X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madzik. I za pocieszenie i za radę dot. prania. Jeśli twoje dziecko ma się dobrze to mojemu pewnie też nic nie będzie jak drugi raz nie wypiorę :-)

Madzik82 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea tez mysle ze lekarz by powiedzial gdyby bylo cos nie tak. A ze dzidzius posladkowo to pewni mysli na kiedy wyznaczyc termin cc. Czy tak jak u madzika czekac na akcje czy odrazu ustalic termin. A wodami sie nie przejmuj. Na tym etapie ich ilosc moze sie zmniejszac. Albo gdzies pomalu ci sie sacza. Ale to juz lekarz musi ocenic. Spokojnie nie zadreczaj sie narazie.

Sarah moz byc tak ze czop odchodzi kawalkami.

MamaAdasia, Emartea, Madzik82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh jak przeczytałam o tym chodzeniu jak kaczka to przypomniał mi się wczoraj mój mąż jak pojechaliśmy na zakupy i ja mówię że góra 2 godz i do domu a on do mnie ze teraz chodze jak kaczka o dłużejo to zajmuje i mówi 2 godz to by zajęło nam 8 mies temu teraz zajmuje nam to 4

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella gratuluję nowego tygodnia :)
    mamaAdasia , madzik super że wizyty udane
    rybenka super ze wychodzisz do domu

Ja mam jutro wizyte u gina i ktg mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 15:45

MamaAdasia, Madzik82, bella82 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe Madzik co się śmiejesz, ja na wszystko gadam gluty, nawet jak w miesie cos tłustego jest to nie chce tego jeść bo gluta ma :P

Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny ze wizyty udane cieszę się bardzo;-) MamaAdasia bo jak ciśnienie będzie zbyt wysokie to będą musieli zrobić cc w dniu przyjęcia juz było spore i nie mogli zbic dopiero zastrzyk pomógł.
    Plus jest taki ze zwiedziłam cały oddział odwiedzam dziewczyny które były ze mną na sali i za każdym razem jak słyszę płacz maluszka łezka w oku mi się kreci. Już tak niewiele nam zostało do spotkania z naszymi skarbami

Madzik82, anet525, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a ja czuje sie dziś tragicznie !!!! Ledwo sie zmusiłam do wstania o 15.Brzuch mnie boli strasznie,nawet nospa nie pomógła.Mam ciary po całym ciele,zielonkawy śluz i strzykanie w pochwie..aha niby sikam normalnie ale jak 'leci strumyk' to mnie strasznie ciągnie w brzuchu- kończę i przestaje.Mam 37,5 niby nie gorączka ale czuje sie naprawdę paskudnie.To zapalenie pęcherza???????

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dziewczyny niewiem co ze mną dzisiaj się dzieje jakoś dzisiaj mnie to wszystko przerasta. myślę sobie tak ze wszystko sie zmieni jak dziecko będzie nie będzie już tak beztrosko i wogole. z jednej strony bardzo sie ciesze ze urodzi się niedługo mała a z drugiej boje się ze szok ze nie dam sobie rady ze nic nie będzie jak kiedyś. dzisiaj mam jakiś dzień przemyśleń których się boje aż

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielony sluz to zle!

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun sun..wszystko w miarę, ale te zielonkawe upławy.. ja bym raczej to odpowiednio skonsultowała, bo to dziwne.. i raczej nic dobrego

Juustyśka, twoje obawy są jak najbardziej normalne i naturalne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 16:42

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    wiecie co dziewczyny niewiem co ze mną dzisiaj się dzieje jakoś dzisiaj mnie to wszystko przerasta. myślę sobie tak ze wszystko sie zmieni jak dziecko będzie nie będzie już tak beztrosko i wogole. z jednej strony bardzo sie ciesze ze urodzi się niedługo mała a z drugiej boje się ze szok ze nie dam sobie rady ze nic nie będzie jak kiedyś. dzisiaj mam jakiś dzień przemyśleń których się boje aż
    nie raz mam takie mysli,czasem az tak sie tego boje ze ciezko mi sie oddycha

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun nie mam pojecia ale z opisu dobrze to nie wyglada

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj cały dzień taki mam masakra. bardzo się ciesze z tej malutkiej istotki u mnie w brzuszku ale teraz jak pomyślę ze skończa się nasze cotygodniowe wyjścia to jednak mi smutno boje się ze będzie coś się działo i nie zareaguje odpowiednio przeraza mnie to bardzo

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Jejku a ja czuje sie dziś tragicznie !!!! Ledwo sie zmusiłam do wstania o 15.Brzuch mnie boli strasznie,nawet nospa nie pomógła.Mam ciary po całym ciele,zielonkawy śluz i strzykanie w pochwie..aha niby sikam normalnie ale jak 'leci strumyk' to mnie strasznie ciągnie w brzuchu- kończę i przestaje.Mam 37,5 niby nie gorączka ale czuje sie naprawdę paskudnie.To zapalenie pęcherza???????
    Zadzwon koniecznie do lekarza i powiedz o zielonym sluzie....

860isg18r6bpss11.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mam wizytę o 19.40.A z minuty na minutę czuje sie coraz gorzej! Na szczęście mała tak samo sie zachowuje jak zawsze..eh ten trzeci trymestr powalił mnie na kolana

ex2btv738sn49jef.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun ten sluz zielony faktycznie niepokojaco brzmi. Ciagnie Cie przy sikaniu, goraczka... moze to jakis stan zapalny? Kurcze nie jestem lekarzem ale daj nam znac jak sie dowiesz co sie dzieje! Trzymam kciuki ibedziesz mi dzisiaj na pewno po glowie chodzila

Justyna no co tu mowic - zmieni sie i to duzo :) poznasz milosc jakiej teraz nie jestes w stanie mysla ogarnac. Radosc przez lzy bo ciezkie chwile tez przyjda. Ale zapewniam Cie ze bedzie dobrze, zycie nabierze sensu a Ty dystansu do drobnostek.
    No i jak to mowia - byle do roku!

SunSun, Ewelaa, czekaja, madziutek 23, Emca, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun jeszcze chcialam Ci powiedziec ze zapytalam dzisiaj o te klucia w pochwie. Myslalam ze to szyjka albo cos a lekarz od razu powiedzial ze zalozymy wziernik i sprawdzi czy to nie jakis stan zapalny. Ale wszystko jest ok wiec stwierdzil ze skoro raz boli a raz nie to to pewnie jakis ucisk malej na nerw.
    Jakmasz sluz zielony to moze masz jakies zapalenie?

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiele razy czytałam na forum z wy macie takie myśli ja nie miałam takich myśli wogóle cieszyłam się z dziecka i z tego wszystkiego co wydarzyło się ostatnio w moim życiu ( oprócz teściowej ) a dzisiaj dopiero naszły mnie te myśli i wkurzają mnie one i przerażają

sunsun to musi być jakiś stan zapalny czekam na to co powie twój lekarz

• SunSun Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę ze to stan zapalny.Mam już 38 stopni a nie czuje grypy..no i ten ból przy sikaniu.Nosz kuzwa mac akurat teraz! Na dodatek zmieniam dziś lekarza i nie zrobiłam badań żadnych bo stwierdziłam ze najlepiej jak mi sam powie co mam zrobic.Eh no nic..trudno.Na pewno napisze tu albo Scarlet.

ex2btv738sn49jef.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-* Kochane jesteście :-*

Anastazja wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Szczęśliwego rozwiązania i spełnienia wszystkich marzeń!

Justi Twój opis czytałam ze łzami w oczach, nawet nie wyobrażam sobie co czułas. Ale najważniejsze że Malutka jest cała i zdrow! I w ogóle to jest śliczna!!

Niunia Twoja córcia także prześliczna!

Anet gratuluję wypisu :-)

Kasss może dobrze, że Cię trzymają. Widocznie jakiś jeszcze mają Powód. Będzie dobrze.

Konwalianka piękna fura! :-)

Gratuluję pozytywnych wieści z wizyt i trzymam kciuki za kolejne!

A mnie dziś lekarze wzięli na usg i jeszcze rano miałam crp powtórzone. Niestety nie podali mi wyniku. Ale wiem, że Mała od piątku urosła 50gram. Niewiele, ale cały czas rośnie. Teraz ma ok 2550. Nadal mało jak na 37 tydzień, ale ważne, że czuję ruchy i ktg wychodzi prawidłowe. Szyjka jest krótka ale zamknięta.
    Ogólnie pobyt w szpitalu był całkiem spoko hehe miałam super dziewczyny w pokoju i położne były cudowne :-) także dało się przeżyć.
    My juz teraz sobie odpoczywamy :-)
    Miłego wieczorku Kochane :-*

SunSun, anet525, Madzik82, konwalianka, MisiaMonisia, madziutek 23, Niunia86, MamaAdasia, limcia lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ