X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Wychodzę!!!!!!!
    Super!!!!!!

SunSun lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun - hurrra! Będziesz wracać do Ujastka na poród czy Ci obrzydł? :)

Anet - trzymajcie się tam obie dziewuchy, ja mam wyznaczony termin podobny do Twojego (20-24.03), może poczekasz jednak? :) Co by się nie działo, musi być dobrze - mój M urodził się w terminie a ważył chyba tyle ile Twoja maleńka. Trzymam kciuki!

Źle dziś spałam, w dodatku śniły mi się jakieś erotyki... no wystarczyło, że M na 3 noce wyjedzie, a mnie od razu dopada ,,samotność kosmosu".

SunSun, anet525 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Wychodzę!!!!!!!
    Świetna wiadomośc następnym razem jedziesz rodzić;)

SunSun lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet trzymam kciuki za was. Nie martw się, już wiesz co się może zdarzyć to teraz spokojnie czekaj na rozwój sytuacji. Nerwy na pewno nie pomogą a co ma być to i tak będzie.

SunSun super wieści.

SunSun, anet525 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było do przewidzenia. Jestem drugi dzień w domu i rozkłada mnie masakryczne przeziębienie.... nawet nie mam siły pisać. Oczywiście obwiniam o to L4 :P

Czekaja w stanie w jakim jestem nie urodziłabym na pewno. Wstanie z kanapy mnie męczy :/ zamierzam jednak doprowadzić się do stanu używalności w najbliższej przyszłości.

Anett trzymam mocno kciuki. Konwalianka z Ciebie również i w ogóle z a nas wszystkie. Powrót SunSun do domu traktuje w kategoriach dobrego znaku dla naszego wątku! :)

Pocahontas cudowanie wyglądasz! naprawdę.

konwalianka, SunSun, Krokodylica, Pocahontas, anet525 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się z Wami, troszkę Was nadrobiłam 

Jussti gratulacje! Dobrze że z dzieciątkiem wszystko ok.

Pokahontas wyglądasz super, brzuszek fajny, cieszę się że u Ciebie dobrze  tak patrze na te brzuszki to Wam troszkę zazdroszczę. Pamiętam, że w piątek po porodzie cały dzień strasznie dziwnie się czułam bez brzucha i bez ruchów dziecka. Jeszcze przez długi czas nie miałam Kruszynki przy mnie to w ogóle masakra.

Anet dasz radę, jeszcze troszkę, współczuje opieki w szpitalu, ja na opiekę nie mogę narzekać bo naprawdę było ok. Trzymam kciuki by dzidziuś wytrzymał w brzuszku jak najdłużej.

SunSun super wieści 

A u nas wczoraj była położna ważyła malucha i przytył waży już 2550g  pokazałaj jej tabelkę z godzinami jedzenia dziecka kupkami i siku i powiedziała ze sobie super radzę więc mnie trochę uskrzydliłą  Powiedziała co nie co oszczepionkać i np. szczepenie na pneumokoki i te 5w1 mamy za darmo ze względu na to ze mały jest wcześniakiem, mamy zastanowić się nad rotawirusami są to dwie dawki doustnie każda 300 zł ale chyba się zdecydujemy.
    I wczoraj weszłam na wagę i się bardzo ucieszyłam bo straciłam 13 kg  jeszcze kg i będę ważyła jak przed ciążą. Czuje ze mi uda spadły i tyłek co nie bardzo zadowoliło mojego mężą

jasmin, SunSun, Emrica, ines31, MamaAdasia, czekaja, kasss, Sarah88, Tess, noa8, gosiaczek31, Krokodylica, bella82, Madzik82, Rybeńka, gabi30, Pocahontas, Scarlett2014, anet525, ewka1990, Emca, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila łał 13 kg w prawie 2 tyg- super !!

Dorka1979 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila a jak wygląda teraz twój brzuch?

pPołożna mówiła, że jak waga po ciąży zbliża się do wagi sprzed ciąży to trzeba zwrócić uwagę, żeby odpowiednio się odżywiać. Żeby nie dopuścić do sytuacji, że dziecko będzie żywiło się naszym kosztem a nie dzięki nam. Nie wiem czy zrozumiale to napisałam.

4e3f84b95f.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny na kciuki.Nie ukrywam ze podskoczyłam z radości!! ;-)
    Tess teraz to naprawdę nie wiem gdzie będę rodzic..choć przenoszę prowadzenie ciazy do lekarza stąd..także...no zobaczymy :-)

anet525 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila a ja właśnie weszłam na forum z myślą żeby spytać jak tam u was z wagą po porodzie :)

i wstaw jeszcze jakąś fotke Oskarka bo czuje niedosyt:)

SUNSUN super że Cię wypisują ;)

ANET to informuj nas na bieżąco jak sprawy wyglądają...
    ja od 14.01 praktycznie nie mam szyjki a jeszcze nóżki zaciskam i mój maluszek jest dzielny bo grzecznie czeka na odpowiedni moment... choć nie powiem , że naprawdę dużo leże...
    a od paru dni czuje że to już lada chwila i jestem cały czas przygotowana na wyjazd :))

anet525, kaczamila, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Gratuluję udanych wizyt :)

Kaczamila, no to dużo schudłaś naprawdę, u mnie po porodzie połowa spadła.Może miałaś dużo wody w organizmie.SUPER !
    Mały ładnie przybiera, oby tak dalej ;)

Anet, oby wszystko się unormowało, życzę spokoju, co ma być to będzie.

Sun, super wieści, odżyjesz na wolności :)

Większość z Was pisze, ze czujecie że wcześniej urodzicie, ja na odwrót, wiem że mały sobie posiedzi.i dobrze, nie chcę latać po lekarzach. Poza tym to ostatnie chwile we trójkę z Adasiem :)

Flores, gdzie będziesz rodzić w Wawie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:29

Madzik82, kaczamila lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun sun tylko ze szczęścia nie skacz bo cie zostawia jeszcze:) super ze wychodzisz:)

Scarlett zdrowia życzę obyś szybko wróciła do formy:)

kaczmila super wiadomości jakie to niesamowite ze ty już swojego bąbelka masz w domu i jestes mamusia pełna para:) a z waga to zaszalałaś szybko zeszło. no właśnie jak wygląda brzuch po ciąży??

Scarlett2014, SunSun lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia czuje to samo:) mimo ze mam twardnienia i bole miesiaczkowe dosyc czesto to wiem ze mala mi psikusa robi i moze zdecyduje sie wyjsc po wyznaczonym terminie :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila super ze wszystko tak szybko zrzucilas wow! Dobrze ze Oskarek przybiera na wadze a jak z karmieniem lepiej juz?
    Mamuśki a jaki płyn do higieny intymnej polecacie do szpitala zawsze używałam laktacyd o zadowolona byłam ale nie wiem a te saszetki tamtum rosa zastępują płyn czy jak to jest nigdy tego nie używałam
    Scarlet taki pracownik jak ty to skarb ale przyzwyczajaj się bo z juniorem do pracy nie wrócisz;-)
    Ja zbieram się na wizytę coś mam zle przeczucie trzymajcie kciuki;-)

madziutek 23, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, podczytuje Was, bo cos mi podpowiada, ze tez bede marcowa mamusia. Czekam na coreczke, wazy juz 2 kg jest dosc duza :) Udzielam sie ogolnie na kwietniowkach, ale tutaj tez wpadam, bo tak jak mowie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na marzec. :)
    Powodzenia dziewuszki i gratuluje rozpakowanym !!!!!

Krokodylica, bella82, Madzik82, Scarlett2014, SunSun, Emca, Krysti, Dorka1979, loszcz lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass to trzymamy kciuki :*

hwesta oby Twoja córeczka wybrała odpowiedni dla siebie czas :) byle nie za wcześnie ..;)

rybeńka a może by wpisywać na liste w którym tygodniu dzidziuś się urodził ?? :)

hwesta, Madzik82, MisiaMonisia, Scarlett2014, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta życzę oczywiście żeby maluszek siedział w brzuchu jak najdłużej, ale witam serdecznie i jeśli postanowi wyjść wcześniej to powitamy i jego z wielką radością.

Kass nie stresuj się. Trzymam kciuki. Lepiej nie testuj w szpitalu nowego płynu do higieny. Jak chcesz zmienić to lepiej już teraz niż po porodzie, żeby twoja flora bakteryjna przyzwyczaiła się do innego składu niż dotychczas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:44

hwesta, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta witamy ;-)

Dziewczyny ile sztuk pampersow brac do szpitala? Wy ile bierzecie?

Scarlet ja tez zrobiłam te bułeczki z dżemem w smaku pyszne ;-) dzieki za przepis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 14:22

Scarlett2014, Dorka1979 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę małą paczkę..ok 30szt.

uwaga.. niemal spakowałam torbę, raczej dwie..na porodową, poporodową i w szafie naszykowałam rzeczy dla siebie i małego na powrót..mam nadzieję, ze mąż wpadnie ma pomysł wzięcia mi np. butów:)zamówiłam rzeczy na allegro.. więc jak przyjjadą, muszę szybko prac i wrzucić do toreb.. spakowałam tą torbę na poród i jakoś tak mało rzeczy mi się wydaje..heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 14:17

noa8, Madzik82, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Kaczamila super ze wszystko tak szybko zrzucilas wow! Dobrze ze Oskarek przybiera na wadze a jak z karmieniem lepiej juz?
    Mamuśki a jaki płyn do higieny intymnej polecacie do szpitala zawsze używałam laktacyd o zadowolona byłam ale nie wiem a te saszetki tamtum rosa zastępują płyn czy jak to jest nigdy tego nie używałam
    Scarlet taki pracownik jak ty to skarb ale przyzwyczajaj się bo z juniorem do pracy nie wrócisz;-)
    Ja zbieram się na wizytę coś mam zle przeczucie trzymajcie kciuki;-)
    Wszystko bedzie dobrze zobaczysz.trzymam kciuki za pozytywne wiadomosci

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 1193 1194 1195 1196 1197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ