X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymam kciuki napewno wszystko będzie dobrze.

Właśnie jak Scarlett na l4 to znaczy ze jest coraz bliżej naszego rozpakowywania się

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka dobrze, że się odezwałaś. Wyobrażam sobie, że choroba synka nie jest teraz dla Ciebie łatwa. Dobrze, że skurcze troszkę lepiej po tej nospie, ale wiadomo jakby coś się działo to jedź do szpitala.

Anet trzymam kciuki, oby skurcze ustały.

Justyśka, współczuję Ci... wyobrażam sobie co czujesz. Też bym pewnie była zawiedziona jakby wszystkie były z mężami a ja sama. A może jeszcze uda się Twojemu załatwić ten urlop.

konwalianka lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uda się mój jest brygadzista na produkcji i teraz mają najwięce roboty a drugi bryg który z nim jest i miał się zająć ludźmi mojego K Poszedł na chorobowe bo się rozchorowal. On zawsze tak jak mój juz ma urlop załatwiony to on zawsze wtedy chory i mojemu urlop kierownik cofa

• czekaja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska przykro mi i rozumiem ale z drugiej strony pomysl ze maz nie ma wyjscia. przeciez nie powie kierownikowi ze idzie na urlop i tyle. ja tez sie zawsze wkurzalam jak cos wypadalo mezowi w pracy ale wiem ze nie ma na to wplywu. teraz na szczescie jest szefem sam sobie chociaz w tym wypadku tez jest duzo minusow:)

Konwalijka zdrowka dla synka i dobrze ze sie odezwalas.

konwalianka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem i rozumiem no trudno pójdę sama ja w sumie byłam na to gotowa bi nie liczyłam ze mężowi uda się ten urlop załatwić ale jak będzie miał 1 zm to zabieram go na nieważne jaki temat byle by był :) heh. A chciałam teraz go zabrać bo będzie o porodach rodzinnych myślałam że przemoze się i będzie chciał ze mną być podczas porodu ale cóż trudno :). Tylko jeszcze zła na to jestem ze nie kupimy jutro łóżeczka i nie zamówimy wózka ale do 15 musimy już to załatwić.

A ja mam kolejny raz dzisiaj zgage nic prawie już nie jem bo jak o tym ze będę się męczyla pomyślę to mi się odechciewa. Nic nie pomaga tylko tabletki a mam takie poczucie winy jak je biorę ze szok Ale inaczej nie dałabym rady

czekaja lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyklej sobie karteczke :' nie jestem samotna Matką':) mi odpukac zgaga minela. juz chyba z tydzien nic nie czuje zadnego palenia a mialam zgage po wszystkim. licze ze juz nie wroci:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• anet525 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu szyjka skrocila się do 1.8 cm skurcze są dostane kroplówkę rozkurczowa i sterdy na rozwój pluć niuni. Wiec troche tu poleze :(

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie dostalam druga dawke sterydu na pluca. W srode mam egzamin ale to na pewno nie wyjde heh. Malutka najwazniejsza. Decyzji po dwoch obchodach nie ma. Wiec pewnie sobie poleze.. nigdy nie bylam w spitalu i jest mi okropnie cala noc nie spalam.

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet dobrze, ze jestes pod opieka!! Informuj nas co dalej!

Konwalianka wcale Ci sie nie dziwie. Ja tez wypisalam sie na wlasne zadanie ze szpitala w 25tc i jechalam z chorym synkiem na pomoc dorazna. Latwo sie mowi ze ciaza najwazniejsza jak sie nie widzi cierpiacego dziecka :( Dobrze, ze juz mu lepiej!! Bedziesz mogla na nowo skupic sie na brzuszku

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi no trudno... egzamin Ci przeloza. Nie mysl juz o tym bo niestety nic nie poradzisz. trzymam za Was kciuki

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey dziewczyny ;)
    witam po weekendzie ;)

ja jutro już 37 tydzień i ciąża oficjalnie donoszona ;D BELLY pokazuje że jeszcze 22 dni do terminu ;))) ale coś mnie dziś brzuch boli i mam nadzieje że się jeszcze nic nie rozwinie z tego choć przygotowana jestem ale wciąż mieszkam u rodziców bo u nas nadal remont... jeszcze tydzień i powinnam wrócić do domku...;)

KACZAMILA śliczny synuś :* super że już jesteście w domku!!! :))

3mam kciuki za szpitalne dziewczynki...

ANET a ja się bardzo cieszyłam ze dostałam zastrzyki na płucka... mój lekarz jak zobaczył wypis ze szpitala i zobaczył że dostałam te sterydy to też powiedział że super że mi je podali...

aaa mam pytanie nie związane z ciążą... bo mój m obiecał że jak się Nikodemek urodzi to rzuci palenie... a teraz 22 lutego ma urodziny i chciałam mu kupić coś od nas (odemnie i małego)na urodziny żeby pomóc mu rzucić i nie wiem co lepiej się sprawdzi :
    kuracje tabletkami czy e-papieros...
    czy np. tańsze tabletki + e-papieros...
    chciałam na to wydać 150 zł

macie jakieś doświadczenie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:28

loszcz, Emca lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko boska wy już? Juz się powoli rozpakowujecie? Matko jak to szybko minęło!
    Wszystkim rozoakowanym mamom życzę dużo zdrówka i pociechy z bąbli!
    Za resztę 3mam kciuki :) juz tak niewiele Wam zostało do przytulenia swoich pociech!
    Ściskam i pozdrawiam :*

loszcz, Ewelaa, madziutek 23, Krokodylica, MamaAdasia, Madzik82, noa8, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć baby :-)
    Kaczamila śliczny synek i nie wygląda na wcześniaka tylko taki normalny bobasek :-)

Anet cieszę się że jesteś w szpitalu(może to głupio zabrzmi) ale wiem jak się przed nim wzbraniałaś a czułaś się bardzo źle już od dawna i bardzo sie wszystkie martwiłyśmy.Teraz mogą ci pomóc i przypilnować aby Ines miała wszystko co jej w brzusiu potrzebne.

Justi trzymam kciuki za Ciebie,egzaminem się nie martw.Wiem ,że ci na nim zależało ale teraz masz ważniejsze problemy.Postaraj się przespać trochę,wątpię aby zarwana noc pomogła ci w dochodzeniu do siebie.

anet525, Dorka1979 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka współczuję choroby syneczka,mam nadzieje ze oboje poczujecie sie lepiej i twoje skurcze ustaną

konwalianka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszyskie szpiatlne mamusie (a mamy ich tu sporo) Już nie długo dziewczyny.Wytrzymajcie jeszcze troche.

anet525, Dorka1979 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Dziewczyny trzymajcie się. Ściskajcie nogi jak najmocniej by kruszynki posiedziały jeszcze w brzusiu :)
    Powiedziałam mojemu A właśnie że dwie z Was już rozpakowane i dwie do szpitala robią kurs. Odpowiedź? Nie strasz mnie i kładź się do łóżka. Śmiać mi się zachciało. Facet ... niby silny fizycznie i psychicznie, a trzęsie się na myśl o porodzie :)
    He he moj tez ostatnio z tekstem ale ty jeszcze poczekasz....nie zamierzasz rodzic...

860isg18r6bpss11.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zastrzyk ze sterydem boli???? Jestem przerażona. Wlasnie podlaczyli mi kroplówkę. Justi trzymaj się dzidzia najważniejsza. Kaczamila nie zdążyłam ci pogratulować cudownego synka . Jest przeslodki.
    Konwalika życzę by twój synek szybko powrócił do zdrowia. Trzymajcie sie dziewczyny i dziękuję za słowa otuchy.
    Justi ja tez nie cierpię szpitali i jest mi smutno ze musze tu byc ale kazda z nas zrobi wszystko vo najlepsze dla szkraba naszego

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    hey dziewczyny ;)
    witam po weekendzie ;)

ja jutro już 37 tydzień i ciąża oficjalnie donoszona ;D BELLY pokazuje że jeszcze 22 dni do terminu ;))) ale coś mnie dziś brzuch boli i mam nadzieje że się jeszcze nic nie rozwinie z tego choć przygotowana jestem ale wciąż mieszkam u rodziców bo u nas nadal remont... jeszcze tydzień i powinnam wrócić do domku...;)

KACZAMILA śliczny synuś :* super że już jesteście w domku!!! :))

3mam kciuki za szpitalne dziewczynki...

ANET a ja się bardzo cieszyłam ze dostałam zastrzyki na płucka... mój lekarz jak zobaczył wypis ze szpitala i zobaczył że dostałam te sterydy to też powiedział że super że mi je podali...

aaa mam pytanie nie związane z ciążą... bo mój m obiecał że jak się Nikodemek urodzi to rzuci palenie... a teraz 22 lutego ma urodziny i chciałam mu kupić coś od nas (odemnie i małego)na urodziny żeby pomóc mu rzucić i nie wiem co lepiej się sprawdzi :
    kuracje tabletkami czy e-papieros...
    czy np. tańsze tabletki + e-papieros...
    chciałam na to wydać 150 zł

macie jakieś doświadczenie? ;)
    Desmoxan polecam wielu moich znajomych juz nie pali po kuracji tymi tabletkami

madziutek 23 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, podczytałam, za szpitalne trzymam kciuki aby jeszcze wytrzymały.

Ja się zbytnio nie odzywam bo się przeziębiłam, katar, ból gardła i ogólnie samopoczucie do d*py. Leżę pod kocykiem.

Rybeńka wysłałam zaproszenie na fb.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za wsparcie jesteście niezastąpone troszkę sie uspokoiłam

trzymam kciuki za dziewczyny leżące w szpitalu i za wszystkie dzisiejsze wizyty

anet525 lubi tę wiadomość

‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ