X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki mam nadzieje ze dobrze wszystko u was ,nadrabiac nie mam czasu pozdrawiam cieplo :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ignasia kącik jeszcze nie skączony ale zawsze juz cos :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4154de4d3a0.jpg

Rybeńka, noa8, Pocahontas, Emca, Ewelaa, bella82, gosiaczek31, Niunia86, Krokodylica, gabi30, MamaAdasia, kasss, ines31, limcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu Ignaśia Bryka :) x lander super wozek z calego serca polecam <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/57af3b97e6a8.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/82e9890c3dd2.jpg

noa8, Rybeńka, Scarlett2014, Emca, Ewelaa, sylwia85, gosiaczek31, Niunia86, Krokodylica, kasss, ines31, limcia lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, dobrze że zachowujesz zdrowy rozsądek. U mnie w rodzinie najmłodsze dziecko (mojej siostry) ma 18 miesięcy, ale moja mama zawsze powtarza, że to straszny łobuz jest i daleko jej do ideału. Porównań więc nie będzie. Z resztą moja mama raczej nie pochwala metod wychowawczych mojej siostry, ale siedzi zawsze cicho i tylko patrzy, ewentualnie skomentuje już tylko przy mnie. Zawsze powtarza "jej dzieci, niech robi jak uważa". Mam nadzieję, że w moim przypadku obierze tą samą taktykę.

To trzymamy kciuki za SunSun.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun? Gdzie jestes? BO sie martwie!

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    SunSun? Gdzie jestes? BO sie martwie!

W szpitalu. Nic więcej nie wiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sun sun daj znac co u ciebie trzymaj się cieplo kochana .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 21:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi córcia śliczna,dziubka jakiego zrobila :** slodkosci

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cóż poza próbą zachowania rozsądku mi zostaje :) aczkolwiek nie kumam tej mody niektórych mam na porównywanie...kiedy dziecko zaczęło siedzieć, kiedy mówić, kiedy chodzić etc.....

Jednym z naszych najbliższych przyjaciół urodziła się córka 3 tygodnie później niż na świat przyszedł siostrzeniec B. Ilekroć tesciiwa bądź siostra B. pytają jak rozwija się ta mała mam wrażenie że nie robią tego z sympatii a dla porównania. On stoi, ona nie - punkt etc. Kocham rywalizacje ale nie w tym temacie :)

Anegdotka na poprawę humoru. Dostałam zaproszenie na spotkanie z przyjaciółmi zaczynające się od słów "uwolnić orke" :) yyy. Gdybym ich nie uwielbiała musiałabym się obrazić :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Pocahontas, a Ty w końcu masz przełożoną cesarkę na 16 czy zostaje ten 13??

raczej zostanie ten 13, 12 idę na oddział i się okaże wtedy wszystko:)

kass- takie fajne zdjęcia dodawałaś, a teraz taka cisza:( zdrówka życzę!

Anastazja -100 lat i zdróweczka:):):) aaa i więcej czułości od męża:)

Justi -co tu pisać, mała śliczna, ale przeżyć i rozłąki nie zazdrościmy ci, niech mała robi szybko postępy i do ciebie dołączy.

Anet - przykro mi z powodu tych kroplówek i problemów z żyłami, odpoczywaj teraz w domku, niech cię teraz czekają same szczęśliwe chwile.

Konwalianka fajne kolorki tego wózka:)

madzik i mamaadasia i pozostałe mamy, fajnie że na wizytach wszystko dobrze, lekarze maja różne humory, ale najważniejsze, że wszystkie dzieciaki maja wage w normie, jedne większe inne mniejsze, ale ciągle w brzuszkach:)

ja dziś sobie pozwoliłam na odwiedzenie salonu i pedicure z hybrydą:) z kilka miesięcy nie miałam kolorku na stópkach :P

Madzik82, Scarlett2014, Emartea, konwalianka, MamaAdasia, Rubi lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun trzymam kciuki mocno.

Super, że wizyty udane dziewczyny, Emartea na pewno jest wszystko ok, lekarz by Cie do domu pewnie nie puścił gdyby było inaczej.

Juusti śliczna maleńka córeczka :) dzielne jesteście.

Gratuluję donoszonych ciąż!

Emartea lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny podczytuje was ale jakos czasu brak na pisanie

justi współczuje przeżyć ale gratuluje pięknej corci :)

dziewczyny fajne wózki ja swój wreszcie uprałam jeszcze koła napompować i gotowy

Anastazja zdrówka życzę i bezbolesnego porodu

i gratuluje udanych wizyt ja też dziś po wizycie i tak: mam jakieś zapalenie i przez dwa tyg mam brać tabletki dowcipne i 23 lutego zgłosić sie do szpitala wtedy porobią badania i zadecydują kiedy będzie cięcie zależy od tego zapalenia czy minie bo jak nie to muszą najpierw wyleczyć a nic nie czułam ani mnie nie swędzi ani nie piecze tylko ból na spojeniu łonowym ale czytałam że też tak macie to nie panikowałam

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:

ja dziś sobie pozwoliłam na odwiedzenie salonu i pedicure z hybrydą:) z kilka miesięcy nie miałam kolorku na stópkach :P

pocahontas a wiesz że w szpitalu nie wolno mieć pomalowanych paznokci bo po płytce paznokcia poznają czy coś sie nie dzieje czy jakoś tak u nas nie wolno mieć wogule ani jednych ani drugich a tym bardziej co cesarki bo to jednak operacja
    ja z igą miałam zrobiony tylko frencz i też musiałam zmywać a niby płytke było widać tylko końcówki miałam białe i na izbie przyjęć zawsze mają zmywacz i każą zmywać

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez juz polozna zaznaczyla z gory, zebym czasem na porodowke nie przyjechala w pomalowanych paznokciach, bo oni musza sprawdzac w razie "w" czy nie sinieja

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, właśnie skończyłam Was nadrabiać.
    Justi Twoja córeczka jest prześliczna! Napatrzeć się nie mogę.
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt, za SunSun trzymam kciuki i czekam na wieści. Ni i co się dzieje z Dorką?

U mnie bóle podbrzusza się utrzymywały przez noc. Obudziłam się wykończona w dodatku pierwszy raz z bólem pleców. Mała wypycha się cały dzień niesamowicie i już sama nie wiem czy to czasami nie są twardnienia brzucha, ale konsekwencje utrzymujących się od wczoraj bóli są bo odszedł mi kawałeczek czopu.

Dokończyłam pranie, jutro prasowanie i dopakowuję torbę.

Męczy mnie też ból pleców od ramion aż do tyłka, ale kąpiel przynosi ulgę, więc teraz jeszcze z godzinkę, dwie popracuję przy laptopie i mykam do łóżka.

Co do kartonów, to jak sprawdzę że niczego nie brakuje/działa to kartony wyrzucam. Przecież do reklamacji nie są potrzebne. No może gdybym miała strych... ale w naszych trzech pokojach nie ma na to szans.

A! Po długich bataliach z camaieu, łącznie z opinią biegłego, w końcu oddali mi pieniądze za płaszcz. Chociaż do końca szli w zaparte, że zmechacenie materiału i wychodzące włókna po 3 tygodniach użytkowania to "naturalna właściwość materiału".

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i od dziś ciąża donoszona, przynajmniej wg OM :)

Ewelaa, Madzik82, Krysti, Emartea, Sarah88, Niunia86, gosiaczek31, belladonna, Rybeńka, Emca, Krokodylica, gabi30, sylwia85, loszcz, MamaAdasia, Scarlett2014, kasss, limcia, madziutek 23 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM mam tak samo z tym wypychaniem. Sama już nie wiem czy to nie jakieś twardnienia. Dzisiaj mi gin nastraszył, że na pewno urodzę wcześniej, bo łożysko wygląda na dojrzałe, że też dopakowałam torbę prawie do końca. Pozostał mi do spakowania tylko szlafrok i ręczniki, ale to dopiero jutro będę prała. Wyszła mi średniej wielkości torba. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam.
    Mam pytanie do dziewczyn, które miały cesarkę. Czy po cc też są potrzebne te wielkie podpaski, majtki siateczkowe i podkłady na łóżko?

4e3f84b95f.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea moja polozna mowila, ze kobieta po cesarce rownie tak samo "oczyszcza sie" jak po sn

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też nie mozna mieć pomalowanych paznokci.

A co sie stało że SunSun jedzie do szpitala? :/

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety po krwawi sie tak samo jak po porodzie sn :/
    SunSun jedzie do szpitala? Wiecie cos wiecej?

Emartea lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ