaproszenie do znajomych. Ja Was wtedy dodam i wyślę zaproszenia do grupy, która jest tajna i nikt z Waszych znajomych nie będzie nic widział, żadnych postów ani nic. Jedynie co zobaczą, że Wy i Maja Profaska jesteście znajomymi, ale to chyba też każda z Was może utajnić w opcjach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 22:23

MartaM, kasss, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiv wymagają w szpitalu do porodu.....to badanie obligatoryjne ja miałam w 1 trym. robione

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emca Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na początku ciąży i teraz też mam powtórzyć przed porodem.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nikt o hiv przy porodzie nie pytal...

Rybenka dobra robota!

Rybeńka lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam badanie hiv na początku ciąży, ale lekarz nic nie mówił, że trzeba powtórzyć.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:

Rybenka dobra robota!

Heheh cieszę się, że dałam radę :D czekam na zaproszenia od pozostałych Kobitek :) Mogę dziś już ich nie dodać, bo za chwilkę idę spać. Jak już wszystkie będziemy w grupie to będzie super :)

Emca, Dorka1979 lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila super, że jesteście już w domku. Niunia Mała jest prześliczna! Niech szybciutko rośnie :)

Juusti trzymaj się ciepło, dobrze, że zdecydowałaś się jechać. Niech dziciaczek jeszcze trochę wytrzyma.

Kasss trochę dziwne jest podejście lekarza do badań w kierunku hiv. Jest to obowiązkowe badanie w 1 trymestrze i nie jemu oceniać kto jest w grupie ryzyka, a kto nie.

Zamknięta grupa na fb to bardzo fajny pomysł. Garstka moich znajomych wie o ciąży i jakoś nie mam potrzeby dzielić się tym z całym światem, szczególnie na portalu społecznościowym, a faktycznie wrzucanie tutaj zdjęć maluchów nie jest bezpieczne bo każdy ma do forum dostęp, nawet bez rejestracji.

W ogóle już mam dość ciąży. Jest mi bardzo ciężko, szybko się męczę, w nocy co chwilę się budzę, w dodatku cały czas mam wrażenie, że skóra mi pęknie na brzuchu, tylko czekam na rozstępy taka jest napięta. Jak się Mała rozpycha to mam łzy w oczach, nic dziwnego w końcu waży prawie 3 kg! Do tego jeszcze pojawił się problem z hemoroidami i puchnącymi stopami :/ Twarz też mam spuchniętą, szczególnie usta.

Od jutra 36 tydzień, więc zaczynam brać wiesiołek, pić mielony len i herbatkę z malin, a za tydzień po 37 tygodniu niech się Mała nie ociąga, tylko zbiera do wyjścia, bo już się jej doczekać nie mogę :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mialam badanie w kier HIV i musze powtorzyc.

Grupa na fb super pomysl, teraz tylko bedziemy musialy "ogarnac" kto jest kim ;-) bo nie bedzie juz nickow :-) Rybenka super robota :-)

MartaM Biedna, ale pomysl, ze juz tak niewiele Ci zostalo :-)

Dziewczyny dzieki za rady :-) tylko, ze jak mi sie nie uda ten mega prosty brzoskwiniowiec to uznam, ze nie powinnam nic piec ;-)

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minął styczeń a ja nadal w trójpaku, jeszcze sie na tym skończy, że przenoszę tą ciążę :D

Super, że Oskarek w domku i przyjęcie z torcikiem do pozazdroszczenia:)

niunia, twoja malutka niech nabiera sił:)

ja jutro popołudniu jadę do szpitala na obserwację, więc odezwę się po paru dniach, myślę, że znów wyjdę do domu i potem może dopiero na cesarkę pójdę.

ja miałam sobie liście malin zamrozić jak sie dowiedziałam, że w ciąży jestem, ale jak usłyszałam, że bliźniaki, to zrezygnowałam z tego pomysłu:P

dzisiaj nie jadłam lekkostrawnie i wieczór zaczyna się z towarzystwem zgagi;/

mamuśki, wytrzymajcie chociaż do walentynek:)

szukam czegoś o skutkach ubocznych sterydów... na szczęście na razie nic złego nie wyczytałam...

Rybeńka, Emca, loszcz, Dorka1979, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja Profaska zaproszenie wyslane ;-) :-D

Rybeńka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:

Od jutra 36 tydzień, więc zaczynam brać wiesiołek, pić mielony len i herbatkę z malin, a za tydzień po 37 tygodniu niech się Mała nie ociąga, tylko zbiera do wyjścia, bo już się jej doczekać nie mogę :)

Ja również od jutra zaczynam 37 tc, skończony 36. I właśnie muszę gdzieś kupić te liście malin i zacząć powoli pić. Póki co łykam siemię :)

Współczuję dolegliwości i w sumie łączę się w bólu... Też strasznie mnie boli jak się Mała rozpycha. No ale jeszcze troszeczkę :D

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Anastacia wiem ale mój mąz jest moim pierwszym partnerem a ja jego i skoro lekarz tez mówi że nie ma potrzeby to nie robiłam
    No ok.tyle ze np w niektorych szpitalach w polsce wrecz jest wymagany wynik na nosicielstwo

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Dziewczyny wpiszcie na FB w szukaj znajomych: Maja Profaska (zdjęcie profilowe - Słonecznik) Jest to fikcyjne konto które założyłam żeby stworzyć grupę. Wyślijcie mi zaproszenie do znajomych. Ja Was wtedy dodam i wyślę zaproszenia do grupy, która jest tajna i nikt z Waszych znajomych nie będzie nic widział, żadnych postów ani nic. Jedynie co zobaczą, że Wy i Maja Profaska jesteście znajomymi, ale to chyba też każda z Was może utajnić w opcjach
    Zaproszenie na fb wyslane

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam 36tyg i 1 dzien. Jeszcze rowno tydzien i ciaza donoszona. Musze wytrzymac bo nie za bardzo chce wczesniaka tym bardziej ze moj okruszek pewnie ma niecale 2,5 kilo.
    Wiem ze u niektorychz Was juz od 36 tc jest donoszona ale w moim miescie i szpitalu od skonczonego 37. Musze cieroiwie ten tydzien wytrzymac

Dorka1979, Emca lubią tę wiadomość

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie donoszona też się liczy jak będzie 37+0. Mój lekarz też liczy skończone tygodnie.

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wysłałam zaproszenie.

4e3f84b95f.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z was, nie pamiętam która, napisała, że po sterydach dzieci mają dużą głowę, znalazłam, co może być tego przyczyną (nie są to sterydy!) a inne czynniki(na przykład wiele kobiet pali lub pije po kryjomu, nie mówię, że twoje koleżanki). ta asymetria nazywa się hipotrofią...

justi - nie bój się więc, że podali ci sterydy, ciesz się, że bobasek będzie w razie porodu miał większe szanse na samodzielne oddychanie i szybszy wypis do domku:)

Cytat:
    Hipotrofią określa się ograniczenie wzrastania płodu z powodu niewydolności łożyska, chorób zakaźnych, czynników toksycznych, czynników matczynych (palenie papierosów, alkoholizm, zaburzenia metaboliczne, genetyczne, drobna budowa ciała matki, niedobory pokarmowe). Czasami nie można określić jednoznacznie co jest powodem zaburzeń wzrastania płodu.

Uznaje się dwa podziały wewnątrzmacicznego ograniczonego wzrastania płodu:1 typ symetryczny – całe dziecko proporcjonalnie jest małe, mała główka, mały brzuszek, drobne kończyny, "skrzacik". 2 typ asymetryczny – noworodek długi, chudy z optycznie dużą głową w stosunku do reszty ciała, kończyny chude, słabo wykształcona tkanka podskórna, "zabiedzona chudzina"

relgj44jmw4925t7.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenka mamy ciaze identyczna co do dnia. Byle wytrwac do przyszlego poniedzialku i jestesmy "w domu" :)

Rybeńka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłane zaproszenie.
    Mi prowadząca wspomniała że warto zrobić jak się nigdy nie robiło. Tak dla pewności. Bo hiv zawsze można złapać nie tylko od partnera.
    Ja właśnie sączę meliskę i nie ruszam się wogóle z łóżka przez czas nieokreślony. Dlaczego? Zrobiłam spacerek do sklepu po drobiazg. Myślałam że z bólu nie dojdę do domku. Kuło i ciągnęło tam i w plecach. Ale na szczęście przeszło jak tylko wskoczyłam do łóżeczka. Jutro idę do lekarza rekreacyjnie. Boję się strasznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 23:27

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
‹‹ 1169 1170 1171 1172 1173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ