X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila prześliczny jest twój Oskarek super że już jesteście w domku

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiadek zrobiony wysusze wlosy i mykam po oliwke do przedszkola,potem zakupy.

860isg18r6bpss11.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję loszcz..

dziewczyny, błagam.. patrze na allegro i nie wiem już co kupić.. potrzebuję pieluch tetrowych białych, kolorowych i flanelowych.. polećcie coś, co warto, niedrogie a dobre gatunkowo.. oprócz tego okrycia kąpielowe.. nie mam siły i weny na przeglądanie allegro, a musze dziś zamówić..

Kroko, zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:32

Krokodylica, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• ines31 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    dziękuję loszcz..

dziewczyny, błagam.. patrze na allegro i nie wiem już co kupić.. potrzebuję pieluch tetrowych białych, kolorowych i flanelowych.. polećcie coś, co warto, niedrogie a dobre gatunkowo.. oprócz tego okrycia kąpielowe.. nie mam siły i weny na przeglądanie allegro, a musze dziś zamówić..
    Ja właśnie zamawiałam. On ma różne :flanelowe, tetrowe białe i kolorowe:
    http://allegro.pl/pieluchy-tetrowe-kolorowe-pielucha-tetrowa-duze-pl-i5018763071.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:36

konwalianka lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ten czas leci to już 37 tydzień ciąża donoszona :) Równy miesiąc został do terminu porodu !!!!!!

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29xvlts.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:36

ines31, bella82, Ewelaa, Madzik82, MamaAdasia, anet525, noa8, Rybeńka, loszcz, Justyska89, gosiaczek31, Emca, kaczamila, Tygrysek, Niunia86, Krokodylica, Dorka1979, gabi30 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka ja zamowilam te:

http://allegro.pl/show_item.php?item=4926707421

sa super, z ceratka i mieciutenkim materialem

konwalianka lubi tę wiadomość

• ines31 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    Ale ten czas leci to już 37 tydzień ciąża donoszona :) Równy miesiąc został do terminu porodu !!!!!!
    Masz racje, czas leci jak szalony. Mi zostało 34, aż trudno uwierzyć że to TYLKO 34 dni.

loszcz lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2ut00uh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:39

Ewelaa, Kasha, noa8, MamaAdasia, Rybeńka, ines31, Justyska89, gosiaczek31, Emca, kaczamila, Tygrysek, Niunia86, loszcz, bella82, Krokodylica, gabi30, Pocahontas lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Konwalianka ja zamowilam te:

http://allegro.pl/show_item.php?item=4926707421

sa super, z ceratka i mieciutenkim materialem
    ten sam sprzedający u którego ja kupowałam :)

bella82 lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi 22 dni ;) Anet mnie nie bolał ten zastrzyk a wbijają domięśniowo czyli w pupe... :)

konwalianka już pisałam kiedyś że przy wyborze pieluch warto zwrócić uwagę czy mają dużą czy małą kratkę.
    te z mała po praniu są znacznie gorsze niż duże... i po kilku praniach zostaje z nich szmata, a te z dużą kratą starczają na dużo dłużej... :))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia ale mały i zgrabny brzuszek.
    Ja się zastanawiam nad pieluszkami podwójnie tkanymi. Jakieś 20 lat temu robili bardzo dobre pieluszki. A teraz ... szkoda słów.
    Dotykałam tych z dużymi oczkami. Nie warte nawet zachodu. Cienkie, sztywne. Wg mnie nawet na szmatę się nie nadają.

Anastacia33 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja nie wiem jak mały z wagą bo na zwykłych wizytach gin nie podaje wagi...dlatego powiedział, że zleci usg u specjalisty w 38tc..i jeśli będzie powyżej 4kg to cesarka :(

Anett mam nadzieję, że trafisz na miły personel...ale jesteś pod fachową opieką..trzymam kciuki...i za resztę dziewczyn również!!

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam nud :( od dzisiaj jesteśmy w naszym mieszkanku. Mój ma 2 zmianę ja bym coś ogarnęła ale tak boli mnie spojenie ze masakra wiec leżę i tv oglądam trochę się przespalam to obudziłam sie z twardym brzuchem ale na szczęście to jednorazowe było.

Anastacia ładny brzuszek :)

ja pieluchy wzielam za radą anet o gramaturze 140

• MartaM Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pieluchy tetrowe to ja zamawiałam o gramaturze 140 g/m2. Są droższe, ale bez porównania do tych, które macałam w smyku czy pepco. Podejrzewam, ze im grubsze tym lepsze.
    Okrycia kąpielowe mam babyono. Polecam są mięsiste i mięciutkie. Doświadczone mamusie polecały kupować większe 100x100 wtedy starczą na dłużej.

Mój gin chyba nie przywiązuje wagi do tygodnie skończonych/nieskończonych i każdej pacjentce pozwala liczyć jak jej się podoba. Chociaż ostatnio jak byłam w 34 tygodniu to pytał co to znaczy w 34. Jak powiedziałam że 34 i 5 dni to stwierdził, że może pobrać wymaz na gbs. Też uważam, że donoszona ciąża jest od skończonego 37 tyg, ale mimo wszystkich nieprzyjemnych dolegliwości daje Nince zielone światło za 2 tyg w skończonym 38 tyg :)

Madzik82 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuski,
    jest światełko w tunelu i może w środę wyjdziemy do domku. Po 2 tyg pobytu mam już dość.
    3 mam kciuki za mamy w szpitalu i za wizyty.
    Pozdrowionka

Rubi, gosiaczek31, kasss, czekaja, madziutek 23, kaczamila, loszcz, bella82, Emca, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki nadrobilam was w końcu bo dzis znów pol dnia przesiedzialam w kuchni ale to juz ostatni dzień malowania jutro tylko sprzątanie i w weekend wezmę za kacik malej;-)
    Scarlet Rubi cieszę się ze wizyty udane;-)Kaczamila Oskarek jest śliczny dobrze ze juz w domu jesteście
    Justi Anet trzymam za was kciuki i uważam ze dobrze się stało ze trafilyscie do szpitala wiem ze to nic przyjemnego ale jak trzeba to co zrobić
    Konwalianka biedny ten twój synek ostatnio często choruje zdrówka dla malego;-)
    Mnie też zdziwił post Scarlet ze jest na L4 ale to już prawie 9mc to nie powinno nas dziwić i tak wytrzymałas bardzo długo ;-)
    Justyska szkoda ze maz nie moze iść z toba ale tak czasem bywa na pewno też któreś dziewczyny bada same a może zabierzesz jakas koleżankę?
    A łóżeczko i wózek jeszcze kupicie moze sama poszukaj w necie co Ci się podoba i jak maz będzie mial wolne to pojedziecie kupić
    Madziutek ja brałam tabex bo paliłam w liceum a teraz mój cale życie niepalący maz zaczął palić w sumie od kilku miesięcy i od lutego obiecał ze przestaje mam nadzieje ze do porodu zuci tak ja kiedyś zrobiłam to dla niego.
    ja dziś padlam pi obiedzie ivrez przed tv lerze i nic mi się nie chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:01

madziutek 23, konwalianka lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss Ja juz wiem co ja chce to miało być tylko po to żeby już zamówić i juz mieć z głowy ale przyszło mi do głowy ze może w czwartek po badaniach albo w piątek po lekarzu chociaż pewnie w czw bo w piątek po lekarzu będę musiała l4 zawieść do pracy a znając dziewczyny z pracy to godzinę będa mnie trzymaly.
    Kasss no co ty mąż zgłupiał na starość heh. Mój rzucił z dnia na dzień nawet słowa nie powiedziałam ze coś mi nie pasuje ze pali ale ze względu na to ze ja nie pale on rzucił.
    A kasss zamówiłas juz ta kosmetyczkę ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:14

loszcz lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska to do czwartku wytrzymasz te dwa dni
    A mój był zawsze anty papierosa na mnie się zloscil ze pale a teraz sam podpala dokładanie do pieca mu nie pomaga hehe ;-) ale jak mowi ze rzuci to rzuci. A kosmetyczke zamówiłam w tym tyg powinna byc;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poczekam aż twoja przyjdzie i proszę o zdjęcia i opinie. Wiem ze pocahontas była zadowolona ale jeszcze poczekam na twoją opinie i tez myślałam o tej w mietowe kropki albo taka czarna tam była z różowym w środku

Teraz jestem w szoku bo po 4 godz po tabletce znów zgaga. Zrobiłam sobie kawę 3 w 1 i zgaga minęła mam nadzieje ze chociaż na 3 godz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:40

‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ