X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=NqTh8gHGiP0&feature=related zobaczcie

ahhahahaha

bella82 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss nie stresuj sie, wszystko bedzie dobrze! wszystkie trzymamy za Ciebie kciuki :-) i tak jak pisze Emartea szpital nie jest dobrym miejscem na testowanie nowych kosmetykow (gdzies wlasnie czytalam, ze najlepiej miec sprawdzone kosmetyki).

Hwesta witamy :-)

Noa ja wezme ok 30, jak zabraknie maz dowiezie :-)

noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka, a Ty gdzie będziesz rodzić ?

Ja biorę paczkę Dada Newborn, 28 sztuk chyba jest.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    konwalianka, a Ty gdzie będziesz rodzić ?

Ja biorę paczkę Dada Newborn, 28 sztuk chyba jest.
    Wlasnie co do dada 1 ...jest informacja na opakowaniu o wycieciu nas pepek...sorry ale jakos nie widze tego wyciecia

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss ty może pij dużo wody to nie będziesz tak puchła.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet - kochana trzymaj się w dwupaku jak najdłużej, ale staraj się nie stresować, bo wiadomo, że to ma ogromny wpływ na dzidzie. Mocno trzymam za Was kciuki :*

SunSun - gratuluję wypisu!!! Teraz to już tam się wybieraj tylko do rodzenia :)

Scarlet - szybkiego powrotu do zdrowia życzę.

Pocahontas - Pięknie wyglądasz! Masz figurkę jak ta lala przy bliźniakach :)

Kaczamila - cudne wieści :) super, że Maly tak pięknie przybiera a Ty tracisz hehe :) poszalałaś z tą wagą jak nie wiem :)

Trzymam mooooocno kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 14:46

anet525, Scarlett2014, Pocahontas, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Adasia ja rodzę w Instytucie Matki i Dziecka.. mam stamtąd dwóch lekarzy.. zatem aż nie wypada :)

Ja mam 1-ki Libero i wydają się ok. pierwszy raz je kupiłam..moje mają wycięcie

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    kass to trzymamy kciuki :*

hwesta oby Twoja córeczka wybrała odpowiedni dla siebie czas :) byle nie za wcześnie ..;)

rybeńka a może by wpisywać na liste w którym tygodniu dzidziuś się urodził ?? :)
    No można :) tylko dziewczyny muszą tu napisać dokładnie np. 36+0 czy jak tam u nich było.

madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass powodzenia daj zna:) bedzie dobrze:)

ja biore paczke z rosmana ale na poczatek chyba z 15 potem reszte maz dowiezie.

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Tess Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że u nas była informacja by wziąć 20 szt. pieluch.

W sumie się zgadza, bo jak średnio zmiana co 4 godziny, to 24/4 x 3dni=18 szt i dwie w zapasie :) Najwyżej M będzie dowoził, u nas też chyba jest aptek szpitalna gdzie można dokupić jakby co.

Nie wiem jak Wy się mieścicie do walizek, ja wstępnie załadowałam podstawowe rzeczy dla siebie poporodowe i już mi się prawie nic więcej nie zmieści... a jak pomyślę, że jeszcze szlafrok, klapki i ciuszki małego to już w ogóle... do porodu chyba osobną torbę wezmę, ale w sumie tam nie dużo rzeczy - dokumenty, koszula, kosmetyki, ręcznik...

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Anet jak dobrze, ze Twoja corcia taka duza - bedzie silna i da rade! Moja osiagnela wage 2300 dopiero w skonczonym 35 tc wiec walczymy o kazdy dzien i kazde 100gr.
    A Twoja idzie jak burza.
    Anet jak Twoja starsza corka przezywa rozstanie?
    Powiem wam zemala nie odpuszcza ja juz z bólu nie wytrzymuje tak napiera ale szyjka poki zamknieta i nie ma rozwarcia lekarze powiedzieli ze jej nie wypuszcza.
    Corka starsza bardzo placze nie chce ze mna rozmawiać do męża pyta kiedy wrócę ze chce do mnie. Dzis chce poprosić lekarza lub polozna by jej pozwolili wejść jutro do mnie bo nie wiem ile tu zostanę dziękuję wam za słowa otuchy

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet może faktycznie uda się żeby córka przyszła do Ciebie choć na chwilę. To na pewno Wam obu poprawiłoby humor.

Hwesta witaj. Oby Twoje dziecko wybrało dla siebie jqk najlepszy termin na przyjście na świat. Jeśli będzie to marzec to dobrze trafiłaś :)

Tess mam to samo - wrzuciłam do torby kilka rzeczy i już nie ma w niej miejsca. Muszę to jeszcze przemyśleć przy ostatecznym pakowaniu.

Kass powodzenia na wizycie :) a z Juniorem do pracy na pewno się wybiorę. .. jak tylko trochę podrośnie pójdziemy na herbatkę :)

Dziewczyny cieszę się że bułeczki wychodzą. Ja w ogóle uwielbiam stronę moje wypieki. Chyba nigdy żadnego przepisu z niej tak zupełnie nie zepsułam :)

I jak już pisałam czuje że raczej urodze po terminie niż przed. Ale zobaczymy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pakowania torby, to ja swoją spakowałam i się ledwo z tymi wielkimi podpachami itd mieszczę... Dziś rozpoczęłam pranie ubranek dla Małej, wyprałam pajacyki i śpioszki, jutro poprasuje i wstawię body wtedy... Za 4 tyg chcę by gotowa na tip top (mam skracającą sie szyjkę i cukrzycę ciążową). Dobry pomysł z torbą zostawioną z ubraniami dla dzidziusia i dla nas do zabrania przez męża- też naszykuje :)
    Termin z miesiączki mam na 4/04, ale z usg ciagle wychodzil od początek marca,a lekarz mnie zapewnia, że będzie to marzec... za 3 tygodnie na wizycie odstawiamy leki, bo biorę cały czas na szyjkę i pewnie po jakimś czasie się zacznie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:25

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet wspolczuje. Pewnie martwisz sie o corke w brzuchu i o corke w domu :(
    Mam nadzieje, ze sie wszystko ustabilizuhe.u SunSun tez byl moment kryzysu a jednak dzisiaj wyszla do domu. Oby tak tez bykmlo u Was!

Limcia sie juz strasznie dlugo nie odzywa czy cos przeoczylam? Myslicie, ze cos sie dzieje?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekamna relacje :)

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja tez uwielbiam mojewypieki.pl ale tyle tych przepisow tam ze nie sposob przerobic wszystkich:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• flores Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:

Flores, gdzie będziesz rodzić w Wawie?

Planuje na Madalinskiego. Zarowno dlatego, ze blisko, jak i dlatego, ze rodzilam tam Corcie. A Ty myslisz o Inflanckiej, tak?

MamaAdasia lubi tę wiadomość

f2w39n735mpdiyvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :) ja po wizycie u diabetolog i jestem strasznie zmeczona i wszystko mie boli bo 3 godziny stałam w kolejce niestety ale za to cukry w miare ok wiec tragedi nie ma

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Co do pakowania torby do szpitala to ja też sie nie zmieściłam do jednej torby mam spakowaną torbę i reklamówkę

pieluszki do szpitala biore paczke DADA1

Madzik82, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Wychodzę!!!!!!!
    sunsun super że wychodzisz :)

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też korzystam z mojewypieki.pl, bardzo fajne przepisy :)

co do brzuszka to jest odstający i troszeczkę "sflaczały" ale wydaje mi się, że się zmniejsza. Ja przed ciążą miałam odstający brzuszek i teraz jest porównywalny. Mąż do szpitala przywiózł mi moje ukochane spodnie ciążowe z h&m to musiałam je co chwilę podciągać bo leciały z tyłka.

Jeżeli chodzi o pieluchy do szpitala czy podpaski to u mnie tego trochę poszło. Pampersów miałam paczkę 42 szt i zużyto całe, tylko że ja byłam 9 dób w szpitalu ale podpaski na początku trzeba zmieniać często. Ja zużyłam 3 paczki i nie całe 3 paczki podkładów seni. I u nas w szpitalu chcieli by te podkłady na łóżko były właśnie seni 60x90cm. Jak któraś miała jakieś inne czy mniejsze to prosiły o zmianę.

Tess, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores ja tez z Warszawy, i rozważam albo Inflancką albo Karową jak by (odpukac) Mała pchała się wcześniej

flores lubi tę wiadomość

‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ