Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa prasowałam ale dłużej niż miesiąc nie będę tego robić
chyba przez całe życie nie naprasowałam się tyle co przez ostatni tydzień
mogę szorować fugi szcoteczką do zębów i mogę myć podłogę na kolanach ale prasować nie znoszę! Zdaje się że mam najgorzej wyprasowane ubranka w historii i szczerze to nie wyglądają jakby ktoś je prasował ale doszłam do wniosku że chodzi i bakterie a nie wygląd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 17:17
Emartea, Dorka1979, limcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:jestem wkurzona bo GBS bede miala za tydzien czyli w 38tc a podobno robi sie go do 37, ja pierdole jak byłam zadowolona z mojej gin tak od jakiegos czasu mnie wkurwia...
tydzien temu powiedzialam jej ze bardzo mi zalezy aby poznac wage dziecka a ona odpowiedziala NIE a ja nie? a ona nie bo tu nie ma sprzetu, wkurzylam sie od razu bo wiem przeciez ze nie ma sprzetu w swoim gabinecie ale w pokoju obok gdzie zawsze chodzilysmy ;/ w dodatku miala pustk ibo ludzi nie bylo wiec miala czas, tak sie wtedy wkurzylam ze nawet na monitor nie patrzałam
jeszcze na koniec dodala ze chcialaby zebym jeszcze w lutym przyszla pomyslalam"no nie kurwa, moze w marcu skoro termin mam na 4" sorry za przeklenstwa ale tyle juz sie znamy ze chyba moge
sarah doskonala cie rozuomie ze jestes wkurzona ja bede mieć GBS w 39 tc mie też mój ginekolog wkurza ostatnie usg to mi zrobił w 25 tc a w ramach funduszu i przez to ze mam cukrzyce powinnam mieć jeszcze jedno usg żeby wiedzieć ile mała waży żeby podjąć decyzję co do porodu a on mówi że nie ma potrzeby mi robić usg przeciez nie prosze o niewiadomo co tylko o to co mi sie ustawowo należySarah88 lubi tę wiadomość
-
Scarlet w pracy byś się tak nie zmeczyla jak przy tym prasowaniu;-) ja się cieszę ze zrobiłam to wcześniej maz ma tylko pościel wyprasowac o szczerze boje się żeby nie przypalil moze to głupie bo przecierz sam sobie prasuje ale wolała bym to sama zrobic;-) u mnie na sali są trzy dziewczyny z terminem na 10 marca a ja 4 wszystkie boja się piatku13
Madzik82, Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnykaczamila wrote:A u nas dobrze, byliśmy wczoraj z małym u kardiologa i jest wszystko ok, następna wizyta za 3 miesiące. Lekarzy mam jeszcze trochę do zaliczenia: laryngolog, okulista, usg główki, usg bioderka, powtórzenie morfologii...
Mały przybiera na wadze teraz waży 2600, choicaż w ost tyg przybrał mniej i położna powiedziała, ze mam mu dawać wiecej pokarmu, no ale jak on pije tyle ile chce a jak wypije za dużo to mu sie ulewa to co mam zrobić...
Dzisiaj trochę pospaliśmy z małym, w nocy dość sporo zjadł, o 6 miał posiłek i spaliśmy do 10 a i tak musiałam go rozbudzać do jedzenia, ale dupke się przebrało i od razu się rozbudził
A tu zdjęcie z pozdrowieniami dla cioć z forum, zdjecie z soboty rana a popołudniu odpadł nam pępek
Kaczamila śliczniutki jest twój Oskarek -
nick nieaktualnyJa nawet nie zaczęłam jeszcze prasować w sobotę będę praca a w przyszłym tyg pasowała ale czy dam z tym radę to nie wiem heh zawsze się smiałam z moich znajomych z pracy jak mówiły ze 3 godz prasowaly i w szoku były ze ja tego nie robię tylko tak wieszam pranie ze jest proste a jak już coś potrzebuje ubrać co jest wygięte to przed samym założeniem pracuje i jakoś żyję i nie potrzebuje prasować jak głupia 3 godz dziennie o jak dziecko będzie to pewnie też nie będę swirowala
Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam termin na 13 marca
na piątek 13stego dokładnie mówiąc
ale ja się zupełnie tego terminu nie boje
13stka to moja szczęśliwa liczba, mieszkam z czarnym jak noc kotem więc przesądna chyba nie jestem
no i nadal myślę że urodze po terminie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 17:36
bella82 lubi tę wiadomość
-
Madzik jestes dobra
super, ze masz takie zdrowe podejscie!
Emartea ja poprasowalam wszystko ale wydaje mi sie, ze jak juz Maly bedzie na swiecie to nie bede miala czasu i bede tylko pracnienawidze tego robic, naszych ciuchow raczej nie prasuje, ale dla Malego sie poswiecilam
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa zastanawiam się na czym będę prasowala bo chciałam kupić deskę do prasowania ale jak już coś było co mi się podobało bo stabilna była to kosztowała ponad 200 zł a jak kosztowała przystępna cenę to chwiala się jak staremu dziadkowi zeby będę chyba na podłodze prasowala albo na stole na jakimś ręczniku
-
nick nieaktualny
-
Scarlett2014 wrote:Sarah jeśli jesteś niezadowolona to może zamiast się denerwować umów się do innego lekarza?
w przyszlym tyg jak nic mi nie bedzie chciala zrobic dokladnie to co trzeba wiedziec przed porodem to jej swoje powiem -
kasss wrote:Sarah dziwne ze tak późno robią ci GPS a jak by był dodatni a ty zaczniesz rodzic wcześniej to co wtedy powinni wiedzieć żeby wrazoe czego podać antybiotyk!
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Justyska89 wrote:Ja zastanawiam się na czym będę prasowala bo chciałam kupić deskę do prasowania ale jak już coś było co mi się podobało bo stabilna była to kosztowała ponad 200 zł a jak kosztowała przystępna cenę to chwiala się jak staremu dziadkowi zeby będę chyba na podłodze prasowala albo na stole na jakimś ręczniku
-
Kasha wrote:Misia nie strasz proszę. Duomox brałam kiedyś na zapalenie oskrzeli ... Aż się boję.Przeczytam przed zakupem ulotkę.
Anastacia. Właśnie nie odczuwam żadnych dolegliwości. Dużo pije i dużo siusiam. Nic nie boli, nic nie piecze. Brałam furoxin i jest gorzej. Erytrocyty powinno być 0-2, przed furoxinem 10-15, po furoxinie 20-30.
Ja bym głowę dała że z nerek mała podusie zrobiła.
Co do leku zapytam się też w aptece no i o zamiennik słabszy.
Gratuluje udanych wizyt.
Kiedyś przed ciążą też brałam Duomox na oskrzela i było ok...ale w ciąży miałam skutki uboczne - biegunka, wymioty, akcja skórczowa, infekcja dróg moczowych.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
ja prasowałam na siedząco...deskę miałam obniżoną na maxa a i tak mnie plecy bolały...jak łatwo się domyślić ja również nie jestem przystosowana do takich ilości:P cieszę się, że już mam to z głowy...
Madzik82 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Sarah88 wrote:no wlasnie kass! o to chodzi! a tym bardziej że na wynik sie czeka 2 tyg,jakby nie mogla zrobic tego tydzien temu skoro juz lezalam rozebrana ;/Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
emm.. ja jestem dziwna..lubię prasować..uspokaja mnie to:)
ja prałam różnie, delikatne w 40, bawełniane w 60
u mnie wynik GBS-u był po 2 dniach.. jeśli pojedziesz do szpitala bez wyniku, to z marszu podają ci antybiotyk, jakby był dodatniTess lubi tę wiadomość
-
Ja ciuszki wyprałam w 60 stopniach z połową dozownika proszku zwykłego. Nie wiem czy jest sens kupować te dla dzieci proszki. Moi rodzice czy rodzice moich rodziców tak prali i wszystko było dobrze.
A tak swoją drogą, udało mi się na jutro wcisnąć do urologa, tylko ze wzg na ciążęPoradzę się co do tego duomoxu. Jakoś temu drugiemu ginowi też nie ufam.
Misia ten drugi gin właśnie mi powiedział że mam zapalenie dróg rodnych. Infekcja (jeśli nie mylę pojęć) była wcześniej i na to dostałam furoxin plus, który pogorszył sytuację.
Ale nie martwię się na zapas.Tess lubi tę wiadomość