Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kaczamila, śliczny synuś. Troche zazdroszczę, że masz już go w domu, przy sobie. Szybciutko się pewnie nauczy ssać i będzie już tylko lepiej.
Anet i Justi trzymam kciuki za was i wasze maleństwa. Trzymajcie się w tych szpitalach.
Mi pozostało 32 dni do porodu i mimo iż zazdroszczę dziewczynom, że już mają te swoje maluszki, to mam nadzieję, że Emilka jeszcze poczeka ten miesiąc. Niech wytrzyma jeszcze chociaz trzy tygodnie. Remont oczywiscie się w sobotę nie zakończył! Podobno jutro, ale ja już na to nie liczę. Mam tylko nadzieję, że od poniedziałku będę mogła zacząć prać, prasować i ogarnąć ten cały kącik dla małej.
Co do rzucania palenia to uważam, że najlepiej to zrobić z dnia na dzień i nie wspomagać się żadnymi specyfikami. A już na pewno nie e-papierosem. I ja tak rzuciłam 5 lat temu i M kilka lat temu. Najważniejsza jest silna wola i motywacja.
Ja miałam obowiązkowe badanie na HIV i teraz chyba będę miała jeszcze jedno. W szpitalu, w którym chcę rodzić wymagają tego badania (chyba). Ale nawet gdyby nie było obowiązkowe to bym zrobiła na wszelki wypadek. M też kazałam zrobić. Gdyby dziecku z jakichś powodów trzeba było przetaczać krew (odpukać) to wiadomo z góry czy nasza się nadaje. A poza tym mam pewność, że mogę karmić piersią.
-
nick nieaktualnyKaczamila ja ci nie pomogę bo się nie znam u mnie wogóle położna mówiła żeby tego nie używać i widzę że zdania są podzielone
Fajnie tylko mi się tu nudzi z małego miasteczka przeszłam na wieś. I żeby mniej mi się tu nudziło to musiałabym bardzo stare znajomości odbudować a w moim wypadku to trochę potrwa bo mi raczej ciężko zrobić pierwszy krok w takim przypadku -
nick nieaktualny
-
nam położna też poleciła octanisept do pepuszka i do przemywania rany w kroczu po porodzie ale nie wiem czy wycierac czy odczekac az wyschnie
dzis bylam na malych zakupach zaczelam kompletowac art. higieniczne dla Stasia i dla mnie, mam 2 koszule do karmienia i narazie 1 stanik taki na noc a taki lepszy maz mi kupi po porodzie bo bede miec juz pewnie inny rozmiar
kupilam tez wiesiolek wiec od dzis chyba zaczne brac i liscie malin, siemie lniane oraz olejek migdalowy do masazu
powiedzcie mi tylko laseczki w czym pierzecie nowe ciuszki dla maluszkow bo ja juz sama nie wiem co kupic?????? wole plyn niz proszek ale to musi byc i do prania i do plukania???????? i jeszcze osobno do bialego???? az 3 rodzaje?????? troche duzo co???
ja se myslalam ze wogole te ciuszki nowe to tylko wlaczyc plukanie + wirowanie bo prac chyba nie trzeba bo nie maja plam ale gdzies czytalam zeby prac by pozbyc sie jakis tam bakterii czy czegos ...
pomozcieKrokodylica lubi tę wiadomość
-
konwalianka wrote:dziękuję loszcz..
dziewczyny, błagam.. patrze na allegro i nie wiem już co kupić.. potrzebuję pieluch tetrowych białych, kolorowych i flanelowych.. polećcie coś, co warto, niedrogie a dobre gatunkowo.. oprócz tego okrycia kąpielowe.. nie mam siły i weny na przeglądanie allegro, a musze dziś zamówić..
Kroko, zdrowia!
Ja zamówiłam od jednego dostawcy:
http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-tetrowe-lux-biale-polskie-70x80-i5024476005.html?source=mlt
http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-flanelowe-70x80-polski-pieluszki-i5042232951.html?source=mlt
Jestem zadowolona, bo te tetrowe są na prawdę porządne. Zobacz sobie u tego dostawcy czy ma to co potrzebujesz.konwalianka lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
nick nieaktualny
-
slodka100 wrote:
powiedzcie mi tylko laseczki w czym pierzecie nowe ciuszki dla maluszkow bo ja juz sama nie wiem co kupic?????? wole plyn niz proszek ale to musi byc i do prania i do plukania???????? i jeszcze osobno do bialego???? az 3 rodzaje?????? troche duzo co???
ja se myslalam ze wogole te ciuszki nowe to tylko wlaczyc plukanie + wirowanie bo prac chyba nie trzeba bo nie maja plam ale gdzies czytalam zeby prac by pozbyc sie jakis tam bakterii czy czegos ...
pomozcie
Ja używam płynu LOVELA. Kupowałam w biedronce, bo tam najtaniej. Piorę na 40 stopni i z normalnym praniem płucze w płynie do płukania LOVELA, a potem wstawiałam jeszcze jedno płukanie, ale już bez płynu. Wszystko tak mam wyprane. Dodatkowo musisz wyprasować wszystko bo to temperatura żelazka zabija to, co zbędneNatalka 03.2015
-
Justyśka na pewno poznasz jakieś mamuski na spacerkach z Hanią i stare znajomości odnowisz ja mam 3 koleżanki mamuśki dwie już urodziły jedna ma termin dwa tyg przede mną nie są jakieś bliskie ale zawsze raźniej bedzie a Julka aż 3 kawalerów będzie miała do wyboru
Ja też kupiłam proszek i płyn LOVELA piore w 30 stopniach i dodatkowe płukanie ustawiam
OCENISEPTU też nie kupiłam jak bedzie potrzebny kupimy po porodzie
A Pieluszki mam dady bo dostałam od kolezanki ale jak bym sama miała kupic wybrała bym o pewnie pampersa[/url]
-
Justii 69 pomocy . Kurwa mac dali mi kroplowe i sterydy i co zaczelam krawic a oni ze to nic nie znaczy. Ja pier.... Co oni tobie mówili na plamienie??? Ja nie plamilam w ogóle zanim tu nie trafiłam. Boje się ze cos jest nie tak
-
nick nieaktualnyNa każdym kroku widzę ze rodzi sie więcej chłopców niż dziewczynek. Kasss mówisz ze będzie miała 3 kawalerów u nas na forum więcej chłopców a u mnie w SR tez ma 15 dziewczyn w grupie tylko 3 będą miały dziewczynki wiec się śmieje ze przypada na moja Hanie 4 kawalerów
-
Jestem załamana ryczę i sie boję lepiej bylo zostac w domu nie krwawilam najwyzej bym wczesniej urodziła teraz maja mnie w dupie a ja nie wiem co się dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 18:58
-
Endi84 wrote:Hejka mamuski,
jest światełko w tunelu i może w środę wyjdziemy do domku. Po 2 tyg pobytu mam już dość.
3 mam kciuki za mamy w szpitalu i za wizyty.
Pozdrowionka
Jestes brdzo dzielna,że wytrzymalas 2 tyg zdala od Olki,a dzieci mogą w szpitalu mamusie odwiedzać? -
nick nieaktualny