X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :-) trzymam kciuki za wszystkie wizyty w tym tygodniu. Ja niestety nie będę miała czasu być na forum, bo jutro i w piątek wesele szwagierki. Także dziś wielkie sprzątanie, goście itd.
    A w sobotę mam urodzinki i mam zamiar iść na ostatnią randkę z mężem tylko we dwoje :-)
    Także już Wam życzę miłego weekendu! Trzymajcie się wszystkie dzielnie w dwupaku ;-)

loszcz, Ewelaa, konwalianka, Kasha, bella82, Emartea, gosiaczek31, Dorka1979, kasss, ines31, kaczamila, Emca, gabi30 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybenka baw się dobrze :-)

Rybeńka, Dorka1979 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski,

Dorka super, ze sie odezwalas. Mam nadzieje, ze wkrotce lepiej sie poczujesz.

Loszcz ja nie mam premium- uwazam, ze to strata kasy, a i tak niedlugo przeniesiemy sie na fb :-)

Konwalianka, biedna trzymaj sie. Ja jak w nocy wstaje i musze siusiu to brzuch mam twardy jak kamien i ciezki, ale oddawanie moczu nie jest bolesne.

Ja nie moge sie doczekac weekendu bo zabieram meza na randke- w poniedzialek jest nasza rocznica i postanowilam, ze musimy to uczcic zanm pojawi sie Junior :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 08:31

gosiaczek31, Scarlett2014, Dorka1979, Emartea, loszcz, Emca lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciąża donoszona! :)

bella82, Ewelaa, gosiaczek31, Dorka1979, kasss, Rybeńka, konwalianka, flores, Madzik82, slodka100, loszcz, ines31, kaczamila, Rubi, MamaAdasia, Emca, gabi30 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Cześć,

Boziu jak mnie boli spojenie, już nawet, jak leżę..a wstanie z takim bólem graniczy z cudem.. macie też tak, że jak czujecie, że pęcherz pelny, to i brzuch spięty i samo oddawanie moczu bolesne?

Mam właśnie tak, a do tego jeszcze trzeba w tym bólu podnieść się z łóżka z pozycji bocznej i dojść do łazienki, tragedia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi wczoraj ten TENS wypożyczony, miał być później ale kobieta z którą przez telefon rozmawiałam to chyba przyspieszyła wysyłkę, bo zapytałam czy jak urodzę przed tym jak dojdzie przesyłka to czy kasę mi oddadzą ;)
    Jutro wezmę go na wizytę i podpytam moją lekarkę czy miała z tym styczność, bo żeby nie było zdziwienia że ja z jakimiś kabelkami paraduję po porodówce :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra idę dalej spać, bo to przecież środek nocy ;)

Emartea, gabi30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach:-)
    Sarah gratuluje donoszonej:-)
    Dorka fajnie ze sie odezwalas. Ale wspolczuje tych dolegliwosci ubocznych. Kurcze dobrze ze to koncowka ciazy i moze nie bedzie potrzeby zebys dalej brala te leki na cisnienie. Tym czasem trzymaj sie lez, odpoczywaj, relaksuj.
    Rybenka, Bella udanego randkowania i swietowania z mezem:-)

Rybeńka, bella82, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do antybiotykow i leków ja mimo brania odlonek i picia jogurtow zawsze po kuracj8 antybiotykami dopada mnie infekcja wywolana przez drożdżaki

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka mnie spojenie przestalo bolec chyba ze 2 tyg temu wiec troche latwiej mi spac i wstawac. Ale obracac sie na boki to ciezko bo brzuch duzy i musze to robic etapami tz obrocic sie n plecy i z plecow na drugi bok a wszystko w tempie slimaczym bo inaczej ciagnie mnie bardzo caly brzuchol. A uczucie ciezkosci, pelnego pecherza i napiecia przy tym tez mam. Tyle ze mnie przy sikaniu nie boli.

Dorka wg jakiego przepisu robisz len do picia? I ile wiesiolka bierzesz?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszałyście moze o łuskach kakaowych? moja mama i babcia wszedzie tego w sklepach szukały i nigdzie nie było, zamówiły w końcu w zielarskim i zamierzają mi kupić, podobno bardzo dobre na laktacje bo same stosowały

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o tym nie slyszalam. Ale poczytam w necie:-)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    słyszałyście moze o łuskach kakaowych? moja mama i babcia wszedzie tego w sklepach szukały i nigdzie nie było, zamówiły w końcu w zielarskim i zamierzają mi kupić, podobno bardzo dobre na laktacje bo same stosowały
    pierwsze słyszę..ale może fajne.. poczytam o tym

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah gratuluje ciazy donoszonej! Teraz juz zadne gluty Ci nie straszne hehe

Sarah88, bella82, gosiaczek31, loszcz, limcia, Rubi, Ewelaa, MamaAdasia, madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik...bo zaraz glut z nosa poleci ze śmiechu! :D

bella82, Madzik82, gosiaczek31, madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heyka ;) ja juz trzeci dzien z rzedu piore na dzis mysle o 2 praniach i na jutro tez i bedzie koniec ;)
    gorzej z prasowaniem od wczoraj zeczelam ale tego jest tak duzo... masakra wiec nie wiem czy wogole do konca tego tyg sie wyrobie :P

jak chodzi o ból spojenia to mam to samo jak wstaje, chodze masakra jakas w piatek na wizycie zapytam sie od czego to bo moze maly juz tak cisnie w dol i to przez niego :P

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze w koncu zabrac sie za pranie..Pociesza mnie tylko mysl, ze tak zle, jak w przypadku przygotowan do narodzin Córci to nie będzie. Wtedy miałam termin na połowę sierpnia. Uwierzcie, że prasowanie w 35 stopniowym upale to dopiero było wyzwanie! Siedzialam z glowa w wentylatorze a i tak pot lał się strumieniami :) Prasowanie zima jest zdecydowanie przyjemniejsze :)

gosiaczek31, slodka100, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w39n735mpdiyvo.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje dzisiaj wieczorem jak mlody zasnie bo jakos sie boje machac przy nim zelazkiem.
    Wlacze sobie film, usiade na kanapie, opuszcze nisko deske do prasowania i jakos na siedzaco to ogarne :)
    Skupie sie na pieluchach tetrowych, ciuchy tak z grubsza a welurowe ciuchy prawie sie nie gniota wiec tylko pomiziam zelazkiem i luzik. Damy rade dziewczyny

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde...te dwa ostatnie miesiace są straszne...najpierw rwa kulszowa i o kuli musiałam chodzić, teraz żołądek i wszystko co wysoko ścisniete i boli, stopy i łydki jak banie, myślałam że rano zejdzie jak zawsze, ale tym razem jeszcze bardziej spuchło ;/ chodze jak pingwin, wnerwia mnie to!! no i marudze jeszcze...mąż zaczął narzekać na mnie

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ