Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Emartea, podpaski są tak samo konieczne, majtki to na po cesarce lepsze takie jakieś xxxl bawełniane żeby miały wysoko stan. Większość majtek ma gumkę właśnie tam gdzie wypada rana po cesarce. Dla mnie te gacie siateczkowe były meeegaa nie wygodne (warto sobie założyć wcześniej i zobaczyć) i kupiłam na bazarze wielkie gacie bawełniane w kwiaty polne
i sprawdziły się super. I nic nie uciskały, bo były wielkie, przewiewne i gumka była powyżej opatrunku. No może niezbyt sexy
ale kilka dni (do zdjęcia szwów) dało się w nich chodzić.
Podkłady na łóżko, to zależy od szpitala. Tam gdzie rodziłam, w obu szpitalach zapewniali to dobroAle jeżeli nie zapewniają, to po cc również warto mieć, bo krwawi się tak samo jak po porodzie sn. Macica musi się obkurczyć.
Emartea lubi tę wiadomość
-
A ja mialam siateczkowe Hartmanna i byly extra! Chodzilam w nich jeszcze tydzien po wyjsciu ze szpitala. Kupilan sobie 5 par wielorazowych. Mialy wysoki stan, szerokie, przewiewne wiec blizna oddycha i nic nie uciska. Dla mnie bomba
Ewelaa lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
U mnie w szpitalu można mieć pomalowane paznokcie, polożna powiedziała ze maja inne sposoby na sprawdzanie niż paznokcie.
Ja mam już teraz nawet w dzień bóle podbrzusza, nie przybrały na sile, ale są juz nie tylko w nocy. Szyjka trochę przestała.Natalka 03.2015
-
Pocahontas wrote:
ja dziś sobie pozwoliłam na odwiedzenie salonu i pedicure z hybrydąz kilka miesięcy nie miałam kolorku na stópkach
niektore szpitale podchodza radykalnie i wymagaja " golych" paznokci i u rak i nog. niektore- np. tylko u dloni.
no tak - skomentowalam zanim doczytalam, ze inne dziewczyny tez juz zwrocily na to uwage...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 23:11
-
ja nie wiem jak sie krwawi po porodzie SN ale mi po cesarce nie poszły 2 opakowania podkładów po 10 szt krwawienie nie było duże i zwykłe podpaski mi wystarczyły i wolałam bardziej komfortowe podpaski teraz też kupiłam 2 opakowania tylko i majtki wielorazowe sz 2 myśle że mi wystarczy a jak braknie mąż dokupi najwyżej
-
a ja musze siostre na tydz sciągnąć jak bede szła do szpitala do małej bo mąż sam w pracy bo drugi na urlopie więc od 7 a mała w przedszkolu od 8 więc ktoś musi ją rano ubrać i zaprowadzić i potem od 15 do 17 z nią zostać a myślałam że dopiero pójde w marcu to akurat tamten wraca z urlopu a tu kiszka ale jakoś damy rade
-
Madzik82 wrote:SunSun jedzie do szpitala? Wiecie cos wiecej?
Mam nadzieję,że to nic poważnego... -
flores pytam dziewczyn, które rodziły w tamtym roku i można było mieć tipsy itp, ja na rękach nic nie robię mam zamiar obciąć i wypiłować pazurki dla bezpieczeństwa moich maluszków, niby mam doświadczenia z maluchami, ale nie z tak małymi po 2kg, wolę nie martwić się tym, że podrapię czy coś... przynajmniej na początku zamierzam mieć króciutkie:)
jakiś pulsometr może być założony, lepiej na zwykły palec, ale w ostateczności ponoć i na tipsy zakładają... zapytam dziś położnych na ktg:) ale to ponoć co szpital to inne wytyczne, więc i tak musicie się dostosować do wymogów w swoich placówkach...
co do krwawienia to też długo myślałam, że po cc nie będzie mnie to dotyczyło, jednak z czasem zostałam poinformowana o tym, że będę i to bardzo mocno mogę krwawić ze względu na ciążę mnogą. zapasów nie robiłam, tak jak sylwia85, będę wysyłała męża jak coś...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 07:25
flores, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
SunSun trzymaj się. Trzymamy kciuki, żeby wszystko było Dobrze.
Powodzenia życzę wszystkim wizytujacym Dzisiaj. Czekamy na dobre wiadomości
Jak patrze na wasze suwaczki to aż się nie mogę nadziwić. Ja dzisiaj bym miała 35t2d A tu psikus i Lencia ma już 2tyg i własny osobisty akt urodzenia
16 lutego będziemy już w domku jeśli Malutka nie złapie żadnej infekcji... Oby nie
Miłego dnia Wam życzę a wszystkim "donoszonym" lekkiego poroduhwesta, gosiaczek31, Emartea, bella82, Ewelaa, noa8, jasmin, kasss, ines31, Sarah88, limcia, Tess, MisiaMonisia, gabi30, kaczamila, sylwia85, Rybeńka, Emca, Dorka1979, madziutek 23 lubią tę wiadomość