X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyprałam wszystko w 40 stopniach w zwykłym płynie Persil i z Lenorem. Tylko do pościeli dałam proszek Lovela bo miałam próbkę, ale płyn do płukania już ten zwykły. Nic nie wywracałam na lewą stronę.

Tess lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcecie znać sposób jak szybciej urodzić ??? dzisiaj na szkole rodzenia jeden tatuś taki pomysł miał. a więc żeby szybciej urodzić trzeba wziąć ze sobą zdj teściowej heh ją stwierdziłam ze wezmę teściowa ze sobą wkur... mnie to urodze w 5 min :)

bella82, gosiaczek31, Emartea, Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyty tez mam co miesiac, lekarz mowi mi dokladnie to samo co justysce. Nie widzi potrzeby czesciej bo wszystko jest prawidlowo. Jesli bedzie sie cos niepokojacego dzialo to wczesniej mam dzwonic i przyjmie albo do szpitala jechac. Zreszta ja dobrze sie czuje wiec tez uwazam ze nie ma sensu chodzic co chwile bo i tak nowego nic mi nie powie:-) teraz tylko co tydzien na ktg mam chodzic. wizyta 26 lutego.
    Prasowania tez nie lubie a czeka mnie sterta ubran coreczki. Swoich nie prasuje dopiero jak mi potrzebne przed zalozeniem. Noworodkowe prasowalam na biezaco jak maluszek spal np ale to chyba zeby czas sobie jakos zorganizowac. A deske dostalam od mamy przed slubem bo nie mialam zeby suknie doprasowac tz byla niby z salonu gotowa ale po przymierzaniu musialam poprawic troszke wiec taki byl pierwszy prezent slubny i zelazko porzadne:-) taka za 120 zl i zadowolona jestem. Za to moja mama ma taka bardziej wypasiona z krzeselkiem w komplecie dopasowanym do wysokosci deski i to jest super sprawa naprawde. Nastepna taka wlasnie kupie. Bo na stojaco prasowac ciezko a tak siada sie na tym krzeselku i przed tv sie prasuje dla relaxu:-)

Kaczamila sliczny synus:-) ale maluszki sie zmieniaja szybko:-) fajnie ze znalazlas czas zeby sie do nas odezwac.

Limcia trzymaj sie i tak dZielna jestes. Masz zdrowe coreczki i to najwazniejsze. O porodzie zapomnisz jak tylko bedziesz miala krolewny w domu.

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za jutrzejsze.
    SZpitalne dziewczyny trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Kasss brakuje nam twoich brzuszkowyc zdjec:-)

No i wypadlam z reszty watkow a niby czytalam na bierzaco ale tak jest jak sie odrazu nie odpisze:-)
    A bylo cos o skurczach. Chyba kazda kobieta moze inaczej je czuc. Jedne wlasnie jak na @ inne odrazu maja silne spinanie calego brzucha albo kregoslupa.
    Ja tez mialam po oxy mocne i bolesne. Ale tylko do 6 cm pozniej znieczulenie wiec nie czulam. Tak naprawde najsilniejszy bol czulam miedzy 3 a 6 cm i lekarka mowila ze te sa wlasnie najgorsze. I skork te przezylam to i do konca bym sobie poradzila nawet bez Zzo.
    Poczatkowe skurcze czulam slabo ale bardzo regularnie spinanie podbrzusza.
    Nie wiem jak bede odczuwala bez oxy w sumie tez sie boje ze nie rozpoznam:-) w kazdym razie jak beda regularne i nabierajace na sile mam zamiar jechac do szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 20:34

Madzik82, jasmin, Dorka1979, limcia lubią tę wiadomość

• oli Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wczoraj na SR położna powiedziała, że absolutnie nie ma konieczności prasować - nie hodujmy dziecka w jałowych warunkach :)

Scarlett2014, Gosiak, Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    chcecie znać sposób jak szybciej urodzić ??? dzisiaj na szkole rodzenia jeden tatuś taki pomysł miał. a więc żeby szybciej urodzić trzeba wziąć ze sobą zdj teściowej heh ją stwierdziłam ze wezmę teściowa ze sobą wkur... mnie to urodze w 5 min :)

O jezusiu to chyba wole szybciej nie rodzic niz patrzec na tesciowa w trakcie:-) jeszcze by mi jaka klatwa sie przyplatala przez ta czarownice:-) albo dziecko mi sie do niej upodobni:-)

Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie l kupowałam dziecięcego proszku czy płynu, pralam w naszym persilu, tyle że nie uzywalam płynu do płukania, bo zbyt intensywnie pachnie..

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• ines31 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Mały oczywiście Mały tzn.2180kg :( czyżby najmniejsze dziecko na forum? (minimum z siatki 2177kg).
    Pozycji nie zmienił (no ale tego akurat byłam pewna).
    Wymaz pobrany, bolało pobieranie cholerstwa no ale przeżyłam. Wynik w poniedziałek.

Szyjka długa,zamknięta.

Następna wizyta 27,02,2015 i jeżeli się nie obróci to między 2 a 6 marca będę miała wyznaczony termin na cc. Kurde już niedługo ...

Pytałam o bóle podbrzusza i miesiączkowe a gin mi powiedziała że na tym etapie ciąży to normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 20:16

gosiaczek31, Scarlett2014, Madzik82, Kasha, gabi30, MisiaMonisia, Emca, Dorka1979 lubią tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ines super że wizyta udana! Mój ginekolog jak ostatnio powiedziałam że mnie coś kłuje w pochwie to nawet się ucieszył bo na tym etapie to już podobno wypada żeby coś się działo :) no chyba że chcemy rodzić koło lipca.... :)

Ja część rzeczy wyprałam w zwykłym proszku, część w płynie dla dzieci. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ws prałam w 30/40 stopniach. Uznałam że wystarczy bo nie miałam super plam etc. do wybawienia.

A deskę do prasowania mam z Pepco za jakieś 20/30 zł :) biorąc pod uwagę moje podejście do prasowania i częstość jej używania wydawanie więcej byłoby fanaberbią. Dla mnie jest wystarczająca. Żelazko mam "porządne" tylko dlatego że dostałam od rodziców. Długo nie miałam żadnego :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to wymaz bolal?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn. pobieranie wymazu. Coś jak pobieranie na cytologie ale chyba zrobiłam się "tam" bardziej delikatna ;) bo bolało.

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tak myslalam ze jak na cytologie dlatego sie zdziwilam ze bolalo ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak u was z opuchlizna? tez wam tylko jedna strona mocno puchnie? bo mi prawa(stopa i dlon)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Ja ciuszki wyprałam w 60 stopniach z połową dozownika proszku zwykłego. Nie wiem czy jest sens kupować te dla dzieci proszki. Moi rodzice czy rodzice moich rodziców tak prali i wszystko było dobrze.

A tak swoją drogą, udało mi się na jutro wcisnąć do urologa, tylko ze wzg na ciążę :) Poradzę się co do tego duomoxu. Jakoś temu drugiemu ginowi też nie ufam.

Misia ten drugi gin właśnie mi powiedział że mam zapalenie dróg rodnych. Infekcja (jeśli nie mylę pojęć) była wcześniej i na to dostałam furoxin plus, który pogorszył sytuację.
    Ale nie martwię się na zapas.
    daj znać co powie lekarz na temat duomoxu ;)

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też bolało pobranie wymazu..ale raczej z odbytu mnie bolało niż z pochwy..

ines, oj nie sądzę, aby Twoje dziecię było najmniejsze.. moje takie będzie - dowiem się jutro..

robiłam badania i znowu wyszło mi białko w moczu i nie spada.. do tego nabłonki okrągłe.. myślicie ze trzeba się martwić?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Rubi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    jak u was z opuchlizna? tez wam tylko jedna strona mocno puchnie? bo mi prawa(stopa i dlon)
    ja już pisałam że ręce mam w fatalnym stanie...tzn dłonie;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz nie wkładał nic do środka przy pobieraniu wymazu. Tylko mnie tak lekko po wierzchu smyrnął w dwóch miejscach patyczkiem. Nawet tego nie poczułam.

Dzięki Oli za ten wpis. Postanowiłam, że poprasuję jeszcze tylko te ciuszki, które będą miały bliski kontakt ze skórą. Resztę olać!

Mam takie przeczucie, że w czwartek dostanę skierowanie do szpitala. Idę najpierw na KTG, ale gin już to skierowanie przy mnie w pon. wypisał, "na wszelki wypadek". Kurcze od wczoraj cały czas myślę czy aby na pewno wszystko z małą jest ok. Tak mnie ten lekarz zdenerwował i nastraszył. A dzisiaj jeszcze po rozmowie z koleżanką moje obawy się pogłębiły. Powiedziała mi, że jednej dziewczynie od nas z pracy, gin w 5 miesiącu na wizycie powiedział, że ma mało wód płodowych, ale kazał dużo pić i przyjść za miesiąc. A za miesiąc okazało się, że tych wód jest tak mało, że od razu dostała skierowanie na cc. Tylko to już stwierdził inny lekarz bo tamtego akurat nie było. W szpitalu próbowali jeszcze dziecko trochę potrzymać w brzuchu bo to dopiero końcówka 6 miesiąca była, ale niestety dużo zrobić już się nie dało. Teraz dziecko jest niewidome i głuche. Po tej historii, jak przypominam sobie wczorajszą rozmowę z lekarzem to mam czarne myśli. Ale on nigdy wcześniej nie wspomniał, że mam mało wód i oprócz jednego razu gdy stwierdził, że dziecko jest małe, nigdy nic się wg. niego nie działo. A wczoraj to dziwne zachowanie.... Nie mogę teraz przestać o tym myśleć.

4e3f84b95f.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea, ja na etapie 25t miałam wyciek wód.. dramatyczne 7.. piłam 6l wody dziennie, wyciek zastopowano i wody odniosły sie do obecnie 10.. więc.. spokojnie.. mój synek jest/ był maleńki.. kiedy Wy pisałyście, że wasze maluchy mają po 1,5kg mój miał dopiero 700-800g.. nie denerwuj się i nie panikuj..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Emartea Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam 7 i gin powiedział, że mieszczę się w normie. A jak wygląda taki wyciek?

4e3f84b95f.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea podzielam zdanie Konwalianki ja również mam poziom wód tak 7 w porywach 8 a najmniej miałam 5 w 6 miesiącu, też cały czas dużo pije wody, ale takim pisaniem i rozmyślaniem sobie nie pomagasz, jestem pod kontrolą lekarza, mam wizyty co 2 tygodnie i jak miałam 5 to leżałam 2 tygodnie w szpitalu, ale poziom się podniósł jest lepiej aczkolwiek mi tez mówią że 7 to nie idealnie, ale też nie tak źle, będę mieć cc bo mała się nie obróciła.

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:34

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ