X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    tak się zastanawiam włąśnie, ile dziecko może być w tych samych ubrankach jeśli są czyste i niczym sie nie ubrudziły?
    nie znam się ale wydaje mi się, że więcej niż 2 dni nie da rady żeby ciuszki uchowały się czyste:P

limcia, rozumiem, że patrzysz z bólem serca, że maluszki są takie maciupkie...:( no i że muszą leżeć w inkubatorkach...ale teraz będzie już tylko lepiej...dzielna z Ciebie kobieta a maluchy na pewno są silne po mamusi :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • ines31 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    A u nas dobrze, byliśmy wczoraj z małym u kardiologa i jest wszystko ok, następna wizyta za 3 miesiące. Lekarzy mam jeszcze trochę do zaliczenia: laryngolog, okulista, usg główki, usg bioderka, powtórzenie morfologii...
    Mały przybiera na wadze teraz waży 2600, choicaż w ost tyg przybrał mniej i położna powiedziała, ze mam mu dawać wiecej pokarmu, no ale jak on pije tyle ile chce a jak wypije za dużo to mu sie ulewa to co mam zrobić...
    Dzisiaj trochę pospaliśmy z małym, w nocy dość sporo zjadł, o 6 miał posiłek i spaliśmy do 10 a i tak musiałam go rozbudzać do jedzenia, ale dupke się przebrało i od razu się rozbudził :)

A tu zdjęcie z pozdrowieniami dla cioć z forum, zdjecie z soboty rana a popołudniu odpadł nam pępek :)
    szvrpt.jpg
    śliczny i jakie usta ma ładniutkie :) . Buziaki dla małego od ciotek z forum :*

kaczamila lubi tę wiadomość

1kk0i09kiu82fc6o.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo się zmienił nasz mały forumowy przystojniaczek <3
    Sporo macie tych wizyt ale dobrze ,że lekarze tak dbają o Oskarka.Niech Ci zdrowo rośnie.

kaczamila lubi tę wiadomość

201503231678.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Kaczamila, śliczny synuś, taki maleńki się wydaje :)
    No tak to jest z wcześniakami, trzeba specjalistów poodwiedzać ;)
    A składałaś już wniosek o urlop rodzicielski?

Niunia, trzymam kciuki żebyście wyszły w poniedziałek do domu:)
    Ja pamietam że z małym byłam 2 dni i już miałam dość. Szpitale są nie dla mnie.

Sarah, ubranko zmieniasz jak się ubrudzi, np wypłynie kupa, siku, albo małemu się uleje. A tak to moze być w tym samym. Różnie to bywa, mój czasem kilka razy dziennie był przebierany.

Limcia, trzymam kciuki żeby córcie rosly i były zdrowe :)

Hwesta, co do skurczy, ja nie miałam naturalnych, tylko wywołane oksy, w każdym razie bolały jak cholera, z każdej strony i była masakra. Jak już zaczną się regularne co kilka minut i nie ustępują to te właściwe, porodowe.

Powodzenia na wizytach !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:10

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie.
    Ciśnienie 115/73. Ktg dobre. Dzidzia się jeszcze nie pcha na świat. Wg lekarza przenoszę ciążę. Zbadał mnie tylko na samolocie twierdząc że mam zapalenie dróg moczowych. Dał antybiotyk duomox. Jest dość mocny ...
    Chciałam poradzić się urologa. I jak na złość jest na urlopie :)
    Waga i wzrost dziecka - nieznana.
    Za tydzień kolejna wizyta.

MamaAdasia, ines31, konwalianka, bella82, limcia, Rubi, gosiaczek31, Scarlett2014, Emca, Dorka1979, madziutek 23 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila, śliczny i malusi się wydaje..
    co do wagi, mój syn miał z tym problem.. zasypiał przy cycu po jakiś 5-10min ssania, okazało się, że wypijał tylko to mleko początkowe, które jest jakby na pragnienie, a to gęste z tłuszczem nie.. zatem do karmienia musiałam go rozbierać, same body, aby nie było mu ciepło na tyle, że fajnie się śpi.. jeśli zrobi przerwę między ssaniem dłużej niż 30s to od razu próba rozbudzenia.. ale nie głaskanie..a naprawdę mocne budzenie..szczypanie po skopkach, rączkach itd.. wiem,jak to brzmi..ale to był dla nas jedyny ratunek.. mały zamiast jeść spał przy cycu a waga leciała na łeb na szyję..

Sarah..wg. mnie jeden dzień to max.. oczywiście na noc, coś innego, czystego rano przebierasz.. i tak jeśli zakładasz body i na to "coś", to to coś pewnie możesz założyć i kolejnego dnia, ale to co przylega do skóry koniecznie do wyprania.. skóra się poci, zbiera się naskórek itd..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:14

kaczamila, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    No i po wizycie.
    Ciśnienie 115/73. Ktg dobre. Dzidzia się jeszcze nie pcha na świat. Wg lekarza przenoszę ciążę. Zbadał mnie tylko na samolocie twierdząc że mam zapalenie dróg moczowych. Dał antybiotyk duomox. Jest dość mocny ...
    A mialas jakies objawy ktore wskazywalyy na zapalenie dróg moczowych?

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, super że wizyta udana !
    Oni tak mówią, ze przenosisz, a mała sama zdecyduje kiedy wyjść.
    Moja gin na 3 dni przed terminem mi robiła ,,masaż szyjki'' a mały urodził się 40+2 , gdyby nie to byłby później.Teraz też pewnie mi zrobi, ten masaż boli, ale jakoś przyspiesza cały proces.

Ja nie mam żadnych bóli oprócz tego jak mały mi wierci noga w żebrach niemiłosiernie.Zupełnie jak w 1szej ciaży.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • MisiaMonisia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    No i po wizycie.
    ja po Duomox'ie dostałam infekcji :/ Oby u Ciebie było po nim wszystko dobrze.
    Jak wypisywali mnie do domu to przepisali mi Zinat.
    A tego lekarza który przepisał mi Duomox kazali omijać szerokim łukiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:20

Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣

Nasze Aniołki:
    👼 - 21.02.2014r. (10tc),
    👼 - 7.06.2020r. (CB).

Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
    Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
    Moja Kochana Molly 🐕
    - 17.03.2021r. 🖤

💊 Euthyrox N100

Starania od : luty 2019 r.
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuchow to niestety to uleje, to kupa przeleci i czasem nawet 2x dziennie trzeba przebrac.
    Noworodki ktore nosza body, spuochy i pajace moga spac w tym samym w czym sa za dnia. Nie kupowalam osobnych pizamek. Po kapieli oczywiscie swieze ciuchy a kapalam co drugi dzien.

Co do skurczy to ja sie zdenerwuje jak zauwaze ze sa regularne, w rownych odstepach czasu. Wtedy to bedzie TO!
    A skurcze ktore mialam przy 4cm rozwarcia czulam jak na okres i jakby mi sie steasznie kupe chcialo. Dalej nie wiem bo mialam cc.

Martwie sie o SunSun bardzo... Aneta tez sie cos nie odzywa

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha moze zapytaj w aptece o delikatniejszy zamiennik?
    A co do przenoszenia to tez mi tak lekarz powiedzial w 37tc. Szyjka dluga, twarda, zamknieta, brzuch wysoko a na drugi dzien urodzilam :)

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, ja też miałam to okropne uczucie na ,,kupę'' i to przez cały poród , tylko coraz silniej.

Ja przy 7 cm to już wyłam... po oksy oczywiscie. Dlatego mam nadzieję, że teraz samo się zacznie.

Madzik82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie strasz proszę. Duomox brałam kiedyś na zapalenie oskrzeli ... Aż się boję.Przeczytam przed zakupem ulotkę.
    Anastacia. Właśnie nie odczuwam żadnych dolegliwości. Dużo pije i dużo siusiam. Nic nie boli, nic nie piecze. Brałam furoxin i jest gorzej. Erytrocyty powinno być 0-2, przed furoxinem 10-15, po furoxinie 20-30.
    Ja bym głowę dała że z nerek mała podusie zrobiła.
    Co do leku zapytam się też w aptece no i o zamiennik słabszy.

Gratuluje udanych wizyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:28

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaadasia na wywołanie porodu podobno dobrze jest sie duzo ruszać, sprzatac, schylac, nie lezec i czekac, bo wtedy porod jest podobno bardziej bolesny, juz slyszalam od kilku osob ze jak zaczely robic wszystko tak jakby nie byly w ciazy to porod mialy latwiejszy, a np moja mama sie oszczedzala i bardzo bolalo i trwalo ponad 12 godzin, za to moja babcia szybko bo do konca pracowala i w dniu porodu nawet byla w pracy(oczywiscie fizycznej nie przy biurku) no i jeszcze pobudzanie brodawek ponoc pomaga, za tydzien sprobuje cos "przyspieszyc" nie chce sztucznego wywolywania porodu ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 13:27

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Adasia u mnie jeżeli chodzi o urlop to bardzo pomogła mi dyrektorka z przedszkola. Oskar urodził sie w piatek, mąż był u dyrki w poniedziałek i ona dała mu juz napisane pismo które ja miałam tylko podpisać i uzupełnić datą :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam, ze po oxy boli masakrycznie MamaAdasia. Jednak wywolywany porod to nie naura. Wierze ze bolalo.
    Ale na pocieszenie dodam ibfo od mojego lekarza - w drugiej ciazy szyjka szybciej sie skraca wiec jest mniejsza szansa na przenoszenie

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem wkurzona bo GBS bede miala za tydzien czyli w 38tc a podobno robi sie go do 37, ja pierdole jak byłam zadowolona z mojej gin tak od jakiegos czasu mnie wkurwia...
    tydzien temu powiedzialam jej ze bardzo mi zalezy aby poznac wage dziecka a ona odpowiedziala NIE a ja nie? a ona nie bo tu nie ma sprzetu, wkurzylam sie od razu bo wiem przeciez ze nie ma sprzetu w swoim gabinecie ale w pokoju obok gdzie zawsze chodzilysmy ;/ w dodatku miala pustk ibo ludzi nie bylo wiec miala czas, tak sie wtedy wkurzylam ze nawet na monitor nie patrzałam
    jeszcze na koniec dodala ze chcialaby zebym jeszcze w lutym przyszla pomyslalam"no nie kurwa, moze w marcu skoro termin mam na 4" sorry za przeklenstwa ale tyle juz sie znamy ze chyba moge :P

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah masakra, jak to tak lekarz moze? rozumiem, ze bylas prywatnie?
    tez nie rozumiem jak to mozliwe, ze lekarze Limci nie chcieli powiedziec o cisnieniu? przeciez to chyba nasze prawo by wiedziec co sie z nami dzieje? jakim prawem oni decyduja co powiedziec z czego nie???

• Madzik82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze... tez bym sie wsciekla! a Ty chodzisz prywatnie?

• Kasha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah nie denerwuj się. Ja nie znam wagi ani wzrostu już od ponad miesiąca, a kolejną wizytę u prowadzącej zamiast co 2 tygodnie to co miesiąc sobie zażyczyła. O KTG powiedziała że nie trzeba. Dopiero 24 lutego można zrobić. Widzę że nie tylko ja trafiam na pajace. Szukanie lekarza z powołania to jak szukanie igły w stogu siana :)
    A dziś nie miałam USG, bo "mają procedury" i nie muszę mieć usg teraz bo na ktg wszystko ok. Dopiero mi zrobi po 40 tygodniu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 14:05

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ