X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Dorka "...masowanie skutków " hahaha :-)
    wiesiołek już dawno kupiłam kuzyn mi z Polski pojutrze przywiezie.
    Serio, pod wpływem masowania czy drapania skutków organizm wytwarza oksytocynę, to co lekarze dają na wywołanie porodu. Dlatego ja nie bardzo pozwalam M na zabawę z moimi sutkami bo jeszcze chcę trochę ponosić. Zresztą jakieś 5 dni temu pisała tutaj Madziutek23 o tym, że lekarz jej to polecał gdyby już chciała urodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 01:26

loszcz lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka sama tez dziś pisałam o masowaniu sutków i sexsie wiec wiem ze to prawda a śmieje się bo ci się literka wkradła i z sutków zrobiły ci się skutki :-)

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 02:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre ;) nie zauważyłam :-D
    Ale to jest właśnie pisanie z telefonu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 02:13

loszcz lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mamuś wcześniaków:jakih pampersów używacie?Widzałam w sklepie po raz pierwszy pampersy micro 1kg - 2,5kg i tak sobie pomyślałam o ważych maleństwach,Nawet nie wiedziałam,że takie maciupeńkie robią ;-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejmuje wartę ;)

Od godziny nie mogę spać, o 22 zjadłam bułkę, bo tak mnie ssalo. A teraz znów jestem głodna - masakra.

Ja będę mieć donoszoną za tydzień w niedzielę. A dopiero co czekałam na pierwszą wizytę, serduszko, połówkowe :)
    Zlecialo, nie?
    W piątek mam wizytę i ciekawa jestem ile ta moja "kruszynka" waży.

loszcz, Emca, Rybeńka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie sie klade spac ;-)
    Ciebie Tygrysek ssie z glodu a ja mam cos nie tego z pragnieniem dzisiejszej nocy,pije pije i dalej pic mi sie chce.Fajnie,ze juz za tydz twoja ciaza bedzie donoszona :-)
    Ja tez zaczynam nowy tydzien.Jupiii

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spać nie mogę już mój mezus obok chrapie a ja leżę i sie kręcę z boku na bok masakra. Mała tancuje w brzuszku. Spałam id 00.30 do 4 i wysłana się czuje najwyżej w południe jeszcze się położę a teraz czekam do 7 i wstaje bo już mnie boki bola id przekrecania się

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja właśnie walczę z laktatorem :-)
    Loszcz ja kupiłam pampersy 1 dla Małej. O dziwo strasznie ogromne nie są tylko z przodu trochę wywijam. Wole, żeby miała luźnej i więcej powietrza dochodziło, żeby mnie miała problemów z dupka czy pachwinkami :-)

loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubieńka ja tez wyslalam Ci dzis zaproszenie

Rybeńka lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przebiłam się przez poranne krakowskie korki (ustawiłam się jednak mocno jak Pan na równoległym pasie puścił do mnie oczko, ciekawe jaką miałyby minę gdyby zobaczył brzuch), dałam się pokuć i czekam na wizytę. I jak zawsze proszę o kciuki :)

Miłego dnia dla Was wszystkich :)

p.s. u mnie HIV jest w standardowym pakiecie badań. Robiłam na początku ciąży a teraz powtarzam. Mam nadzieję że udało mi się dziś załatwić wszystkie badania z krwii bo po pierwsze noe chce m się raz jeszcze walczyć z korkami o poranku a po drugie nie lubię wychodzić bez śniadania. Moje dziecko wybitnie chce jeść więc zaraz po wizycie zabiorę je na kawę i rogalika :)

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z rana po pierwszej nocce z synkiem w domu. Nocka minęła fajnie co trzy godziny pobudki były na jedzonko, mały głodomór wypija 40- 60 ml mleka więc się cieszę. i oczywiście za każdym razem zmiana pieluchy, niekiedy ma małą kupkę ale wole mu zmienić żeby pupka sie nie odparzyła. co do pampersów to ja też używam 1, są troszkę duże ale nie żeby nie dało się ich wygodnie ubrać. Pępuszek już wysuszony więc za kilka dni odpadnie. Dzisiaj wieczorem czeka nas pierwsza kąpiel.
    Maluszek dostał wysypki od ubranek szpitalnych i lekarki coś mówiły by go kąpać naparze z kory dębu. słyszałyście coś o tym?

Niunia trzymam kciuki za malutką.
    Leżące dziewczyny i szpitalne jeszcze trochę i będziecie mały ciąże donoszone.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

A to obiecane zdjęcia mojego synka. Z pozdrowieniami dla cioć z forum :*
    313smc0.jpg
    2nhgmxv.jpg

Scarlett2014, Justyska89, MartaM, Ewelaa, bella82, Emartea, czekaja, gosiaczek31, Emca, slodka100, Kasha, Pocahontas, Sarah88, ines31, Tygrysek, Niunia86, Anastacia33, Madzik82, Rubi, Juusti69, kasss, Tess, gabi30, anet525, Rybeńka, MamaAdasia, MoniaP, noa8, konwalianka, madziutek 23, loszcz, Krokodylica, ewka1990, jasmin, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila cudowny! Nie mogę się napatrzeć na Twojego Szkraba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 08:58

kaczamila lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś w 37 tygodniu ciąży
    (36 tyg. i 3 dni)
    Miesiąc: 9
    Trymestr: 3
    Wiek płodu: 34 tydzień
    Data porodu:
    27 lutego 2015
    (pozostało 25 dni) !!!!!!!!!! Dziś zamawiam wszystko czego jeszcze mi brakuje i biorę się za gruntowne przygotowania :)

bella82, kaczamila, Ewelaa, Emca, gosiaczek31, Tygrysek, Scarlett2014, Niunia86, Rybeńka, noa8, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski!

Kaczamila przystojniak z Twojego synka :-)

ja dzis lepiej sie czuje ale niestety cos kaszel mi sie zaczyna :-/ spalam calkiem niezle, tylko raz wstawalam do kibelka ;-)

milego dzionka!

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila synek sliczny :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 09:25

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczmila slicznosci:) cudownie ze jestescie w domku!!!:)

milego dnia dziewczyny!!!

ja obudzialm sie o 3 nie spalam do 6 w miedzyczasie musialam zjesc kanapke i pozniej spalam od 6 do 9:)

scarlet powodzenia:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Emca Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach,
    Kaczamila śliczny słodziak, aż się buzia uśmiecha jak się na niego patrzy. Dzięki za umilenie dnia :)

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzyman kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ja test na hiv tez mialam robiony 2 razy w standardzie. Mysle ze takie czasy ze zdy jest w grupie ryzyka teoretycznie:-) dla wlasnego spokoju warto zrobic nawet jak lekarz nie zlecil. Ale na skierowanie jednak lepiej bo prywatnie drogo. Tak samo zolaczka. Nigdy nie ma sie pewnosci ze sie nie zarazimy u fryzjera, kosmetyczki, w szpitalu itp. Nie zawsze jest super sterylnie. Ja np mam grupe ryzyka ze wzgdu na zawod wykonywany i w pakiecie mam badanie na wsstkie typy zoltaczki i pracy szczepiebie za darmo na B.

Kaczamila to super ze noc spokojna a karmienie co 3 godziny to standardzik, ja tez tak karmilam:-) karmisz piersia?
    Zdjecia przystojniaka zobacze pozniej z kompa bo na tel mi sie nie otwieraja.
    Macie pierwsze koty za ploty teraz bedzie latwiej:-) powodzenia w pierwszej kapieli:-) i bez stresu nie jest to takie straszne:-)

Trzymam kciuki za dzieczyny w szpitalach.
    Bella zdrowka. Ja tez walcze. Jest ciut lepiej po mleku z czosnkiem i miodem ale kaszel okropny. Pije tez lipe. Jutro mam wizyte na nfz wiec rano skoro swit musze pakowac mala do auta i jechac do warszawy. Bo i ona ma badania bilans 2 latka, jesli nie zlapala infekcji ode mnie to tez szczepienie na pneumokoki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 09:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i kolejny tydzien u mnie. Belly pokazuje 9 miesiac od dzis. Do donoszonej licze jeszcze 2 tyg. Bo wg mnie i gin skonczone liczymy czyli od 37t0d.

Madzik82, loszcz, Emca, kasss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek odciagam mleko laktatorem i stram sie go przystawiac do piersi. U mnie problem jest z brodawkami wiec mam nakladke, maly chwile pociagnie a pozniej sie denerwuje. Wiec na razie ok 5 min jest na piersi a pozniej na butelce. Moze powinnam go dluzej przystawiac ale maly sie denerwuje a mial problemy z saturacja a poza tym narazie chcemy by przybieral na wadze wiec wazne zeby po prostu jadl

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ