X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet nie panikuj! Dużo dziewczyn tu krwawiło a urodziły zupełnie inne które krwawień nie miały.Może nie jest tak źle jak myslisz.Napewno stres nie jest wskazany choć wiem ze łatwo się mówi.

201503231678.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Justii 69 pomocy . Kurwa mac dali mi kroplowe i sterydy i co zaczelam krawic a oni ze to nic nie znaczy. Ja pier.... Co oni tobie mówili na plamienie??? Ja nie plamilam w ogóle zanim tu nie trafiłam. Boje się ze cos jest nie tak
    Ja trafilam Tutaj z plamieniem. polozna powiedziala zeby sie tym nie przejmowaC.. dostalam steryd ale dozylnie bo i tak mam wenflon, rowniez kroplowki z nospa. Dzis sie okazalomze szyjka z 25 na 15mm. Wiec u mnie mogl byc ten powod.. powinni cie zabrac na usg.. ja ciale powtarzalam ze plamie i sie martwie wiec dzis rano mi zrobili, a u ciebie to na pewno jakis inny powod niz steryd, po nim sa uderzenia goraca i ogolne oslabianie, ale musisz byc czujja i ciage mowic ze plamisz zeby tego nie zbagatelizowali jak lekarz ktory mnie przyjmowal i jeszcze twierdzil ze szyjka dluga buhah..zeby mnie zbyc, a plamienie "z szyjki" i tyle sie dowiedzialam gbur jeden. Daj znac jak sie u ciebie to rozwinelo i trzymam kciuki mocno!!!!

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze stresu przestalam czuć ją chociaz przyszla polozna i mówi ze jest ok. Okaże sie. Nie ufam lekarzom wydaje mi się ze jak bylam w toalecie to czop sluzowy mi odpadł. Boje się bo juz raz po badaniu poleciała mi krew i stracilam mój kruszynę teraz znow krwawię i nie wiadomo czy przez badanie czy kroplówkę czy sterydy. I czy jest ok?

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet idź do położnej jakiejś i jej to powiedz o stracie o tym ze się boisz itp może jakaś ludzka jest i zrozumie i ci coś powiedzą. może być ze plaamisz może w taki sposób pozbywa sz się czopu. Nam położna mówiła ze czop może być podbarwiony krwią. ale też nie pankuj bo od wypadniecia czopu do porodu może minąć 4 tyg

• Emartea Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet biedactwo. Zrób tam jakąś małą awanturę. Najwyżej będą uważali cię za panikarę, ale może coś to da. Takie co krzyczą i walczą mają lepiej niż te co siedzą cicho i godzą sie na wszystko. Niestety tak już jest na tym świecie.

4e3f84b95f.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja jak miałam mały kryzys kilka tygodni temu i plakalam to moja malutka cichutko siedziała, rzadko się rusza la, bo czuła ze coś jest nie tak. Jesteś na pewno pod dobrą opieką!! Ja jak leżała w szpitalu to babka w 34tygodni trafila do szpitala,bo z niej krew chlusnela w domu, a dzień przed była u gin na wizycie i lekarze mówili że mogła po wizycie krwawiC. Także U Cb pewnie tak krew też nic złego nie oznacza

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet jak czop Ci odpadl to mozesz faktycznie plamic czy krwawic z szyjki. Kolezance po 33tc lecialo az po kolana!!
    Inne krwawienie ktore moze by. Niebezpieczne to lozysko ale to by Cie brzuch bolal imysle ze by o tym wiedzieli.
    Przykro mibardzo ze takie cos Cie spotykA bo napewno sie zestresowalas :( dawaj znaki!! Myslimy o Tobie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet daj znac, ja jeszcze na kroplowke czekam dzis ostatnia, mam nadzieje ze jutro cos powiedza konkretnego..

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedyne co mogę powiedzieć, to że nie wiadomo czy gdybys została w domu to byś też nie zaczęła plamić....więc nie kojarz tego z badaniem i kroplówką...ale sygnalizuj im co chwila, a jak nie masz siły przebicia to powiedz mężowi żeby zrobił porządek....tak jak pisałam...tam jak w tramwaju, jedna wchodzi druga wychodzi więc trzeba się o swoje upominać w tej "hurtowni"..Anett tulę Cię mocno bądź dzielna!!

Madzik82 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet Skarbie tak jak dziewczyny piszą spróbuj zrobić mała awanturę, że się boisz, że już jedno dziecko straciłaś itp. Kochana trzymam kciuki, zeby się sytuacja szybko wyjaśniła.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet zgadzam sie z dziewczynami powiedz położnej albo poproś o lekarza niech to sprawdzi wiem że się boisz i nie chciałaś iśc do szpitala ale mogło by sie krwawienie pojawic też w domu trzymam kciuki za Ciebie daj nam znac Justi ty też pisz jak sytuacja u Ciebie ;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet ja z natury nieszczególnie ufam lekarzom ale wierzę że jeśli coś się dzieje to lepiej być w szpitalu niż w domu. Myślenie że gdybyś została w domu nic by się nie stało moim zdaniem nie ma sensu. Trzymaj się dzielnie. Trzymam za Was kciuki.

W ogóle dziewczyny szpitalne i z problemami ściskam Was mocno.

• anet525 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badają mi tętno płodu i jest powyżej 180 i nie wiem co dalej

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymaj sie, trzymam kciuki

anet525 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo proszę mojego L4 nie traktować jak sygnału to rozpoczęcia akcji "rozpakowywanie" :) jeśli to Wam pomoże zaciskać jeszcze chwilę nogi i trzymać dzieciaczki w brzuszkach to napiszę Wam że jutro w planach mam popracować co najmniej godzinę/dwie :) z poduszką pod tyłkiem i w zaciszu domowym :) po pierwsze bo to lubię, po drugie bo miałam kiedyś zajęcia z psychologii uzależnień i tam mówili że odstawienie z dnia na dzień bywa groźne i nawet mój lekarz dziś o tym wspominał :)

Jak lekarz powiedział mi dziś że mogę zacząć rodzić w ciągu dwóch tygodni to mnie zmroziło. Ale przemyślałam sprawę i moja intuicja mówi mi że tak szybko to nie pójdzie. Więc zlapałam ponownie mój życiowy luz. Co zrobił mój mąż? Ściągnął na jutro swojego przyjaciela i zamierzają zrobić przemeblowanie i rozłożyć łóżeczko. Wspomniał też coś o rozwodzie jeśli nie nastawie kolejnego prania i nie dokończę pakowania torby do szpitala.... a mówią że to kobiety panikują :) ale co tam i tak go kocham :) choć nieco go rozczaruje... pranie zrobię, torbę spakuje ale na codzienne, dwudniowe obiadki z deserem o których też wspominał raczej nie ma co liczyć :)

Dziewczyny ze zwierzakami. Czy przygotowujecie jakoś swoje sierściuchy na ppojawienie się w domu dzieciaków?

anet525, bella82, loszcz, kaczamila, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet raz jeszcze napiszę że mocno ściskam za Was kciuki!

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również bardzo mocno ściskam Anet. Wszystko kochana będzie dobrze :*

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet zapewne to co teraz napiszę wyda Ci się nierealne i banalne. Ale spróbuj się nieco uspokoić i wyciszyć. Twoje nerwy na pewno mają jakiś wpływ na tętno maleństwa. Mam nadzieję że ktoś jest z Tobą.

• anet525 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kot juz się przygotowuje sam nie moge go oderwą od łóżeczka ciągle w nocy mi tam wlazi i śpi non stop w tyłek za to dostaje. Dzieku dziewczyny za słowa otuchy. Nie wiem co dalej uslyszalam tylko ze tętno dziecko zbyt wysokie i tyle. Nie wiem czy dzis cos jeszcze będą robic.

24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymam kciuki mocno!
    Przy takim wsparciu duchowym jakie masz na forum musi wszystko być ok :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 20:33

1kk0i09kiu82fc6o.png
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ