X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam znać na pewno i mam nadzieje ze szybko przyjdzie zawsze zamawiam za pobraniem to jest szybko ale tu niestety się nie dało
    Fajnie ze juz u siebie jestescie;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak używać octeniseptu do pępka? spryskać i po chwili wytrzeć czy nie wycierać??

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila, śliczny synuś. Troche zazdroszczę, że masz już go w domu, przy sobie. Szybciutko się pewnie nauczy ssać i będzie już tylko lepiej.

Anet i Justi trzymam kciuki za was i wasze maleństwa. Trzymajcie się w tych szpitalach.

Mi pozostało 32 dni do porodu i mimo iż zazdroszczę dziewczynom, że już mają te swoje maluszki, to mam nadzieję, że Emilka jeszcze poczeka ten miesiąc. Niech wytrzyma jeszcze chociaz trzy tygodnie. Remont oczywiscie się w sobotę nie zakończył! Podobno jutro, ale ja już na to nie liczę. Mam tylko nadzieję, że od poniedziałku będę mogła zacząć prać, prasować i ogarnąć ten cały kącik dla małej.

Co do rzucania palenia to uważam, że najlepiej to zrobić z dnia na dzień i nie wspomagać się żadnymi specyfikami. A już na pewno nie e-papierosem. I ja tak rzuciłam 5 lat temu i M kilka lat temu. Najważniejsza jest silna wola i motywacja.

Ja miałam obowiązkowe badanie na HIV i teraz chyba będę miała jeszcze jedno. W szpitalu, w którym chcę rodzić wymagają tego badania (chyba). Ale nawet gdyby nie było obowiązkowe to bym zrobiła na wszelki wypadek. M też kazałam zrobić. Gdyby dziecku z jakichś powodów trzeba było przetaczać krew (odpukać) to wiadomo z góry czy nasza się nadaje. A poza tym mam pewność, że mogę karmić piersią.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila ja ci nie pomogę bo się nie znam u mnie wogóle położna mówiła żeby tego nie używać i widzę że zdania są podzielone

Fajnie tylko mi się tu nudzi z małego miasteczka przeszłam na wieś. I żeby mniej mi się tu nudziło to musiałabym bardzo stare znajomości odbudować a w moim wypadku to trochę potrwa bo mi raczej ciężko zrobić pierwszy krok w takim przypadku

• Emartea Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila ja też nie pomogę. U mnie jak u Justyśki, położna odradzała Octanisept do pępka.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie pewnie powielam ale spytam które pampersy lepiej kupić 1 z dady czy z pampersa? A i widziałam wczoraj dwa rodzaje z pampersa rozmiaru 1 co to za różnica ???

• slodka100 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam położna też poleciła octanisept do pepuszka i do przemywania rany w kroczu po porodzie ale nie wiem czy wycierac czy odczekac az wyschnie :/

dzis bylam na malych zakupach zaczelam kompletowac art. higieniczne dla Stasia i dla mnie, mam 2 koszule do karmienia i narazie 1 stanik taki na noc a taki lepszy maz mi kupi po porodzie bo bede miec juz pewnie inny rozmiar :P

kupilam tez wiesiolek wiec od dzis chyba zaczne brac i liscie malin, siemie lniane oraz olejek migdalowy do masazu ;)

powiedzcie mi tylko laseczki w czym pierzecie nowe ciuszki dla maluszkow bo ja juz sama nie wiem co kupic?????? wole plyn niz proszek ale to musi byc i do prania i do plukania???????? i jeszcze osobno do bialego???? az 3 rodzaje?????? troche duzo co???

ja se myslalam ze wogole te ciuszki nowe to tylko wlaczyc plukanie + wirowanie bo prac chyba nie trzeba bo nie maja plam ale gdzies czytalam zeby prac by pozbyc sie jakis tam bakterii czy czegos ...

pomozcie :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Tygrysek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    dziękuję loszcz..

dziewczyny, błagam.. patrze na allegro i nie wiem już co kupić.. potrzebuję pieluch tetrowych białych, kolorowych i flanelowych.. polećcie coś, co warto, niedrogie a dobre gatunkowo.. oprócz tego okrycia kąpielowe.. nie mam siły i weny na przeglądanie allegro, a musze dziś zamówić..

Kroko, zdrowia!

Ja zamówiłam od jednego dostawcy:
    http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-tetrowe-lux-biale-polskie-70x80-i5024476005.html?source=mlt

http://allegro.pl/kolorowe-pieluchy-flanelowe-70x80-polski-pieluszki-i5042232951.html?source=mlt

Jestem zadowolona, bo te tetrowe są na prawdę porządne. Zobacz sobie u tego dostawcy czy ma to co potrzebujesz.

konwalianka lubi tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do prania mam lovele noby lepsze są płynu ale ja jakoś odruchowo wzielam proszek do białego kolorowego i płyn do płukania. A słyszałam że lovela i jelp chyba dobrze napisałam są najlepsze

slodka100 lubi tę wiadomość

• Tygrysek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:

powiedzcie mi tylko laseczki w czym pierzecie nowe ciuszki dla maluszkow bo ja juz sama nie wiem co kupic?????? wole plyn niz proszek ale to musi byc i do prania i do plukania???????? i jeszcze osobno do bialego???? az 3 rodzaje?????? troche duzo co???

ja se myslalam ze wogole te ciuszki nowe to tylko wlaczyc plukanie + wirowanie bo prac chyba nie trzeba bo nie maja plam ale gdzies czytalam zeby prac by pozbyc sie jakis tam bakterii czy czegos ...

pomozcie :)

Ja używam płynu LOVELA. Kupowałam w biedronce, bo tam najtaniej. Piorę na 40 stopni i z normalnym praniem płucze w płynie do płukania LOVELA, a potem wstawiałam jeszcze jedno płukanie, ale już bez płynu. Wszystko tak mam wyprane. Dodatkowo musisz wyprasować wszystko bo to temperatura żelazka zabija to, co zbędne :)

Natalka 03.2015 <3
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam proszek lovela i w nim piore wszystko ustawiam na 30stopni pralke i jestem zadowolona ciuszki świerzutkie.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila u mnie w szpitalu panie psikaly na gazik i takim namoczonym gazikiem przecieraly pępek :-)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka na pewno poznasz jakieś mamuski na spacerkach z Hanią i stare znajomości odnowisz ja mam 3 koleżanki mamuśki dwie już urodziły jedna ma termin dwa tyg przede mną nie są jakieś bliskie ale zawsze raźniej bedzie a Julka aż 3 kawalerów będzie miała do wyboru ;)
    Ja też kupiłam proszek i płyn LOVELA piore w 30 stopniach i dodatkowe płukanie ustawiam
    OCENISEPTU też nie kupiłam jak bedzie potrzebny kupimy po porodzie
    A Pieluszki mam dady bo dostałam od kolezanki ale jak bym sama miała kupic wybrała bym o pewnie pampersa

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii 69 pomocy . Kurwa mac dali mi kroplowe i sterydy i co zaczelam krawic a oni ze to nic nie znaczy. Ja pier.... Co oni tobie mówili na plamienie??? Ja nie plamilam w ogóle zanim tu nie trafiłam. Boje się ze cos jest nie tak

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na każdym kroku widzę ze rodzi sie więcej chłopców niż dziewczynek. Kasss mówisz ze będzie miała 3 kawalerów u nas na forum więcej chłopców a u mnie w SR tez ma 15 dziewczyn w grupie tylko 3 będą miały dziewczynki wiec się śmieje ze przypada na moja Hanie 4 kawalerów :)

• loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 słyszałam taką mądrość ludową,że jak sie tak dużo chłopców rodzi to będzie wojna :-( Większość moich znajomych w ciąży też ma chłopców...

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet nie pomoge bo nie bylam nigdy w takiej sytuacji i każde krwawienie powoduje we mnie strach ale trzymam kciuki tak bardzo ze zaraz mi poodpadają.&&&&&&&

201503231678.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana ryczę i sie boję lepiej bylo zostac w domu nie krwawilam najwyzej bym wczesniej urodziła teraz maja mnie w dupie a ja nie wiem co się dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 18:58

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Hejka mamuski,
    jest światełko w tunelu i może w środę wyjdziemy do domku. Po 2 tyg pobytu mam już dość.
    3 mam kciuki za mamy w szpitalu i za wizyty.
    Pozdrowionka
    Endi tak sobie o tobie myslałam czy wyszłaś czy nie,tylko się bałam zapytac bo moze gdzies juz napisłaś i nie pamietam a potem wyjde na głupią ignorantkę.Czyli ogólnie bardzo dobre wieści jeśli jest szansa na wyjście. JAK TAM ILOŚĆ WÓD?
    Jestes brdzo dzielna,że wytrzymalas 2 tyg zdala od Olki,a dzieci mogą w szpitalu mamusie odwiedzać?

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet nie umiem ci pomoc pewnie sama bym nie umiała sobie pomóc w takiej sytuacji i bym płakała. Ale znam osoby którym by bardzo szybko powiedzieli co jest grane. Najlepiej pójść i zrobić awanturę wtedy szybko mówią co i jak

‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ