Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
SunSun - hurrra! Będziesz wracać do Ujastka na poród czy Ci obrzydł?
Anet - trzymajcie się tam obie dziewuchy, ja mam wyznaczony termin podobny do Twojego (20-24.03), może poczekasz jednak?Co by się nie działo, musi być dobrze - mój M urodził się w terminie a ważył chyba tyle ile Twoja maleńka. Trzymam kciuki!
Źle dziś spałam, w dodatku śniły mi się jakieś erotyki... no wystarczyło, że M na 3 noce wyjedzie, a mnie od razu dopada ,,samotność kosmosu".SunSun, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo było do przewidzenia. Jestem drugi dzień w domu i rozkłada mnie masakryczne przeziębienie.... nawet nie mam siły pisać. Oczywiście obwiniam o to L4
Czekaja w stanie w jakim jestem nie urodziłabym na pewno. Wstanie z kanapy mnie męczyzamierzam jednak doprowadzić się do stanu używalności w najbliższej przyszłości.
Anett trzymam mocno kciuki. Konwalianka z Ciebie również i w ogóle z a nas wszystkie. Powrót SunSun do domu traktuje w kategoriach dobrego znaku dla naszego wątku!
Pocahontas cudowanie wyglądasz! naprawdę.konwalianka, SunSun, Krokodylica, Pocahontas, anet525 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witam się z Wami, troszkę Was nadrobiłam
Jussti gratulacje! Dobrze że z dzieciątkiem wszystko ok.
Pokahontas wyglądasz super, brzuszek fajny, cieszę się że u Ciebie dobrze tak patrze na te brzuszki to Wam troszkę zazdroszczę. Pamiętam, że w piątek po porodzie cały dzień strasznie dziwnie się czułam bez brzucha i bez ruchów dziecka. Jeszcze przez długi czas nie miałam Kruszynki przy mnie to w ogóle masakra.
Anet dasz radę, jeszcze troszkę, współczuje opieki w szpitalu, ja na opiekę nie mogę narzekać bo naprawdę było ok. Trzymam kciuki by dzidziuś wytrzymał w brzuszku jak najdłużej.
SunSun super wieści
A u nas wczoraj była położna ważyła malucha i przytył waży już 2550g pokazałaj jej tabelkę z godzinami jedzenia dziecka kupkami i siku i powiedziała ze sobie super radzę więc mnie trochę uskrzydliłą Powiedziała co nie co oszczepionkać i np. szczepenie na pneumokoki i te 5w1 mamy za darmo ze względu na to ze mały jest wcześniakiem, mamy zastanowić się nad rotawirusami są to dwie dawki doustnie każda 300 zł ale chyba się zdecydujemy.
I wczoraj weszłam na wagę i się bardzo ucieszyłam bo straciłam 13 kg jeszcze kg i będę ważyła jak przed ciążą. Czuje ze mi uda spadły i tyłek co nie bardzo zadowoliło mojego mężą
jasmin, SunSun, Emrica, ines31, MamaAdasia, czekaja, kasss, Sarah88, Tess, noa8, gosiaczek31, Krokodylica, bella82, Madzik82, Rybeńka, gabi30, Pocahontas, Scarlett2014, anet525, ewka1990, Emca, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Kaczamila a jak wygląda teraz twój brzuch?
pPołożna mówiła, że jak waga po ciąży zbliża się do wagi sprzed ciąży to trzeba zwrócić uwagę, żeby odpowiednio się odżywiać. Żeby nie dopuścić do sytuacji, że dziecko będzie żywiło się naszym kosztem a nie dzięki nam. Nie wiem czy zrozumiale to napisałam. -
kaczamila a ja właśnie weszłam na forum z myślą żeby spytać jak tam u was z wagą po porodzie
i wstaw jeszcze jakąś fotke Oskarka bo czuje niedosyt:)
SUNSUN super że Cię wypisują
ANET to informuj nas na bieżąco jak sprawy wyglądają...
ja od 14.01 praktycznie nie mam szyjki a jeszcze nóżki zaciskam i mój maluszek jest dzielny bo grzecznie czeka na odpowiedni moment... choć nie powiem , że naprawdę dużo leże...
a od paru dni czuje że to już lada chwila i jestem cały czas przygotowana na wyjazd)
anet525, kaczamila, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Witam,
Gratuluję udanych wizyt
Kaczamila, no to dużo schudłaś naprawdę, u mnie po porodzie połowa spadła.Może miałaś dużo wody w organizmie.SUPER !
Mały ładnie przybiera, oby tak dalej
Anet, oby wszystko się unormowało, życzę spokoju, co ma być to będzie.
Sun, super wieści, odżyjesz na wolności
Większość z Was pisze, ze czujecie że wcześniej urodzicie, ja na odwrót, wiem że mały sobie posiedzi.i dobrze, nie chcę latać po lekarzach. Poza tym to ostatnie chwile we trójkę z Adasiem
Flores, gdzie będziesz rodzić w Wawie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:29
Madzik82, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Sun sun tylko ze szczęścia nie skacz bo cie zostawia jeszcze:) super ze wychodzisz:)
Scarlett zdrowia życzę obyś szybko wróciła do formy:)
kaczmila super wiadomości jakie to niesamowite ze ty już swojego bąbelka masz w domu i jestes mamusia pełna para:) a z waga to zaszalałaś szybko zeszło. no właśnie jak wygląda brzuch po ciąży??
Scarlett2014, SunSun lubią tę wiadomość
-
Kaczamila super ze wszystko tak szybko zrzucilas wow! Dobrze ze Oskarek przybiera na wadze a jak z karmieniem lepiej juz?
Mamuśki a jaki płyn do higieny intymnej polecacie do szpitala zawsze używałam laktacyd o zadowolona byłam ale nie wiem a te saszetki tamtum rosa zastępują płyn czy jak to jest nigdy tego nie używałam
Scarlet taki pracownik jak ty to skarb ale przyzwyczajaj się bo z juniorem do pracy nie wrócisz;-)
Ja zbieram się na wizytę coś mam zle przeczucie trzymajcie kciuki;-)madziutek 23, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyHej, podczytuje Was, bo cos mi podpowiada, ze tez bede marcowa mamusia. Czekam na coreczke, wazy juz 2 kg jest dosc duza
Udzielam sie ogolnie na kwietniowkach, ale tutaj tez wpadam, bo tak jak mowie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na marzec.
Powodzenia dziewuszki i gratuluje rozpakowanym !!!!!Krokodylica, bella82, Madzik82, Scarlett2014, SunSun, Emca, Krysti, Dorka1979, loszcz lubią tę wiadomość
-
kass to trzymamy kciuki :*
hwesta oby Twoja córeczka wybrała odpowiedni dla siebie czasbyle nie za wcześnie ..
rybeńka a może by wpisywać na liste w którym tygodniu dzidziuś się urodził ??hwesta, Madzik82, MisiaMonisia, Scarlett2014, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Hwesta życzę oczywiście żeby maluszek siedział w brzuchu jak najdłużej, ale witam serdecznie i jeśli postanowi wyjść wcześniej to powitamy i jego z wielką radością.
Kass nie stresuj się. Trzymam kciuki. Lepiej nie testuj w szpitalu nowego płynu do higieny. Jak chcesz zmienić to lepiej już teraz niż po porodzie, żeby twoja flora bakteryjna przyzwyczaiła się do innego składu niż dotychczas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:44
hwesta, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Hwesta witamy
Dziewczyny ile sztuk pampersow brac do szpitala? Wy ile bierzecie?
Scarlet ja tez zrobiłam te bułeczki z dżemem w smaku pysznedzieki za przepis.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 14:22
Scarlett2014, Dorka1979 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
ja biorę małą paczkę..ok 30szt.
uwaga.. niemal spakowałam torbę, raczej dwie..na porodową, poporodową i w szafie naszykowałam rzeczy dla siebie i małego na powrót..mam nadzieję, ze mąż wpadnie ma pomysł wzięcia mi np. butów:)zamówiłam rzeczy na allegro.. więc jak przyjjadą, muszę szybko prac i wrzucić do toreb.. spakowałam tą torbę na poród i jakoś tak mało rzeczy mi się wydaje..heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 14:17
noa8, Madzik82, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
kasss wrote:Kaczamila super ze wszystko tak szybko zrzucilas wow! Dobrze ze Oskarek przybiera na wadze a jak z karmieniem lepiej juz?
Mamuśki a jaki płyn do higieny intymnej polecacie do szpitala zawsze używałam laktacyd o zadowolona byłam ale nie wiem a te saszetki tamtum rosa zastępują płyn czy jak to jest nigdy tego nie używałam
Scarlet taki pracownik jak ty to skarb ale przyzwyczajaj się bo z juniorem do pracy nie wrócisz;-)
Ja zbieram się na wizytę coś mam zle przeczucie trzymajcie kciuki;-)