X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea, podpaski są tak samo konieczne, majtki to na po cesarce lepsze takie jakieś xxxl bawełniane żeby miały wysoko stan. Większość majtek ma gumkę właśnie tam gdzie wypada rana po cesarce. Dla mnie te gacie siateczkowe były meeegaa nie wygodne (warto sobie założyć wcześniej i zobaczyć) i kupiłam na bazarze wielkie gacie bawełniane w kwiaty polne ;) i sprawdziły się super. I nic nie uciskały, bo były wielkie, przewiewne i gumka była powyżej opatrunku. No może niezbyt sexy ;) ale kilka dni (do zdjęcia szwów) dało się w nich chodzić.
    Podkłady na łóżko, to zależy od szpitala. Tam gdzie rodziłam, w obu szpitalach zapewniali to dobro ;) Ale jeżeli nie zapewniają, to po cc również warto mieć, bo krwawi się tak samo jak po porodzie sn. Macica musi się obkurczyć.

Emartea lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Emartea moja polozna mowila, ze kobieta po cesarce rownie tak samo "oczyszcza sie" jak po sn

No tak, to jest całkiem logiczne.

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam siateczkowe Hartmanna i byly extra! Chodzilam w nich jeszcze tydzien po wyjsciu ze szpitala. Kupilan sobie 5 par wielorazowych. Mialy wysoki stan, szerokie, przewiewne wiec blizna oddycha i nic nie uciska. Dla mnie bomba

Ewelaa lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu można mieć pomalowane paznokcie, polożna powiedziała ze maja inne sposoby na sprawdzanie niż paznokcie.

Ja mam już teraz nawet w dzień bóle podbrzusza, nie przybrały na sile, ale są juz nie tylko w nocy. Szyjka trochę przestała.

Natalka 03.2015 <3
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno to zależy od firmy. Wg mnie warto przymierzyć wcześniej czy coś takiego nam pasuje :)

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mialam usuwany torbiel, to bylam tak samo przecieta jak po cesarce i majtki siateczkowe dla mnie to bylo wybawienie max :)

Madzik82 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:

ja dziś sobie pozwoliłam na odwiedzenie salonu i pedicure z hybrydą:) z kilka miesięcy nie miałam kolorku na stópkach :P
    Pocahontas, a dowiadywalas sie w swoim szpitalu, czy pozwalaja na pomalowane paznokcie do cesarki? W wiekszosci szpitali do zabiegow każą miec naturalna plytke paznokciowa bo sprawdzaja, czy nie sinieja palce, co moze byc zwiastunem problemow z krazeniem w trakcie operacji..
    niektore szpitale podchodza radykalnie i wymagaja " golych" paznokci i u rak i nog. niektore- np. tylko u dloni.

no tak - skomentowalam zanim doczytalam, ze inne dziewczyny tez juz zwrocily na to uwage... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 23:11

f2w39n735mpdiyvo.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem jak sie krwawi po porodzie SN ale mi po cesarce nie poszły 2 opakowania podkładów po 10 szt krwawienie nie było duże i zwykłe podpaski mi wystarczyły i wolałam bardziej komfortowe podpaski teraz też kupiłam 2 opakowania tylko i majtki wielorazowe sz 2 myśle że mi wystarczy a jak braknie mąż dokupi najwyżej

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja musze siostre na tydz sciągnąć jak bede szła do szpitala do małej bo mąż sam w pracy bo drugi na urlopie więc od 7 a mała w przedszkolu od 8 więc ktoś musi ją rano ubrać i zaprowadzić i potem od 15 do 17 z nią zostać a myślałam że dopiero pójde w marcu to akurat tamten wraca z urlopu a tu kiszka ale jakoś damy rade

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    SunSun jedzie do szpitala? Wiecie cos wiecej?
    Sunsun pisała już wcześniej że miała zielonkawy śluz,gorączkę i ból brzucha i wizytę u lekarza jakoś wieczorem więc pewnie to on ją skierował do szpitala.
    Mam nadzieję,że to nic poważnego...

201503231678.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 03:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest Dorka???

Dorka1979 lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co sie dzieje z Dorka naszym nocnym markiem....odezwij sie do nas

860isg18r6bpss11.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flores pytam dziewczyn, które rodziły w tamtym roku i można było mieć tipsy itp, ja na rękach nic nie robię mam zamiar obciąć i wypiłować pazurki dla bezpieczeństwa moich maluszków, niby mam doświadczenia z maluchami, ale nie z tak małymi po 2kg, wolę nie martwić się tym, że podrapię czy coś... przynajmniej na początku zamierzam mieć króciutkie:)

jakiś pulsometr może być założony, lepiej na zwykły palec, ale w ostateczności ponoć i na tipsy zakładają... zapytam dziś położnych na ktg:) ale to ponoć co szpital to inne wytyczne, więc i tak musicie się dostosować do wymogów w swoich placówkach...

co do krwawienia to też długo myślałam, że po cc nie będzie mnie to dotyczyło, jednak z czasem zostałam poinformowana o tym, że będę i to bardzo mocno mogę krwawić ze względu na ciążę mnogą. zapasów nie robiłam, tak jak sylwia85, będę wysyłała męża jak coś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 07:25

flores, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Kto dziś wizytuje?
    Ja zaraz jadę na badania..jutro gin i podejrzę małego.. w czwartek znowu gin i jeszcze wizyta u okulisty z synkiem..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Kasha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 10.30 się wybieram. Nie mogę się doczekać. Ciekawe co mi powie.

Życzę samych dobrych wiadomości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 08:22

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha powodzenia na wizycie

Kasha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach i spokojnego dnia!

Emartea koleżanka po cc używała wszystkiego o co pytasz. Podkłady Belli przykladała dodatkowo na ranę po cc

Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusiki,

dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

powodzenia na wizytach.

SunSun trzymaj sie i daj znac co i jak

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Wszystkim dzis wizytujacym zycze jak najlepszych wiadomosci ! ;)

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    SunSun trzymaj się. Trzymamy kciuki, żeby wszystko było Dobrze.
    Powodzenia życzę wszystkim wizytujacym Dzisiaj. Czekamy na dobre wiadomości :-)
    Jak patrze na wasze suwaczki to aż się nie mogę nadziwić. Ja dzisiaj bym miała 35t2d A tu psikus i Lencia ma już 2tyg i własny osobisty akt urodzenia :-D
    16 lutego będziemy już w domku jeśli Malutka nie złapie żadnej infekcji... Oby nie :-/
    Miłego dnia Wam życzę a wszystkim "donoszonym" lekkiego porodu ;-)

hwesta, gosiaczek31, Emartea, bella82, Ewelaa, noa8, jasmin, kasss, ines31, Sarah88, limcia, Tess, MisiaMonisia, gabi30, kaczamila, sylwia85, Rybeńka, Emca, Dorka1979, madziutek 23 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ