X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i KTG tez nie mam! powiem wam ze na poczatku wizyty kuźwa trwały dlugo jak jeszcze nic widac nie bylo, do 20tyg to chciala patrzec na dziecko i robic zdjecia i wszystko a teraz kiedy to jest najwazniejsze to nie! wchodze i wychodze
    nie chdoze prywatnie bo to jest znajoma rodziny meza, bardzo dobrze zna sie z babcia mojego meza i czesto sie spotykaja wiec swierdzili wszyscy ze bede miala "przywileje" i tak bylo a teraz dno!!! co jej powiem to mnie wysmieje, a przeciez sama pyta o dolegliwosci
    mowie jej ostatnio ze dobrze sie czuje ogolnie, tylko sie bardzo szybko mecze no i rece i stopy zaczely puchnac na to ona"no niemozliwe, to pani nie wiedziala ze tak jest w ciazy?" to po cholere sie pyta. co jej powiem, zapytam to mnie zbywa i lekceważy ;/ i jak cos robi to nic mi nie mowi...sama musze dopytywac co z szyjka, ile ma cm itp
    zawsze mowi rutynowo"o tu jest glowka, nozki itp widzi pani?" i to by bylo na tyle... ;/ dobrze ze to juz koncowka

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    mamaadasia na wywołanie porodu podobno dobrze jest sie duzo ruszać, sprzatac, schylac, nie lezec i czekac, bo wtedy porod jest podobno bardziej bolesny, juz slyszalam od kilku osob ze jak zaczely robic wszystko tak jakby nie byly w ciazy to porod mialy latwiejszy, a np moja mama sie oszczedzala i bardzo bolalo i trwalo ponad 12 godzin, za to moja babcia szybko bo do konca pracowala i w dniu porodu nawet byla w pracy(oczywiscie fizycznej nie przy biurku) no i jeszcze pobudzanie brodawek ponoc pomaga, za tydzien sprobuje cos "przyspieszyc" nie chce sztucznego wywolywania porodu ;/

Chyba niestety nie ma na to reguły. Moja mama jest pielegniarka, pracowala do dnia porodu. Nawet w dniu porodu, wszedzie chodzila pieszo i rodzila w bolach 13 h. Moja siostra oszczedzala sie, byla na zwolnieniu od 5 mca. W 39 tc odeszly jej wody i po 3,5h urodzila. Loteria.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 14:17

MamaAdasia lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Sarah nie denerwuj się. Ja nie znam wagi ani wzrostu już od ponad miesiąca, a kolejną wizytę u prowadzącej zamiast co 2 tygodnie to co miesiąc sobie zażyczyła. O KTG powiedziała że nie trzeba. Dopiero 24 lutego można zrobić. Widzę że nie tylko ja trafiam na pajace. Szukanie lekarza z powołania to jak szukanie igły w stogu siana :)
    A dziś nie miałam USG, bo "mają procedury" i nie muszę mieć usg teraz bo na ktg wszystko ok. Dopiero mi zrobi po 40 tygodniu. :)
    Ja tez mam co miesiac wizyty...o KTG to na chwile obecns moja gin nawet nie wspomniala.

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Sarah nie denerwuj się. Ja nie znam wagi ani wzrostu już od ponad miesiąca, a kolejną wizytę u prowadzącej zamiast co 2 tygodnie to co miesiąc sobie zażyczyła. O KTG powiedziała że nie trzeba. Dopiero 24 lutego można zrobić. Widzę że nie tylko ja trafiam na pajace. Szukanie lekarza z powołania to jak szukanie igły w stogu siana :)
    A dziś nie miałam USG, bo "mają procedury" i nie muszę mieć usg teraz bo na ktg wszystko ok. Dopiero mi zrobi po 40 tygodniu. :)

Ja tez mam co miesiąc wizytę i pytałam o to lekarza bo nawet mu powiedziałam ze lepiej się czuje jak się częściej z nim widuje a on powiedział ze przy prawidłowej ciąży on nie widzi potrzeby widzenia się częściej juz co miesiąc gdyby coś się działo to owszem mam dzwonić a tak to nie trzeba. mimo że chciałabym co 2 tyg chodzić do niego ale skoro on nie widzi takiej potrzeby to ja jemu ufam i staram się wytrzymać. na ktg to mi kazał przyjść 2 razy przed nast wizyta 20 i 27 lutego a wizytę mam 6 marca

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj slucha serducha przy kazdym usg i sprawdza puls dziecka. W piatek bierze mnie na 2h do szpitala na szczegolowe badania. Fajbie ze do szpitala bo za darmo. Bede miala ktg, usg, test meninga czyli test dobrostanu plodu. pobiora mi tez krew i mocz do badan i obym potem mogla wyjsc do domu

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah, ja z Adasiem do ostatniego dnia wszystko robiłam, zresztą tak jak teraz,leżę jak śpię :D ale jak mi odeszły wody bez skurczy musieli podać oksy, bo istnieje ryzyko uduszenia.
    Wolałabym dostać naturalnych skurczy.

Madzik, też słyszałam, że kolejny poród trwa krócej, szybciej się toczy itd, ale np moja sąsiadka jest po 3 porodach i 3 dziecko przenosiła...
    Oby było lżej niż przy pierwszym :)

Chyba poród jest sprawą indywidualną tak jak pisze Marta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 15:08

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety reguly nie ma.
    Ja cos czuje ze przenosze. Od wczoraj czuje sie extra i nic mnie nie boli. Chodze, biegam i jest rewelacja. Nie wiem czy psychika odpuscila jak donoszona ciaza czy co... ale jeszcze nie rodze

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, właśnie dla mnie to te ostatnie dni najgorsze , wszyscy pytają, czy już, co chwila. Jakby to od nas zależało ...

Jedno jest pewne, każda z nas urodzi :)

U nas otworzyli nową Biedronkę i kupiłam nową paczkę pieluch dady 3-6 kg, Dada Premium Comfort Fit, niby dłużej zachwoują suchość i są bardziej miękkie. Cena 29.99 a dziś na otwarcie 24.99.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 15:15

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy naprawdę trzeba te wszystkie dziecięce rzeczy prasować??? Od wczoraj nic innego nie robię, a nienawidzę prasować!!! Prasuje i prasuje i to się jeszcze nie kończy, a jeszcze jedno pranie się suszy. Kręgosłup mnie już boli.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella mi LuxMed też dzisiaj odwołał wizytę, tylko do okulisty.

4e3f84b95f.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.Ja też po wizycie u położnej.W sumie to zmierzyła ciśnienie i brzuch,posłuchala tętna i do domu.
    Zapytała jak się czuję a ja na to,że bardzo się boję co się dzieje z moim ciałem bo wszystko mi przeszło.Jak mi się brzuch stawiał,wymioty męczył,bóle spojenia,bezsenność całymi miesiacami a teraz wszystko mi przeszło.Nic tylko się cieszyć choć dziwne to bardzo.Nawet kręgosłup mnie nie boli...

Emartea, gosiaczek31, Dorka1979, limcia lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah jeśli jesteś niezadowolona to może zamiast się denerwować umów się do innego lekarza?

Kasha dobrze że wizyta pozytywna! Kaczamila super że się odezwałaś :)

Emartea ja wyprasowałam wszystko choć nienawidzę tego robić :) serca za wiele w to nie włożyłam i nagrody za prasowanie nie dostanę :)

Nie wiem czy bycie aktywnym do porodu ma wpływ na jego przebieg ale jeśli tak powinnam urodzić w godzinę. Nie dla mnie byczenie się na kanapie etc. i dzisiejszu dzień znów to udowodnił :)

SunSun z tego co wiem nadal jest w szpitalu i czuje się podobnie jak wczoraj. Dostała leki i czeka na poprawę.

A i mój lekarz też jest zdania że o częstości wizyt powinien decydować stan pacjentki a nie stopień zaawansowania ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 16:53

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea, powinno się praasować, ponieważ to zabija bakterie

u mnie też teraz jakby lepiej..owszem mam skurcze, boli mnie spojenie..ale jakoś bez tragedii i wydaje mi się, że też teraz już przenoszę :)

MamaAdasia, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea hmm.. wiesz, ze ode mnie uslyszysz to co chcesz hehe Ja prasowalam tylko przez pierwszy miesiac bo noworodek, bakterie itp. A potem juz nie prasowalam tylko opracowalam metode suszenia ciuchow w taki sposob zeby nie byly pogniecione.
    Ps. Moje dziecko zyje, ma sie swietnie i jest zadowolone ze mama sie z nim bawi zamiast stac przy desce do prasowania ;)

bella82, Sarah88, gosiaczek31, Emartea, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że to zabija bakterie i wiem, że się powinno. Liczyłam, że może któraś z was napisze, że nie prasowała. Gdyby choć jedna, jedyna tak napisała to uwierzcie, rzuciłabym to w cholerę i schowała żelazko na kolejnych kilka lat. A tak jeszcze jutro i pewnie w czwartek będę się z tym zmagać. Nagrody, też za to nie dostanę, o nie.

bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Madzik, na Ciebie zawsze można liczyć. Naprodukowałam się zanim zauważyłam twój wpis. Bardzo podoba mi się twoja filozofia czystości. Z resztą technikę suszenia też już mam opracowaną.

Madzik82, bella82, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    ja po ktg wszystko jest w porządku tetno około 150 oczywiście za pierwszym razem ktg nie wyyszło bo mała tradycyjnie spała ale za drugim razem już sie udało

gratuluje dzisiejszych udanych wizyt

lincia trzymam kciuki za ciebie i za dziewczynki i dużo zdrówka wam zycze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 17:37

Scarlett2014, Madzik82, bella82, gosiaczek31, Emartea, Emca, Dorka1979, limcia lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz jak już prasuję, to tylko z jednej strony..nie da się czasem nie wyprasować..

Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasss Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun trzymaj się w tym szpitalu szkoda ze znowu musiałaś tam wylądować już swoje wylezalas bidulko;-)
    Sarah dziwne ze tak późno robią ci GPS a jak by był dodatni a ty zaczniesz rodzic wcześniej to co wtedy powinni wiedzieć żeby wrazoe czego podać antybiotyk!
    Kaczamila Oskarek rosnie ślicznie wyglada

kaczamila lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha po porodzie usiadlam i poryczalam sie z bezsilnosci. Wiedzialam ze Wam wybor: albo bede sfrustrowana perfekcyjna pania domu albo wyluzowana, wesola mama z artystycznym nieladem w chacie. Wybralam to drugie.
    Oczywiscie sprzatam, piore, gotuje ale bez przesady. Wole ten czas poswiecic dziecku.
    Zreszta dzieci dziela sie na CZYSTE I SZCZESLIWE hehe ;)

bella82, gosiaczek31, gabi30, Emca, Dorka1979, MamaAdasia, limcia, noa8 lubią tę wiadomość

‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ