Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ciesze sie z waszych dobrych wiesci
i zycze powodzenia nast wizytujacym w tym tygja mam w piatek
właśnie wstawiłam drugie pranie a pierwsze biale sie suszy
powiedzcie mi laseczki czy ubranka niemowlece w tym takie z welurku i kocyki mozna wirowac na 800????? czy lepiej 400?? choc bedzie bardziej mokre bo 600 nie ma w mojej pralce -
Ja bym wirowala na 800
Z welurem i z kocami nic sie nie dzieje. A polarkowe jak maja sie zmechacic to i tak sie zmechaca i niestety zaden program im nie pomoze.
Ale bedzie ok, spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 13:44
slodka100 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
hej mamuski!
Justi jejku przykre, ze Cie to spotkalo ale na szczescie bylas w dobrych rekach i lekarze podjeli decyzje i masz swoje szczescie przy sobie. Mala jest sliczna
Kasss szkoda, ze musisz zostac w szpitau ale to dla dobra Twojego i Malenstwa
Anastazja wszystkiego co najlepsze, bezbolesnego porodu
Anet i Rybenka super ze wracacie do domku ale pamietajcie oszczedzajcie sie i lezcie!
Ewka gratuuje nowego tygodnia- za to polublam, a pozniej doczytalam o chorobiekuruj sie!
Slodka ja pralam na 50 stopni i u mnie nie mozna sobie wybrac mocy wirowania.
Madzik gratuluje donoszonej ciazypieknie!
U nas weekend mega pracowity! w sobote odebralismy wozek i fotelik. a wczoraj przemeblowanie plus mega sprzatanie. koniec koncem nie zdazylismy juz zlozyc lozeczka dla Juniora- to musi poczekac do nastepnej soboty
Dziewczyny trzymacie kartony po wozkach/fotelikach w razie ew reklamacji????
aaa i wczoraj weszlam w 36 tc i 9ty miesiachurra!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 13:47
Madzik82, loszcz, gosiaczek31, noa8, Scarlett2014, MamaAdasia, Emca, ewka1990, Anastacia33, gabi30, Rybeńka lubią tę wiadomość
-
Slodka ja nawet na 30 stopni wrzucam a potem dobijam goracym zelazkiem. Nie chce mi sie tyle czekac na pranie a i tak wszystko czyste.
Wy tez tak macie ze w dzien wizyty u lejarza nagle wszystjie Wasze dokegliwosci znikaja w magiczny sposib i czujecie sie swietnie?
Ja zawsze zaraz zdrowieje!gosiaczek31, slodka100, loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa pralam na 40,50 stopni i 1000 obrotow. Nic sie nie stalo z kocykami i ciuszkami. Tez nastawiam krotkie pranie na 1h bo te ciuszki mialam poprane po coreczce i popakowane wiec wymagaly tylko odswiezenia
Madzik82, slodka100, MamaAdasia, Sarah88 lubią tę wiadomość
-
Madzik i MamaAdasia fajnie, że po wizytach wszystko u was dobrze. Ja po swojej mam mieszane uczucia. I znów mam wrażenie, że ten lekarz jakiś dziwny i wszystkiego nam nie mówi. Szyjka ok, jeszcze długa, twarda i rozwarcia brak. Dziecko nadal pupą w dole i raczej się już nie odwróci. Waży 2490 g. To chyba mało? Podczas mierzenia gin zapytał, czy w tej ciąży leżałam w szpitalu (?) i już to mnie zastanawia. Skąd takie pytanie? A potem zapytał czy mi wody nie odeszły, bo mam małą ilość - 7 AFI, a łożysko wygląda na dojrzałe. Nic mi nie chlusnęło, więc skąd mam wiedzieć czy mi te wody nie odeszły. Czasem mam tak, że wkładka jest trochę mokra jakbym popuściła, ale ja wiem czy to to? I cały czas się dopytywał czy czuję ruchy. Nie wiem, może sobie coś wkręcam, ale bardzo dziwna była ta wizyta. I M też miał takie wrażenie. W czwartek mam iść na KTG i wtedy będziemy decydować co dalej. Odwołuję to co napisałam dziś rano. Boję się jednak, że urodzę wcześniej i nie chcę tego! Ale tylko dlatego, że nie jestem pewna czy na pewno wszystko jest w porządku.
Justi, prawie się popłakałam przy twoim opisie. Życzę tobie i Lilce zdrówka i szczęścia.
Anastacia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 14:31
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
slodka100 wrote:ciesze sie z waszych dobrych wiesci
i zycze powodzenia nast wizytujacym w tym tygja mam w piatek
właśnie wstawiłam drugie pranie a pierwsze biale sie suszy
powiedzcie mi laseczki czy ubranka niemowlece w tym takie z welurku i kocyki mozna wirowac na 800????? czy lepiej 400?? choc bedzie bardziej mokre bo 600 nie ma w mojej pralceWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 14:41
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Emartea, myślę ze z dzidzią na pewno wszystko ok, a wydaje mi się, że lekarzowi chodziło o to, że ,,będzie decydował co dalej'', ze ustali z Tobą termin cc, skoro mała jest pośladkowo. Nie zamartwiaj się, a waga myślę że ok, każde dziecko jest inne, nie wszystkie muszą byc wielkie
Ewelaa lubi tę wiadomość
-
wydaje mi sie że czop pomału mi odchodzi, tlyko nie na raz, ale w malych kawałkach w postaci "gluta białego" to to? czy raczej powinno inaczej wyglądać...
zresztą już coraz gorzej się czuje...jak chodze to kość łonowa, czy jak to tak nazywacie, spojenie? boli, chyba głowka naciska już mocno, zawsze się dziwiłam na ulicy jak baby mogą łazić jak kaczka, pingwin itp(na boki, wolno i szeroko) teraz już nic nie powiem...sama tak chodze i mnie to wkurza, ale "normalnie" sie nie da...Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Sarah, zazwyczaj czop śluzowy jest podbarwiony na czerwono.. spojenie to mnie też b. boli od jakiś 3 dni..jak wstaję po nocy to jest jakaś masakra..jeszcze bardziej niż w ciągu dnia..
Emartea..na tym etapie to AFI nie musi być wysokie.. spokojnie, bo stres tylko Wam zaszkodzi..za tydzień podejmiecie decyzję i juz.. co do wód.. to są w aptece specjalne testy i można sprawdzić wyciek..ale mokrą wkładkę mam od miesiąca, to tak zmieniają się wydzieliny w pochwie i to normalne, przynajmniej wg. mojego lekarzaEmartea, anet525 lubią tę wiadomość
-
Sarah jestem posikana ze smiechu "w postaci gluta bialego". Tak sie smieje ze zaraz mi czop odejdzie
Emartea na wodach sie nie znam ale wage masz ok. W skonczonym 37tc musi byc 2500 a raczej dobrze zeby bylo bo jak nie to tez nie tragedia.
Ja mam dzis 37t okus 1 dzien i waga 2600. Celujemy w 3kg donoszone do terminu dziecko.
Ja tez mam przyjsc w piatek na ktg i tez "zadecydujemy co dalej" bo tez mam posladkowe. W 35tc moje lozysko mialo trzeci, ostatni stopien dojrzalosci i to tez bylo ok.
mysle ze wszystko jest dobrzeale tez bym sie wkurzyla jakby mi tak lekarz dookola gadal
Emartea lubi tę wiadomość
Wystarczy ze wyprasujesz jak dla mnie te ciuchy ze spokojem.
Ale moje dziecko czasem je z podlogi "cos z wczoraj" wiec chyba nie jestem autorytetem ds czystosciKrokodylica, Ewelaa, Emartea, loszcz, Sarah88, gosiaczek31, bella82, SunSun lubią tę wiadomość
3080 gram szczescia i 53cm radosci!!